Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sakife Sonrası

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: HALİFE EBU BEKİR DÖNEMİ VE İLK İCRAATLARI

[quote author=Muvahhid link=topic=8481.msg60615#msg60615 date=1257583253]
    Zadu'l-Mead, İbni Kayyim, Eserinde bu rivayet geçiyor ama bu rivayetin İbni kayyim, delilleriyle sahi olmadığını ve hadis ravilerinin arasında YALANCI Ravilerin var olduğunu ( Abdullah ibni Cuheyme ) söyler ve rivayeti rededer.[/quote]

Değerli kardeşim! Ben iki gündür yoğunlukla bunu araştırıyorum. İbni Kayyimin Zadul Meadında bulamadım. Arapçası konusunda araştırmalarım devam ediyor. Siz nasıl buldunuz? Kaynak gösterin, Yayın evi, Baskı Tarihi verin. Veya bu delili sunduğunuz, Zadul Mead ise sayfayı scan edip buraya yapıştırın bizde okuyalım inş. Netten aldı iseniz link verin inş.

Yorum

Bu doğrultuda siz Şialar bunu söyleme gereği duymamışsınız bu şia ahlakına sığarmı peki ? sadece işinize gelen tarafı alıp diğer tarafı görmezlikten gelmek nekadar doğru bir yaklaşımdır ve adalettir.[/quote]

Şayet dediğiniz doğru ise elbette ki Ahlaka sığmaz. Rivayeti okuyup, yazarın rivayet hakkındaki tevilini, okumadan örneğin İbni Kayyimin kabul ediyormuşçasına sunmak elbette ki doğru değil. Ama bunun için daha erken. Şu orjinale bir ulaşabilsek Allah'ın izni ile. O zaman belli olacak.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=8481.msg60617#msg60617 date=1257583752]
        Bu doğrultuda siz Şialar bunu söyleme gereği duymamışsınız bu şia ahlakına sığarmı peki ? sadece işinize gelen tarafı alıp diğer tarafı görmezlikten gelmek nekadar doğru bir yaklaşımdır ve adalettir.[/quote]

Şayet dediğiniz doğru ise elbette ki Ahlaka sığmaz. Rivayeti okuyup, yazarın rivayet hakkındaki tevilini, okumadan örneğin İbni Kayyimin kabul ediyormuşçasına sunmak elbette ki doğru değil. Ama bunun için daha erken. Şu orjinale bir ulaşabilsek Allah'ın izni ile. O zaman belli olacak.
        [/quote][quote author=Mufazzal link=topic=8481.msg60616#msg60616 date=1257583579]
        Zadu'l-Mead, İbni Kayyim, Eserinde bu rivayet geçiyor ama bu rivayetin İbni kayyim, delilleriyle sahi olmadığını ve hadis ravilerinin arasında YALANCI Ravilerin var olduğunu ( Abdullah ibni Cuheyme ) söyler ve rivayeti rededer.[/quote]

Değerli kardeşim! Ben iki gündür yoğunlukla bunu araştırıyorum. İbni Kayyimin Zadul Meadında bulamadım. Arapçası konusunda araştırmalarım devam ediyor. Siz nasıl buldunuz? Kaynak gösterin, Yayın evi, Baskı Tarihi verin. Veya bu delili sunduğunuz, Zadul Mead ise sayfayı scan edip buraya yapıştırın bizde okuyalım inş. Netten aldı iseniz link verin inş.
        [/quote]

Yazmışsınki Ben iki ündür yoğunlukla bunu araştırıyorum . Peki sen bunu yazmadan önce zahmet edip araştırdınmı hiç yoksa sadece bir yerden okudun duydunda kopy mi yaptın ? madem elinde yok ozaman neden ve nasıl bunu yazıyorsun onu anlamış değilim bana bunu acıklaya bilirmisiniz ?
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 01:14.

Yorum

[/quote]

Verdiğiniz cevaptan şu anlaşılıyor ihtimaller üzerine yani siz yazıp yazmadığını yazmışsa raviler hususundaki görüşünü bile bilmiyor yada işinize gelmediyi için yazmamışsınız yada bi yerden almış yapıştırmışsınız doğruluğu hususunda onu siteye yazmadan önce araştırma yapmalıydınız acaba yazdığım şey doğrumu yanlışmı diye ama araştırma zahmetinde bulunmamışsınız oda yetmezmiş gibi size karşı reddiye yazılıncada hemen nerden buldunuz yayın evi vs istiyorsunuz kendi elinizde bulunanı ekleyinde bizde görelim başını sonunu sonrada gerekirse bende eklerim.
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 01:14.

