Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

harrem kardeş Muta nikahında, nikah şartlarının bir çoğu aranır.
    örneğin velisinin izni(onayı) olmadan biriyle muta nikahı gerçekleştiremezsiniz İSLAM'da.

Bu bağlamda Allah(c.c) sınırları ve yasaklarını yorumlamamanızı tavsiye ederim.
    Eğer hayatınızı İslam dairesi içerinde yaşamaya çalışıyor ve cidden bu dairede kalma çabası veriyorsanız ne mutlu size,
    yok Adı sözde İslam olan fakat tüm yaklaşım veya uygulamaları batıla gark olmuş bir yaşantınız varda çözümleri İslamda arıyorsanız Rabbim size de bize de merhamet ve hidayet etsin.

selametle...
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=harrem link=topic=1684.msg171518#msg171518 date=1385494249]Ben resmi nikah haramdır yada helaldir gibi birşey soyleyemiyeceğimi belirttim dikkatli okunursa anlasılır zaten cumle..[/quote]

şimdi sen evlendiğinde dini nikah kıymadan sadece RESMİ KAĞIT ÜZERİNDE evlenirsen bu işin hükmü nedir? sadece buna cevap istiyorum
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Benim için sadece resmi nikah yapıp dini nikah yapmadan yasamak gibi birsey sözkonusu değil..
        Bu sekilde yasayanların durumu hakkında ne dusunuyorsan dıye sorarsan onada cevabımı verdım yorum yapamam ben buna inandıgı neyse gunahı sevabı kendısıne ama ben yapmam cunku tam olarak resmı nıkahın sartları benı doyurmuyor... tıpkı muta nıkahını anlamadıgım ıcın haramdır yada helaldır dıyemedıgım gıbı sanırım anlatabıldım derdımı..
        Şimdi muta nıkahında VELİ İZNİ alınıyor demıs arkadas ben bunu ilk defa duydum bu nikahın tam sartları nelerdır? VELİ İZNİ ALINIYORSA okudugumuz hadislerde ben buna hic rastlamadım yada gözümden kactı.. Varsa bu tarz bir hadis paylasırsanız sevinirim

Yorum

bir yilda 50 kez muta yapamaz kadin cunku 2 ay iddet donemi var bu durumda en cok bes alti kez muta yapabilir yilda iddet beklee oldugundan cocugun kimden oldugu da karismaz hadiste zaten mutanin sartlarini bilene helel oldugu buyrulur

Yorum

50 kere muta yapamaz ama erkek bunu nerden bilecek? sonucta kadınla 2 ay yasamıyor kadın bunu para kazanma amaclı yapıyorsa durum ne olacak sureklı erkeğin gözetiminde değil..

Yorum

ayni sey (gizleme) daimi nikahta olamaz mi? islamin kurallari inanmis insanin ihtiyaclari icin mi konmuustur yoksa suistimal edecekleri baglamak icin mi ? sen bana bir hukuk kurali goster ki ben onu sustimal edemeyeyim? namazi veyl olan gosterisciler kullaniyor diye inkar mi edelim mesru olmadigina mi karar verelim?

Yorum

Allahın evlilikte vacip kıldığı dini nikah olmadan nasıl bir namahremle yaşayabilirsin?
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Muta nikahında süre bekleme kısmı günümğzde aşılmayacak bir sorun değil kadın gider hamile kalmamak için spiral taktırır kalmaz yada benzeri yuzde yuz cozum olacak ımkanlar var.. dolayısıyla süre bekleme gibi bir zorunlulugu ortadan kalkmış olur ve her önüne gelenle yatar.. su andaki genelevdeki kadınlardan bir fark kalmıyor ortada cocuk olmuyor para veriliyor mehir yerine sure konuluyor yani bütün sartlar yerinde eee bunca kolaylık varken insan nasıl zina edecek ki? kuranda zinaya yaklaşmayın diye neden yazıyor peki? bu nikah sayesinde zina yapmak istesende yapamazsın o zaman zina nedir?Bu kadar zina nın kötü oldugunu bile bile ulasılması zor olan bırsey ıcın neden Allah cc insanları uyarıyor peki? zinadan hıc soz etmemesi gerekiyor.. cunku muta ya gore zına yapmak ımkansız..

