Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

İnanınız, bu konuda tespitlerimi tefrika haline getirsem bilimsel, sosyal, psikolojik bir kaynak hükmünde bir şey çıkar ortaya. Etrafımızda tanıdığım, şahit olduğum şia ve islam inkılabı düşmanlarından nesebinde arıza veya fahşa ile anılmamış bir kimse görmedim.

Çünkü şiayı islam inkılabını ve mutayı bilmeyen ama fıtratı temiz insanlar en azından bu konuda görüş beyan etmiyor sessiz kalıyorlar. Ancak o nesebi arızalılar var ya, onlar şiddetle bu noktada çirkince iftiralara va adiliklere başvuruyorlar.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Böylece "Ey Ali seni ancak mü'min sever ve Ey Ali senden ancak münafık nefret eder" hükmü bu gün Alisenvenler ve Fahşa failleri için yenilenmiş oluyor..

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=1684.msg80805#msg80805 date=1272438394]
        İşte muta bütün bunlar olmaması için vardır. Mutayı diline dolayıp muta vesilesi ile şia ve islam inkılabını karalamaya çalışanları inceler araştırırsanız mutlaka fuhuşla bir bağlantıları vardır, kesinlikle.
        [/quote]

sayın canlar muta gibi cahiliye adetini zinanın alternatifi gibi sunarak meşrulaştırmak, muta bizi zinadan korur diyerek mutayı ahlaksızlığa kılıf olarak sunmak 12 imam takipçilerinin değil olsa olsa yezidin ürünü olabilir

bir fuhşiyat başka bir fuhşiyat ile temiz hale gelmez

sizin bu yaptığınız mantık bira içmeyelim rakı içelim demeye benzer

"iranın sözde islam modelini eleştirenler için mutlaka fuhuşla bağlantıları vardır" gibi ahlaksız bir yorum yapmak ise ancak ve ancak iran sevdalılarının ürünü olabilir

madem siz farsi şiilere göre muta helaldir hanginizin anası bacısı muta yaptı bugüne dek bunlarıda ortaya dökün ki samimiyetiniz ortaya çıksın

Yorum

11-(167) ... Ebu Basir şöyle rivayet eder:
          Ebu Abdullah (Cafer-i Sadık a.s.)'a dedim ki: "Karşımıza öyle şeyler çıkıyor ki, bunların cevabını ne Allah'ın kitabında, ne de Peygamberin sünnetinde bulabiliyoruz. Böyle meseller hakkında kendimi bir görüş beyan edebilir miyiz?"
          Buyurdu ki: "Hayır, çünkü isabet edtsen sevap alamazsın, ve eğer yanılsan Allah'a yalan isnat etmiş olursun." Usulü Kafi cilt 1 İlmin Fazileti Kitabı.

bu hadise göre sen yazdıklarını ispatlamalı mut'a diye bilinen olgunun fuhuş olduğunu ispatlamalısın. Ama re'yinle değil, Allah'ın kitabı ve hadisler ile.. buyrun seni dinliyoruz?...

Yorum

12 İmam aşığı kardeşim Mut'a Türk örf ve adetlerine ters olabilir ama Dünya'da 1.5 Milyar müslüman var, onların sosyo-kültürel yapıları farklı farklıdır o insanlar için kolaylık olmuş olabilir, zaten Mut'a Nikahı ruhsattır diye biliyorum, Namaz gibi, Oruç gibi farz değil ki. Tamam ülkemizde yapılmaz. Ben bu güne kadar Mut'a yapan ne duydum ne de gördüm. Önceki sayfalarda Mehmet UFUKALP, gülistan_2 ve diğer Saygı değer arkadaşlarımız çok mantıklı ve anlaşılır tespitlerde bulunmuşlar. İslam sadece Türkiyeye değil bütün insanlara teklif edilmiştir. Bütün Dünya Halklarını göz önünde bulundurmak lazım diye düşünüyorum. Vesselam.