Yorum

[quote author=Muvahhid link=topic=8481.msg60618#msg60618 date=1257584298]
            [quote author=Mufazzallink=topic=8481.msg60617#msg60617 date=1257583752]

[/quote][quote author=Mufazzallink=topic=8481.msg60616#msg60616 date=1257583579]

[/quote]

Yazmışsınki Ben iki ündür yoğunlukla bunu araştırıyorum . Peki sen bunu yazmadan önce zahmet edip araştırdınmı hiç yoksa sadece bir yerden okudun duydunda kopy mi yaptın ? madem elinde yok ozaman neden ve nasıl bunu yazıyorsun onu anlamış değilim bana bunu acıklaya bilirmisiniz ? [/quote]

Kardeşim! Anlaşılan o ki bu konuda gerçeği ortaya çıkarmaktan çok, beni kendinizce küçük düşürmeye, yazdıklarımın sözde delilsiz, mesnetsiz, senetsiz, subutsuz sözler olduğunu dolayısı ile dikkate alınamayacağını anlatmaya çalışıyorsunuz. Değerli kardeşim zahmet edip yukarıdan itibaren okusaydınız, bu eksiklği (eğer varsa tabi) Hudeyfe kardeşe buraya yazması için teklifde bulunan benim. İbni Kayyimde var veya yok. Bunu araştırmalar sonucu göreceğiz. Sonuçta bu söz El Bidayede geçiyor.

Kaynaklardan emin olma konusuna gelince. Değerli kardeşim, ben çocuk değilim. yıllardır forumlardayım. Ve Forumların, üyeleri ile beraber her yıl kendisini yenilediğini hatta üyelerin bile kendilerini yenilediğini iyi bilirim.
            Kaynağından emin olmadığım yazıları ne yazarım ne de kopyalarım. Bu araştırma Dizisini çok saygı değer ve araştırmaları ile ünlü bir Alimimizden aldım. Ve üzerinde titizlikle durarak ve parçalara ayırarak sunmaya çalıştım. Bir kaç kez, farklı başlıklarda da farklı üyeler, kaynakları sorgulama çalıştığında ben scan edip sunmuştum. Sunmaya da devam ederim.

Ha Zadul Meadde bu söz yok mu? Bizde emin olduktan sonra YOK der, kaynağı ordan kaldırırız. Ve El Bidaye ile İbni Sad ile yetiniriz. Sonuçta bu sözün olduğu bir gerçektir.

Aslında yazılacak çok söz var ama yazılmıyor maalesef. Değerli kardeşim Sözünüzün üzerinde durun ve şunu ispat edin inş.

Zadu'l-Mead, İbni Kayyim, Eserinde bu rivayet geçiyor ama bu rivayetin İbni kayyim, delilleriyle sahi olmadığını ve hadis ravilerinin arasında YALANCI Ravilerin var olduğunu ( Abdullah ibni Cuheyme ) söyler ve rivayeti rededer.
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 01:15.

Yorum

[quote author=Muvahhid link=topic=8481.msg60621#msg60621 date=1257584529]

[/quote]

Verdiğiniz cevaptan şu anlaşılıyor ihtimaller üzerine yani siz yazıp yazmadığını yazmışsa raviler hususundaki görüşünü bile bilmiyor yada işinize gelmediyi için yazmamışsınız yada bi yerden almış yapıştırmışsınız doğruluğu hususunda onu siteye yazmadan önce araştırma yapmalıydınız acaba yazdığım şey doğrumu yanlışmı diye ama araştırma zahmetinde bulunmamışsınız oda yetmezmiş gibi size karşı reddiye yazılıncada hemen nerden buldunuz yayın evi vs istiyorsunuz kendi elinizde bulunanı ekleyinde bizde görelim başını sonunu sonrada gerekirse bende eklerim.
              [/quote][quote author=Mufazzal link=topic=8481.msg60616#msg60616 date=1257583579]

[/quote]

Yorum

Allah'ın izni ile rivayetin geçtiği Zadul Meadı Ankarada buldum. Allah nasip ederse, elime bu akşam ulaşacak. Bu akşam olduğu gibi neymiş, ne değilmiş yazarım.