Yorum

[quote author=harrem date=1386437396 link=topic=1684.msg171627#msg171627]
                    Muta nikahında süre bekleme kısmı günümğzde aşılmayacak bir sorun değil kadın gider hamile kalmamak için spiral taktırır kalmaz yada benzeri yuzde yuz cozum olacak ımkanlar var.. dolayısıyla süre bekleme gibi bir zorunlulugu ortadan kalkmış olur ve her önüne gelenle yatar.. su andaki genelevdeki kadınlardan bir fark kalmıyor ortada cocuk olmuyor para veriliyor mehir yerine sure konuluyor yani bütün sartlar yerinde eee bunca kolaylık varken insan nasıl zina edecek ki? kuranda zinaya yaklaşmayın diye neden yazıyor peki? bu nikah sayesinde zina yapmak istesende yapamazsın o zaman zina nedir?Bu kadar zina nın kötü oldugunu bile bile ulasılması zor olan bırsey ıcın neden Allah cc insanları uyarıyor peki? zinadan hıc soz etmemesi gerekiyor.. cunku muta ya gore zına yapmak ımkansız..
                    [/quote]

Bu görüş aynı şuna benziyor; Allah yolculukta namazın iki rekat kılınmasını emrettiği halde "ben daha çok sevap için dört rekat kılacağım" demişler ve buna hüküm koymuşlardı. Şimdi siz de böyle yapıyorsunuz, hadi daha çok sevap kazanmak için günde 5 vakit değil 15 vakit namaz kılalım, ne dersiniz? Hükümleri kendi kendinize bu şekilde çarpıtıyorsunuz. Nasıl ki kendi kendinize "daha çok sevap" olsun diye namazı uzatamıyorsanız, zinadan korunmak için de zırt pırt saatlik "nikah" kıyamazsınız. Siz sadece suistimalleri nazara alıyorsunuz.

Ne ilginçtir, dinin kamil olması için itaati farz olan Ehl-i Beyt'i de tanımadığınız için, İmam Ali'nin sözünü de bilmiyorsunuz ki o aynen "muta yasaklanmasaydı bedbaht insan dışında kimse zina etmezdi" buyurmuştur. Siz de bu sözü bilmediğiniz için böylece İmam Ali ile de dalga geçmiş oldunuz. Çünkü onun bu tespitini alaya alarak "kimse zina edemez öyleyse" demişsiniz.

Kardeşim, biliniz ki insanlar namaz kılarak bile günah işliyorlar. (Hatta selmancan kardeşin dediği gibi, Kur'anda "o namaz kılanlara vay olsun" şeklinde ayet bile var-Maun suresi.) Öyleyse Allah neden namaz kılınmasını emretmiştir diye sorabilir misiniz? Zira madem ki namaz kılanlara eyvahlar olacak, niye namaz kılalım ki? Bütün hükümlerin bir hikmet-i aliyesi vardır. Bana sorsanız eğer, bile bile bir kimsenin malını çalıp onu yemek dünyadaki en zor şeydir ve eğer bir milyon yıl da yaşasam ben bunu yapamam. Fakat bunu yapan milyonlarca insan var? Öyleyse bir günahı işlemek zor diye o günahın neden yasaklandığını sormak da ancak abesle iştigal olur.

Nitekim bugün birçok insan Allah'ın bazı emirlerini sırf inananlara inat olsun diye, Allah'a inanmadıklarından yapıyor. Yani adam Allah'ın emirlerinin bazısına itaat ediyor, ama Allah emrettiği için değil, sırf kendi nefsi istediği için ve güya bunu insanlığın gereği saydığı için. Yani örneğin diyor ki "ben fakirleri doyuruyorum ama Allah'ınız istediği için değil, ben öyle istediğim için". İşte bu adam gördüğün gibi senin "istesen de yapamazsın" dediğin şekilde günah işlemiş oldu. Hatta senin örneğinden daha zordur bile; çünkü adam iyilik ederek günah işledi!

Buradan da anlaşılıyor ki kendi zanlarınız ve isteklerinizden hariç, hükümlerin ve hikmetlerin üzerinde tartışırsanız, o zaman daha doğru sonuçlar elde edersiniz. Yoksa bir gün erkeklere dört eş helal kılınması konusu da bazılarının zoruna gidiyor diye onu da haram saymaya başlayacaksınız. Bugün nasıl dört eşle evlenmek müthiş zor ve dikkat edilmesi, hatta mümkünse yapılmaması gereken bir şey olduğu halde bu onu haram yapmıyorsa, muta nikahı da işte böyledir.