Yorum

[quote author=12_imam_asigi link=topic=1684.msg80865#msg80865 date=1272472967]
              [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=1684.msg80805#msg80805 date=1272438394]
              İşte muta bütün bunlar olmaması için vardır. Mutayı diline dolayıp muta vesilesi ile şia ve islam inkılabını karalamaya çalışanları inceler araştırırsanız mutlaka fuhuşla bir bağlantıları vardır, kesinlikle.
              [/quote]

sayın canlar muta gibi cahiliye adetini zinanın alternatifi gibi sunarak meşrulaştırmak, muta bizi zinadan korur diyerek mutayı ahlaksızlığa kılıf olarak sunmak 12 imam takipçilerinin değil olsa olsa yezidin ürünü olabilir

bir fuhşiyat başka bir fuhşiyat ile temiz hale gelmez

sizin bu yaptığınız mantık bira içmeyelim rakı içelim demeye benzer
              "iranın sözde islam modelini eleştirenler için mutlaka fuhuşla bağlantıları vardır" gibi ahlaksız bir yorum yapmak ise ancak ve ancak iran sevdalılarının ürünü olabilir
              madem siz farsi şiilere göre muta helaldir hanginizin anası bacısı muta yaptı bugüne dek bunlarıda ortaya dökün ki samimiyetiniz ortaya çıksın
              [/quote]

Abdullâh b. Umeyr el-Leysî İmam Muhammed el-Bâqır’a (as) gelerek müt’a hakkında sorular soruyor. İkisi arasında şöyle bir konuşma geçiyor
              Abdullâh : “Kadınlarla müt’a yapmaya ne dersin?”
              İmam (as) : “Allah onu kitabında ve elçisinin diliyle helal kılmıştır. O kıyamete kadar helaldir.”
              Abdullâh : “Ey Ebû Ca’fer, Ömer onu haram kılıp yasaklamışken senin gibi birisi bunu nasıl söyler!?”
              İmam (as) : “Öyle yapmış ta olsa doğrusu budur.”
              Abdullâh : “Ömer’in haram kıldığı bir şeyi helal kılmaktan dolayı Allah’a sığınmanı öneririm.”
              İmam (as) : “Sen dostunun sözüne devam et, bense Allah’ın Rasûlü’nün (s) sözüne bağlı kalayım! Gel istersen; Allah'ın Rasûlü’nün (s) sözünün hak, senin dostunun sözünün ise batıl olduğu konusunda seninle la’netleşelim!”
              Aldığı cevaplarla köşeye iyice sıkışan Abdullâh “Peki, kadınlarınızın, kızlarınızın, bacılarınızın ve amcanın kızlarının bunu yapması senin hoşuna gider mi!?” diye sorup işi sulandırmaya başlayınca Hz. İmam (as) cevap vermeye değer bulmadılar
              El Kuleyni
              Furuu Kafii Cild 4 Sayfa 449

Hadisi bulup bana tercüme eden değerli kardeşimzi Hudeyfe'den Rabbim Razı olsun, İmamların şefaatine layık olsun deriz.

şimdi madem 12 imam aşığısınız o halde bu hadisle amel edin, sahih bulmuyorsanız bunu yalanlayacak delilleri getirin. bu arada biz şiiler bu başlık altında önemli bir yanlışlık yaptık. bize: bu iş için akarbalarınızın mut'a yapmasına razı olur musunuz sorularına evt yanıtını verdik halbu ki İmam a.s. bu hadiste o kişiden yüz çeviriyor cevap vermeye değer bulmuyor..

biz de bu tür sorulara gerekli hüccet tamamlandıktan sonra kişiselleşmesi durumunda cevap vermeyip yüz çevirmemiz gerekmektedir. Çünkü yine başka bir hadisi şerifte İmamlar: muhaliflerinizle bizim cümlelerimizle tartışın buyrulmaktadır. ancak öyle hücceti tamamlayabiliriz.

tartışmanın hararetiyle mut'aya kesin inanan bir şii kardeşimiz, kendi akrabalarının bu işi yapmasına razı olduğunu söylemesi, belki kendini tartışmada galip getirir diye düşünebilir. ama imamların a.s. yöntemi bu olmadığı için, muhalifine hücceti tamamlamamış olur.. yense de yenilmiş sayılır bu durumda...