Muvahhid Kardeşim sizinde sözünüzü ispat etmenizi rica ediyorum. En azından bana veya bize yardımcı olmuş olursunuz.

Yorum

Kardeşim! Anlaşılan o ki bu konuda gerçeği ortaya çıkarmaktan çok, beni kendinizce küçük düşürmeye, yazdıklarımın sözde delilsiz, mesnetsiz, senetsiz, subutsuz sözler olduğunu dolayısı ile dikkate alınamayacağını anlatmaya çalışıyorsunuz. Değerli kardeşim zahmet edip yukarıdan itibaren okusaydınız, bu eksiklği (eğer varsa tabi) Hudeyfe kardeşe buraya yazması için teklifde bulunan benim. İbni Kayyimde var veya yok. Bunu araştırmalar sonucu göreceğiz. Sonuçta bu söz El Bidayede geçiyor.

Öncelikle seni neden küçük düşürmeye çalışayım ? senle alıp veremediğim ne olabilir ki ? Yazdıklarınızın delilsiz, senetsiz, subutuz vs olduğu hususuna gelince ise şöyle diğelim onada yazdıklarınızı gercek anlamda var olup olmadığını bilmeyen siz sizniz ben değil. Eğer var olduğunu doğruluğunu bilmiş olsaydınız yazmadan önce araştırır ve isteniceyini düşünürdünüz ve böyle bir durumla karşılaştığınızda ise direk yazar yada eklerdiniz.

Kaynaklardan emin olma konusuna gelince. Değerli kardeşim, ben çocuk değilim. yıllardır forumlardayım. Ve Forumların, üyeleri ile beraber her yıl kendisini yenilediğini hatta üyelerin bile kendilerini yenilediğini iyi bilirim.
                  Kaynağından emin olmadığım yazıları ne yazarım ne de kopyalarım. Bu araştırma Dizisini çok saygı değer ve araştırmaları ile ünlü bir Alimimizden aldım. Ve üzerinde titizlikle durarak ve parçalara ayırarak sunmaya çalıştım. Bir kaç kez, farklı başlıklarda da farklı üyeler, kaynakları sorgulama çalıştığında ben scan edip sunmuştum. Sunmaya da devam ederim.

Yıllardır Formlarda olmak her yazdığınızın doğru olduğunun delilimidir ? Size çocuksunuz diyen olmadı en azından ben söylemedim. Konumuz Form yada üyeler değil yazılan Rivayettir. Alimden aldığınızı söylüyorsunuz yani kendiniz araştırma zahmetinde bulunmamışsınız Alim hata yapamazmı ? Titizlikle çalışdığınızı söylüyorsunuz hangi anlamda titizlikle çalıştınız konu üzerinde ?

Ha Zadul Meadde bu söz yok mu? Bizde emin olduktan sonra YOK der, kaynağı ordan kaldırırız. Ve El Bidaye ile İbni Sad ile yetiniriz. Sonuçta bu sözün olduğu bir gerçektir.

Madem var olup olmadığını bile bilmiyorsunuz neden sunuyorsunuz bunu .

Kaynağından emin olmadığım yazıları ne yazarım ne de kopyalarım. çelişmiyormu sizce yazdıklarınız Ha Zadul Meadde bu söz yok mu? ...................

Aslında yazılacak çok söz var ama yazılmıyor maalesef. Değerli kardeşim Sözünüzün üzerinde durun ve şunu ispat edin inş.

Haklısınız Yazılacak ÇooooK şey var ama yazılmıyor malesef...... Ayrıca öncelikle siz buyrun yazığını kaynaklarıyla sunun .

Not : Sizi Küçük düşürmek gibi bir amaç yok konuyu başka yöne çekmeyin, istediğimiz şey sizin tabirinizle Formlarda olan şeylerdir, bu tür şeyler eğer yıllardır Forumlarda iseniz normal olduğunu bilmelisiniz.

