Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Alıntı

delil değil yorum. yorumlarla deliller aslında rahatlıkla ayırt edilecek şekilde yazıyorum ama demekki açıklama da yapmak gerekiyor.

sizin tüm sözleriniz hep böyle kendi yorumlarınıza göremi olur?

burda ahmakça felan dememişsin enteresan aynayı kenara braktın ellaham. Hayır bizim tüm sözlerimiz yorumlardan oluşmaz. yorumlar sizin için yolunuzu bulun , belki bakış açınız yanlıştır düzeltin diye. ben de siizn yorumlarınızdan bu yola çıkıyorum.
    Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
    Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg130647#msg130647 date=1314713210]
      [size=18pt][color=red]yazıları aynaya bakıp mı yazıyon. habire ahmak ahmakça yazılar ebleh vs. gibi sözler kullanıyorsun.[/quote]

sen "hani ahmakça idi" diyince dayanamadım, hatırlatayım dedim senin hareketinin ne kadar mantıklı olduğunu.

bu kadar da olmaz söyleyeyim. insanın kendisine bu kadar hakaret etmesi uygun değil.
      itiraf eden sensin, bir şey söylemeyeceğim.

burda ahmakça felan dememişsin enteresan aynayı kenara braktın ellaham.
      siz itiraf edince hatırlatayım dedim yoksa öyle bir ayna yok.

Hayır bizim tüm sözlerimiz yorumlardan oluşmaz. yorumlar sizin için yolunuzu bulun , belki bakış açınız yanlıştır düzeltin diye. ben de siizn yorumlarınızdan bu yola çıkıyorum.

mesela nasibiliği kendinize göre yorumlamış bizi dinin dışına çıkarmaya çalışmışsınız ama nafile Allah c.c. un izni ile sıratı müstakimden ayrılmaya niyetimiz yoktur. Elhamdülillah hep müslüamn olduk. Allah c.c. ve Resulü s.a.v. in sevdiklerini sevdik. yerdiklerini yerdik. Açıkça isim vermediklerini Allah ve Resulü s.a.v. bilir deyip yorum yapmadık.
      konu dışı yazılar silinecektir.

Yorum

3. cüsü Allah Resulü s.a.v. bir konuda örnekken falan sahabe de böyle yapmış. bizi bağlamaz. dediğim gibi. felan sahabe mutaya cevaz vermiş. ictihat etmiş.

sahabenin görüşü, içtihadı bizi bağlamaz, bizim için sadece Kuran ve Ehli Beyt hüccettir. ama senin söylediğin "sahabe bizi bağlamaz" sözüne gelince, sen ya ehli sünnet akidesinden habersizsin yada haberin olduğu halde oyun oynuyorsun. ehli sünnete göre sahebnin hepsi müçtehid değilmidir? hepsi talikt edilemezmi? öyle ise senin açıdan burada problem olan nedir? sahabe faraza içtihad etmiş ise ona uyulmasında bir problem yoktur.

ehl-i beyt hüccet ama Allah Resulü s.a.v. in eşleri ehl-i beytten değil. dolayısıyla Hz Aişe r.a. den gelen hadislerin hiç birisi kabul değil. (!!!!!!!)

ehl-i sünnet akidesi üzerinde de konuşabiliriz. fakat anlatamadığım! anlatmakta güçlük çektiğim! nokta Allah Resulü s.a.v. bir konuda bir davranış sergilemiş söz söylemiş ise felanca sahabe şöyle yapıyor konusu gündeme bile gelmez bunu belirtiyorum. Ama sahabei kiramın çeşitli fikir belirttiği konularda istediğine uyarsınız.

Hani mezhepler gibi. Mezhepten maksatta bu zaten En net Allah Resulü s.a.v. i tanıma taklit etme uyma yolu. siz şia yı seçmişsiniz bu konuda biz de İmam-ı Azam'ı.

muta konusunda ehl-i sünnette icma oluşmuştur. bu konuda hayrettin karamamnın fetvası sizin için de umut olabilir. Muhterem cevaz verilmesinin caiz olmadığını fakat ilgili diğer sahabelere uyarak muta yapana had cezası uygulanamayacağını belirtiyor.

