Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam alinin evlatlarının isimleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: imam alinin evlatlarının isimleri

İmam Ali aleyhisselam’ın Velayetiyle kıyamet sahnesine gelmeyenleri bekleyen son…

- Ömer nakleder ki:
    “Resulullah’ın (sallallahu aleyhi ve aleyhi ve selem) huzurunda ve O hazretin camisinde öğlen namazını cemaatle kıldıktan sonra, mihrabına dayanarak ay gibi son derece nurlu bir haldeydi. Ashap O’nun etrafına toplandıktan sonra aniden gökyüzüne doğru baktı bir müddet sonra da yere bakıp ardından dağlara ve vadilere baktı. Ve şöyle buyurdu: “Ey Müslüman cemaat! Allah size rahmet eylesin, susun! Bilin ki, cehennemde Ziya diye adlandırılan bir dere vardır, o derede bir kuyu vardır ve kuyuda bir yılan vardır. Cehennem o dereden, dere o kuyudan, kuyu o yılandan her gün yetmiş defa Allah’a şikâyette bulunuyor.” Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e: Birbirlerinden şikâyet eden bu büyük azap kimler içindir diye sorulduğunda, O hazret şöyle buyurdu: “O azaplar, kıyamet sahrasına İmam Ali bin Ebu Talip aleyhisselam’ın vilayetiyle gelmeyenler içindir.”

Kaynak:El- Rovze; c. 9/ Bihar-ul Envar; c. 39, s. 250.
    "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

10- Ebi Said el-Hudri dedi ki: Resulullah sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellem Ali’ye hitaben şöyle buyurdu:
      “Seni sevmek iman, sana düşmanlık ise nifaktır. Cennet’e ilk girecek olan seni sevenin, Cehenneme ilk girecek olan sana düşmanlık yapandır”[10]
      11- Resulullah sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellem Emirulmüminin Ali aleyhisselam'a işaret ederek şöyle buyurdu:"Ey insanlar! Evlatlarınızı (helâlzade olup olmadığını öğrenmek için) onun sevgisiyle imtihan edin; doğrusu Ali dalalete davet etmez ve hidayetten de uzak olmaz; dolayısıyla kim onu severse, sizdendir ve kim de ona düşmanlık ederse, sizden değildir."[11]
      12- Resulullah sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellem İmam Ali’ye hitaben şöyle buyurdu: “Beni sevdiğini söyleyip sana düşmanlık yapan yalancıdır”[12]
      13- İbade b. Samit der ki: “Biz evlatlarmızı, Ali b. Ebutalib'i sevmekle imtihan ederdik; birisinin Ali b. Ebi Talib’i sevmediğini görseydik, onun bizden olmadığını ve onun gayri meşru olduğunu bilirdik.”[13]
      14- Mahbub b. Ebu Zinad diyor ki:“Ensar, biz insanların, Ali b. Ebutalib'e düşmanlık etmeleriyle, babasından başkasından olduğunu tanırdık, diyordu.”[14]
      15- Malik bin Enes’ten, Ebi Zinad’tan, Ansar halkı dedi ki:“Biz bir adamın babasının olmadığını Ali’ye olan buğzundan dolayı tanırdık”[15]
      16- Eba Said-i Hudrî'den şöyle rivayet edilir: "Biz -Ensar topluluğu- münafıkları, Ali b. Ebutalib'e düşmanlık yapmalarıyla tanırdık."[16]
      17- Peygamber efendimiz şöyle buyurdu:"Kıyamet günü insan dört şeyden sorguya çekilmedikçe adım atmaz: Ömrünü ne ile geçirdiğinden, bedenini ne ile eskittiğinden, malını nerede harcadığı ve nereden kazandığından ve biz Ehlibeytin sevgisinden sorgulanacaktır. Resulullah (sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellem)’a: “Ey Resulullah, sizi sevmenin belirtisi nedir? diye sorulması üzerine, O hazret eliyle Ali'nin omuzuna vurdu."[17]

