Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

anladınmı? çok güzel. o halde gel bana attığın iftiralara cevap ver. sana harcayacak fazla vatik yok. ya iddanı ıspatlarsın ya da hata ettiğini söylersin. eğer ikisinden biri olmazsa hem dini kanunlardan hemde ulusal huku kanunlarından bir kimsenin bir şeyi idda edipte ıspatlayamadığında ne ad kazandığını paylaşırım sende öğrenirsen ne olduğunu. ama istersen mubaheleye gidelim.

Yorum

bu konu kapanmadı mı daha ya. hep aynı şeyler söyleniyor.
      Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
      Hz.Peygamber (saa)

Yorum

rical nedir öğrendimi ypa?

Yorum

Yorum

selam sana

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg96087#msg96087 date=1279216879]
              mü'minun suresinde konu ile alakalı olarak yüce Mevla şöyle buyurmuştur:

5. Ve onlar ki, iffetlerini korurlar;
              6. Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (câriyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değillerdir.
              7. Şu halde, kim bunun ötesine gitmek isterse, işte bunlar, haddi aşan kimselerdir.

İmam Şafi r.a. Mut'a nikahının haram olduğuna 5 ve 6. ayeti delil göstermekteymiş. bende yeni okudum sizinle bu bilgiyi de paylaşmak istedim.
              [/quote]

baktın hadisten, ricalden geri püskürtüldün Kurana geçtin. surelerin nüzul sırasını biliyormusun?

bu iddayı kim yapmışsa ancak senin kadar ilim sahibidir ypa. surelein nüzul sırasını bilmiyormusunuz siz Allah aşkına? yoksa bildiğiniz halde bilmemezliktenmi geliyorsunuz? Muminun suresi Mekkede nazil olmuştur mutaya cevaz veren Nisa suresinin 24-cü ayeti ise Medinede nazil olmuştur. Mekkede nazil olan ayet Medinede nazil olan ayeti nesh ede ve yahut yasaklaya bilirmi?

Yorum

6. Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (câriyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değillerdir.
                7. Şu halde, kim bunun ötesine gitmek isterse, işte bunlar, haddi aşan kimselerdir.

İmam Şafi r.a. Mut'a nikahının haram olduğuna 5 ve 6. ayeti delil göstermekteymiş. bende yeni okudum sizinle bu bilgiyi de paylaşmak istedim.
                [/quote]

Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

imam şafi peygamberden iyi biliyormuş demek haşa

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg96089#msg96089 date=1279217535]

[/quote]

baktın hadisten, ricalden geri püskürtüldün Kurana geçtin. surelerin nüzul sırasını biliyormusun?

bu iddayı kim yapmışsa ancak senin kadar ilim sahibidir ypa. surelein nüzul sırasını bilmiyormusunuz siz Allah aşkına? yoksa bildiğiniz halde bilmemezliktenmi geliyorsunuz? Muminun suresi Mekkede nazil olmuştur mutaya cevaz veren Nisa suresinin 24-cü ayeti ise Medinede nazil olmuştur. Mekkede nazil olan ayet Medinede nazil olan ayeti nesh ede ve yahut yasaklaya bilirmi?
                    [/quote]

hatta Nisa suresi olmasaydı bile Muminun suresindeki o ayetler mutayı yasaklamazdı. iki sebepten dolayı:

1. Muminun suresi Mekkede nazil olmasına rağmen Rasulullahın s.a.a ashabı Medinede muta yapıyorlardı. ve ehli sünnetin de üzerinde birleştiği konu bunun Medinede yasaklanmış olmasıdır.
                    2. Muminun suresindeki senin yazdığın ayetler diyor ki, "Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (câriyeleri) hariç" sen ise bunu kendi aklınca delil olarak görüyorsun oysa muta nikahdır. geçici evlilikdir. geçici de olsa muta edilen kadın zevcedir.

bir şey daha ypa. neden Rasulullahın s.a.a ashabı, tabiin, hadis imamları, mezhep imamları mutaya "nikah" demişlerdir? ve neden muta nikahı başlığında ele almışlardır? senmi akıllsın yoksa onlarmı? senmi daha ilim sahibimisin yoksa onlarmı? neden sahabe ve tabiinin zina demediği, Allah Rasulünün s.a.a zina demediği ve uygulamaya izin verdiği bir şeye zina diyorsun?

Yorum

cok dogru bir yorum.peygamber zamanında muta oldugu bilndigi halde o ayetlerle mutayı haram kılmak komik bir durum.ibn abbasın yorumu varken o ayetlerle o yorumu yapmak cok mantıksız...

boyle komık yorumlarla gelme ya.peygamber o ayetleri haşa anlamadı mı ki muta yaptırdı ?

Yorum

ypa
                        baktım ki hadis inkarınız devam edecek aynı şeyi tekrar yazmaya gerek yok.
                        benim sizin gibi hazır dosyalarım yok. okuyan birisiyim. dediğim ifadeleri de yeni okudum ve ekledim. sizin gibi
                        ne art niyetim ne de takiyye düşüncem oldu. olamazda. nüzul sırasına bakmadım evet. konunun tamamını da aktarmadım buraya. diğerleri yazı içerisinde tekrar ediyor diye. madem ısrarınız var.
                        püskürtme müskürtme neyse o. ekleyelim resimleri ile inşAllah.
                        selam ve dua ile.
                        Yani sizin hatırınıza mevzu hadisleri sahih mi sayalım. Rasulullah kendi adına uydurulan hadisler için cehennemi müjdelemiyor mu?