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Allah senden de razı olsun abi yalnız ufak bir hata var Cild 4 değil Cild 5 olması gerek sanırım size verirken hatayı ben yaptım düzelteyim dedim.

9945 - 4 - علي، عن أبيه، عن ابن أبي عمير، عن عمربن اذينة، عن زرارة قال: جاء عبدالله بن عمير الليثي إلى أبي جعفر (ع) فقال له: ماتقول في متعة النساء؟ فقال: أحلها الله في كتابه وعلى لسان نبيه صلى الله عليه وآله فهي حلال إلى يوم القيامة فقال: يا أبا جعفر مثلك يقول هذاو قد حرمها عمر ونهى عنها؟ ! فقال وإن كان فعل، قال: إني اعيذك بالله من ذلك أن تحل شيئا حرمه عمر، قال: فقال له: فأنت على قول صاحبك وأنا على قول رسول الله صلى الله عليه وآله فهلم الاعنك أن القول ما قال رسول الله صلى الله عليه وآله وأن الباطل ما قال صاحبك، قال: فأقبل عبدالله ابن عمير فقال: يسرك أن نساء‌ك وبناتك وأخواتك وبنات عمك يفعلن، قال: فأعرض عنه أبوجعفر (ع) حين ذكر نساء ه وبنات عمه.

(Cild 5 Sayfa 449
                )
                EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Ey 12 İmam düşmanı, sen hangi 12 imamın aşığısın bilmiyorum ki? Mazlum alevi halkı ve aralarında bulunan şahsiyetli insanların hatırına vererek bir şey söylemek istemiyorum, yoksa sizin gibilerinin maskesini düşürmek bizim için hiç zor değil.

İslamın açık bir hükmüne karşı çıkaraka şiaya ehlibeyte islam inkılabına dil uzatan mendeburlar muta söz konusu olunca hemen bayanları söz konusu etmektedirler.

Muta ruhsat olsa bile, şii kadınlar muta yapmıyorlar. Ama şii erkekler muta yapmak zorunda kalabiliyorlar. Çünkü şia hanımlar vakarla evlerinde oturmaktadırlar.

Şia erkeklerin ise ailelerini geçindirmek için gurbete bile gitmek zorunda kalabilmektedirler. Bu yüzden fahşadan korunmak için mutadan istifade etmektedirler. Bunu da İran kendi memleketleri olduğu için orada ihtiyaç duymadıklarından daha çok türkiyede ve avrupada yapmaktadırlar.

Türkiyede de şii müslümanlar fazla olmadığı için genelde nikah yaptıkları bayanlar ya sünni, ya alevi ya da hristiyan olabiler. Ki bu da bir rahmettir, çünkü o insanları zinadan koruyup nikahlı evlilik sunmuş olmaktadırlar. Yoksa biliyorsunuz zina gırla gidiyor aziz memleketimizde.
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

buyur sahte reyin hevan dışında başka söyleyebilecek bir delilin varsa onu söyle.. eğer senin aklın ve temiz dediğin kirli için buna doğru diyorsa gel lanetleşelim. Biz Ayette, Peygamberimiz s.a.a. ve On iki İmamın mukaddes izin ve hadislerinde, bu işin caiz olduğuna inanıyoruz helal olduğuna inanıyoruz. siz de delilleriniz varsa ortaya koyun ve Allah'ın lanetini yalancıların üzerine bırakalım.. ve çağıralım tüm yandaşlarımızı..