Yorum

sil sil. Allah görüyor kaydada alınmıştır çoktan. burda kullardan gizlemenin sana burda faydası olur. huzuru mahşerde de silemezsin ya. arkadaş

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg130651#msg130651 date=1314713816]
            ehl-i beyt hüccet ama Allah Resulü s.a.v. in eşleri ehl-i beytten değil. dolayısıyla Hz Aişe r.a. den gelen hadislerin hiç birisi kabul değil. (!!!!!!!)[/quote]

aynen.

ehl-i sünnet akidesi üzerinde de konuşabiliriz. fakat anlatamadığım! anlatmakta güçlük çektiğim! nokta Allah Resulü s.a.v. bir konuda bir davranış sergilemiş söz söylemiş ise felanca sahabe şöyle yapıyor konusu gündeme bile gelmez bunu belirtiyorum. Ama sahabei kiramın çeşitli fikir belirttiği konularda istediğine uyarsınız.
            ben yine diyorum, zaten sahabenin sözü benim için hüccet değil sadece Ehli Beyt a.s-ın sözüne uydukca kabul ederim. yani ben sahabenin sözü ile delil getiriyor değilim. fakat ben sahabenin şahitliği ile delil getiriyorum. sahabe görüş bildirmiyor şahitlik ediyor, diyor ki "Ömer yasakladı"

hatta Ömer kendisi bile itiraf ediyor.

muta konusunda ehl-i sünnette icma oluşmuştur.
            hangi icma? ehli sünnetin icmasımı? beni ne bağlar ehli sünnet? ona bakarsan Şiada mutanın caiz olduğuna, Rasulullah s.a.a-ın yasaklamadığına aksine Ömerin yasakladığına icma etmiştir.

ehli sünnetin icması da yoktur, işte yukarıda 2 ehli sünnet aliminin beyanı.

bu konuda hayrettin karamamnın fetvası sizin için de umut olabilir. Muhterem cevaz verilmesinin caiz olmadığını fakat ilgili diğer sahabelere uyarak muta yapana had cezası uygulanamayacağını belirtiyor.
            bana ne sahabeden (burada sizin sahabe anlayışınızı kast ediyorum)? ben Kitaba ve Ehli Beyt a.s-a bakarım. Hayrettin Karamanın sözü de sizin için geçerlidir, çünkü sahabeyi toptan üdul eden sizlersiniz.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg130652#msg130652 date=1314713917]
              sil sil. Allah görüyor kaydada alınmıştır çoktan. burda kullardan gizlemenin sana burda faydası olur. huzuru mahşerde de silemezsin ya. arkadaş [/quote]

şüphesiz ki, Allah c.c her şeyi görür ve bilir.

Yorum

resimde görüğünüz ehli sünnet alimi Kurtubinin "el-Camiul Ahkam" adlı kitabıdır. işaretlenmiş yerde şu ifadeler var:

[img width=960 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/09/muta-ayeti-kurtubi.jpg[/img]

وقال الجمهور : المراد نكاح المتعة الذي كان في صدر الإسلام . وقرأ ابن عباس وأبي وابن جبير فما استمتعتم به منهن إلى أجل مسمى فآتوهن أجورهن
                Cumhur der ki: Bundan kasıt İslâmın ilk dönemlerinde uygulanan mut'a nikâhıdır. İbn Abbas, Ubey ve İbn Cübeyr ise, âyet-i kerimenin bu bölümü­nü şöylece okumuşlardır: O hal­de onlardan hangisi ile belli bir süreye kadar faydalandı İseniz, ondan do­layı onlara mehirlerini veriniz".