Hazır dosyalardan bahsediyorsun. O nasıl hazır dosya ki, ne soracağı, nasıl soracağı, ne zaman soracağı belli olmayan ypa ya cevap olması için emek verilerek forum ortamına aktarılan değerli bilgilere hazır dosya diyorsun.

Allah Elmeddin kardeşimizden razı olsun. Burada kitapları karıştırmak, aramak, bulmak, sayfalarını scan yapıp bilgisayara yüklemek, yazılanları okumak, yazdıklarını ona göre yazmak, büyük bir çaba ve özverinin eseri. Siz kalkmış hazır dosya diyorsunuz. Öyle söyleyeceğinize gerçekten aklınızı her türlü arızadan salim hale getirip temiz bir vicdanla aktarılanlara bakın da görün ki bu hakikatler ne elmas hakikatlermiş?

Nüzul sırasına bakmadığını söylüyorsun, neden açıkça yanıldığını itiraf edecek mertliği sergilemiyorsun. Ya da nüzul sırasına bakmanız gerekmiyor mu?

Ard niyetininn yokluğundan ve takiyye yapmadığından bahsediyorsun. Ne hikmetse siz de amerika ve israil ağzı ile Takiyye ile birlikte ard niyet kelimesini bir arada kullanıyorsunuz.

Halbuki İslamın her durumu izah edecek kavramı vardır. Ard niyetli gizliliklere takiyye değil, nifak denir. Takiyye iyi niyetli gizliliktir. Maksadı hayır olan gizliliği temsil eder. Bu bu forumda bile binlerce kez izah edildiği halde ısrar ve inatla takiyye ve ard niyeti bir arada anmaya devam ediyorsunuz. Allah sizi ıslah etsin.
                        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg96193#msg96193 date=1279272618]
                          baktım ki hadis inkarınız devam edecek aynı şeyi tekrar yazmaya gerek yok.

benim sizin gibi hazır dosyalarım yok. okuyan birisiyim. dediğim ifadeleri de yeni okudum ve ekledim. sizin gibi

ne art niyetim ne de takiyye düşüncem oldu. olamazda. nüzul sırasına bakmadım evet. konunun tamamını da aktarmadım buraya. diğerleri yazı içerisinde tekrar ediyor diye. madem ısrarınız var.

püskürtme müskürtme neyse o. ekleyelim resimleri ile inşAllah.
                          selam ve dua ile. [/quote]

baktın ki, muallak, mürsel, meçhul nedir, hadis nedir, rical nedir bilmiyorsun geri çekildin en güzelide budur. verdiğim linklerden yararlanıp bir şeyler öğrenmeğe çalış. bu senin yararına ola bilir.

Yorum

diğer sayfaları da ekleyebilirim ama aynı şeylerin tekrarı olacağı için ekleme gereği duymuyorum.

hadis rical güvenilir sözcüklerinin anlamalrını bilen arkadaşlar önüne gelene lanet etmesin diye dikkat etmeye çalışıyoruz... selam ve dua ile.
                            Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                            Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg96212#msg96212 date=1279277479]
                              ben herkesten öğrenirim muhterem. sizden o konuları öğrenmek intihar etmek gibi bir şey. din bahsi önemlidir. her önüne gelenden öğrenilmez. hele elmeddinden hiç.

daha muteber kişiler var elhamdülillah. neden yazılarına aktardıklarına güvenmediğim bisiniden dini meseleleri öğrenme çabasına gireyim.

bu konularda tekrar edeyim çekilmiş değilim. bilmediğim şeyleri yazmaktan ise mümkün olduğu kadar sakınırım. selam ve dua ile.
                              [/quote]

meraklanma, zaten verdiğim linkleri ben hazırlamış değilim. senin Fetullah Gülene bağlı, biatli adamlar hazırlamış. yani sizler için hizmet veriyor. okuda öğren.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg96215#msg96215 date=1279277624]
                                diğer sayfaları da ekleyebilirim ama aynı şeylerin tekrarı olacağı için ekleme gereği duymuyorum.

hadis rical güvenilir sözcüklerinin anlamalrını bilen arkadaşlar önüne gelene lanet etmesin diye dikkat etmeye çalışıyoruz... selam ve dua ile. [/quote]

eklesen de bir şey değişmez. bende buna karşılık hadisler eklerim. mesela Hz. imam Alinin a.s, İmran b. el Hüseyininin ve Cabirin hadislerini. Muminun suresi bu konuda delil olamaz.

ikici bir mesele bu Ömerden aktardığın hadis hanngi kaynakta geçiyor? ve mümkünse senetlerini vere bilirmisin?

üçüncü bir mesele, ehli sünnete göre iki sahih kaynak var: Buhari ve Müslim. Müslimdeki hadiste (ki o hadisi fahrettin er Razi tefsirinden de aktarmıştım) İmran b. el Hüseyin açıkca "nesh edilmedi adamın birisi kendi kafasına göre dilediğini söyledi" diyor.

dördüncü bir mesele, ümmetin alimi ibni Abbas, Kuran üstadları Übeyy ve ibni Mesud, Hz. Cabir r.a, ilim ehrinin kapısı Hz. imam Ali a.s gibi sahabeler bunun helal olduğunu, Nisa suresi 24-cü ayetin bu konu hakkında indiğini ve Ömerin bunu yasakladığını söylüyorlar. buna cevabın nedir?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X