Yorum

[quote author=12_imam_asigi link=topic=1684.msg81002#msg81002 date=1272559192]

analarınız bacılarınız muta yapıyormu sorusuna mukaddes imamımız muhammed bakırın dilinden uydurulan yalan farsi şiilerin bu soru karşısındaki acziyetlerinin ürünü olarak ortaya çıkmış bi hadistir

[/quote]

Çok üzülüyorum her başlığın içindeki maneviyatı öldürmeye çalışıyorsunuz. Çok kırıcısınız. Ancak kendi maneviyatınızı öldürebilirsiniz.

Sizin mantığınızla düşünürsek 4 kadınla evlenen hastalıklı, namaz kılan garip hareketler yaptığı için deli, zekat veren parasını savuran, oruç tutan da kendine eziyet edendir. Dininizi mantığınızla bulamazsınız. Sizin mantığınızla dinimiz en fazla 2 asır daha devam eder ancak.
                      Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

[quote author=yusuf83 link=topic=1684.msg81008#msg81008 date=1272562299]
                        Çok üzülüyorum her başlığın içindeki maneviyatı öldürmeye çalışıyorsunuz. Çok kırıcısınız. Ancak kendi maneviyatınızı öldürebilirsiniz.

Sizin mantığınızla düşünürsek 4 kadınla evlenen hastalıklı, namaz kılan garip hareketler yaptığı için deli, zekat veren parasını savuran, oruç tutan da kendine eziyet edendir. Dininizi mantığınızla bulamazsınız. Sizin mantığınızla dinimiz en fazla 2 asır daha devam eder ancak.
                        [/quote]

değerli kardeşim yusuf83

bu cevabınız bana değildir sanırım. bunun için alıntı yapsanız ya da isim belirtseniz karıştırılmaz. benim yazdığımdan hemen sonra geldiği için kime yazdığınız tam anlaşılmıyor

Yorum

Alıntı yaptım şimdi. Sitede en son kişisiniz kötü söz sarfedeceğim ehlibeytin_izinde kardeşim.
                          Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

[quote author=yusuf83 link=topic=1684.msg81011#msg81011 date=1272562747]
                            Alıntı yaptım şimdi. Sitede en son kişisiniz kötü söz sarfedeceğim ehlibeytin_izinde kardeşim.
                            [/quote]

Rabbim bizi doğru yolundan ayırmasın.. Ehlibeytin izinden... Sizden de razı olsun.. hatam olduğunda eleştirilerinizi teşekkür vesilesi bilirim..

Yorum

Amiin hiçbirimizi ayırmasın inşAllah Ayrılanlar da doğru yolu bulsun ne diyeyim.

Yorum

Sana gelen ilimden sonra artık her kim seninle münakaşaya kalkarsa haydı de: Gelin oğullarımızı ve oğullarınızı kadınlarımız ve kadınlarınızı kendilerimizi ve kendilerinizi çağıralım sonra can-u gönülden ibtihal ile duâ edelim de Allahın lâ'netini yalancıların boynuna geçirelim. Ali İmran 61.

bu başlık altında Mut'a konusunda tüm deliller sunulmuş mut'anın caiz olmadığını savunan tüm muhalifler susturulmuştur. sonradan gelip samimi olana yeniden de anlatırız ancak senin gibi öğrenme amaçlı değil provaka amaçlı yazanlara gelince..

evt bizim imamlarımız ve 14 masumumuz vardır.

bunu size ispatlayacak değilim yeniden. bunlar konuşuldu ve sen de ispat ve anlama peşinde değilsin..

ben diyorum ki Kur'an, Peygamber s.a.a. ve 13 masum Mut'anın helal olduğunu delilleriyle bize ulaştırmıştır. Mut'ayı haram kılmak sureti ve Allah onun caizliği hakkında hiç bir şey indirmemiş O masumlar da böyle bir tebliğde bulunmamış diyenler yalancıdır. Allah'ın laneti yalancıların üzerine olsun!

buyur sıra sende...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X