Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

24 - Bir de harb esiri olarak sahibi bulunduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarla evlenmeniz de size haram kılındı. Bütün bunlar Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunların dışında kalanlar ise iffetli olarak zina etmeksizin mallarınızla ücretlerini vermek suretiyle evlenmek istemeniz size helal kılındı. O halde onlardan nikah ile faydalanmanıza karşılık ücretlerini kendilerine verin ki, bu farzdır. O ücreti takdir edip kesinleştirdikten sonra birbirinizi razı etmenizde bir mahzur yoktur. Şüphesiz ki Allah her şeyi çok iyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
    Sayın ypa, boşama ile, boşanmış kadınlarla bu ayetin ne alakası var. Kendilerinden faydalanmanıza karşı onlara ücretlerini verin diyor ayet. Boşanmış kadınlardan boşayan kişi faydalanıpta ona ücret verebiliyor mu? Ne anlamaz şeysin sen. Bir defa, boşanmış kadın kocasına başka biri ile evlenip boşanmadıktan, yada eşi ölmedikten sonra evlenmesi haram değil mi?
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=1684.msg9208#msg9208 date=1236188619]
      adem toprak kardesim
      o sözler bana ait
      ben bu sözlerle ypa kardesime
      Allah ve resulünün cevaz verdigi hicbirsey insanin fitratina aykiri degildir demek istemistim
      zaten sizlerin anladiginiz manayi ypa kardesimde o sekliyle anlamis ve bana bunu sormus, tepki vermisti, bende aciklayarak özür dilemistim....
      o bana bu cümleyi sormak icin alinti yapmisti yani sözler kendisinin degildir...
      mikdat kardesimde onun sanmisti ve aciklamistim, ama sanirim o sayfayi görmemissin

KARDESLERIM TEKRAR TEKRAR COOOOK ÖZÜR DILIYORUM
      böyle bir yanlis anlasilmaya sebebiyet verdigim icin hakkinizi helal edin, cok üzgünüm
      ypa kardesim özellikle sen hakkini helal et;
      bu nikah caiz ve resulullah tarafindan yasaklanmayip, ömer b. hattab tarafindan yasaklandigi icin, bu sözler kolayca senin yazdigin kanisina varilmis, yani onu savunmak amaciyla yazmissin gibi görünmüs...cok özür dilerim, üzgünüm!

[/quote]
      sn gülistan 2 kardeşim

bir sitede tartışıyoruz da:

ypa burda Ömerin, Allah ve Resulünün cevazını kaldırmasını benimsemiyor mu? ben sizin yazınızda bir yanlışlık görmedim. Allah ve resulünün hiç bir cevazı kaldırılamaz (dayanılamaz) değildir cümlesi gayet normal. ama o bunu yanlış anlamamış mı? iptal edilemez dediğinizi ve peşinden kendi düşüncesini yazmamış mı, Ömer bunu iptal etmiş, o halde neden konu ediniyorsunuz şeklinde?

ben hala yanlış mı anlıyorum?

konu birinci sayfada geçmiş, ben alıntıyı ikinci sayfanın sonundan yaptım, ayrıca siz neden özür dilediniz, sizin sözlerinizde hata yok, onu da anlamadım?

Yorum

evet kardesim, konunun özüne sadik kalayim derken, ypa nin yazdiklarima cevaben yazdiklarindaki inceligi atlamisim ki o da "madem kaldirilamaz degildir, o halde hz.ömerin bu nikahi kaldirmasini neden sözkonusu ediyorsunuz?"

buradaki incelik sudur:
        . Allah ve resulünün verdigi bir cevazi kaldirma hususunda bir sakinca görülmemesi veya daha net olarak bunun sorgulanmamasi ve bu sorgulamaya gerek duyulmaksizin ömer savunmasina gecilmesi, bu noktada "ne demek kardesim, kaldirilamaz degildir, onlar helal demisse siz haram diyemezsiniz" denilmemis olunmasidir....

dikkatinizden kacmamis tesekkür ederim

.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Şehid Ayetullah murtaza Mutahhari buyuruyor ki, düşman İslama zayıf zannederek en güçlü noktasından darbe vurmaya çalışmaktadır.
          Dünya toplumunun içine düştüğü fahşa açmazına karşı Muta nikahının ne kadar temiz ve nezih bir ruhsat olduğu toplumbilimciler tarafından itiraf edilmektedir.

