Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

sayın cepni, sen hele bi de bakalım müslümanmısın ateistmi?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg62846#msg62846 date=1259436239]
      sayın cepni, sen hele bi de bakalım müslümanmısın ateistmi?
      [/quote]
      Sen hele benim söylediklerime bir cevap ver bakalım....Ondan sonra benim ne olduğumu sor.......hem ne farkedecek...Soruya vereceğiniz cevap;müslümana veya ateiste göre değişecek mi......Tipik bir bilgisiz molla bozuntusu dinci tavrı işte......
      Beni ne olarak düşünüyorsan ona göre cevap ver;molla bozuntuusu.......Varsa verebileceğin bir cvap.... >

Yorum

bırak sen mollanın tavrını. sana bir soru sordum müslümanmısın ateistmi? adam gibi cevabını ver. yoksa sen bu tür konuşmaları darvin amcandanmı öğrendin?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg62852#msg62852 date=1259437924]
          bırak sen mollanın tavrını. sana bir soru sordum müslümanmısın ateistmi? adam gibi cevabını ver. yoksa sen bu tür konuşmaları darvin amcandanmı öğrendin?
          [/quote]
          Haaaa,anladım sermayesi tükenmiş müflis tüccarların iflas ilan etme çabaları...........
          Peki;La ilahe illallah diyor.....ve gerisini senin tamamlamana bırakıyorum.......istersen aliyyu veliyyullah de,istersen muhammeden resullullah..............Tercih senin..........
          Haydi bakalım;münker misin nekirmisin,her ne isen;karar ver benim hakkımda......Müslüman mıyım değilmiyim diye......Ama unutma ki;sana ''kalbini mi yardın da anladın ne olduğunu '' diye soracak bir makam vardır..........
          Bu denli salakça soruları kimseye sormayın artık.......komik olursunuz........

Yorum

''MUT'A NİKAHI NE DEMEKTİR. İSLAM DİNİNDE YERİ NEDİR?
            Mut'a nikahı, ücret mukabilinde belli bir süre için kadınla evlenmektir. Cahiliyette mübah olduğu gibi İslam'ın ilk günlerinde de mübahtı. Sonra nesh edilip yürürlükten kaldırırdı. Tirmizi şöyle diyor: "Mut'a nikahı İslam'ın ilk günlerinde idi. Adam bir şehre gittiğinde kimse ile tanışmadığından orada kalacağı süre kadar bir kadınla evlenebilir''
            Muta nikahı bu işte........yani bir erkek,cinsel ihtiyaçlarını giderebilmek için gerekli olan bir kadını bir şekilde para karşılığı kullanabilmesi olayıdır........l
            Söyleyin ve de anlatın bize arkasındaki hikmetleri........anlıyalım yani...........
            Veya şehvet içerisinde yanıp tutuşan bir kadının bu anlayış çerçevesinde ne yapması gerektiğini de anlatın bizlere,biz de anlıyalım........ >

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg62864#msg62864 date=1259445179]
              Söyleyin ve de anlatın bize arkasındaki hikmetleri........anlıyalım yani...........[/quote] Bu başlık 30 sayfaya ulaşmış durumda. İsterseniz en başından itibaren okuyunuz. Mutlaka bir cevap bulacaksınızdır. Selametle.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg62854#msg62854 date=1259438476]
                [quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg62852#msg62852 date=1259437924]
                [/quote]
                Haaaa,anladım sermayesi tükenmiş müflis tüccarların iflas ilan etme çabaları...........
                Peki;La ilahe illallah diyor.....ve gerisini senin tamamlamana bırakıyorum.......istersen aliyyu veliyyullah de,istersen muhammeden resullullah..............Tercih senin..........
                Haydi bakalım;münker misin nekirmisin,her ne isen;karar ver benim hakkımda......Müslüman mıyım değilmiyim diye......Ama unutma ki;sana ''kalbini mi yardın da anladın ne olduğunu '' diye soracak bir makam vardır..........
                Bu denli salakça soruları kimseye sormayın artık.......komik olursunuz........
                [/quote]

...edit...

