Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İlk 2 halife ve Resulullah'ın kabirleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İlk 2 halife ve Resulullah'ın kabirleri

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25342.msg171993#msg171993 date=1388945831] işte kıyametten sonra cennete cehennem gidilceğinden bahsediyor.. mahşerde hesaba çekilir arından defterleri eline verilir ardından sırat ardındanda cennet cehennem... [/quote]

iyide size verdiğim ayetler daha önce cennete ve cehenneme giriş olduğunu göstermekte buda sizin inancınızı çürütmektedir...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

iyide size verdiğim ayetler daha önce cennete ve cehenneme giriş olduğunu göstermekte buda sizin inancınızı çürütmektedir...
      benim verdiğim ayetlerde sizinkini..

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ date=1388946232 link=topic=25342.msg171995#msg171995] benim verdiğim ayetlerde sizinkini.. [/quote]

öncelikle hayır çürütmüyor; çünkü sizin verdiğiniz ayetler gelecekten bahsetmektedir... benim verdiğim ayetler ise geçmişten bahsetmekte... ama bu şekilde düşünüyorsanız demek ki siz kur'anın çeliştiğine inanıyorsunuz? inancınıza o kadar bağlısınız ki hatayı kuranda, Yaratanda görüyor ama ahatanın inancınızda olduğuna inanmıyorsunuz

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
        Ebu Nevves

Yorum

öncelikle hayır çürütmüyor; çünkü sizin verdiğiniz ayetler gelecekten bahsetmektedir... benim verdiğim ayetler ise geçmişten bahsetmekte... ama bu şekilde düşünüyorsanız demek ki siz kur'anın çeliştiğine inanıyorsunuz? inancınıza o kadar bağlısınız ki hatayı kuranda, Yaratanda görüyor ama ahatanın inancınızda olduğuna inanmıyorsunuz
          verdiğim ayetlerde sırayla belirtmiş olacakları.yani cennet cehenneme kıyametten sonra girilceği..saçma sapan konuşmayın yok kuranın çeliştiğine inanmam,hatayı kuranda görmek filan..
          bırakın ehlisünnete saldırmayıda şiaya bakın hata varsa oda şiadadır.12 İMAMI PEYGAMBERLERDEN ÜSTÜN görmek kadar büyük bir hatamı olur...
          5 yıldır şii-sünni araştırması yapıyorum.TEK şu nedenden dolayı şiayı benimsemiyorum girmiyorum..

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ date=1388947404 link=topic=25342.msg171997#msg171997] verdiğim ayetlerde sırayla belirtmiş olacakları.yani cennet cehenneme kıyametten sonra girilceği..saçma sapan konuşmayın yok kuranın çeliştiğine inanmam,hatayı kuranda görmek filan.. bırakın ehlisünnete saldırmayıda şiaya bakın hata varsa oda şiadadır.12 İMAMI PEYGAMBERLERDEN ÜSTÜN görmek kadar büyük bir hatamı olur... 5 yıldır şii-sünni araştırması yapıyorum.TEK şu nedenden dolayı şiayı benimsemiyorum girmiyorum.. [/quote]
            öncelikle saçmalık olarak gördüğünüz nedir? açıklar mısınız?
            İmamların peygamberden üstün olduğu inancını başka bir konu başlığında açın konuşalım... burası yeri değil konuyu dağıtmayın....
            ehli sünnete saldırdığım falan yok... çelişki yok diyorsanız buyrun size verdiğim ayetleri bana açıklayın. beni aydınlatın....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

bu arada ebubekir ile ömer i kötü gördüğüm sanılmasın, Allah onlardan razı olsun ki Kuranı bize ulaştırmış ve peygamberin davasına yoldaş olmuşlardır.

Yorum

[quote author=hanif1 link=topic=25342.msg172000#msg172000 date=1388950492] bu arada ebubekir ile ömer i kötü gördüğüm sanılmasın, Allah onlardan razı olsun ki Kuranı bize ulaştırmış ve peygamberin davasına yoldaş olmuşlardır. [/quote]
                Kur'an'ı bize Ebu Bekir ve Ömer mi ulaştırmış? ilginç bir iddia.... yani onlar olmasaydı...