Kurtubi, "el-Camiul Ahkam", 5/114

görüldüğü gibi Kurtubi bu ayet ile kast edilenin muta nikahı olduğunu söylemek ile kalmıyor bu konuda icma olduğunu söylüyor. yani bu ayetten muradın muta nikahı olduğunu söyleyen sadece Şia değildir, aksine ehli Sünnetin kendi cumhuru bile bunu söylüyor.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Hayret senin Kuran dışı hakaret ve alaycı uslubunu miden kaldırıyorda bunumu kaldırmıyor. Sen önce Kuranın adabını öğren sonra gel mideyi kaldırabilecek seviyedeki konularda fikrini beyan et.

Sen islamın onay verdiği yaştaki kızını 80 yaşındaki bir adama 4. eş olarak verirmisin? İslam buna onay veriyor mu veriyor. Bazı hükümler vardır yapılması konusunda ruhsat verildi bunu illede herkes ve her daim istediği vakit yapacak diye bir kaide yoktur. Zaruri durumlarda verilen ruhsattır. İslamdaki cariye hukuku konusunda eminim ilahiyatta gereken dersi almışsındır cariye hukuku hakkında düşüncelerin nedir. Onuda miden kaldırmıyor diyerek bir çırpıda islam dışıdır deyip atıyormusun?
                  EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=1684.msg132596#msg132596 date=1317249103]
                    HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Hayret senin Kuran dışı hakaret ve alaycı uslubunu miden kaldırıyorda bunumu kaldırmıyor. Sen önce Kuranın adabını öğren sonra gel mideyi kaldırabilecek seviyedeki konularda fikrini beyan et.

Sen islamın onay verdiği yaştaki kızını 80 yaşındaki bir adama 4. eş olarak verirmisin? İslam buna onay veriyor mu veriyor. Bazı hükümler vardır yapılması konusunda ruhsat verildi bunu illede herkes ve her daim istediği vakit yapacak diye bir kaide yoktur. Zaruri durumlarda verilen ruhsattır. İslamdaki cariye hukuku konusunda eminim ilahiyatta gereken dersi almışsındır cariye hukuku hakkında düşüncelerin nedir. Onuda miden kaldırmıyor diyerek bir çırpıda islam dışıdır deyip atıyormusun?
                    [/quote]

ALLAH SENİ ISLAH EYLESİN...

NE NEDENDİR NİÇİNDİR DEMEDEN HÜKÜM VERMEYE, ZANDA BULUNMAYA NEDE MERAKLI İMİŞSİN...

İlk önce o ayetlerin neler anlattığını ANLA...

YANİ GELENEKÇİ İSLAM TABİRİ TAMDA SENİN GİBİLER İÇİN GEÇERLİ BİR TABİRRR...

Unutmaki buraya yazdıkların başka bir yerlerede yazılıyordur..HESAP ÇETİN OLACAK....

Yorum

Yahu görende zannedecek ki bu insanlarda Şehvet denen bir ruh yok. Sanki Melekler. Tabi İstimnayı çıkış yolu görüp buna cevaz verenlerin talebelerinden bu şiddeti görmek mümkündür. Bunlar şehevi baskıların sıkıntısında boğuşurken çıkış yolu olarak Kuran'ın Haram bildiği fakat bazı mezhep önderlerinin helalleştirdiği İstimnayı çıkış yolu görürler. Fakat dönüpde hem Allah'ın Kuran'da hemde sahih hadis kaynaklarının sahih bildiği Mut'a Nikahından yararlanmazlar. Helale Haram, Harama helal...

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=1684.msg132608#msg132608 date=1317258747]
                        Eyvallah Salih baba.Bunları imamları cennete koyacak.[/quote]

imamlarımız a.s değil ama Allahın c.c tayin ettiği imamlara a.s inanmamız. peki ya siz? Allahın c.c velisinin düşmanına "r.a" demek sizi cehenneme sokmasın?

12 imam onlara tapu verdi ya.

إِنَّمَا يَفْتَرِي الْكَذِبَ الَّذِينَ لاَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِ اللّهِ وَأُوْلئِكَ هُمُ الْكَاذِبُونَ
                        Yalanı, ancak Allah’ın âyetlerine inanmayanlar uydurur. İşte onlar, yalancıların ta kendileridir.