KAYNAKLAR
      [10] - (Eş-Şeblenci "Nur'ül Absar" s.72; Es-Seyyid Murtada Hüseyni "Fedail'ül Hamse min es-Sıhah es-Sitte" c.2, s.211)
      [11] - (İbn-i Asakir “Tercümet-u İmam Ali min Tarih-i Medinet-i Dimaşk” c.2, s.225/ 730.)
      [12] -(el-Müttaki el-Hindi "Kenz' ul Ummal" c.6, s.395 / Menakıb-ı Meğazeli s.51 / el-Zehebi "Mizan'ül İtidal" c.1, s.251 / el-Askalani "Lisan'ül Mizan" c.2, s.285 / İbn-i Kesir "el-Bidayetü ven-Nihaye" c.7, s.354 / el-Künci "Kifayet'üt Talib" s.319)
      [13] - (İbn-i Asakir “Tercümet-u İmam Ali aleyhisselam min Tarih-i Medinet-i Dimaşk” c.2, s. 224/727)
      [14] - (İbn-i Asakir “Tercümet-i İmam Ali aleyhisselam min Tarih-i Medinet-i Dimaşk” c.2, s.224/728 ve 729)
      [15] - (el-Hamvini eş-Şafii "Feraid es-Simtayn" c.1, s.365 / İbn-i Asakir eş-Şafii "Tarih-i Dimaşk" c.2, s.224, Hadis No: 729)
      [16] - (Sünen-i Tirmizî, c.5, s.635 / 3717; İbn-i Sabban “İs'af-ur Rağibin” s.113; eş-Şeblenci “Nur-ul Ebsar” s.88; el-Heysemi “Mecma-uz Zevaid” c.9, s.132; Tabari “er-Riyad-un Nadire” c.3, s.242; İbn-i Hacer “Savaik-ul Muhrika” s.122; Taberanî de bunu Mu'cem-ul Evset'te Cabir'den tahriç etmiştir, c.2, s.s.391 / 2146.)
      [17] - (Taberanî “Mu'cem-ul Avsat” c.2, s.348/2191; Menakıb-ı Harezmî, s.77/59.)
      "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

İmamlarımız İmametin delillerinin ulaşmadığı kimseleri mustaz'af (durumları Allah'a bırakılmışlar) olarak kategorilendirmişlerdir. Onların Mü'min ya da kafir olarak nitelenmesine karşı çıkmışlar, özellikle kafir diyen şiileri şiddetle eleştirmişlerdir. bu konuda bir çok hadis vardır ve bunlar sitede paylaşıldı.

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24671.msg166594#msg166594 date=1361828647]
          İmamlarımız İmametin delillerinin ulaşmadığı kimseleri mustaz'af (durumları Allah'a bırakılmışlar) olarak kategorilendirmişlerdir. Onların Mü'min ya da kafir olarak nitelenmesine karşı çıkmışlar, özellikle kafir diyen şiileri şiddetle eleştirmişlerdir. bu konuda bir çok hadis vardır ve bunlar sitede paylaşıldı.
          [/quote]

imamete inanmayan kafir değildir.
          bu siteden alıntı.

Yorum

http://www.velayet.com/ahkam/caferil...i-t2981.0.html

Yorum

[/quote]

Akıl sahibi hiç kimse mustazaf olamaz.Ancak akıldan yoksun, iyi ve kötüyü biribirinden ayıramayan insan senin söyledğin manada mustazaftır.

Senin yukarıda söylediğin şey Allah'ın c.c. adaletine uygun düşermi acaba.Akıl sahibi herkese hüccet tamamdır.

Allah'ın c.c delili herkese tamamdır.kimse ben bilmiyordum görmedim duymadım deme hakkına sahip değildir.

[color=rgb(51, 51, 51)]De ki: "En 'üstün ve apaçık' delil Allah'ındır[/color]

Yorum

[/quote]

Allahın c.c tanıttığı hak imamı kabul etmeyenin, öldüğü an cehenneme yüzüste atılacağı birçok hadiste açıktır.bunların birçoğuda buraya yazıldı kaynaklarıyla beraber.