Yorum

Namaz kılmayı 2 rekat uygulayan kim? Peygamber efendimiz.. 15 rekat kılınması gunah olmadıgı gibi usulune gore yapıyoruz.. Konunun örneği namaz olamaz fazla kılındığı zaman haram değildir cünkü.. Fakat muta nikahında belirsizlikler vardır bizim bilmediğimiz.. Beni düşündüren sey ise bu zamana kadar bu bilgiler birilerinin inancına göre haram birilerine göre helal olarak soylenıyor.. Bunun haram oldugunu soyleyen 1400 sene öncesinde bunu demesinin sebebi nedir kendi kafasına göre uyduracak yada bu işten bir cıkarı olacak hali yok sonuçta bunun haram olmasının söylenmesi peygamber efendimizin söylemediğni varsayarsak eğer söyleyene ne maddi anlamda bir güc katar ne de insanların gözünde bir noktaya taşır.. Hele ki böyle bir kolaylık kaldırılıyorsa insanlar ne olursa olsun buna tepki vermeleri gerekirdi.. Bu konudan bir sonuç çıkmaz Allah cc en dogrusunu biliyor zaten herkes yapmak yada yapmamak konusunda özgür cezası olursa kendısı ceker olmazsa dunyada nefsini tatmin etmiş olur cezası varsada yapmayan birşey kaybetmez sadece nefsiyle belirli bir müddet daha mucadele etmek zorunda kalacaktır .. Herkeste akıl var kararlarını kendileri versin demek düser bana burdan

Yorum

[quote author=harrem date=1386527250 link=topic=1684.msg171637#msg171637]
                        Namaz kılmayı 2 rekat uygulayan kim? Peygamber efendimiz.. 15 rekat kılınması gunah olmadıgı gibi usulune gore yapıyoruz.. Konunun örneği namaz olamaz fazla kılındığı zaman haram değildir cünkü.. Fakat muta nikahında belirsizlikler vardır bizim bilmediğimiz.. Beni düşündüren sey ise bu zamana kadar bu bilgiler birilerinin inancına göre haram birilerine göre helal olarak soylenıyor.. Bunun haram oldugunu soyleyen 1400 sene öncesinde bunu demesinin sebebi nedir kendi kafasına göre uyduracak yada bu işten bir cıkarı olacak hali yok sonuçta bunun haram olmasının söylenmesi peygamber efendimizin söylemediğni varsayarsak eğer söyleyene ne maddi anlamda bir güc katar ne de insanların gözünde bir noktaya taşır.. Hele ki böyle bir kolaylık kaldırılıyorsa insanlar ne olursa olsun buna tepki vermeleri gerekirdi.. Bu konudan bir sonuç çıkmaz Allah cc en dogrusunu biliyor zaten herkes yapmak yada yapmamak konusunda özgür cezası olursa kendısı ceker olmazsa dunyada nefsini tatmin etmiş olur cezası varsada yapmayan birşey kaybetmez sadece nefsiyle belirli bir müddet daha mucadele etmek zorunda kalacaktır .. Herkeste akıl var kararlarını kendileri versin demek düser bana burdan
                        [/quote]

Namaz fazla kılındığı zaman haram değildir? Emin misin? Namazı 2 rekat uygulayan kim, senin de buyurduğun gibi peygamber efendimiz. Onu 4 rekata çıkaran kim? Osman b. Affan. Peki bunu nasıl yaptı? Öğle namazını yolculukta da dört rekat kılarım, daha çok sevap alırım düşüncesiyle. Şimdi fazla namaz kılmak haram oldu mu olmadı mı? Örneğin öğle namazı kaç rekattır? Dört rekat. Sen kendi kafana göre "ben öğle namazını 16 rekat kılacağım, bence öğle namazı 16 rekat olmalıdır" dersen, fazla namaz kılmak haram oldu mu olmadı mı?

