Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

sizin bir başka hatanız. neymiş bu Hz Ömer r.a. sizin gözünüzde. tek başına Hem Allah Resulünün s.a.v. in getridklerini hem Allah c.c. un ayetlerinin hükmünü kaldırmış. zamanında yaşayan sahabei güzin de sizin görüşünüze göre buna misade etmiş.

veyl size veyl. Hz Ömer r.a. ın zamanının sahabeleri bu kadar mı sinmiş korkmuş Allah Resulü s.a.vin hadslerini Allah c.c. un ayetlerini unutmuşlardı. giydiği elbisenin hesabını soranlar Allah REsulü s.a.v. in sünnetini bozmanın hesabını soramamışlar mı.

uyanın arkadaşım. HZ Ömer ra. bazı şeyleri eklemiş bazı şeyeri çıkarmamış, çıkarmışta kimse se çıkarmamış ise mesul Hz Ali nin de içinde bulunduğu sahabeler değil midir?_

siz dediğim gibi ne dediğinizi hiç bilemediniz bu gün de bilmiyorsunuz. sözlerin nereye gittiğini bilemiyorsunuz.
    Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
    Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

Alıntı

akit dediğimiz bir sözleşme ise her ikisinde de bir sözleşme vardır. süre dahil. süre de konabilir. her ikisinde de. baştan bir rızalık ve anlaşma var.

ypa niye böyle sefihce şeyler yazıyorsunki? akid nedir? sizde bir insan evlendiğinde parayı bastırıp sözleşme yaparakmı evleniyor?

bırak böyle işleri .... sefih .zevk ve eğlenceye düşkün.... enteresan. helebunu muta yı savunan birinin söylemesi daha enteresan. akidi sen demişsin. sonra bana soruyorsun. gerip elmeddin. yaşlı da değilsin ama demekki insan çok fazla araştırınca hepsini birbirine karıştırıp ne dedğini unutuyor.

akit şartı var muta da demiştin. ben zina da da var aynı akitten dedim.

Yorum

"2. Hiçte mantıklı açıklamalar yapamadığın ve yapamayacağın için.

senin mantıktan söz etmen inan beni güldürüyor. ister sizin dininizde aklın yerini öğren birde bizim dinimizde."

ben söyleyince zorunuza gidiyor. ne demek sizin dininiz. bir takım şia ile farklı dinde olduğumuzu biliyorum ama seni bu grupta görmüyordum. demek öyle imiş. ben de memnun oldum.
        biz ce islam olduğunu söyleyen herkes islamdır. sizce nasıldır.

ondan sonrasını islam içinde isen tartışalım yok değilsen senle islami konu da ne konuşacağım. hiç gereği yok.

Yorum

Ypa;

اسْتَمْتَعْتُم - اجورهن kelimeleri ne anlama geliyor. Sözcük anlamları nelerdir?

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg130350#msg130350 date=1314389780]
            onun neyini konuşuyorsun. haramdır.[/quote]

neye esasen haramdır? delil nerede?

deliller ile bellidir.
            hani? nerede?

zina ile muta arasında belirttiğin farklar hiçte iç açıcı değil. her iki taraf diye bir şey yoktur. tektaraf vardır. bir de taraf olmaya çalışanlar
            mesele iç açıcı olup olmaması değil, farkın olup olmamasıdır. hem sana dedik ki, madem bu kadar zinaya heveslisin git kralın Ömer b. Hattab ile imamın Ebu Hanifenin sözüne uy.

şöyle yappalım sen mi yalancısın yoksa sen mi?

nasıl soru güzel değil mi?
            güzel ola bilirdi, şu halde ki, ben ve ben ikimiz farklı şeyler beyan etseydik. ama sen ve sahabe farklı-farklı sözler söylüyorsunuz? bede soruyoru hangisi yalan? haa cevap alamdığım için tekrar: senmi yalancısın yoksa sahabemi?

- mutanın haram kılınmadan önceki görüşlerini daha sonraya alamazsınız. içki meselesi gibi. içki haram olmadan önce içenlere ceza veremezsiniz.
            kim böyle bir şey ile istidlal ediyor ki? ben benzeri bir delil getirdiğimiz hatırlamıyorum bile.