Nahl suresi 105-ci ayet

Her türlü iftira ve pislik yani atış serbes onlara.
                        buyrun, o zaman bizim iftira ve yalanlarımızı gösterin. bizim yazdıklarımız tüm ümmetin, Şia ve Sünni kaynakların ittifak ile aktardığı şeylerdir. şuana kadar yazılarımızın birinde bile Şii kaynaklardan yazmış veya zayıf hadislere sarılmış değiliz. ama istersen sen kendi yalanlarına bak, çok uzakta değil, bu konudaki yalanların senin ne mal olduğun göstermiyormu?

12 imamıyla beraber Yallah cehenneme giderlerse ne olacak halleri aceb.
                        bundan rahatsız olmamalısın, çünkü ne 12 imam a.s ve nede Şiası cehenneme gitmez. giden Şiada ammellerinin karşılığını ödedikten sonra çıkar. bundan emin ol, ama istersen birde sen ve senin kardeşlerin ne olacağınızı düşünün. Allahın düşmanlarına "r.a" demek ha? kendi ailenize bile reva görmediğinizi Rasulullahın s.a.a ailesine reva görmek ha? vay sizi ....

13.imam olarak inan müdahale etmeyeceğim
                        bu istesende mümkün olmaz, ama Şeytanın yardımcılarından biri olarak cehenneme inip oradakilere Şeytan ile birlikte öncülük yapma şansın var.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg130427#msg130427 date=1314456557]
                          BAŞLIK İLE İLGİSİ OLMAYAN, BOŞ SÖZLER (DELİLE DAYANMADAN HARAMDIR VE S. GİBİ) İÇEREN, TEKRAR OLAN HER MESAJ TARAFIMDAN SİLİNCEKETİR, HEMDE HİÇ BİR İSTİSNA OLMADAN.[/quote]

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=1684.msg132591#msg132591 date=1317247711]
                            Oldum olası en yanlış ve en iğrenç bulduğum nikah çeşitidir.Zinanın şii versiyonudur bu nikah.[/quote]

çok güzel, o zaman buyur, Allahın kitabında Şianın icad ettiği -haşa- zinaya cevaz veren ayetin ne aradığını söyle. ardından bu en iğrenç olan şeyi yapan sahabeleri "fahişelik" ile suçla, mesela Ebu Bekirin kızını. sanırım biliyorsundur, Ebu Bekirin torunu olan Abdullah b. Zübeyr Ebu Bekirin kızının muta nikahı yapması ile dünyaya gelmiştir.

Bir müslüman hala utanmadan ve sıkılmadan muta nikahi dinde var diyorsa bana o din lazım değil.
                            utanma, niye utanacaksın ki? insan şerefli olur, "öküzü boynuzundan erkeği dilinden (sözünden) yakalarlar" demişler. buyur utanmadan, şerefli bir şekilde Allahın kitabını, sahabeleri "fahişelik" ile suçla.

şii dostlarıma buradan hemen, şimdi, ben kızkardeşimi muta nikahıyla rahatlıkla verebilirim diyen varsa bi görelim bakalım onları.veya bayan bir üye ben muta nikahıyla üç gün ,beş gün herneyse rahatlıkla paramı alır onun bunun olurum diyobiliyorsa bi çıksınlar ortaya bakalım.Bi göreyim midelerinin nasıl bulanmadığını.
                            öyle ise benimde bir sorum var ve bu sorunun cevabı geldiği takdirde senin sorunun cevabı da gelecektir. biz burada muta nikahının haram veya helal olduğunu konuşuyoruz. şimdi ben "buna razıyım" deseme bu senin için muta nikahını helal mi kılacak? benim bir şeye razı olup olmamam senin için bu nikahın helal veya haram olduğunamı dalalet ediyor? eğer öyle değilse o zaman gel neyin helal ve neyin haram olduğuna kendimiz karar verelim, ayet veya hadislerin emirlerini de tekr edelim.

ama bu mantık ile sana bir sorum daha var. sen kız kardeşinin benim tarafımdan nikahlanmasını, sonra 3 defa boşanılmasını ve sonrada onunla evlene bilmem için başkasının -bu sözden iğrensemde senin gibi birine bndan başka cevap yoktur- yatağına atmaya razımısın?

hele bi çıkın ortayada devamını sonra yazayım...
                            "ortaya çıkın"mı? kendini kaleye hücum eden Seyyid Battal Gazi mi zann ediyorsun? ortaya çıkarsak kafanı kırarız ona göre.

