Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Burada da aynı şey yine sorguladığınız zaman hemen ithamlar başlıyor şu anda olduğu gibi Darvinci .Bu mantık nasıl bir mantık anlayamadım gitti. Aynı fikirleri paylaşmayanlar nedense hep ya Harici, Suni , Vahabi, Ataist, Darvinci vs oluyor . İlla aynı düşüncelere sahip olmak mı lazım bu sıfatlardan kurtulmak için neden sorulan sorulardan bu kadar korkuyor ve karşıdakine ithamlarda bulunuyorsunuz anlayamadım gitti bir türlü.(MUVAHHİD)
    Bu tipik bir dinci davranışıdır.........Aklın ve mantığın sorduğu sorular karşısında verebileceği cevabı olmayanlar,hep böyle yapar işte.........Ucuz suçlama yolu ile sorunların çözüleceğini zannederler...............ve tüm dinciler;dini mezhebi ne olursa olsun bu klişe suçlamayı kendi saçma sapan zırvalarının üstünü örtmek için çokça kullanırlar.......Ciddiye almayın.........
    Yazılanlar ve sorular orada duruyor,verecek cevabı olan varsa versin.....

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg63043#msg63043 date=1259578548]
      [quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg63039#msg63039 date=1259577632]
      [quote author=Muvahhid link=topic=1684.msg63033#msg63033 date=1259575365]
      Burada da aynı şey yine sorguladığınız zaman hemen ithamlar başlıyor şu anda olduğu gibi Darvinci .Bu mantık nasıl bir mantık anlayamadım gitti. Aynı fikirleri paylaşmayanlar nedense hep ya Harici, Suni , Vahabi, Ataist, Darvinci vs oluyor . İlla aynı düşüncelere sahip olmak mı lazım bu sıfatlardan kurtulmak için neden sorulan sorulardan bu kadar korkuyor ve karşıdakine ithamlarda bulunuyorsunuz anlayamadım gitti bir türlü.
      [/quote]

itham falan başladığı yok. sadece gerçekler var. eğer bir sünni, şii, bir konuyu sorarsa "ey müslüman kardeş şu şöyledir, bu böyledir" diye cevap verilir. insan ya müslümandır, ya kafirdir. kafirliğinde kolları var: yahudilik, hristiyanlık, evrimcilik ve s. sonuçta bunlar kafirdir ama bazı farklar vardır. mesela hristiyan ve yahudiler pakdır ama putperestler necisidr. bunların farkları var ama sonuçta kafirler. onun için onlarda soru sorduğunda "ey evrimci, ey kafir, ey darvinsitve s." cevap verilir.[/quote]

Elmeddin can! Yazılarınızı okurken bende itham kokusu aldım. Yanlış anlamışda olabilirim. Ama bence buna gerek yok. Kardeş diyerek muhatap alabilir, sözlerini yazabilirsin. Bunun daha faydalı olacağına inanıyorum kardeş. Ve o insan kendisine darvinistim veya materyalistim demediği sürece ona bu şekilde hitap etmek bence yanlıştır. Kabul ederse tabi söyleyebilirsin.
      [/quote]

tamam abi
      En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 19:25.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg63044#msg63044 date=1259578598]
        [quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg63039#msg63039 date=1259577632]
        [quote author=Muvahhid link=topic=1684.msg63033#msg63033 date=1259575365]
        Burada da aynı şey yine sorguladığınız zaman hemen ithamlar başlıyor şu anda olduğu gibi Darvinci .Bu mantık nasıl bir mantık anlayamadım gitti. Aynı fikirleri paylaşmayanlar nedense hep ya Harici, Suni , Vahabi, Ataist, Darvinci vs oluyor . İlla aynı düşüncelere sahip olmak mı lazım bu sıfatlardan kurtulmak için neden sorulan sorulardan bu kadar korkuyor ve karşıdakine ithamlarda bulunuyorsunuz anlayamadım gitti bir türlü.
        [/quote]