Ey kardeşim, sen "tepki vermediler" zannediyorsun, halbuki sırf sen öyle zannediyorsun diye ve konuyla ilgili bilgin yok diye, bunlar yaşanmadı anlamına gelmiyor. Hatta çoğu insan müslümanlar arasında yaşanan Cemel, Sıffin ve Nehrevan savaşlarını bile bilmiyor ve dolayısıyla bunlara benzer binlerce olayı da. Koskoca savaşlar olmuş, binlerce müslüman birbirini öldürmüş peygamberimizin vefatından hemen sonra ve çoğu insan bunu bilmiyor! Fakat gördüğün gibi onların bilmiyor oluşu, yaşanmamış olduğu anlamına gelmiyor. İşte böylece, senin de "bunca insan tepki vermedi mi yani" diye zanda bulunman, tepki vermedikleri anlamına gelmiyor. Ve bunu bilmiyor oluşunu, Kutub-u Sitte'nin baş kitaplarından olan Sahih-i Müslim de doğruluyor. Buhari bu gerçeği senin gibi arkadaşlar bilmesinler diye, konuyu anlatırken, "Ali öyle olduğunu görünce" diye anlatıyor, Ali ne olduğunu görünce? Bunu söylemiyor. Fakat Buhari'nin öğrencisi olan Müslim, "Ali öyle olduğunu görünce" cümlesinden öncesini de yazıyor kendi kitabında ve diyor ki, "Ali, Osman'ın mut'a konusunda Ömer'in sünnetini uyguladığını görünce (yani Osman'ın mut'a yasağına devam ettiğini görünce, sırf Osman'ın yanlış yaptığını göstermek ve ona muhalefet etmek için) mut'a haccına niyet etti". Gördüğün gibi, İmam Ali başta olmak üzere, bu konuya defaatle tepkiler verilmiş ve fakat Ömer kendi zamanında "kim bunu yaparsa onu öldürürüm" diye tehdit ettiği için, kimse bununla ilgili konuşmaya bile cesaret edememişti. O yüzden de sen "böyle bir şey olsaydı tepki verirlerdi" diye zanda bulunmakla yetiniyorsun çünkü insanlar korkutuldu, insanlar susturuldu ve hadis kitapları yaktırıldı. Hatta bunu ilk önce Ebu Bekir ve Ömer beraber yaptılar. Sen hiç Kutub-u Sitte'de okumadın mı? Aişe annemiz aynen şöyle aktarıyor: "Babam halife olduğunda peygamberin tüm hadislerini toplattı, ben sandım ki onları islam topraklarında yayacak, fakat onları toplayıp yaktırdı". Sen bunun neden yapıldığına dair çeşitli bahaneler uydurabilirsin, fakat sonuçta bu tür şeyler, işte şu anda bilmediğin o gerçeklerin seninle beraber çoğu kişi tarafından bilinmemesine yol açtı.

Bunu gizlemek insanlara ne katar sorusuna gelince; elbette gerçekler, çoğu kişinin makamını elinden alır. Zalimlere zillet getirir. Bununla beraber, insanlar elbette Ömer'e tepkiler verdiler ve yine Kutub-u Sitte'de yazdığı üzere ona itiraz ettiler ve dediler ki; "sen peygamberin yaptığı bir işi yasaklıyorsun". O da buna karşılık ne dedi biliyor musun? "Bu bir devedir, ona önce Muhammed binmişti, şimdi de ben". Yani peygamber kendi zamanında hükümleri koyardı, şimdi de ben koyuyorum, bir nevi şimdi padişah benim, yerseniz dolma bu. Yeterince açık mı?

Yorum

Benim demek istediğim sey kısaca şöyle...

1400 sene öncesinden elimizde bulunan ve korunan tek kaynak KURAN bu konuda herhangi bir şüphem yok..

Görüş ayrılıkları olunan konular elbetteki vardır buda o dönem yasanan olaylardan kaynaklanıyor.. Tarafsız bir gözle bakıldığında örneğin sabah namazının 2 rekat farz olduğu kesindir kimse kalkıp da 16 rekat kılmaz ben farzı daha sağlam yapayım diye..Neden çünkü bu konuda görüş ayrılıkları yoktur.. Görüş ayrılığı olan konu yani tartışılan konu muta nikahıdır.. Bu nikahı yapmadan yaşamak haram değil buda herkesçe kabul olan bir görüş..Fakat bu nikahın helal oldugu muallakta kalıyor musluman nufusunun buyuk cogunlugu haram diyor yada uygun değil diyor diğer tarafdan da uygun yada helaldir diyen kesim var... Sonuç ise daha önceki mesajlarımda da soyledıgım gıbı suphelı gordugum ıcın ben uzak dururum suphesı olmayanlar yapabılır tabıkı... Bu durumda tek temennım yapan kişiler için dedıklerınde haklı cıkmalarıdır yoksa vay onların haline..
                          İKİ SONUÇ ORTAYA CIKTI O HALDE
                          1- YAPMAYAN--------- Herhangi bir günah kazanmayan.. Dunya zevkınden bellı bır sure mahrum kalan (evlenene kadar)

