Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[img width=825 height=600]http://img450.yukle.tc/images/788MECME3_001.jpg[/img]

Yorum

[img width=826 height=600]http://img450.yukle.tc/images/7729MUSS1_001.jpg[/img]

Yorum

[img width=825 height=600]http://img450.yukle.tc/images/3942SUNENI_KUBRA_001.jpg[/img]

Yorum

ABDULLAH İBNİ ZÜBEYR;
          Zübeyr b. Avvam (ra) ile Esmâ bt. Ebu Bekir’nın(ra) müt’a nikâhı ile evliliği sonucu doğan çocuğudur. Ki doğrudur; çünkü Esmâ’nın bizzat kendisi, ALLAH'ın Rasûlü (as) zamanında müt’a nikâhı yamıştır.

kaynaklar:
          ---------------------
          Râğıb el-İsfahânî, el-Muhâdarât:II cilt,sayfa 94
          İbn Abdi Rabbih, el-Ikd’ül-Ferîd:II cilt,sayfa 139
          et-Tayâlisî, el-Müsned:s.227
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

http://velayet.wordpress.com/tag/muta-nikahi

Yorum

BİSMİHİ TEALA
              HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN
              RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN

Selamun Aleykum Aziz Canlar

[img width=800 height=600]http://s0.uploads.im/LpVNY.jpg[/img]

Allah'ın hidayeti ile olun...

Yorum

BİSMİHİ TEALA
                HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN
                RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN

Selamun Aleykum Aziz Canlar

[img width=506 height=600]http://s0.uploads.im/mt6sG.jpg[/img]
                [img width=834 height=600]http://s0.uploads.im/SBQHj.jpg[/img]

Allah'ın hidayeti ile olun...

Yorum

Öncelikle belirtmek isterim ki foruma yeni üye oldum ve tamamen başka bir yerde bu konuyu arastırırken kendimi burada buldum muta nikahını cogu kaynaklardan arastırdım şii ve sunni arkadasların yorumlarını delillerine baktım şunu belirtmek isterim ki ilk izlenimim de şii arkadaslar 1 adım daha önde duruyordu fakat kafama tek bir sey takıldı bunun cevabını bulmak için şii arkadaslardan yardım istiyorum konuyu özetle anlatayım..
                  1 Erkek ve 1 kız ünüversite eğitimi için bir sehirde tanısıyorlar birbirlerinden cinsi ihtiyaclarını gidermek için arkadaslık yapıyorlar.. 4 sene boyunca aynı evi paylasıyorlar erkek kızın butun ıhtıyacını karsılıyor ve ayda 1000 tl de para veriyor anlasma oldugu ıcın degıl sadece erkek arkadas bıraz zengın o yuzden.. cocuk yapmamak ıcın korunuyorlar bu sure ıcınde..4. senenın sonunda her ıkısıde kendı memleketıne donuyor ve bırdaha gorusmuyorlar ..Her ıkısıde memnun olarak
                  Bu durumda bunların yapmıs oldugu sey zinadır diye biliyorum ben fakat muta nıkahından tek farkı ıkı tarafında mutanın farkında olmadan sartlarını yerıne getırmıs olması..Sorularım su sekilde
                  1- Yukarda bahsettiğim sey apacık bir zinadır diye düsünüyorum
                  2- Eğer muta nikahı yukardaki örnekte oldugu gibi ( tek eksiği kişilerin boyle bir nikahtan habersiz olması) aynı içerikteyse zinadan farkı nedir?
                  3-Bu örnekteki zina değilse zina nasıl oluyor? bu sartlar altında dusundugumuz zaman muta nıkahı oldugu ıcın zınaya dusmek neredeyse ımkansız oluyor cunku..
                  Cevapları konuyu baya bır arastırdıgımı dusunerek hadıs yada ayet cercevesınde yapmadan mantık cercevesınde verebılırsenız sevınırım
                  selametle..

Yorum

öncelikle şunu söyliyim, dediğin gibi muta nikahının şartlarını yerine getirmemişler kesinlikle
                    çünkü muta nikahı kıyılmamış

1 . Aynen dediğin gibi yukarıda anlattığın olay zinadır.

2. senin mantığınla normal dini nikahında tek farkı iki kişi arasında dua okunarak nikah kıyılmasıdır. o dua okunmasa zinadan farkı yok zaaten.
                    o dua okunmadan yapılan tüm evlilikler zinadır zaten. bir deftere imza atmakla evlilik helal olmaz.

iki kişiyi birbirine helal yapan bu nikah duası ve kişilerin bunu bilerek kabul etmesidir.