Yorum

Zadu'l-Mead, İbni Kayyim, Eserinde bu rivayet geçiyor ama bu rivayetin İbni kayyim, delilleriyle sahi olmadığını ve hadis ravilerinin arasında YALANCI Ravilerin var olduğunu ( Abdullah ibni Cuheyme ) söyler ve rivayeti rededer. [/quote]

Muvahhid kardeşim! Ben Zadul Meadı buldum. Akşama elime ulaşacak inş. Yani gece yazarım buraya. Ama biz kaynak arayışı içinde iken siz buraya yukarıda ki sözü yazdınız. Bizde bu veya bahsi geçen sözü veya benzer bir şeyi arıyorduk. Var mı yok mu diye. Ama anlaşılan o ki siz bunu bulmuşsunuz. Okumuşsunuz. Hatta İbni Kayyimin bu sözü reddettiğini ve bir ravisinin yalancı olduğunu da belirtmişsiniz. Allah rızası için, lütfen ve lütfen bunu nereden sundunuz? Zadul Meaddan mı? eğer öyle ise Baskı Tarihi ve Yayın evini yazınız bilelim. Elinizde var ise bizzat geleyim ben bakayım. Okuyayım. Eğer ikinci bir eserden almış iseniz, siz doğruluğuna nasıl emin oldunuz?

Ben sözümün arkasındayım. Doğru olduğuna inanıyorum. Yazara güveniyorum. Ha Yazar bir hata mı yapmış. Veya Zadul Meadda bu yok mu? O zaman çıkar Zadul Meadı ordan silerim. Ve aynen şöyle yazarım.

SAYIN FORUM ÜYELERİ, ZADUL MEADI KAYNAK GÖSTERMİŞTİM. ORDA BU SÖZ YOKMUŞ. ÖZÜR DİLERİM...

Der bu meseleyi kapatır yoluma aynen devam ederim. Ama bunun için daha erken.

Akşama bu işi inş. Noktalayacağım.

EVET! BEKLİYORUM MUVAHHİD KARDEŞ!

Zadu'l-Mead, İbni Kayyim, Eserinde bu rivayet geçiyor ama bu rivayetin İbni kayyim, delilleriyle sahi olmadığını ve hadis ravilerinin arasında YALANCI Ravilerin var olduğunu ( Abdullah ibni Cuheyme ) söyler ve rivayeti rededer. [/quote]

Yorum

konunun aksamaması için bu tartışılabilecek bir başlık açtım lütfen orda devam edelim cevabımı da oraya yazacağım. yönetim burdaki ilgisiz konuları oraya taşırsa daha doğru olur diye düşünüyorum..
                      http://www.velayet.com/index.php?topic=9483.0

Yorum

konunun kalan bölümü ehlibeytin izinde kardeşin açtığı konuya taşınmıştır
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

PİŞMAN OLDUM!

Neye biliyor musunuz? Başlığı açtığıma değil! Hudeyfenin Telefonda bana dediği bir meseleyi foruma, başlığıma yaz dediğim için. İşte buna çok pişman oldum. Benim amacım başlığın daha güzelleşmesi, eğer varsa bir kaynak hatamız bunu telefonda değil, forumda telafi etmemiz içindi. Böylelikle biz Şiilerin masum olmadığını, Olursa hata da yapabileceğimizi veya isbate edebileceğimizi foruma, okuyuculara özellikle muhaliflere anlatmaktı. Ama görüldüğü gibi Sünnilerden çok, bazı Şii arkadaşlarımız sünnilerin bile yapmadığı bir şekilde, rivayet, söz, kaynak üzerinde durmak yerine, karalama, küçümseme, aşağılama taktiğine başvurmuş. Bu tahrikler vesilesi ile günlerdir hakkımda ağır sözler yazılmıştır. Bir tekine bile cevap yazmadım. Yazmamda. Dikkate bile almam. Nitekim ben Tahriklere uğrayacak kadar zavallı, sinir küpü, Psikopat ruhlu bir insan değilim. Çok net bir insanım.

Hudeyfe kardeşim bile bu meseleyi forumda sorduğuna bin pişman oldu. O foruma yazdığına pişman oldu ben ise yazması için hudeyfeyi foruma yönlerdiğim ve yazması için ricada bulunduğum için pişman oldum.

Konuyu toparlayıp son noktayı koyacağım inş.