[quote author=azso61 link=topic=1684.msg132593#msg132593 date=1317247868]
                            Kusmağım geldi.[/quote]

profilindeki resmi görünce benimde.

Yorum

[quote author=SALİH link=topic=1684.msg132597#msg132597 date=1317249384]
                              Aynen kardeşim....Rezilliğin daniskası bu konuuuuu...[/quote]

madem öyle, buyur -haşa lillah- "Alalhın kitabı rezilliğin daniskasına izin vermiş, sahabe de bunu uygulamıştır" de. sizler bizim bu ayet konusunda sadece hadislere dayandığımızımı zann ediyorsunuz? git arapça bilen birisini çağır gelsin. bu ayetin muta nikahı hakkında olduğunu bak nasıl itiraf edecek. ha şunu da unutma, senden daha iyi arapça bilen, Kuranın kendi çağında inmiş olduğu sahabeler bu ayetin muta nikahı hakkında olduğunu söylüyorlar. hiç olmazsa başını kaldırıp yukarıda yazılanlara baksaydın, mesela sünni olan Kurtubinin bu ayet konusunda icma olması hakkındaki sözlerine. sence bu kadar insan arapçayı siz :::EDIT::: daha mı az biliyordu?

bil bakalım Diyanet işleri başkanlığı ne yapmıştır sence? hazırladığı Kuran Tefsirinde açıkca ayetin muta nikahı hakkında olduğunu beyan etmiştir, buyrun bakın: Diyanetten skandal yorum

şunun altını çizeyim ki, ben diyanetin delil olması açısından değil, hatta diyanet gibi devlet kontrolünde olan, modernist (!) bir kurumdan bile arapça bilenlerin bu ayetin ne anlama geldiğini çok güzel anladıkları açısından bunu getirdim.

Bugün hala bu tip konularla kendilerini ve bizleri oyalayanlar VELAYET nurunu tanımadan GAFLET ile dünyayı ve bilinçleri eskitenlerdir..
                              sapık, boş ve delile dayanmayan sözler.

Konuyu özümseyerek düşündüğümüzde ortaya BABASI BELLİ OLMAYAN dünya kadar doğacak çocuk çıkacak çünkİ kadın bir malzeme gibi 3 gün onda 5 gün şunda 2 gün öbüründe ne bilecek kimden olduğunu? TİKSİNDİRİCİ VE AYNI ZAMANDA VAHİMMMM...
                              tiksindirici ve vahim olan sizin gibi ..... ların kendi aklında farkl bir "muta nikahı" oluşturup bunun üzerinden yoruma gitmeniz. Allah c.c buyuruyor ki:

وَلاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً
                              Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.

İsra suresi 36-cı ayet

GERÇİ HESAP ÇETİN OLACAK'DA ALLAH DOĞRU YOLU İHSAN ETSİN BU TİP DÜŞÜNENLERE...
                              evet, inan bana hesap çetin, hemde çok çetin olacaktır. bilginiz olmadığı halde utanmadan, aralanmadan aklınızdan bir şey üretip bunun üzerinden Allahın kitabında bile hakknda ayet olan bir konuyu bile alay konusu yapmanız.... ama inanın, benim usulüm böyle, kim ne kadar sert olmaya çalışırsa o kadar sert tokat yiyecektir, buna emin olun.

Yorum

inan gelip kırardım ama Azerbeycan Türkiyeye çok uzak. benim gelemeyeceğim takdirde sen geleceğini söylemişsin, buyru gel, seni bekliyorum.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X