3. Eğer muta nikahını yapıyorsan şartlara uyarak tabi elbette zinaya düşmessin.
                    muta nikahının amacıda budur.

Ama senin anlattığın olayda muta nikahı diye birşey yokki ve olay zinadır
                    "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Verdiğiniz yanıt için tesekkur ederim. Aklımda ki soru işareti giderilmedi ama yinede..
                      Neden olarak ise Kuran da zinaya yaklasmayın diye bildiriliyor..
                      Muta nikahı varken zaten zinaya düşmek cok zor hatta imkansız yargısı olustu benim aklımda..
                      Bu nikah erkek için namus kavramını gunumuze gore degerlendırdıgımızde bır sey kaybetmeden yasamına devam etmesıne bayan ıcın ıse tam tersı bir ifade ile hayatına devam etmesıne yol acıyor.. senede 6 farklı erkekle bırlıkte oldugunu dusununce..Dul bır bayana bıle cok hos gozle bakmayan bır toplumda yasadıgımızda muta nıkahını yaptıgı ortada olan bır bayanın durumu ıcler acısı olur.. Genel olarak toparlıyacak olursam durum etik acıdan ıyı bır durum degıl faydası var gıbı gorunsede zararları da ortada olan bır konu en azından benım acımdan oyle... bırde savunmalardakı en dıkkatımı ceken sey peygamber efendımız donemınde muta nıkahını yapıldıgı ehlı sunnetın hadıslerınde gecıyor bunu sii arkadaslarda delıl olarak sunuyor zaten.. Yıne aynı ehlı sunnetın hadıslerını ınceledıgımızde 1 tanesınde haram dıger gelen 3 hadıste de yasaklandıgını belirten hadısler var..Haram olanı sahıh hadıs kabul etmıyorlar ama yasaklandıgı bıldırılen hadıslerı nıye kabul gormuyor?
                      NOT:Amacım ortalıgı karıstırmak yada herhangı bır dusunceyı bırılerıne asılamaya calısmak degıldır sorularıma burdan cevap vermek ıstemıyıp maıl yolu ıle de cevaplayabılırsınız amacım bır seyler ogrenmektır.. Selametle

Yorum

kuranda zinaya yaklaşmayın emrinin yanısıra birçok emir var.

bunlar: ehlibeyt aleyhisselamı sevin ve onların yanında olun, namaz kılın ,oruç tutun, zekat verin humus verin, yalan söylemeyin, gıybet etmeyin, helal yolla rızkınızı kazanın vb.... Bunların hangisine herkes uyuyor söylermisin bana?

Eğer insan bu emirlere uyarda hak yoldan giderse ne ala, yok eğer helal yolları bırakıp istediği gibi hareket ederse bu onun kendi sapıklığıdır.

islam dini kolaylık dinidir. neden şaşırıyorsun veya neden tuhaf geliyorki sana bu durum.

Allah c.c insana her durum için ve her hal için gerekli helal yolu göstermiştir.

Eğer insanoğlu bu emirlere uymuyorsa bu onun kendi suçudur.

Bak kendin ne güzel diyorsun , eğer insan gerekli olduğu zaman muta nikahı yaparsa zinaya düşmez. Ama ne yazıkki emre itaat edilmiyor ve zina yapılıyor.

eğer insan bekarsa veya evli olduğu halde eşinden ayrıysa ve ihtiyacı varsa ona gerekli yol gösterilmiştir

Allah c.c ın selamı Ehlibeyt aleyhisselam yolundan gidenlerin üzerine olsun.
                        "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

Türkiyede anadolu insanları hariç pek dini nikah kıyan yok.
                          evleniyoruz deyip ülke kuralları çerçevesinde bir kağıt imzalıyorlar ve yıllar boyu hep zina ve haram ile yaşıyorlar.
                          çocukları zinadan oluyor. ki bu sadece devletin resmi evliliği ile olan olay. birde şu var ki kürtajın yasaklanması ve zina evlerinin önüne polis konulması ve polis kontrolunde zina yaptırılması vb.. türkiyenin %40 'ının zinadan doğma olduğunun göstergesidir.
                          bu konulara hiç giren yok. git kağıt imzala bitti. ne güzel
                          [center]
                          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                          [center]
                          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Resmi nikahla yasayan insanlar zinaya dusuyor demek yanlıs bır tabır olabılır ki zaten tartıstıgımız konu resmı nıkah degıl..