Allahın c.c dinini kimse için oraya buraya çekmenin kimseye bir faydası yoktur zararından başka.

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Her kim bize laik olduğumuzdan aşağı bir nispeti veren biriyle oturur veya bize yüz çeviren birini methedip överse. Veya bizimle irtibatını kesen biriyle irtibat kurar veya bizimle irtibat kuran birinden irtibatını keser veya bizim düşmanlarımızla dost olursa. Veya bizi seven birisiyle düşman olursa gerçektende Kuran’ı ve Hamd süresini indiren Allah’a kâfir olmuştur.

[color=rgb(102, 102, 102)][/color]Kaynak: Emali Saduk s. 111, Bihar-ul Envar c. 27 s. 52, Mişkat-ul Envar s. 84

Yorum

İmam Muhammed Bagır Aleyhisselam şöyle buyurdu: Allah-u Teala insanın batınına iki tane kalp bırakmıştır. Zira biriyle sevip diğeriyle düşman olsun. Bizim dostlarımız sevgilerini bizim için halis ederler. Nasıl ki altını ateşe tuttuğunda halis olursa, bizi sevenlerin muhabbet ve sevgileri de böyle olmalıdır. Her kim bizi sevip sevmediğini anlamak istiyorsa kalbini imtihan etsin. Her kim bize karşı olan sevgisine bizim düşmanımızın da sevgisini eklerse o bizden değildir ve bizde ondan değiliz. Allahu Teala böyle bir şahısın düşmanıdır. Aynı şekilde Cebrail ve Mikail’de onun düşmanıdır. Gerçektende Allah kafirlerin düşmanıdır.

[color=rgb(102, 102, 102)][/color]Kaynak:Tevil-ul Ayat c. 2 s. 447, Bihar-ul Envar c. 24 s. 314, Emali Tusi s.147

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Herkim bizim eleştirilip düşmanlarımızın övüldüğü, bize düşman olanların sevildiği ve dostlarımıza düşman olunan bir mecliste oturursa Kuran’ı nazil eden Allah’a karşı kafir olur.
                      Kaynak: Emali Saduk s. 55

Yorum

Mufezzel, İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’ın şöyle buyurduğunu rivayet eder: Allah-u Teala birlik ve padişahlığında yegâne ve benzersizdi. Sonra kendisini kullarına tanıttı ve emrini onlara bıraktı. Cenneti onlar için revan kıldı. İnsanlardan ve perilerden kalplerini pak ve temiz kılmak istediklerini bizim velayetimize aşina kıldı ve kalplerini tebah kılmak istediklerini de bizim velayet ve marifetimizden uzak kıldı. Ey Müfezzel! Ant olsun Allah’a, bizim velayetimiz olmadan Hz. Adem Allah’ın kudret elleriyle yaratılmaya layık olmadı. Hz. Musa bizim velayetimiz olmadan Rabb’iyle konuşmaya layık olmadı ve Hz. İsa İlahi’nin kudret tecellisi olamadı meğer Hz. Emir-el Müminin Aleyhisselam’ın velayetiyle. Konuyu senin için kısa ve öz olarak söyleyeyim, hiç kimse bizim velayetimiz olmadan ve bize kulluk etmeden Allah’ın rahmetine mazhar olmadı.
                        Kaynak: El-İhtisas s. 244, Bihar-ul Envar c. 26 s. 294, El-Katre c. 1 s. 550

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166582#msg166582 date=1361811684]
                          Elmedin , Mufaddal ve diğer arkadaşların hepsine soruyorum.

Yukarıda elmedin "... Imamete inanmayan kafirdir..." Diyor.

Ama şia , tevhid - nübüvvet - mead ( bunlara iman eden müslümandir)

Imamet ve adaletede iman eden şiadir...
                          Diyor.