Hudeyfe kardeşim beni telefondan aramıştı. Mufazzal kardeş, bu başlıkta yazdığın, Ebu Bekire ait olan “benim bir şeytanım var…” sözü kaynağını gösterdiğin, İbni Kayyimin, Zadul Meadında ve İbni Kesirin El Bidayesinde yok diye. Bende Hudeyfe kardeşim telefonda sözünü keserek, Kardeş bunu telefonda bana anlatma. Forumda dediğin başlığa yaz. Biz her karşı duruşu Sünnilerden bekleyecek değiliz. Şia, Şiayı uyarmalıdır. Mümin müminin aynası misali. Hudeyfe kardeşimde tamam diyerek meseleyi foruma taşıdı. Kendisinden beni kırmadığı için bir kez daha Allah razı olsun. Bu forumda, araştırmalarına, ilmine, mütevazilik ve keskin bilgisine çok, çok güvendiğim insanlardan birisidir Hudeyfe kardeşim. Belkide bu forumda bütün üyelerden daha önce, ilk olarak 6 yıl önceye dayanır tanışmamız.

Hudeyfe kardeşimiz bu başlığa sözlerini yazdıktan sonra ben ilk olarak El Bidayeye baktım. El Bidayede Halife Ebu Bekire ait kendi sözünü buldum. Aşağıda El Bidayede o sözü okuyabilirsiniz.

Böylelikle Hudeyfe kardeşimin dediği iki kaynaktan birisinde bu söz çıkmıştı. Geriye kalmıştı Zadul Mead. Zadul Meadı ise günlerdir inceledim. Bu konuda ki incelemeye son noktayı yine Hudeyfe kardeşimiz koyacak inş. Öncelikle araştırmamda karşıma çıkanları aktarayım.

Cantaş yayınları 1991 basımını ve İklim yayınlarından çıkan Zadul Meadları inceledim. Ve İklim Yayınlarından çıkan Zadul Meadla www.darulkitap.com isimli sitedeki Zadul Meadı (Oda iklim yayınları) karşılaştırdım. Cantaş yayınları ile, İklim yayınlarının çıkardığı Zadul Meadda müthiş bir sansürle karşılaştım. Bırakınız bir satırı, bir paragrafı koskoca bölümlerin makaslandığına tanık oldum. Örneğin, Cantaş yayınlarının yayınladığı eserde olan bölüm iklim yayınlarında yok. İklim yayınlarında olan ise Darulkitapda yok. Veya tam tersi. Veya bazı yerlerde bölüm var ama içinde konular müthiş derecede makaslanmış. Bunları Hudeyfe kardeşime telefonda detaylı bir şekilde anlattım. İnşaallah Pazartesi günü kendisi Arapçasından bu meseleyi araştıracak ve noktalayacak. Ve bir daha Allah nasip ederse bu gibi konuları foruma yazmayacak. Telefon demek ki daha güzelmiş. Demekki art niyetli olanlar sadece Sünniler değilmiş. (Genel değil bu sözüm) Demekki Şiilerde art niyetli olabiliyormuş.

Bu konuyu gündeme getiren benim ricamla Hudeyfedir. Yazdığım yazılarda, Zadul meadda olsun veya olmasın önemli olmadığını olursa amenna, olmazsa, Hata vardır der, özür diler, Zadul Meadı ordan silerim demişim. Yani bu kadar açık olmama rağmen art niyetli, bir tarzda, konu üzerine odaklanmakdan ziyade, bana, birbirimize yardımcı olmakdan ziyade yıpratma, aşağılama, küçümseme, rezil etme politikası ve psikolojisini uygulamaya çalışanlar, samimiyetlerini göstermiş, kendilerini tanıtmıştır.

Birisi kalkar ben buldum, İbni Kayyim yalancı bir ravisinden dolayı reddediyor der. Der ama sunmaz. Sunsa konu belki kapanacak. Bende kendisine canı gönülden teşekkür edip kendisine dua edicem. Ama yok. Mesele rivayet değil. Mesele beni gözden düşürmek, itibarsız, rezil etmek. Aslında şuna inanın ki buda umrumda değil. Özür dilemeyi bilen ve seven insanım. Sık sık da özür dilememek için az hata yapmaya gayret ederim.

Bu yazı dizisi, çok ses getiren bazı eserler yazan değerli bir büyüğümüze aittir. Ve bu yazı dizisini, Türkiyede ün yapmış çok değerli bir alimimizden aldım. Son derece güveniyorum. Güvenmeyede devam edeceğim. Allah onlardan razı olsun.