-BAzı sahabenin duymamış olma ihtimalinden bahsetik yazılar içinde arayıp bakabilirsin. duyduktan sonra önceki hükümlerindne vazgeçenlerden de bahsettik.
            "duymamış olma ihtimali"ne delil nedir? delil getir yoksa senin sözünün bir önemi yoktur. sadece bir ihtimal. üstelik bunu bir sahabe söyleiyor, 1-2 kişi söylemiyor ki. bunu söyleyenler:

1. İmran b. Husayn r.a
            2. Cabir b. Abdullah r.a
            3. Ebu Said el-Hudri r.a
            4. ibni Abbas r.a
            5. imam Ali a.s
            6. sizin krallarınızdan Muaviye
            7. Amr b. Hureys
            8. Seleme b. Ümeyye
            9. Mebed b. Ümeyye
            10. ibni Mesud r.a
            11. Kurtubinin deyimi ile Ehli Beyt a.s
            12. tabiinler
            13. bazı ehli sünnet uleması

nasıl oluyorda ili ve fıkhın en üstün zirvelerinde olan bu kişiler (imam Ali a.s, ibni Abbas r.a ve b.) değilde Kuranda geçen ve arapça olan bir sözün anlamını kendisi arap oldğu halde bilmeyecek kadar ilimsiz olan Ömer b. Hattab biliyor? Ömer b. Hattab Kuran deçen meseleler hakkında bile ilim sahibi değildi: Ömer b. Hattab ve ilim

Rasulullah s.a.a "size 2 emanet bırakıyorum....." demiştir ve benim için bu emanetlerden ikincisinin Seyyidi olan imam Ali a.s-ın bunun helal olduğunu söylemesi yeterlidir. ne o? yoksa sen Rasulullah s.a.a-ın "onlara sarıldıkca sapmayacaksınız" sözünü yalanlayacakmısın?

kaldı ki, Ömer b. Hattabın kendisi bile muta nikahını kendisi yasakladığını beyan etmiştir:

قال عمر بن الخطاب : متعتان كانتا على عهد رسول الله صلى الله عليه وسلم وأنا أنهى عنهما وأضرب عليهما هذا لفظ أيوب ، وفي رواية خالد أنا أنهى عنهما وأعاقب عليهما . متعة النساء . ومتعة الحج
            Ömer b. Hattab dedi ki: "Rasulullah s.a.a döneminde 2 muta vardı, Kadınların mutası ve Hacc mutası. ben onları neyh ediyorum ve yapanlara ceza vereceöim"

hadisin sıhhati:

خلاصة حكم المحدث: صحيح
            sahih

Said b. Mansur, "Sünen", 1/218, hadis 852
            ibni Hazm, "el-Muhalla", 7/107

sahabe "Ömer yasakladı" diyor, adamın kendisi "ben yasaladım" diye bas-bas bağırıyor ypa "hayır o yasaklamadı" diyor. madem öyle o zaman de ki, sahabe ve özellikle Ömer yalancıdır. bunu söyle bitsin bu mesele.

- yeni yetmelerde genelde oluyor. tartışma canı istedikçe sağa sola vuruyor. arkadaşım. sen tartışmak istediğini direkt söyle ben ilgilenirim seninle.
            be ve sen nasıl arkadaş ola biliriz ki? birimiz nasibi, diğeride Rafizi.

- istediğin dozda yazabileceğimi de biliyorsun. hakarete hakaret. saygıya saygı. çok çok yasaklarsınız. başka.
            şuana kadar yasaklamadığımız haldemi? yapılacak olsaydı bu şimdiye kadar yapılırdı.

sizin bir başka hatanız. neymiş bu Hz Ömer r.a. sizin gözünüzde. tek başına Hem Allah Resulünün s.a.v. in getridklerini hem Allah c.c. un ayetlerinin hükmünü kaldırmış. zamanında yaşayan sahabei güzin de sizin görüşünüze göre buna misade etmiş.

veyl size veyl. Hz Ömer r.a. ın zamanının sahabeleri bu kadar mı sinmiş korkmuş Allah Resulü s.a.vin hadslerini Allah c.c. un ayetlerini unutmuşlardı. giydiği elbisenin hesabını soranlar Allah REsulü s.a.v. in sünnetini bozmanın hesabını soramamışlar mı. uyanın arkadaşım. HZ Ömer ra. bazı şeyleri eklemiş bazı şeyeri çıkarmamış, çıkarmışta kimse se çıkarmamış ise mesul Hz Ali nin de içinde bulunduğu sahabeler değil midir?_
            son anda iftradan da çekinmemiş. biz nerede "sahabe buna müsade etmiştir" dedik? delilini alalım? ama bunu şöylede hall ede bilirz. sen bunu söyleyen sahabelerin ve özellikle Ömer b. Hattabn yalancı olduğunu söyle o zaman. çünkü sahabeler diyor ki "Ömer yasakladı", merde diyor ki "evet ben yasakladım"

ama sen diyorsun "yok ya olmaz öyle şey" Ömermi yalancı yoksa senmi?

siz dediğim gibi ne dediğinizi hiç bilemediniz bu gün de bilmiyorsunuz. sözlerin nereye gittiğini bilemiyorsunuz.
            sözlerim ilimden zerre kadar nasibi olmayan Ömer b. Hattaba doğru gidiyor, durdura bilirmisin?

