Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?

Allah razi olsun

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ben bir ara biryerde hz.haticenin de peygamber efendimizle evlendiginde aslinda 20 yaslarinda bekar bir kiz oldugunu okumustum.

Bunun asli varmi ?
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29435#msg29435 date=1243012558]
        Ben bir ara biryerde hz.haticenin de peygamber efendimizle evlendiginde aslinda 20 yaslarinda bekar bir kiz oldugunu okumustum.

Bunun asli varmi ?

[/quote]

okuduğum bir çok şia eserinde HZ Haticenin 20-25 yaşlarında ve bakire olduğu yazılıdır.
        Yukarıdaki yorumu ehli sünnet kaynaklarında geçtiği için yaptım inandığım için değil.
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29411#msg29411 date=1243006236]
          Sadece bunun degil bir cogunun uydurma oldugunu söylebiliriz.Neden söylemeyelimki?
          [/quote]

aslında yukarda da yazmıştım bir başka forumda yaklaşık 1 sene önce bu mevzu uzun uzun tartışılmıştı. Çoğu ehl-i sünnet katılımcılar da Aişe validemiz ile ilgili bu hadisin saçma olduğunu ispat etme gayreti ile yukarda Hilalnur kardeşin yaptığı alıntıya benzer alıntılar sunmuşlardı.
          Fakat nedense bu hadis hem buhari hem müslim de geçtiği için dönüp dolaşıp hadisin doğrulugu konusunda saplanıp kalıyorlardı. Gerekçe ise iki sahih kaynakta aynı anda geçiyorsa kesin doğrudur idi.
          Mikdat kardeşin de dediği gibi buhari yi kurtarma adına bu tür hadislerin savunulması Hz Peygamberi(s.a.a) buhariye feda etmektir.
          Ben şahsen ilmi konularda çok birikimi olmayan birisi olsamda . ister şia ister sünni kaynak olsun Kur'an dışında her yazılı belgenin/ bilginin sorgulanmaktan çekinilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde zamanında bilinçli veya bilinçsiz olarak kaynaklara aktarılmış yanlışlıklar Ahir zamana kadar iman edenlerin imanı üzerinde kara bir gölge olarak varlığını sürdürecektir.
          Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5072.msg29432#msg29432 date=1243012200]

Allah razi olsun
            [/quote]
            Çokmu komik! >

Kendiniz alay edip kendiniz gülüyorsunuz.
            Hangi başlığa baksam gülistan_2 nin Ehli Sünneti hedef alan ya başlığı ile ya da yorumu ile karşılaşıyorum.
            Sizin şialık anayışınız Ehli Sünneti eleştirmektenmi ibaret!
            Ne zaman Ehli Sünnetle ortak görüşleri paylaştığınız yazılar göreceğiz.
            Bu yaptıklarınızın şimdiye kadar kendi kendinizi sevindirmekten başka kime yararı oldu?
            hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg29484#msg29484 date=1243021310]
              Ne zaman Ehli Sünnetle ortak görüşleri paylaştığınız yazılar göreceğiz.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Abi, kusuruma bakmayın. Konuyla alakası yok ama. Beni yanlış anlamayın ama daha önce bu forumda sorduğum soru dikkate alınmamıştı. Size sorayım.

Mümkünse; Ortak görüşleri paylaşabileceğimiz 3-5 tane konu yazar mısın abi?

Yok gerçekten merak ediyor ve sizden cevap alacağımı umud ediyorum.

Yorum

seyyah evet cok komik kardesim...yazilanlari birdaha oku ve gerekiyorsa gülistan takintindan kurtulmak icin bir uzmana basvur, cünki sende artik komik olmaya basladin...

ne yani, resulullahi bebelerle gerdege sokarken iciniz rahatta, bu yorumlari korumak icin kiliktan kiliga girenlere gülerkenmi rahatsiz oluyorsunuz...

kardesim, benimle ugrasma, varsa icinden cikabilecegin bir konu dök ilmini kurtar konuyu

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

seyyah kardeşim konu Hz Aişe gerçekten Resulullahla 9 yaşındamı evlenmiştir.?
                  konu hakkında yazacaklarınız varsa lütfen alalım,nasılki kendi açtığınız konuda konu dışına çıkılmasından rahatsız olduysanız burada aynı şeyi siz yapmayın.
                  buyrun ben şahsen konu hakkındaki görüşllerinizi merak ediyorum.
                  Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5072.msg29484#msg29484 date=1243021310]

Ne zaman Ehli Sünnetle ortak görüşleri paylaştığınız yazılar göreceğiz.