Muta nıkahı ıyı nıyetlı olmayan bır bayanı (para yada mal hırsı olan bır bayanı) bu yolla kazancını artırması ıcın nıkahın sartlarını bozmasına yol acar eger bu nıkahı mesru bır nıkah olarak gorursek.. En azından kadın belirlenen sureyı beklemezse boyle bır durum olabılır kısaca ornekleyecek olursam 1 senede 50 kısı ıle bırlıkte olursa ne olacak o zaman durum? bu kadının yaptıgı sey haramdır zınadır pekı bu kadına bu zemını hazırlayan erkegın durumu ne olacak? Bu acıdan baktıgımızda ayrılma nıyetı gudulmeden yapılan nıkahın her yonuyle daha ıyımser oldugu ortada bu durumda.. Cocuk olması durumunda zaten daha berbat bı durum soz konusu kadın beklemeden baska ılıskıye gırıp baskasından yapılan bır cocugu getırıp bu senden oldu derse hem cocuk ıcın hem kadın ıcın hem erkek ıcın ıcınden cıkılmaz durum baslıyor bu kezde..
                            Yanı bu nıkahı bır denız olarak dusunursek kıyılarında hep bekleyen sorunlar oldugu bır gercek
                            Yada bu nıkahın sartları tam olarak bılınmıyor gunumuzde halen kı bu tarz durumlar ortaya cıkıyor baska bı cıkıs yolu bulamadım ben bu nıkahda .
                            islam dininin kolaylık dini oldugu bu konuda verılebılecek bır ornek de değil bence kimine kolay gelebılen bır durum kımıne zor ve mesakkatli gelebilir..

Yorum

[quote author=harrem date=1385401648 link=topic=1684.msg171500#msg171500]
                              Resmi nikahla yasayan insanlar zinaya dusuyor demek yanlıs bır tabır olabılır ki zaten tartıstıgımız konu resmı nıkah degıl..

Muta nıkahı ıyı nıyetlı olmayan bır bayanı (para yada mal hırsı olan bır bayanı) bu yolla kazancını artırması ıcın nıkahın sartlarını bozmasına yol acar eger bu nıkahı mesru bır nıkah olarak gorursek.. En azından kadın belirlenen sureyı beklemezse boyle bır durum olabılır kısaca ornekleyecek olursam 1 senede 50 kısı ıle bırlıkte olursa ne olacak o zaman durum? bu kadının yaptıgı sey haramdır zınadır pekı bu kadına bu zemını hazırlayan erkegın durumu ne olacak? Bu acıdan baktıgımızda ayrılma nıyetı gudulmeden yapılan nıkahın her yonuyle daha ıyımser oldugu ortada bu durumda.. Cocuk olması durumunda zaten daha berbat bı durum soz konusu kadın beklemeden baska ılıskıye gırıp baskasından yapılan bır cocugu getırıp bu senden oldu derse hem cocuk ıcın hem kadın ıcın hem erkek ıcın ıcınden cıkılmaz durum baslıyor bu kezde..
                              Yanı bu nıkahı bır denız olarak dusunursek kıyılarında hep bekleyen sorunlar oldugu bır gercek
                              Yada bu nıkahın sartları tam olarak bılınmıyor gunumuzde halen kı bu tarz durumlar ortaya cıkıyor baska bı cıkıs yolu bulamadım ben bu nıkahda .
                              islam dininin kolaylık dini oldugu bu konuda verılebılecek bır ornek de değil bence kimine kolay gelebılen bır durum kımıne zor ve mesakkatli gelebilir..

[/quote]
                              dini nikah olmadan yapılan bir resmi nikahın zina olmadığını söylemen, olaya nasıl baktığını ortaya koyuyor zaten.
                              Bundan dolayıda kalan cümlelerine yorum yapmaya gerek yok zannımca.

Yorum

Ben resmi nikah haramdır yada helaldir gibi birşey soyleyemiyeceğimi belirttim dikkatli okunursa anlasılır zaten cumle..
                                Sonuc olarak bu konuda herkesin tartıstıgı gibi sonuca ulasılamıyacak anlasılan o.. Bu durumda da insan kalbi neye daha cok yatkınsa onu yapması daha saglıklı olacak..
                                Benim sahsi düşüncem son olarak şu şekilde oldu yaparsam bir sey kazanamam (zevk harici...)
                                Yapmazsam da herhangi bir şey kaybetmem... Bu nikahın gerçekten haram olmadıgı zaman geçerli bir durum..
                                Ama gercekten haramsa yada yasaklanmışşa bunun riskini alacak kadar cesur değilim işin gerçeği.. o yuzden bu konu benim acımdan herkesin ortak olarak kabul ettiği nikahı kıymak ve o şekilde yasamak daha saglıklı olacagından tamamen kapanmıstır.. yardımlarınız ve yorumlarınız ıcın tesekkurederım..

En doğrusunu Allah cc bilir..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X