Dün, gündüz yazara ulaştığımı ve akşama bu konuyu noktalayacağımı belirtmiştim. Ama akşamısı babamdan dolayı bir aksilik yaşadım. Babam ani rahatsızlandığı için, Köye gitmek zorunda kaldım. Ve dolayısı ile bağlantım kesildi. Koşuşturmada ise Yazarla irtibat kuramadım. Şu an Iğdır merkezdeyim. Ama Yazarın Cep Telefonu kapalı. Ulaşamıyorum. Dolayısı ile Meseleyi Hudeyfe kardeşe bıraktım. İnşaallah Arapçasından bu meseleyi noktalayacaktır.

Net söylüyorum. Okuyorum. Araştırıyorum. Araştırmadan, emin olmadan ne bir sözü yazarım, nede kopyalama yaparım. Masum değiliz. Bunların içinde bir takım hatalar olacaktır. Olursa, hatamızı bize hediye edene canı gönülden teşekkür ederiz. Allah razı olsun deriz. Ama art niyet taşıyanları dikkate almam. Alamam. Hele Tahrik ustalarını görmezden gelmek için elimden geleni yaparım. Bu forumda buna tanık olmuşsunuzdur.

Hudeyfe kardeşim bu konuda yazısını asasıya kadar eğer ben Yazara ulaşabilirsem ve ondan öğreneceğimi buraya aktarırım inş. Ebu Bekire Ait bu söz, Zadul Meadda olsun veya olmasın, ama bu söz var. Ebu Bekir bu sözü söylemiş. El Bidayede okudunuz. İbni Sadın Tabakatında olduğuda kesinleşti. Dileyen gider araştırır, bakar.

İnsaflı olmak gerek. Vicdanlı olmak gerek. Evime Misafirolan herkese kendi kütüphanemde sürülerce notlarımı bizzat kitaplardan göstermişimdir. Kütüphanem çok geniştir. Genellikle eski eserlerin hayranıyım. Birçok eseri Erzuruma bizzat giderek aldım. Bir çokları nette oyun oynadığı dönemlerde, havanın buz gibi olduğu anlarda ben İran Gümrüğünden buz gibi havada bavullar dolusu kitap geçiriyordum Türkiyeye. Amacım kaynaklara sahip olmakdı. Amacım, körü körüne farklı eserler okuyup da, alın işte sünniler siz busunuz gibisinden bir tavır sergilemek asla olmadı. Olamazda. Aksi halde sunmam gereken o kadar iğrenç notlarım varki, sunmaktan haya ederim. Amacım bizzat eserlere sahip olmak ve bizzat sunmaktı.

Bu konuya forumdan en iyişahit olan, Şu an Askerde olan Zerre kardeşimdir. Kendisi İskenderundan kalkıp gelerek, 3 gün ığdırda misafirim oldu. Ve ona PC2den değil bizzat Kütüphaneme sokarak oradan anlatmak istediğimi eserlerden bizzat göstermiş, kalbinin mutmain olması için bir çok farklı eserden bizzat delil göstermişim.

Ben Allamelik taslayarak oturup anlatmaktan ziyade ziyade eseri elime almış bizzat göstermişimdir.
                          Bu forumda da yaptığım budur. Bu benim için değişmeyen bir kuraldır. Aşağıda ki başlığım ve nice başlıklarım buna bir delildir.

Benim burada Hudeyfe kardeşle yaptığım, yapmak istediğim varsa hatamızı düzeltmek ve bu doğrultuda Hudeyfeye teşekkür etmekti. Ama bırakmadılar. Hakkımda yazılanlar, bir başkasına yazılsaydı belki sabır taşını çatlatırdı. Ama ben sabrettim. Dişlerimi sıktım. Ellerime hakim oldum. Öfke geldiği zaman PC’den uzak durdum. Kalktım gittim, yürüyüş yaptım. Veya iş güçle meşgul oldum.

Ben şunu diyorum. İyice okumanızı rica ediyorum. Bu forum açık kaldığı sürece ben buradayım. Asla ve asla burayı ne terk ederim nede yazmamazlık ederim. Belki bir mola veririm ama terk etmem. Elimde onlarca konu var. Bir çoğu hazır. Bitmiş. Bir çoğusu ise araştırılıp, emin olunduktan sonra bitirilecek. Ama şimdilik foruma aktarmayı düşünmüyorum. Bunu ise Hudeyfe kardeşim ile yaptığım istişarede bir karar olarak aldım. Hudeyfe kardeşimin rica ve tavsiyesi üzerine sık, sık başlık açmıyor ve her biri bir emek olan araştırmaları buraya aktarmıyorum. Hali hazırda bir çok açtığım başlık var. Bunlar şimdilik yeterlidir.