Yorum

ben söyleyince zorunuza gidiyor. ne demek sizin dininiz. bir takım şia ile farklı dinde olduğumuzu biliyorum ama seni bu grupta görmüyordum. demek öyle imiş. ben de memnun oldum.
              elbette öyle, ben İslam dininde sende yahudi, hristiyan, nasibi ve haricilerin dinindesin. yoksa kaynaklarının bunlarda oluştuğunumu inkar edeceksin?

biz ce islam olduğunu söyleyen herkes islamdır. sizce nasıldır.
              şarta bağlıdır, İslam dininde olduğunu söylemesinin yanında İslam akaidinin gerektirdiği şeylerde tereddüt etmemlidir. örneğin bir işe Allah ve Rasulü s.a.a emr ettiği halde ve bunun böyle olduğu kendisi için belli olduğu halde buna karşı gelir, diretirse kafirdir.

ondan sonrasını islam içinde isen tartışalım yok değilsen senle islami konu da ne konuşacağım. hiç gereği yok.
              ben İslam içerisindeyimde senin dinin öyle değil. ahudi, hristiyan, nasibi ve haricinin sözünü hadis diye doldurmuşsunuz kitaplara, sora çıkıp "bu kurandan sonra en sahih" diyorsunuz. tövbe tövbe.

Yorum

son olarak, "haramdır" ve s. gibi aynı şeyleri tekrar etme. eğer delilin varsa haramdır sözünü buna dayandır yaz, yoksa senin sözünün bizim nezdimizde sinek kadar değeri yoktur. ve eğer sırf kendi sözlerimiz ile konuşacaksak benimde kendi sözlerim var, ben neden kendi sözlerimi bırakıp senin sözlerine tabi olacağım ki? souçta senin kaynakların yahudi, hristiyan, nasibi ve haricileriden benim kaynaklarım ise sadece Ehli Beyt a.s-ın sözlerinden oluşuyor.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg130353#msg130353 date=1314390240]

" Hz Ömer r.a. ın zamanının sahabeleri " bu kadar mı sinmiş korkmuş Allah Resulü s.a.vin hadslerini Allah c.c. un ayetlerini unutmuşlardı. giydiği elbisenin hesabını soranlar Allah REsulü s.a.v. in sünnetini bozmanın hesabını soramamışlar mı.

[/quote]
                  veyl size veyl.

Malesef şuan da da bu Halifeyi de bu halifeden öncekisini de bir sonrakini de savunan Suudi Arabistan Krallıkları Birleşik Arap Emirlikleri Zulümün bayrak taşıyıcaları olmuşlarlar.Peşinden izinden gittikleri halifeler mi yoksa sahebelerden mi nasibi olmamışlar ? Zalimle yan yana hatta zalimin önünde olmuşlar-Olmamışlar mı ? Bu kadar mı Peygamberimizin s.a.a'in hadislerini , Allah-u Teala'nın ayetlerini mi unutmuşlar ,zalimlere kösteği bırak destek mi olmamışlar, zulmün parçası mı olmamışlar.Zahire önem veren müslüman gibi zahirde görünen bilinen biline gelen Müslümanlar mı bugün en azından kıyam da duran secde eden kıbleye yönelenleri degil de başkalarını mı dost edinmeyin Allah-u Teala'nın ayeti mi Allah korusun unutulmuş mu ki Müslümanları bırakıp da başkalarını veli dost edinmişler ? Yoksa dünyalık çıkarlar icin mi bunu uygun görüyorlar.Yoksa hedefe götüren her yolu mubah mı görüyorlar.Acaba böyle düşenenler bilmezler mi ki Kamilliğe doğruluğa yanlışlıkla, günahla, hata ile varılmaz bilmezler mi, ?

uyanın arkadaşlarım.

HZ Ömer ra. bazı şeyleri eklemiş bazı şeyeri çıkarmamış, çıkarmışta kimse se çıkarmamış ise mesul Hz Ali nin de içinde bulunduğu sahabeler değil midir?_ [/quote]
                  veyl size veyl.