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

saptırmaya hiç gerek yok kardeşim, cümlem üstünden senaryo kurarak yeni bir cümle kurmanın anlamı ne? demediğimi bana dedirtmen emin ol bir fayda getirmez sana

Yorum

[quote author=hanif1 link=topic=25342.msg172005#msg172005 date=1388951446] saptırmaya hiç gerek yok kardeşim, cümlem üstünden senaryo kurarak yeni bir cümle kurmanın anlamı ne? demediğimi bana dedirtmen emin ol bir fayda getirmez sana [/quote]

Kuranı bize ulaştırmışlar diyorsun... ne yani onlar mı bunu yaptı? .onlar mı ulaştırıdı??.

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Akli delillerden ziyade duygusal ifadelerle açılmış bir konu,
                      İlmi olmayan ve polemiğe dayanan konularda yazmayı sevmem.
                      Bu konuda düşüncelerimi paylaştım. Bu konuda artık yazmayacağım.

İlk kez bir başlıkta pes ediyorum!..
                      http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

öncelikle saçmalık olarak gördüğünüz nedir? açıklar mısınız?
                        saçmalık olarak gördüğüm iftiranız saptırmanız...benim güya kuranın çeliştiğine inancımmış hata kuranda diye bir inanışımmıış.oldu olucak bide kafir demediğiniz kaldı ...
                        hanif1 in dediği gibi ;
                        saptırmaya hiç gerek yok kardeşim, cümlem üstünden senaryo kurarak yeni bir cümle kurmanın anlamı ne? demediğimi bana dedirtmen emin ol bir fayda getirmez sana
                        işte sen bunu yapıyorsun..saçma sapan şeyler söylüyorsun saptırıyorsun .katılıyorum hanif1 in bu dediğine

İmamların peygamberden üstün olduğu inancını başka bir konu başlığında açın konuşalım... burası yeri değil konuyu dağıtmayın....
                        ona bakarsakta bu sizin başlattığınız konuda buraya ait değil cennet cehennemin boşluğu doluluğu...lütfen ozaman onuda burda konuşmayın...konumuz ilk 2 halifenin mezarları ile Resulullahın mezarlarının birlikte olması..

Akli delillerden ziyade duygusal ifadelerle açılmış bir konu,
                        hangi akıla sığar bu iş..peygamberin rahatsız olacağı kişiler kıyamete değin peygamberle birlikte kabir komşusu olmak..sizce Allah Ebu Cehil ile Resulullahın kabrinin yanyana olmasına müsade edermiydi ? peygamber şüphesiz rahatsızlık duyardı kabrinde.aynı şekilde eğer Hz.Ebubekir ve Ömerde kötü işler yapmışsalar yine rahatsızlık duyar...

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ date=1388942446 link=topic=25342.msg171976#msg171976]
                          böyle düşünmediğimi sizde gayet iyi biliyorsunuzdur...siz hala peygamberle birlikte kıyamete kadar BİRLİKTE KABİR KOMŞUSU olmayı anlayamamışsınız...peygamberin kabrinin olduğu mekan KUTSAL bir mekandır.nasıl İmam Ali nin türbesi İmam Ali Rızanın Türbesi İmam Hüseyinin Türbesi nasılsa öyle...ve bu kişilerle birlikte kabir komşusu olmak kıyamete kadar şereftir.biz bi 5 dk birlikte olmak için necefe kerbelaya meşhede medineye gidiyoruz ama Ebubekir ve Ömer hep yanında Resulullahın ?
                          [/quote]
                          Peygamberin yanından komşu diye insanları temize çıkarmak gerekirse

Kabe'nin putlarla dolu olduğu uzunca süreyi düşünün. Bu durumda putlar da mı temizdir?