itham falan başladığı yok. sadece gerçekler var. eğer bir sünni, şii, bir konuyu sorarsa "ey müslüman kardeş şu şöyledir, bu böyledir" diye cevap verilir. insan ya müslümandır, ya kafirdir. kafirliğinde kolları var: yahudilik, hristiyanlık, evrimcilik ve s. sonuçta bunlar kafirdir ama bazı farklar vardır. mesela hristiyan ve yahudiler pakdır ama putperestler necisidr. bunların farkları var ama sonuçta kafirler. onun için onlarda soru sorduğunda "ey evrimci, ey kafir, ey darvinsitve s." cevap verilir.
        [/quote]
        Elem üd din arkadaşım;benim ne olduğuma nasıl karar verebildin ki.........Bir müslüman bir insanı(insanı diyorum) kafirlikle suçlayıp kanıt getiremezse durumu ne olur acep......
        Sual;bu durumdaki bir kimesne nin kendisinin kafirliğine hükmolunabilir mi.......
        El cevap;Hükmolunması gerekir.............
        Öyle kendi kafanızdan birtakım muhayyel şeyler uydurup sağa sola saldıracağınıza o engin ve muhteşem din kitaplarınızdan verin cevaplarınızı........ama sakın ola ki Allah'ın kitabına elinizi sürmeyin.........Allah korusun öyle bir çarpılırsınız ki alimallah Esfelesafilinde bile sizi düzeltmek mümkün olmaz.......
        [/quote]

sana kafir diyen varmı? ben kime nasıl hitap edileceğini yazdım. ama siz Allahın koyduğu kurallarla dalga geçerseniz evet kafir olursunuz

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg63049#msg63049 date=1259581100]
          Burada da aynı şey yine sorguladığınız zaman hemen ithamlar başlıyor şu anda olduğu gibi Darvinci .Bu mantık nasıl bir mantık anlayamadım gitti. Aynı fikirleri paylaşmayanlar nedense hep ya Harici, Suni , Vahabi, Ataist, Darvinci vs oluyor . İlla aynı düşüncelere sahip olmak mı lazım bu sıfatlardan kurtulmak için neden sorulan sorulardan bu kadar korkuyor ve karşıdakine ithamlarda bulunuyorsunuz anlayamadım gitti bir türlü.(MUVAHHİD)
          Bu tipik bir dinci davranışıdır.........Aklın ve mantığın sorduğu sorular karşısında verebileceği cevabı olmayanlar,hep böyle yapar işte.........Ucuz suçlama yolu ile sorunların çözüleceğini zannederler...............ve tüm dinciler;dini mezhebi ne olursa olsun bu klişe suçlamayı kendi saçma sapan zırvalarının üstünü örtmek için çokça kullanırlar.......Ciddiye almayın.........
          [/quote]

dinde hiç bir şey cevapsız deyildir. ve soran şahıs sorularını adabınca verirse cevap alır. yok eğer parazitlik yapacak, haşa Allahın koyduğu her hangi bir kanunla dalga geçecekse alacağı cevap bundan fazla değildir.

Yorum

Ben bir ayeti aklım ile yoracak kadar ilmi bilgiye sahip değilim. Ama İmamlarımızın, Alimlerimizin ve hatta bu konuda Ehl-i Sünnet tefsircilerin tefsirleri ile yola çıkacak olursak bu ayette İstimna Haram edilmiştir.

Tefsirleride sunmamı ister misiniz? (MUFAZZAL)
            Yok gerek yok........iyice okuyabildin mi sadece tercümelerini....4 tercümede cariye bahsi hiç yok.......2 tercümede (ömer nasuhi bilmen ve abdülbaki Göpınarlı) cariye kavramı doğrudan kullanılmış,diğerlerinde yine parantez içi hükümle anlamlandırımış...........
            Evet şimdi sana göre bu ayet ne demek istiyor........anlıyabildin mi..........
            Hele hele;istimna kavramı ile bu ayet arasında ilişki kurabilmek için bayağa bir uğraşmak gerek......
            Önceki dokuz ayet ile birlikte değerlendirirseniz hele;görürsünüz ki müslümanlara tavsiyelerde bulunuyor....
            Yani,iyi,doğru dürüst bir insan olabilmenin ipuçları veriliyor........Haaa,bunu buradan alıp bin türlü şekle sokabilirsiniz.........Sokumuşlar da zaten............şimdi asıl hüküm;ayetin söylediğimidir;yoksa o ayet üzerinden Kendi değerlendirmelerini ayet hükmü yerine koyanların hükümlerimidir......
            En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 19:24.