Bunu bir çok yerde okuduğum gibi , bu forumdada fikihla alakalı soruların sorulduğu yerdede aynı şekliyle gördüm.

Şia benim akidem budur diyor , elmeddn kardeş böyle değil diyor.

Hangisi doğru ? [/quote]

imamete inanmayanlarin durumuna girmeden direk soruyorum: ben nerede "imamete inanmayan kafirdir" dedim? bu sözü söyledigim mesajin numarasini, tarihini verin veya bu sözlerimi alintilayarak gösterin.
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:35.

Yorum

İMAM HUMEYNİ R.A NE DEMİŞSE O...

40 HADİS ŞERHİ C. 2

VELAYET VE AMELLER BÖLÜMÜ...

Ehli Beyt'in Velayetinin Amellerin Kabul Şartı Olduğu Beyanında

http://www.islamkutuphanesi.com/turk...erhi_c2.htm#33

Yorum

Sevgili kardeşim
                              Eğer 12 imama iman etmemek küfür değilse ( ki benim bildiğimde böyledir )
                              Bu takdirde bu imamlara isyan etmek veya savaş açmak da küfür olmaz .
                              Bu ( imamlarimiza a.s. karşı çıkmak ) olsa olsa bir farzın terkiyle -fısk- olur.
                              Dolayısıyla ben bu noktadan hareketle
                              Imam aliye ( allahın selami muhammede ve ehline olsun ) karşı savaşanlarin hepsini tekfir etmiyorum.

Imam aliye a. "- peygambere olan kiniyle , dini bir garez güderek savaş açanlara kafir diyorum ( ki allahın laneti ebediyen ehlibeyte kin güdenlerin üzerinde olsun )

Teşekkürler

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166462#msg166462 date=1361531194]
                                teşekkür ederim ...
                                ben de yapılacak yorumları merakla bekliyorum

[/quote]

evet Hz Ali(as) çocuklarından ikisine Ömer ve Osman adını vermiştir.Ama bu Ömer ve Osman sizin zannettiğiniz gibi Halife Ömer ve Halife osmanın adı değildir.
                                Size bunu şia kaynaklarından getireceğim delillerle ispatlayacağım.Yalnız Şia kaynaklarının büyük çoğunluğu halihazırda türkçeye çevrilmediği için,bende arapça ve farsça bilmediğim için,Şia hadis külliyatlarının ingilizce versiyonunda çeviri yapacağım .

Hz Ali(as)'nin oğluna Osman adını vermesi bahsi:

We should point out that in our Shi'a text Munthee'ala Mahal Volume 1 under the Chapter "Shahadth" - we read the testimony of Imam 'Ali (as) that he named one of his sons Uthman because on the day he was born he (as) stated:
                                "I shall name this child after my brother Uthman bin Maaz'un

Çevirisi:
                                Şunu bilmeliyiz ki Şia kaynaklarımızda, Mutheala Mahal Cilt 1'de, "Şehadet" başlığında şu satırları okuyoruz:
                                İmam Ali (a.s) oğullarından birinin adını Osman koydu çünkü o doğduğu gün şöyle dedi:
                                "Bu çocuğuma kardeşim Osman bin Maaz'un adını vermeliyim"
                                bu Rasulullah vefat etmeden önce vefat eden bir sahabesidir.

Hz Ali(as)'nin oğluna Ömer adını vermesi bahsi:

To prove our point we suggest our opponents consult Asada al Ghaybah Volume 4 page 134 under the letter "Ayn". We assert that Imam 'Ali (as) named his son Umar after this great faithful commander

çevirisi:
                                İşaret ettiğimiz noktayı kanıtlamak için Asadal Gaybah Cilt 4 sayfa 134'e "Ayn" başlığındaki mektuba danışıyoruz. Burdaki mektuba dayanarak İddia ediyoruz ki İmam Ali oğlu Ömer'i bu büyük komutan'ın ismiyle adlandırmıştır.(Bu Ömer bin Selman'dır yani Selmani Farisi'nin(ra) oğlu Ömerdir.)
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X