Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=domdom19 link=topic=1684.msg49007#msg49007 date=1250681731]
    4 eşi açıklıyorum.kabul ettiriyorum ama bunu etmek mümkün değil.her şey istismar edilebilir.ama mantıklı açıklarsan kabul ediliyor ama bu olmuyor kardeşim.kendim kabul edemiyorumki bunu.adam resmen fuhşu islama onaylattırıp haramdan kurtarıyorsun diyor.diyecek şey yok.zamanında gerekli olabilir ama şimdi değil.
    [/quote]

mesele istismarsa her şey istismar edilir/edilebilir. ehlibeytin izinde kardeşimizin dediği gibi daimi nikah bile istismar edilebilir.
    Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=domdom19 link=topic=1684.msg49007#msg49007 date=1250681731]
      4 eşi açıklıyorum.kabul ettiriyorum ama bunu etmek mümkün değil.her şey istismar edilebilir.ama mantıklı açıklarsan kabul ediliyor ama bu olmuyor kardeşim.kendim kabul edemiyorumki bunu.adam resmen fuhşu islama onaylattırıp haramdan kurtarıyorsun diyor.diyecek şey yok.zamanında gerekli olabilir ama şimdi değil.
      [/quote]

domdom kardeş hoşgeldin foruma renk kattın.
      günümüzde Tek eşliliğin üstüne çıkabilen yiğit kaldımı sence
      4 eşle evliliği yapan çevrende kaç kişi var (amcalar dedelerde vardı belki o kadar) ama sende bende biliyoruz ve kabul ediyoruzki bir müslüman erkeğin 4 eşle evlenme ruhsatı vardır. Bunu dini inanç ve bilgisi az buçuk olan kadınlarımızda biliyorlar . İkinvi bir kadınla kocalarının evlenmelerine izin verirlermi aslaaa.
      Ama mesela 4 eşle evlenmenin gerekliliği dğeildir , Mesele o ruhsatın helal olduğunun kabuludur. yapabileni tebrik ederim ben bu devirde

İşte Mutaya da aynı pencerden bakarsak anlarız . Ben doğuştan şia olan babası şia dedesi şia birisiyim. Ne sülalemde muta yapan gördüm nede duydum. Ama bunu inkar edeni de duymadım görmedim. Benim kültürüme ters biraz zamanın şartlarına ve zihniyetine de da çok uygun değil ama bu Muta nın helal bir ruhsat olduğu gerçeğini değiştirmez.

istismar mevzuna gelince bu konuda ehlibeytin izinde kardeşim gayet güzel örneklemiş.

Selametle.
      Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

ben muta nikahı yaptım diyen bi şiiye daha rastlamadım

kimse yapmıyosa helal haram olmasının ne anlamı varki herkes uzak duruyo demekki

Yorum

bi köşede dursun belki gün gelir sana lazım olur
          atma...

Yorum

teşekkür ederim ben almiyim

Yorum

büyük lokma yut büyük konuşma
              Eğer dinde varsa bir hikmeti vardır...
              Müdür bana sağlık karnesi verirken Allah kullandırtmasın dedi...
              Mut'a sigortadır...
              yoksa çok canlar patlar...
              tıpkı kısasta sizin için hayat vardır gibi
              bakıyorsun ölene karşılık bir kişi daha öldürülüyor
              cahil birisi nasıl hayat bu der...
              oysa kısas olmasa yıllar süren bir kan davasında ne suçsuz insanlar ölüyor nereden çıktığını bile bilmediği dava uğruna insan öldürüyor
              insanı en iyi tanıyan Allah...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg49344#msg49344 date=1250802490]
                bi köşede dursun belki gün gelir sana lazım olur
                atma...
                [/quote]

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=1684.msg49352#msg49352 date=1250805553]
                  teşekkür ederim ben almiyim
                  [/quote]

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg49394#msg49394 date=1250809184]
                  büyük lokma yut büyük konuşma[/quote]

Evet! Bencede Mektebi Mülkiye.

Yorum

tamam attım bi köşeye kıyamete kadar o köşede dursun benden uzak olsun ;D

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=1684.msg49455#msg49455 date=1250838943]
                      tamam attım bi köşeye kıyamete kadar o köşede dursun benden uzak olsun ;D
                      [/quote]

Hiç kullanılmasa da bazı özellikler, bu onların yokluu anlamına gelmez...

örneğin vahşi kapitalizmin tüketim köleliğinin etki alanına girerek bir an çok fonksiyonlu bir tl alırsınız aldıktan sonra sadece alo dersiniz hiç kullanmayacağınız özellikler yüzünden fazla para verirsiniz. Fakirlerden esirgediğiniz paraları... Zengin müstekbirlere verirsiniz...
                      Ancak bu o özelliklerin tl da olmadığı anlamına gelmez, siz kullanmıyorsunuzdur.

M Mülkiye kardeşimin de atmayıp bir köşeye İlahi hükümdür diyerek koyduğu Mut'ayı hiç kullanmaması duasıyla meşruluğuna inandığı kanaati oluştu bende. Ve bu saniyeden sonra kullananlara da eleştiri getirip hesap soramayacağını düşünürüm...

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=1684.msg49309#msg49309 date=1250787837]
                        ben muta nikahı yaptım diyen bi şiiye daha rastlamadım

kimse yapmıyosa helal haram olmasının ne anlamı varki herkes uzak duruyo demekki

[/quote]

Yav mektebi Mülkiye Muta yapan erkek hiç yaptım der mi? Belki senden saklıyordur belki utanıyordur yav

Böyle şeyleri kurcalamayın yav

Yorum

peki peki sustum ))

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg49525#msg49525 date=1250857376]
                            ya sayfalarca mut a nın haram olduğu yazıldı çizildi hala üzerine şakalar espiriler yapmaya meşru göstermeye çalışıyorsunuz.

yok böyle bir uygulama. ne Peygamber s.a.v. ne Raşit Halifeler, ne de izinden gittiğinizi iddia ettiğiniz İmam lar bunu yapmamış. yapmamış. 1 tane gösterin mut a nikahı yapan önder, alim, ulema.

çünkü meşru dairede çözümü olan bir konuda ne den bizce meşru olmayan, bir yola yönelinsin.

lazım olunca kullanırsın ne demek.

çok zorda kalınca haram olan etlerden aşırıya gitmemek kaydıyla yemek gibi mi?
                            [/quote]

Daha önce sayfalarca muta'nın bizzat sünni kaynaklarda geçen ve yapıldığına dair rivayetler yazıldı çizildi.Bir şeyin Hz.Resulullah(saa) ,4 halife veya İmamlar tarafından uygulanmaması onun haram olduğu anlamına gelmez. Muta sadece bir ruhsattır.Bu ruhsatı kullanmak isteyen de olur istemeyende.

Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

ya sayfalarca mut a nın haram olduğu yazıldı çizildi hala üzerine şakalar espiriler yapmaya meşru göstermeye çalışıyorsunuz.

yok böyle bir uygulama. ne Peygamber s.a.v. ne Raşit Halifeler, ne de izinden gittiğinizi iddia ettiğiniz İmam lar bunu yapmamış. yapmamış. 1 tane gösterin mut a nikahı yapan önder, alim, ulema.

çünkü meşru dairede çözümü olan bir konuda ne den bizce meşru olmayan, bir yola yönelinsin.

[/quote]

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg49541#msg49541 date=1250858914]
                                [quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg49538#msg49538 date=1250858785]

[/quote]

[/quote]
                                [/quote]

En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 11.08.2020, 23:09.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X