Ehl-i Beytin İzinden Abim! Bu arada sizide unutmuş değilim. Allah sizden razı olsun. Günlerdir sizin, tesellilerinize hem telefonda hem de forumda tanık oldum. Ve bir çok yazınızda olduğu gibi burdada konu ile ilgili Adalet dolu sözlerinizi okudum. Size de söylediğim gibi, HATAMIZI BİZE HEDİYE EDENE BİZ TEŞEKKÜR EDERİZ. DOĞRU BİLDİĞİMİZ SÖZÜ KALDIRIR, HATADIR DERİZ.

Hudeyfe kardeşim! Ben yazara ulaşasıya kadar konu sende abi! İnşaallah Pazartesi bu konuyu noktala. Ve bir daha, Telefonda da kararlaştırdığımız gibi bu gibi konuları telefonda çözelim. Foruma taşımayalım. Gördük ki, başarı olamadık. Neden başarılı olamadık. Çünkü….(….)

Allah cümlemizi ıslah etsin. Cümlemize tövbe etmeyi nasip etsin. Cümlemizi, sinir, öfke, kıskançlık ve bir manevi hastalıktan uzak etsin.

Allah’ım bizleri bir an bile kendi halimize bırakma. Bırakma Allahım. Biz kendi halime kaldığımızda şaşırıyoruz. Bizi şaşıranlardan etme Ey Rabbim.

Yorum

Bizi yazılarınızdan mahrum bırakmayın. :-\
                            Onlar ne derse desinler, amaçları yıldırmaksa siz buna engel olun.
                            İster şii ister sunni .. hiç kimse masum değil.
                            Sizi bu siteye küstürmek istiyorlar, onlara uymayın...
                            Size muhalefet edenlere; delil sunun dedik ama onlar sadece gereksiz.. diye yetindiler. Konu açın dedik ama sustular. Bunlarda onun eksikliklerini kanıtlar.

Şu site de en çok sizin ve fahrettin hocanın yazılarına itibar ediyorum ve heyecanla okuyorum. Sizde susarsanız ben ve benim gibi kardeşleriniz bir nevi öksüz kalır.

Bana bazı olaylar karşısında sabrı tavsiye eden sizsiniz. Sizde bu olaylara karşı sabredin. Nitekim bahsettiğiniz insanların hiç bir eseri yok. Sadece bıdıbıdı
                            ...
                            "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Ne yazayım ne diyeyim bilmiyorum ben falanca filanca hatalıdır yanlış yazdı yanlış yaklaştı olaylara demek istemiyorum. Sürekli benim savunduğum şu olmuştur kişi velevki en çok değer verdiğimiz alim olsa bile ve hatta İmam Humeyni olsa bile vermiş olduğu belgede geçen kaynakları araştırsın ha burda İmam Humeyni'nin yalan yanlış kaynak verdiğini demiyorum bundan da Rabbime sığınırım İmam Humeyni'nin masum olmadığını onunda yanılabileceğini demek istiyorum.

Yarın inş ben hem türkçe basıkısına hemde arapça baskısına bakacam.

Bide ben sadece bununla yetinmek istemiyorum en azından bu başlıkta belirtilen diğer kaynaklarıda incelemeye devam edecem inş.

Tekrar ediyorum altını çizerek söyliyorum BEN BURDA NE MUFAZZAL'Yİ YALANCI ÇIKARMAK NEDE REZİL ETMEK VS İÇİN BU BAŞLIĞA DEVAM EDECEM SADECE BAZI KAYNAKLARDA EMİN OLMAK İSTİYORUM.

Diğer kardeşlerden rica ediyorum biraz daha sakin olunuz.
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 01:16.
                              EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=8481.msg60836#msg60836 date=1257718278]
                                Bide ben sadece bununla yetinmek istemiyorum en azından bu başlıkta belirtilen diğer kaynaklarıda incelemeye devam edecem inş.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Hudeyfe kardeşim! İncelemeniz en çok beni mutlu ediyor. Bende size bu konuda yardımcı olmak için bu başlıkta yazdığım (Kopyaladığım) her yazıda gösterdiğim kaynakları, tek tek bulup scan yaparak buraya ekleyeyeyim.

Ben Allahın izni ile ilk baştan başlıyorum.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X