2-YAPAN --------- Bu nikah haram edilmişse zina etmiş olacagından kaybı baya buyuk olacaktır.. Haram değilsede sadece dünyada bıraz fazla zevk sahibi olacagıdır..
                          Seçim insanın kendine aittir..

Yorum

Yanılıyorsunuz,

Mut'a caiz değildir diyen büyük topluluk, kendi kaynaklarına dayanarak caiz demiyor ki. sünni kaynaklarda bu başlık altında da geçtiği gibi muta'nın peygamber s.a.a zamanında yapıldığı, Peygamberin bunu zayıf sünni rivayete göre Mekke Fethinde, güçlü sünni rivayete göre 2. Halife tarafından hilafeti döneminde kaldırıldığıdır.

Şimdi Allah katında kalabalığın ne dediğinin bir önemi var mı? yok. çünkü Allah tersine cahil kalabalığın çoğu zaman yoldan çıktığı konusunda defalarca uyarıda bulunmuştur. "İnsanların çoğu yoldan çıkmıştır, and olsun ki cehennemi insanlardan ve cinlerden çoğunlukla dolduracağım, onların pek azı şükrederler, insanların çoğuna uysan seni doğru yoldan çevirirler.." şeklindeki yaklaşık anlamdaki ayetlerde olduğu gibi.

şimdi Allah'ın nisa 24'te buyurduğuna göre ve şii sünni tüm hadislerde geçtiğine göre Muta helaldir. muta haram diyen bir insan bu durumda Allah'ın helalini haram kılmış (en azından kendisi için) olmuyor mu? Evet muta farz değil, bir mübah. bu durumda yapanlara elbette bir söz söylemeye kimsenin hakkı yok, yapmayanlara da neden yapmadın diye kimsenin söz söyleme hakkı yok. ama Allah'ın helal kıldığı mutaya haram demek insanın dinden bile çıkmasına neden olmaz mı? şayet delillerini gördüğü halde bile bile inkar ettiyse...

Yorum

Selam aleykum.

@harrem kardeşim, konuyu biraz değiştirmişsiniz, konuştuğumuz akli delillerin dışına çıkmışsınız, fakat yeni söyledikleriniz de bu delillerin altında kalıyor maalesef.

Öncelikle, konuyla ilgili Selman kardeşin dediği gibi "görüş ayrılıkları" yoktur. Şii ve Sünni bütün kaynaklara göre mut'ayı Ömer yasaklamıştır. Dolayısıyla bu onun şahsi kararı ve uygulamasıdır, o yüzden de Allah'ın veya peygamberin haram kıldığına dair hiçbir delil yoktur. Yine dolayısıyla, bu konuda mezheplere göre bir görüş ayrılığı olmadığı açıktır. Peki ne vardır? Mezhepten bağımsız olarak Ömer'e mi yoksa Hz. Muhammed'e mi uyacağız sorusuna, "Ömer'e uyacağız" diyenler vardır-ki onlar da bizi ilgilendirmiyor. Bizi Allah'ın hükümleri ilgilendiriyor, peygamberin delilleri ilgilendiriyor ve bu konuda da mezhepler arasında görüş ayrılığı yoktur.

İkinci olarak, vera elbette çok güzel bir fazilettir. Şüpheli işlerden kaçınmak gerekir. Fakat burada şüpheli bir işten kaçınmak değil, Allah'ın helalini haram kılmak söz konusu. Yani Allah'ın ak dediğine kara leke çalan kişi, vera sahibi değildir, büyük bir günahkardır. Şimdi herhangi bir aklı evvel çıkıp dese ki "portakalda alkol var, bence şüpheli işlerden kaçınmalıyız, portakal haramdır" derse ve siz de "yemezsek sadece biraz zevkten mahrum kalırız, bence de haramdır diyelim gitsin" derseniz, o kişi sevap mı işlemiş olur yoksa Allah'a isyan mı etmiş olur?