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ date=1388944724 link=topic=25342.msg171988#msg171988]
                            şiada nasıldır bilmem ama
                            bize göre cennet cehennem bulunmaktadır lakin şuan orda kimse yoktur.kıyametten sonra olcaktır.vede kıyamet günü ilk dirilen kabirden ilk kalkan Resulullah olcaktır...

kabrinde değilse boşuna ziyarete gidiyoruz ? boşunamı imam ali rızayı imam aliyi imam hüseyinin ziyaret ediyoruz ?
                            [/quote]
                            hem diyorsunuz mekan sınırlaması algısıyla düşünmüyoruz hem yazdıklarınız tamamen öyle
                            bizim için mekan sınırlaması var. ama ahiret için yok. ilkokul çocuğu için 1 ile 2 rakamları arasında hiç bir rakam yoktur ve bir ikiye sınırdır her zaman görüşürler. ama üniversiteli bir matematikçi için 1 ile 2 hiç bir zaman komşu değildir ve ikisi arasında sonsuz rakamlar vardır. öteki dünya da böyledir. bu dünyadan yanyana görünseler de aralarında sonsuz bir boşluk olması mümkündür. bunu bir halka gibi de görebilirsiniz. ya da Rusya ile ABD'nin küre ile açık harita biçiminde görülebileceği gibi...

Allah mekandan münezzehtir. ama dünyada Kabe'ye beytullah yani Allah'ın evi diyoruz. ve Allah'a kulluk için o yöne yöneliyoruz. bu dünyadaki bir birlik içindir. yoksa Allah'a mekan izafe için değil. İmamların ya da Resulün mübarek kabirleri de böyledir. dünyada insanlara fayda ve birlik kazandırmak için. yoksa ahiret menzilleri bakımından bir hapis değillerdir.

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ date=1388943689 link=topic=25342.msg171984#msg171984]
                              nerde ya peki ? haşa aramızdamı dolaşıyor ?
                              [/quote]
                              eğer siz Peygamber s.a.a. mezarında dolaşıyor derseniz bu bizi destekler, dolaşan bir Peygamber o ikisinin yanında durmaktansa EHlibeytim benim bir parçam dediği o ikisinin zulmettiği Fatıma'nın yanında durur. Hasan Hüseynin Ali'nin yanında durur. Yok eğer bunu reddediyor ve o Peygamber ölüdür yerinden kıpırdayamamaktadır derseniz bu da bizi destekler. bu durumda yanındakilerden haberi bile yoktur ki onlara kutsiyet kazandırsın...

bence yakın gibi duran mesafeler uzak, uzak gibiler yakın olabilir bu mümkündür. nice insanlar var aşıklarının yanındadırlar her ne kadar mekan olarak bedenleri uzakta olsa da ruhları beraberdir. ancak mekansal olarak yakın olan nice birbirinden nefret edenler vardır ki onlar da birbirlerinden çok uzakta olduklarını hisseder ve yaşarlar.

bir diğer açıklama. büyüteç örneğidir. Ege sınırları akdeniz sınırlarına göre daha uzundur. oysa görüntü olarak göz yanılır ve akdenizi uzun sanır. O iki halife ile Peygamber yakın gibi görünse de bu mekanların uzak durması, ama buna karşın Peygamber ve Hasan Hüseyin Fatıma ve Ali a.s uzak gibi görünse de yakın olabilir. Bu fizik ve coğrafya kurallarınca da mümkündür.

şimdi internetteyiz. diğer odadaki insanlar mı yakınız onlarla iletişim halindeyiz sizinle mi? algılar çok değişik ve çeşitli dar düşünmemelisiniz...

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ date=1388944304 link=topic=25342.msg171986#msg171986]
                                alaka ???

nerde bekliyor peki söyleyinde bizde bilelim ? Resulullah nerde ?
                                [/quote]
                                Rasulüllah'ın nerede olduğunu bize Kur'an söylüyor. iki seçenek var şiiler diyor ki Resulullah Ali Fatıma Hasan ve Hüseyinle birlikte. Sünniler de diyor ki Resulullah'ın şu an kabrinde sağda solda Ebubekirle Ömer var o yüzden onlarla. sünniler diğerleriyle birlikte olduğunu inkar da etmiyorlar.

biz de bu konuda Kur'an'a müracaat edilmeli diyoruz. Hicret ile bu tablo tam olarak zahiri açıdan birbirine uyuyor. bu yüzden hicreti incelememiz yerinde olacaktır Peygamberin s.a.a kimin yanında olduğunu görebilmek için.

