Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam alinin evlatlarının isimleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

imam alinin evlatlarının isimleri

selam..aleykum

imam alinin as erkek evlatlarnın içinde ''ebubekir-ömer-osman..'' adını taşıyanlar var ( kaynak imam ali ansiklopedisi...)

soru şöyle :

bir insan sevmediği kişilerin isimlerini neden evlatlarına versinki ?...

teşekkürler

Ynt: imam alinin evlatlarının isimleri

sayın hocam ,
    ebubekir isminin devenin yavrusu anlamına geldiğini düşünürsek
    imam alinin as bu adı kendi evladına ''bu adın güzel olmasından dolayı'' vermiş olması ihtimali oldukça düşük olmuyormu ?
    ayrıca
    ömer
    ve osman
    bu adların anlamları nedir ?
    teşekkürler

Yorum

Iki gündür bekliyorum ...
      Hala bu başlığa bakan olmadı
      Teşekkürler

Yorum

Belkide sevdiği için koymuştur olamaz mı.
        Haktır Allahım Muhammed mahım
        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

ilk üç halifeyi sevdiği için mi ?

Yorum

olamaz pasam, hemde kesinlikle olamaz. insaAllah daha sonra konu hakkinda bilgiler paylasacagim.

Yorum

paylaşımlarınızı veya varsa yorumlarınızı şu soru ekseninde oluşturursanız bende cevabımı almış olacağım.

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166344#msg166344 date=1361175365]
              sayın hocam ,
              ebubekir isminin devenin yavrusu anlamına geldiğini düşünürsek
              imam alinin as bu adı kendi evladına ''bu adın güzel olmasından dolayı'' vermiş olması ihtimali oldukça düşük olmuyormu ?
              ayrıca
              ömer
              ve osman
              bu adların anlamları nedir ?
              teşekkürler
              [/quote]

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166383#msg166383 date=1361355084]
                paylaşımlarınızı veya varsa yorumlarınızı şu soru ekseninde oluşturursanız bende cevabımı almış olacağım.

[/quote]

Değerli mevlam arkadaşım ilk üç halifa hakkında sünni kaynaklarda bir sürü delil var iken, 1.Halifenin ölmeden önce yaptığı kendi itirafı varken, neden isimlere takılıyorsunuzki. Deve yavrusu kötü bir şey deyilki ona bakarsanız Kuran-ı Kerim'deki bir çok sure hayvan ismi değilmi. Allah Resülü (saa) tarafından yasaklanmayan her isim'in başımız üstünde yeri var aslolan isimlerin kime verildiği deyil aslolan o isim sahibinin yaptığı ameldir. İnşaallah Elmeddin arkadaşımız daha ilmi cevaplar verecektir. Vesselam.

Yorum

Şu linkte belki istedğiniz cevabı bulursunuz. Allah'a emanet...
                  http://islamquest.net/tr/archive/question/fa2472

Yorum

Teşekkür ederim ancak linkdeki bilgiler oldukça fazla eleştirel açık barındırıyor..
                    Aradığım cevabı karşılamaktan uzak yani.
                    Mesela ömer adıyla ilgili rical kitaplarından örnekler verilirken
                    Ebubekir adıyla alakalı bir örnek kişi yok ?.. bu da haliyle savunmanın yeterli düzeyde olmadığını gösterir.
                    Yazının sonlarına doğru olan ifadelerin tümü niyet okuyuculugu üzerine...
                    Daha sade ve net bir cevap arıyorum
                    Teşekkürler

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Ömer isminin anlamı benim bildiği kadarı ile imar eden anlamına geliyor virane bir yeri canlandıran anlamınada gelir.

Osman ismi ise yukarda ağanın beyan ettiği üzre bir sahabenin hatırasının diri tutulması için.

Ebu Bekr ise deve yavrusu anlamına gelir nedeni benim kanaatimce İmam Nehcül Belağada şıkşıkiye hutbesinde kendisi ile Peygamber arasındaki ilişkiyi anlatırken bir devenin yavrusu gibi peşine takılırdım diye buyurmaktadır. Bundan olabilir mi? Bu sadece bir görüş.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

huvel aziz vallahi güldürdün beni
                        hakikaten güzel sallamışsınız

Yorum

BİSMİHİ TEALA

HAMD ALEMLERİN RABBİ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN

RABB'İMDEN HAK İLE BATILI AYIRIP DOĞRULARLA OLMAYI MUAVVAK KILMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Azizi ve Değerli kardeşim;
                          [quote author=mevlam link=topic=24671.msg166412#msg166412 date=1361444227]
                          huvel aziz vallahi güldürdün beni
                          hakikaten güzel sallamışsınız
                          [/quote]

Önce edep öğrenip sonrada amel et doğrusu belliki alimlerle oturup kalmamışsınız. Bari çaba harcayanlara da saygılı olun.

Allah'a ilminizi artırsın...

Yorum

arkadaşla samimiyetim var ..bilip bilmeden konuşma.
                            ...EDİT...
                            teşekkürler

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166414#msg166414 date=1361448012]
                              arkadaşla samimiyetim var ..bilip bilmeden konuşma.
                              edepsizde sensin.
                              teşekkürler
                              [/quote]

Saygısızlık yaptığını hatırlatayım, üslubuna dikkat et...
                              [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X