Üçüncü olarak, bu bir "zevk" meselesi değildir. Siz olayı kafadan "zina" ile eşleştirdiğiniz için meseleyi sadece cinsellik boyutunda değerlendiriyorsunuz. Yani yola yanlış çıktığınız için yanlış bir sonuca varıyorsunuz. "Evlilik", birçok unsurdan oluşur ve birçok da hedefleri vardır ki bunlardan en önemlisi "dininin yarısını korumak"tır. Öyleyse bu konuya "bunu yapmayan sadece biraz zevkten mahrum kalır" demek, en hafifi konuyu konuyu hiç anlamamış olmakla izah edilebilir.

Son olarak, böyle bir nikah "farz" mıdır. Hayır. Helal olduğu halde ona haram demek günah mıdır? Evet. Hem de çok büyük. Daha iyi anlaşılması için şöyle örnek vereyim; domuz eti yemek haram mıdır? Evet. Peki ben sana "domuz eti yemek farzdır" dersem bana ne dersin? "Sen çıldırmışsın veya kafirsin" dersin muhtemelen. Öyleyse şöyle sorayım; hayatını kaybetmenin kesin olduğu bir zamanda domuz etinden başka yiyecek bir şey olmadığı zaman nefsini muhafaza edebilmen için o domuzu yemek sana farz olur mu? Allah'ın ayetini okudun mu? Öyleyse anlaşıldığı üzere, her hükmün esasları, gerekçeleri, hikmetleri ve şartları vardır. O şartlara göre amel edilmesi gerekir. Cuma namazı farz olduğu halde eğer tek başınaysan kılamazsın, neden? Çünkü cemaatle kılınması farzdır, ben tek başıma kılacağım diyemezsin; peki ama hani farzdı?

Umarım daha iyi anlatabilmişimdir. Muta nikahı farz değildir, hatta belki günümüzde yapılması sakıncalı da olabilir. Fakat herkes için mi? Hayır. Her durumda mı sakıncalıdır? Hayır. Hükümlerin şartlarını bilmek ve ona uygun amel etmek gerekir. Bir kişi sırf bunu akıl edemiyor diye veyahut da sırf hikmeti aliyesini anlamıyor diye hükmü ortadan kaldırmaya kalkışırsa Allah'a isyan etmiştir ve Allah'ın hükmünü değiştirmek de en büyük günahlardandır.

Yorum

Ben konuyu değiştirmiyorum aslında ama sizin verdiğiniz örneklerle konu değişiyor ister istemez..
                                Verdiğiniz örneklerden 1 tanesi domuz etinin cok zor durumlarda yani hayatta kalma gibi durumlarda yenilmesi gerektiği dogrudur..Bu konunun muta ile ilişkilendirilmesi yanlıs çünkü mutada hayatta kalma zorunlulugu gıbı bır durum yok kımse kadınsız ölmüyor bildiğim kadarıyla yada ben duymadım daha..
                                ikinci örneğiniz portakal biraz daha anlamlı oluyor ama gene konuyla cok yakından ilgili değil cunku arastırılıp bulunabılır ıcınde alkol olup olmadıgı burda körü körüne baglanmaya gerek olmaz.. Ama muta nıkahında bu kadar net bılgıye ulasamıyoruz yorum farkından dolayı
                                Muta nikahının uygulandıgı kesindir.. Fakat daha sonra yasaklandıgını da savunan kesım cok fazladır...
                                KENDİ GÖRÜŞÜM:
                                Bu muta olayının portakal yada domuz eti gibi bir örneklendirmeyle çözülebilecek bir konu olmadığı ve bu yüzden de sabır etmenin bunu yapmak yerıne daha faydalı olacağı görüsündeyım; yahut da normal nıkah yapıp evlenmek gucu yetıyorsa en temızıdır bu yuzden dolayı muallak olan bır konuda kalbımın sesı bu yonde amel etmemı gerektırıyor... Ben bu nıkah konusunda haram yada helal dıye yorum yapamam o yuzden de en mantıklısı bulasmadan yasarım yanı bu konuda 3 maymunu oynarım görmedim duymadım bilmiyorum Yapan kardeslerımızı de HARAM ise RABBİM affetsin değilsede dicek bisey yok zaten... ALLAHım hepimize doğru yolu bulmayı nasip etsin İNSAALLAH....

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X