Hicret sırasında ALi a.s maddi bakımdan Peygambere uzaktı ama manevi bakımdan o kadar yakındı ki canını ona adadı ve ALlah onun durumunu Peygambere haber verdi şu ayetle:

İnsanların öylesi de var ki Allah rızasına nail olmak için âdeta kendisini satar, Allah rızasını alır. Allah kullarını pek esirger.Bakara 207

Şimdi Peygamberin böyle bir insana uzak olduğunu kim iddia edebilir? oysa mekansal olarak bu esnada uzaklar.

mekansal olarak yakın olduğu kimse Ebubeir. Ama ayette bu mesafe nasıl anlatılıyor inceleyelim:

"Alıntı yapılan: selmancan-Fri Dec 06 2013 10:07:57 GMT+0200 (GTB Standart Saati)

Bu arada Tevbe Suresi 26'da Allah zor gün olan Huneyn gününde Allah, pusudaki düşmanın saldlırısıyla korkup bozguna uğrayan ve darmadağın olan Mü'minler üzerine sükuneti indirdi. Peygamberinin üzerine de indirdi. Soracağım şu:

Binlerce Mü'mine sükuneti indiren Allah, Sevr mağarasındaki iki kişi olan Peygamber ve Ebubekire sükuneti neden ikisine de indirmiyor da Ebubekiri sükunetten mahrum bırakıyor? Hudeybiyedeki Rıdvan biatında da Mü'minlere sükuneti indiriyor ama mağaradayken zor(!) durumdayken Allah Ebubekire sükuneti indirmiyor:

Soru şu: Ebubekir sukünete layık olmak için şart olan mümin olma vasfıma mı sahip değildi? Yoksa başka bir neden mi vardı? Çünkü Tevbe suresi 26. ayette de Fetih suresindeki ayette de sükuneti Allah : Peygambere ve mü'minlere indirdi diye ayrı ayrı vurgularken, SEvr mağarasında iki kişiden sadece birine yani Peygambere indirdiğini belirtiyor! Bu durum nasıl açıklanabilir?

işte sözkonusu üç ayet:

"Sonra Allah,Resûl'ü ile müminler üzerine sekînetini (sükûnet ve huzur duygusu) indirdi,sizin görmediğiniz ordular (melekler) indirdi de kâfirlere azap etti. İşte bu, o kâfirlerin cezasıdır." Tevbe 26

"Eğer siz ona (Resûlullah'a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); ona Allah yardım etmiştir: Hani, kâfirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikteyken Mekke'den Peygamberi) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına. Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun üzerineAllah ona (sükûnet sağlayan) emniyetini indirdi,onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kâfir olanların sözünü alçalttı. Allah'ın sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir."

"O zaman inkâr edenler, kalplerine taassubu, cahiliye taassubunu yerleştirmişlerdi.Allah da elçisine ve müminlere sükûnet ve güvenini indirdi,onların takvâ sözünü tutmalarını sağladı. Zaten onlar buna lâyık ve ehil kimselerdi. Allah her şeyi bilendir." Fetih 26"

şu halde Allah'ın güven ve sükuneti esirgediği birine Peygamberin yakın olması nasıl düşünülebilir? Yakın olsa Allah neden güven ve sükuneti esirgiyor ondan? Allah biri için şefkatli ve canını bağışladım diye Peygambere haber indirirken diğerinden sükuneti esirgiyor. Peygamber ikisine aynı mesafede mi olacak?

Kur'an aramızdaki ihtilafları çözmeyecek de ne işe yarayacak buyrun Allah'ın hükmüne göre mesafeyi siz yeniden ölçün...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X