Olay bin küsür yıllık geçmişi bulunan bir mezhebi taassup kapsamında ele alındığı için karşı çıkılmaktadır. Aynı muta ehli sünnette (maliki mezhebinde) olduğu halde yok sayılıp şiaya saldırılmaya çalışılmaktadır. Halbuki hanefi ve şafiilerde olsaydı hiç bu şekilde karşı çıkmayacak, onlara şii müslümanların anlattığı gibi onlar bu şekilde izah etmeye çalışacaklardı.

Ancak şuna yürekten inanmaktayız ki, kim muta nikahını diline dolapı aleyhinde konuşmuşsa (alenen bolca şahit olduğumuz örneklere dayanarak söylüyorum) mutlaka namus belası ile iptila imtihan edilmiştir. Kendilerine bütün delillerin sunulup hüccetin tamam olduğu kişiler hala inatla karşı çıkıyorlarsa mutlaka ya bununla imtihan olunacaklar ya da olunmuşlardır bile.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

selamunaleykum
            insanların ömere olan sevgilerinden dolayı nasıl oluyor da allahın ayetinin hükmünü kaldırılmasını kabul edip normal karşılıyorlar anlamıyorum doğrusu
            allahın hükmünü sadece allah kaldırır başkasının böyle birşeye yetkisi asla olamaz
            ee bu durumda bugünkü allahın şeriatını uygulamayanlarıda o halde haklı görmek gerek
            ne fark var ki arada...
            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

diğer bir çok konuda olduğu gibi malesef cahiliye adeti olan muta nikahının 12 imam mektebine sokulmasının müsebbibi farsi sialardır

12 imam bundan uzaktır 12 imam takipçileri bundan uzaktır

farsi geleneklerini mektebimize bulastırmaya calısanlardan baska hiçkimsede bunu sahiplenmez

Yorum

Anadalu alevisi idiasında olan bir Cemal Şener var. Dededir kendisi. 12 İmamı nasıl tarif ediyor biliyor musunuz? Yaşayan Alevilik adlı kitabında. Diyor ki, alevi eşyaya her bakışında 12 İmamı görür. Mesela bir alevi şarap kadehini kaldırdığında, 10 parmak + 1 kadeh+ 1 bardak= 12 İmam.

İslamda samimi aevi kardeşlerimizi tenzih ederiz ancak yukarıda bahsettiğim kafada da alevi sayısı az değildir. Siz eğer anlama yetiniz varsa konu ile ilgili deliller sunulmuş, okur anlarsınız muta nikahının bir nikah olduğunu, değilse şeytanın yönlendirdiği heva ve hevesinize göre islami naslarla belirlenmiş islami bir hükme selman rüşdi gibi dil uzatmayın. 12 imama aşıklık iddiasında olan kişi.

Yorum

[quote author=12_imam_asigi link=topic=1684.msg77729#msg77729 date=1270405312]
                  diğer bir çok konuda olduğu gibi malesef cahiliye adeti olan muta nikahının 12 imam mektebine sokulmasının müsebbibi farsi sialardır[/quote]

Yorum

[quote author=12_imam_asigi link=topic=1684.msg77729#msg77729 date=1270405312]
                    diğer bir çok konuda olduğu gibi malesef cahiliye adeti olan muta nikahının 12 imam mektebine sokulmasının müsebbibi farsi sialardır

12 imam bundan uzaktır 12 imam takipçileri bundan uzaktır

farsi geleneklerini mektebimize bulastırmaya calısanlardan baska hiçkimsede bunu sahiplenmez

[/quote]

Muta nikahının helal olduğuna dair ehlibeyt imamlarından gelen birçok hadis ve rivayetler mevcutken,bunu inkar eden vahhabilerle aynı görüşte olmanız gerçektende şaşırtıcı.

Sizin elinizde muta nikanının haram olduğuna dair ehlibeyt kaynaklı deliller varmıdır?

Yoksa klasik bir .....anlayışla nefsinizden hükümmü çıkarıyorsunuz.
                    buyrun delillerinizi oniki imam kaynaklarıyla ortaya koyun bizde ona göre deyerlendirelim.

