Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

şia aslında ayrılık anlamında mezhep degildir şia ehlibeytin yolunda yurumektir ve onları ornek almaktır.

Yorum

[quote author=oflu61 link=topic=14080.msg88179#msg88179 date=1276100935]
      kısaca islamın 5 şartıdır. Bana bunları sormanın amacı tartışmaya sokmaksa dönüp dolaşıp aynı yere geleceğimizden eminim.
      [/quote]
      amaç neden tartışmaya çekmek olsun kardeşim konuşa konuşa birşeyler öğrenmenin neresi zararlı neresi kötü..yoksa sende kalıplaşmış inancının sarsılacağındanmı korkuyorsun..yani diyorsun ki ben böyle gördüm böyel yaşarım babam dedem böyle görmüş böyle devam etmiş böylede devam edecek.
      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

selametle kardeşim selametle foruma gelmekle hata yaptığımı anladım...

Yorum

[quote author=oflu61 link=topic=14080.msg88188#msg88188 date=1276102684]
          selametle kardeşim selametle foruma gelmekle hata yaptığımı anladım...
          [/quote]

SELAMUNALEYKÜM ÖNCELİKLE HOŞ GELDİNİZ KARDEŞİM.

Böyle düşünmenize üzüldüm. Bizler kimse için burda değiliz.Allah rızası için doğruları söyleyip doğruları öğrenmek için burdayız.
          Paylaşımlarınızı bekliyoruz inşaallah

Yorum

islamın şartının beş olduğunu da siz sünni kaynaklardan öğrendiniz. eğer doğma büyüme iranda olmuş olsaydınz bu kez de şiaya islam diyecek sünniliğiin hak olduğunu söyleyen (şimdi sizin gibi düşünen) insanlara aynı sözleri söyleyecektiniz: kardeşim islamiyete uyalım yeter neymiş mezhep ayrılığı bunlar kafilerin işine gelir.. şeklinde..

oysa delilleri konuşmanın nesi tartışmadır. Yoksa bundan İslam mı zarar görür? hiç korkmayın bir şey haksa o şey konuşuldukça parlar hak olduğu açığa çıkar.. İslamın bu anlamda kaybedeceği hiç bir şeyi yoktur ama konuşma ve farklı fikirlerin karşılaşmasından çok şey kazanacaktır. (bu mecazdır yoksa İslam'ın kazanca ihtiyacı yoktur. kazanan müslümanlar olacaktır)

Yorum

Bende bazen Sünni arkadaşlarla bu konuları konuştuğum zaman onlarda Oflu61 kardeşimiz gibi söylüyorlar. " Ne gerek var böyle şeyler konuşmaya bu gibi tartışmalar fitneye sebep oluyor insanların kafasını karıştımak doğru değil " gibi laflar ediyorlar. Ehli Beyt öğretisini öğrenmekten her nedense kaçıyorlar.

Yorum

herkese kısmet olmaz.. haram yediklerini eritirlerse haramlardan el çekerlerse o zaman nasip olur tetemiz Ehlibeytin GERÇEK sevgisi..

Yorum

o zaman ne gerek var ad ve semud kıssalarına

ne gerek var tarihi olaylara haşa da denilebilir.sonuçta islam ummeti peygamber s.a.anın olumunde sonra ıkıye bolunmuş.bize duşen hangisi hak diye araştırıp bulmak.Ben arastırdım ve ehlibeytin tarafını seçtim.elhamdulillah bu rabbimin lutfudur.

Yorum

benide bizzat derin arastirmalara sevkeden nedenlerden biri bu tür sözlerdi "bu bizi ashar" "aklimiz ermez" "cok soranlar helak oldu" "uyuyan fitneyi uyandirmayin"

gercek ortaya cikacaksa kac fitne uyanirsa uyansin...ayrica gercek her daim fitneye karsi durabilir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=14080.msg88648#msg88648 date=1276254556]
                      gercek ortaya cikacaksa kac fitne uyanirsa uyansin...ayrica gercek her daim fitneye karsi durabilir[/quote]

Yorum

benide bizzat derin arastirmalara sevkeden nedenlerden biri bu tür sözlerdi "bu bizi ashar" "aklimiz ermez" "cok soranlar helak oldu" "uyuyan fitneyi uyandirmayin"

gercek ortaya cikacaksa kac fitne uyanirsa uyansin...ayrica gercek her daim fitneye karsi durabilir
                        [/quote]

Tabiki halbuki dinimizde şüpheye yer yoktur. Şüphe gidene kadar araştırmak lazım gelir. Bir de kendi sahabeleri için dedikleri klasik laf; "O büyük zatların yanlışlarını bulmaya çalışmak, sorgulamak, yargılamak haşa bizi aşar."

Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

[quote author=yusuf83 link=topic=14080.msg88806#msg88806 date=1276288680]

[/quote]

Tabiki halbuki dinimizde şüpheye yer yoktur. Şüphe gidene kadar araştırmak lazım gelir. Bir de kendi sahabeleri için dedikleri klasik laf; "O büyük zatların yanlışlarını bulmaya çalışmak, sorgulamak, yargılamak haşa bizi aşar."

[/quote]

EVET HEM MUAVİYE İYİ HEM HZ.ALİ DIYORLAR.IKISIDE HAK.OYSA BIRBIRLERI ILE SAVAŞMIŞLAR.IKISIDE AYNI ANDA NASIL HAK OLUR ?

Yorum

Zehra tv.de izlemiştim. Yanılmıyorsam Sn.Mehti Aksu Hocam anlattı Sünni bir kaynak kitapta yazıyormuş. " Hz.Muaviye R.A., falan R.A.hı Hz.Ali R.A. sevdiği için öldürttü. " Öldürtende R.A ölende R.A. sevilende R.A. nasıl oluyor bu?

Yorum

olmuyor ki "nasil"i olsun
                              oldurmaya calisiyorlar yalnizca

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=sebzivar link=topic=14080.msg89113#msg89113 date=1276378708]
                                Zehra tv.de izlemiştim. Yanılmıyorsam Sn.Mehti Aksu Hocam anlattı Sünni bir kaynak kitapta yazıyormuş. " Hz.Muaviye R.A., falan R.A.hı Hz.Ali R.A. sevdiği için öldürttü. " Öldürtende R.A ölende R.A. sevilende R.A. nasıl oluyor bu?
                                [/quote]

Onların birbirini öldürmesi bile Rahmettir Rahmet.!! Birbirlerini o kadar çok seviyorlardıki Öldüresileri geldi.
                                ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X