Hz.Ali a.s 'ma r.a kadar diyecek Hz.Ali as'mın bir güzel özelliği de mi yoktu

Halife olarak Bilinenen biline gelen Halife Ömer in sahabeleri ile Hz.Emirel Mü'minin Ali a.s'mın içinde bulunduğu sahabeler demek ki diyorsunuz ki iki grup sahabe var.
                  Hani sizin kaynaklarınız üzerinde basa basa durur ve şöyle denir Haşa Peygamber Efendimize isnaten Benim Sahabelerim gökteki yıldızlar gibidir Hangisine tabi olursanız kurtuşa erersiniz hidayet bulursunuz." O zaman burada bir çelişki var o zaman bıraklım Hz.Ali a.s ile 2, 3 kişinin toplanıp Halife olarak gel seni halife yapalım -ki o seçen 2, 3 kişinin de MaşaAllah'ı var o mercideler - hani her sahebe öyleydi-

uyanın arkadaşım.

siz dediğim gibi ne dediğinizi hiç bilemediniz bu gün de bilmiyorsunuz. sözlerin nereye gittiğini bilemiyorsunuz. [/quote]
                  siz dediğimiz gibi ne dediğinizi hep bildiniz bu gün de biliyorsunuz sözlerin nereye gittiğini de hep biliyorsunuz.
                  veyl size veyl.
                  Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=1684.msg130364#msg130364 date=1314395654]
                    Ypa;

اسْتَمْتَعْتُم - اجورهن kelimeleri ne anlama geliyor. Sözcük anlamları nelerdir?
                    [/quote]

bilmediğiniz için mi soruyorsunuz. beni sınamak için mi? siz zannınıza göre cevaplayın. buyrun.

Yorum

neye esasen haramdır? delil nerede?

40 sayfa içerisinde delil göremedin mi? her şey itekrar mı yazalım. yazsak belki iyi olur ama zahmet et oku.

Yorum

mesele iç açıcı olup olmaması değil, farkın olup olmamasıdır. hem sana dedik ki, madem bu kadar zinaya heveslisin git kralın Ömer b. Hattab ile imamın Ebu Hanifenin sözüne uy.

ne imam-ı azam ne Hz Ömer mut'a yapmış. zinaya hevesli olsam onlara uymam garip olmaz mı?

geç böyle saldırıları kelime oyunlarına çocukça saplantılara cevap verecek değilim. Benim uyduklarımın hiç birisi mut'a yapmamış. Kimler mi onlar Hz Peygamber s.a.v. Hz Ebubekr r.a. Hz Ömer r.a Hz Osman r.a. HZ Ali r.a. vs dah bir çokları. sen kime uyuyorsun bu konuda onu söyle...

Yorum

güzel ola bilirdi, şu halde ki, ben ve ben ikimiz farklı şeyler beyan etseydik. ama sen ve sahabe farklı-farklı sözler söylüyorsunuz? bede soruyoru hangisi yalan? haa cevap alamdığım için tekrar: senmi yalancısın yoksa sahabemi?

yalancının kim olduğunu beyan etmiştim bazen kasıtlı bazen kasıtsız kaynaklardan işine gelenleri yayınlayan elmeddin sorumlu. yalancı demek ağır olur. gençlik ve cahilliğine veriyorum bir çok sözünü. o sebepten yalancı ithamı yerine cahil demek daha uygun geliyor.

Yorum

be ve sen nasıl arkadaş ola biliriz ki? birimiz nasibi, diğeride Rafizi.

kardeş olmadığımz için arkadaşız. Müslümanlar kardeştir. biz de islam olan kardeşlerimize kardeşim diye hitap ediyoruz. durumunu bilemediğimiz ehl-i sünneti ne olarak gördüğü hakkında bilgimiz olmayanlara da sadece arkadaş diyoruz.
                            arkadaş yoldan gördüğümüz bir yabancıya bile seslenme sözü. samimiyet ifadesi değil. epey bir paylaşım sebebi ile yazılmış bir seslenme sözü.

Yorum

şuana kadar yasaklamadığımız haldemi? yapılacak olsaydı bu şimdiye kadar yapılırdı.

doğruları uygun dillle söylediğim içindir. kimseye hakaret etmemeye çalışırım ve misli ile cevap veririm. adil olmadığınızı defaatle gördüm. o sebepten adillik beklemediğimi çok defa zikrettim. neşeniz bilir anlamında bir ifadedir o. ister sil ister silme. ister yasakla ister yasaklama.

Yorum

daha önce de link olarak paylaşmıştık fakat linkler hep atlanıyor. o sebepten az uzun olmakla beraber bir kere daha paylaşayım okuyun.

linki bu.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X