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=1684.msg75594#msg75594 date=1268809561]
                      selamunaleykum
                      insanların ömere olan sevgilerinden dolayı nasıl oluyor da allahın ayetinin hükmünü kaldırılmasını kabul edip normal karşılıyorlar anlamıyorum doğrusu
                      allahın hükmünü sadece allah kaldırır başkasının böyle birşeye yetkisi asla olamaz
                      [/quote]Ehli Sünnete göre Muta`yı Halife Ömer kaldırmamıştır.Bizzat Peygamberimiz Ben sizin Muta Nikahı kıymanıza sesimi çıkarmıyordum.Ama artık yasaklıyorum demiştir.Ehli Sünnete göre Muta Cahiliye döneminden kalma bir gelenekti.Tıpkı İslamın ilk dönemlerin`de Peygamberimiz Müslümanların içki içmelerine ses çıkarmamışsa sonra yasaklanmışsa Muta`da da aynı şey söz konusudur.Kuran-ı Kerimdeki söz konusu olan ayetide Ehli Sünnet alimleri Muta ile bir ilgisi olmadını söz konusu ayette normal nikahtan bahsedildiği şeklinde yorumlarlar.

Yorum

Muta nikahı islam tarihinde bir çok yerde uygulandığı bahsedilmektedir. Esma ve Zübeyr Bin Avvamın oğlu Abdullah muta nikahından çocuklardan birisidir.
                        Dikkat edilirse savaş durumu haricinde yapılan muta nikahı ile ilgili bir yasak söz konusu olmamış. Muta nikahı için öne sürülen yasaklama Evtas yılı, Hayberin Fethi ve Mekkenin Fethinde söz konusu. Buradaki yasaklama Muta nikahını yasaklama, haram kılma değil, muta nikahı yapanların muta nikahlarını iptal etmedir. Yani konu kavramsal, hükümsel değil, kişiseldir. Değilse bu oyuncak mıdır dinin hükmü ki, evtasta yasaklanan bir nikah nasıl olur Hayberde uygulanır. Hayberde yasaklanan bir hüküm Mekkenin fethinde yeniden neden haram kılınsındı.
                        Yaşanan hadiselerden anlaşılıyor ki, müslümanların veliyyi emri kişinin muta nikahını iptal edebilir. Bu muta nikahını haram kılma olayı değildir.

Müslümanların veliyyi emri insana bir şeyi emrettimi ona itaat farzdır. Değli muta nikahı, normal evlilikte hanımı boşa dese bile kişinin bu emre itaat etmesi farzdır.
                        Yine ayrıca, şii müslümanlardan kimse muta meraklısı değildir. Muta toplumsal yapıyı zinadan korumak için bir ruhsattır. Zinaya düşmekten korkanların iltica edebileceği bir ruhsattır. Nikahtır, iddeti vardır. Uzun süreli evlilikten farkı sadece süresidir. Yani süre kısa olunca mı çirkin oluyor.

Yorum

Ben yukarıdaki yorumumda sadece bir kardeşimizin aklına takılan bir soruyu okuduğum Ehli Sünnet kaynaklarına göre açıklayarak cevapladım.O kadar.Anlamıyormusun.Yoksa anlamak mı istemiyorsun?

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=1684.msg77885#msg77885 date=1270470981]
                            Ben yukarıdaki yorumumda sadece bir kardeşimizin aklına takılan bir soruyu okuduğum Ehli Sünnet kaynaklarına göre açıklayarak cevapladım.O kadar.Anlamıyormusun.Yoksa anlamak mı istemiyorsun?
                            [/quote]

Haklısınız çeri kardeşim, gerekli düzeltmeyi yaptım, hakkınızı helal edin.

Yorum

Adliyelere intikal eden fuhuş vakaları gerçek anlamda medyaya yansısaydı, insanların dudakları uçuklar, yürekleri yerinden kopardı. Bütün insanlık başını önüne eğer, bu çirkin durumdan nasıl kurtuluruz diye çareler ararlardı.

Özellikle bu günlerde siyasi çekişme içinde olan güçlerin çıkar kavgaları sebebiyle deşifre olan çirkin olaylar zinciri devam ediyor.

Siirt gibi şeyhu meşayini bolca bulunduğu, halkının çoğunluğunun müridandan oluştuğu bir yerde bile olanlara bakmıyor mu insanlar.

İşte muta bütün bunlar olmaması için vardır. Mutayı diline dolayıp muta vesilesi ile şia ve islam inkılabını karalamaya çalışanları inceler araştırırsanız mutlaka fuhuşla bir bağlantıları vardır, kesinlikle.

Yorum

başkasını bilmem ama kendimden düşündüm daha önce sünniyken mut'ayı duymuştum vicdanımın kabul etmediği bir durumdu, Peygamber s.a.a. buna nasıl izin vermiş ki diye düşünür bilmediğim noktaların olduğunu düşünür bu konuda sessiz kalırdım hiç bir zaman şiada mut'a varmış diye orayı karalama yoluna gitmemiştim..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X