[/quote]

seyyah kardeşim aslında bu konu tamda EHl-i sünnet ile ortak konuşacağımız bir konu. Ortak muatbık olup yanlış beyan gördüğümüz her yerde ortak karşı duracağımız bir konu. Zira sizin şahsi fikrinizi bilmemekle beraber ehl-i sünnet kardeşlerimizden azımsanmayacak bir kesimin Aişe vadilemizin evlilik yaşının 9 değil 17-18 olduğu konusunda fikirleri mevcut. Buyurun sizde fikirlerinizi birikimlerinizi insanların faydasına sunun inşAllah.
                    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Bu Allah resulüne açık açık iftiradır. onu aşağılamak, ona hakaret etmektir. Onu sapkınlıkla itham etmektir. UYDURMADIR elbette. Emevilerin uydurmasıdır.
                      nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
                      noktayı koyacak olan sensin anlasana
                      ...

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=5072.msg29479#msg29479 date=1243019890]

Ben şahsen ilmi konularda çok birikimi olmayan birisi olsamda . ister şia ister sünni kaynak olsun Kur'an dışında her yazılı belgenin/ bilginin sorgulanmaktan çekinilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
                        [/quote]

Aynen
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, 50 yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti.

Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin peygamberimizle evlendiği yaşın 17-18 olduğu ortaya çıkar.

Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabında geçer. (İst. 1928. 2/ 997)

Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma 100 yaşındayken, hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde 27 yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam 17 yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)

Gercek Bundan ibarettir.
                          Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

Hz. Ebû Hüreyre r.a. Anlatıyor: “Resûlullah a.s.v. buyurdular ki: Sizden biri
                            kardesiyle dövüsünce yüze vurmaktan sakınsın.” (Buhari, Itk 20, Müslim, Birr, 112,
                            (2612). )
                            Müslim’in ifadesinde su ziyade var. “... Zirâ Allah Âdem’i kendi sûretinde yaratmıstır.”
                            ( K.S. 3483 Cilt 10 Baskı 1990)
                            3- Yine Ebu Hüreyre r.a. Anlatıyor: “Resûlullah a.s.v. Buyurdular ki: Allah’u teala
                            hazretleri, Hz. Adem a.s.mı kendi sureti üzere ve boyunu da atmıs zira olarak
                            yaratınca:.... (K.S. 3382 C.10 S.177 B.1990, alıntısı Buhari, stizan 1, Müslim, Cennet
                            28 (2841) ).
                            4- bnu Abbâs r.a. Anlatıyor: Resûlullah a.s.v. Buyurdular ki : Bu gece Rabb’imden bir
                            (melek, elçi olarak) geldi. -Bir rivayette ise söyle demistir: “Rabbim bana en güzel bir
                            surette geldi” -ve : Ey Muhammed.” dedi.
                            “Buyur Rabbim, emrindeyim.” dedim.
                            “Mele’i A’la (da bulunanların) nelerde yarıstıklarını biliyor musun dedi.
                            “Hayır” dedim. Bunun üzerine elini omuzlarımın arasına koydu. Hatta onun serinligini
                            gögüslerimde hissettim.......” (K.S. 4668 C.13 B 1992 alıntı: Tirmizi, Tefsir Sâd,
                            (3231,3232) ).
                            5- Hz. Übey bnu Ka’b r.a. Anlatıyor: Resûlullah a.s.v. Buyurdular ki: “Hakk’ın
                            musafaha ettigi ilk kimse Ömer’dir. lk selam verdigi kimsede o olacaktır.” (K.S.6012
                            C.16 B. 1993) Alıntı bn!i Mace 104.

Allah’a insan seklin de suret iddia ettiler, öyle bir benzerlikten
                            dolayı yüze vurulmamasını tavsiye ettiler. Aslında istedikleri saygı gayreti degildir.
                            Allah’ın yüzü ile insanın yüzünün aynı oldugunu vurgulamak için yüze vurulmamasını
                            tavsiye etmislerdir. Allah’ın eline serinlik atfetmeleri de tecsim vurgulamasıdır, aynı
                            sekilde Allah’ın Ömer ile tokalastıgını ve onun elinden tutup cennete koydugu iddiası
                            da apaçık tecsimdir. Allah’ı tecsim etmek yani cisim saymak apaçık küfürdür.
                            Ayrıca Ömer’i Peygamberimiz dahil tüm Peygamberlerden ve Müslümanlar dan üstün
                            olarak rivayet etmeleri, karısıklık çıkarma amaçlı bir yalan uydurmasıdır, yoksa Ömer’i
                            sevdiklerinden falan degildir.

Daha binlerce bu sekilde hadis ( ! ) ler var..
                            Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

iste müminim diyen kul bunlara öfke duymasi gerek!

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5072.msg29511#msg29511 date=1243028568]
                                [quote author=mirzehan link=topic=5072.msg29479#msg29479 date=1243019890]

Ben şahsen ilmi konularda çok birikimi olmayan birisi olsamda . ister şia ister sünni kaynak olsun Kur'an dışında her yazılı belgenin/ bilginin sorgulanmaktan çekinilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
                                [/quote]

Aynen
                                [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X