Yorum

günümüz toplumu mutaya karşı çıkarken neyazıkki gençlerin lise çağındaki çocukların parklarda caddelerde sokaklarda uygunsuz şekilde gezmelerine rezil münasebetlerde bulunmalarına gayet normal yaklaşarak modernizeleştiklerini düşünüyorlar
                  keza tvde hergün herkanalda ahlak dışı dizileri oturuğp çocuklarıyla beraber izliyorlar ve hatta çoğuda kız çocuklarının erkek arkadaşıyla ilişkisine modern baba olarak ses çıkarmıyor
                  daha sonra muta deyip şartını hukukunu maksadını bilmeden araştırmadan islama saldırıyorlar
                  toplum olarak daha nekadar yozlaşarak modernleşeceğiz acaba...
                  "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

cepni benim yazım editlenmiş ama yazımda tam senlik bi soru vardı

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg62904#msg62904 date=1259503743]
                      cepni benim yazım editlenmiş ama yazımda tam senlik bi soru vardı
                      [/quote]
                      Evet ben de merak etmiştim ne yazdığını;bir daha yaz istersen...Ama eminim ki çok aşşağılık birşey olmasaydı,editlenmezdi......Hem unutma soracağın sorular,benim seviyemin değil senin seviyenin göstergesi olacaktır...........

Yorum

çok komiksin cepnicim. görende senin değil benim darvinin talebesi olduğumu sanacak. biz hamd olsun yolumuzu da, adabımızıda biliriz. darvin gibi maymuncukların izinde değiliz ki, sorularımız da aşşağılık olsun

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg62924#msg62924 date=1259509710]
                          çok komiksin cepnicim. görende senin değil benim darvinin talebesi olduğumu sanacak. biz hamd olsun yolumuzu da, adabımızıda biliriz. darvin gibi maymuncukların izinde değiliz ki, sorularımız da aşşağılık olsun
                          [/quote]
                          Onu da moderatör arkadaşımıza havale etmemiz gerekiyor........Çünkü ne yazdığını bir sen bir de moderatör arkadaş biliyor........ben moderatör arkadaşlara güveniyorum.......

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg62864#msg62864 date=1259445179]
                            şehvet içerisinde yanıp tutuşan bir kadının bu anlayış çerçevesinde ne yapması gerektiğini de anlatın bizlere,biz de anlıyalım........
                            [/quote]Vallahi seni anlamıyorum.Muta Nikahı kıymak için bir`de kadın gerektiği için tabi ki kadınlar`da Muta Nikahı kıyabiliyorlar.Tabi ki isterlerse şartlarına uygun bir şekilde ama evlenmemiş genç kızlar Muta Nikahı kıyamazlar.Çünkü Caferilikte bekar kızların evlene bilmeleri için velileri`nin onayı şarttır.Ama velisi izin verirse ne olur bilmiyorum.
                            Bir rivayete göre 2.Halife Ömerin Muta Nikahı`nı yasaklaması`nın nedeni o sıralarda kız kardeşi`nin Muta Nikahı kıydırdığını duyması olmuş.
                            Ama tabiki kadınların bu konu`da sorumlulukları daha ağır.Çünkü iddet süresi`ni beklemesi gerekir.Ayrıca hamile kalma ihtimali var.Muta Nikahı sonuçu doğan çocuklara baba`da bakmakla yükümlüdür.

Erkeklerin 4`e kadar evlenme hakkı gibi bir şeydir.Olağanüstü bir durumdur.Aslolan evlilik ömür boyu niyetiyle yapılan ve tek eşli evliliktir.

Yorum

Çeri;
                              Şu soru kafama takıldı,cevaplarsan memnun olurum......6ay süre ile uzak bir diyara giden erkek muta nikahı ile vaziyeti kurtarabiliyor,peki geride bıraktığı karısı da bu süre içerisinde muta nikahı ile,bir başka erkekle nikahlanabilir mi.....Nikahlanamazsa eğer,kadına haksızlık yapılmış olmuyormu.... :

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg62944#msg62944 date=1259516127]
                                Çeri;
                                Şu soru kafama takıldı,cevaplarsan memnun olurum......6ay süre ile uzak bir diyara giden erkek muta nikahı ile vaziyeti kurtarabiliyor,peki geride bıraktığı karısı da bu süre içerisinde muta nikahı ile,bir başka erkekle nikahlanabilir mi.....Nikahlanamazsa eğer,kadına haksızlık yapılmış olmuyormu.... :
                                [/quote]Ona bakarsan erkek 4`e kadar kadınla evlenebiliyor.Kadın evlenemez.O sebepten evli kadın başkasıyla Muta yapamaz.Ben haksızlık olduğunu düşünmüyorum.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X