Yorum

Seçmez iseniz size arapçasını sunayım buyrun siz meal edin ve bize anlatın.[/b]

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg63047#msg63047 date=1259579983]
              Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu hariç kınanmış değillerdir. (Muminun Süresi - 6) Evet şimdi de sen kendi naklınla yorumlamaya çalış;bakalım nereye varıacaksın...........[/quote]

Ben bir ayeti aklım ile yoracak kadar ilmi bilgiye sahip değilim. Ama İmamlarımızın, Alimlerimizin ve hatta bu konuda Ehl-i Sünnet tefsircilerin tefsirleri ile yola çıkacak olursak bu ayette İstimna Haram edilmiştir.

Tefsirleride sunmamı ister misiniz?

Yorum

Ayette serbesttir demediği için mi?Haram hükmünde sayılıyor.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg63052#msg63052 date=1259583255]
                  [quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg63049#msg63049 date=1259581100]
                  [/quote]

dinde hiç bir şey cevapsız deyildir. ve soran şahıs sorularını adabınca verirse cevap alır. yok eğer parazitlik yapacak, haşa Allahın koyduğu her hangi bir kanunla dalga geçecekse alacağı cevap bundan fazla değildir.
                  [/quote]
                  Elem üd din;çok affedersin ama sen kim olasın ki cevap vermeye kalkarsın......Sen oılsa olsa basit bir nakilciliğin en ilkel düzeyindeki versiyonusun....Gir internete,bir sürü saçma sapan zırvaları getir koy buraya,dini delil diye..........daha delil kavramının ne olduğunu,nelerin delil sayılabileceğini öğrenememiş,anlıyamamış arkadaşlarımız kalkıp buralarda ders verecek.......durun hele bi;önce öğrenciliğinizi tamamlayın...

Yorum

"11- Ey iman edenler! Bîr kavm (topluluk) diğer bir kavmi alaya almasın. Belki de o alay edilenler onlardan (alay edenler­den) daha iyidirler. Kadınlar da (başka) kadınları alaya almasın­lar. Belki o alay edilenler kendilerinden daha iyidirler. Birbirini/i ayıplamayın. Birbirinizi kötü lâkablarla çağırmayın. İmandan sonra f asıkhk ne kötü bir isimdir. Tevbe etmeyenler işte onlar za­limlerdir! hucurat suresi

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg63103#msg63103 date=1259613645]
                      "11- Ey iman edenler! Bîr kavm (topluluk) diğer bir kavmi alaya almasın. Belki de o alay edilenler onlardan (alay edenler­den) daha iyidirler. Kadınlar da (başka) kadınları alaya almasın­lar. Belki o alay edilenler kendilerinden daha iyidirler. Birbirini/i ayıplamayın. Birbirinizi kötü lâkablarla çağırmayın. İmandan sonra f asıkhk ne kötü bir isimdir. Tevbe etmeyenler işte onlar za­limlerdir! hucurat suresi
                      [/quote]
                      He ya doğru söyledin şimdi...........bir de haddini bilmek var değil mi..........
                      O kullandığım ifade;sizi aşağılamak veya ayıplamak için değil;haddini bilmeden din üzerinden konuşmaya kalkanların dine verdiği elemi anlatabilmek için idi.(Elem üd din).......umarım anlamışsındır,ve ben de bir daha böyle bir ibare kullanmak zorunda kalmam.....

Yorum

ben anlatmak istediğini iddia ettiklerinden hiç onları değil de alay ettiğini anladım..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg63114#msg63114 date=1259616063]
                          ben anlatmak istediğini iddia ettiklerinden hiç onları değil de alay ettiğini anladım..
                          [/quote]
                          ''Yaradılmışı hoş gördük yaradandan ötürü'' temel düsturu çerçevesinde,hiçkimse ile asla alay etme diye bir davranışımız olamaz.meramımızı yanlış ve ya eksik aksettirdi isek;özrümüzün kabulünün samimi dilekleri ile........

Yorum

EDİT

Yorum

EDİT

Yorum

EDİT

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...