Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=gulistan_2 link=topic=1684.msg31548#msg31548 date=1243592338]
    Allah insaAllah ehlibeytin sefaatine nail eyler...

[/quote]
    Insallah...

[quote author=Seyyah link=topic=1684.msg31618#msg31618 date=1243605301]
    Hilalnur kardeşim;
    4 kadınla evlilikte , öyle aklına estiğinde fazla evlenmeye teşvik yok.

[/quote]

[i]Bende bunu demek istedim zaten,siiler icin de aklina estiginde Muta nikahi yapmak yok anladigim kadari ile,hele tesvik hic yok.Nasil ki 4 taneye kadar evlenmeyi bazi kisiler kendi zevklerine göre suistismal ediyorsa muta nikahi icin de yapilyiordur aynisi.Artik o vebal o insanlarindir,Allahin ayetleri ile kendi nefislerini kandirmaya calisanlarin.
    22 sayfa daha yazılsa, tekrardan öte olmayacak.
    Muta, ehli sünnete göre haram.
    Şiaya göre ruhsat!.
    iste bu
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg31713#msg31713 date=1243642166]
      yolunuzun ehl-i beyt yolu olmadığına delildir.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Edebinle adabınla yazacaksan yaz. Hayır edebimle yazmayacam diyorsan karşıma çıkma Sayın YPA. Yukarıda, sizin mezhepten olduğunu iddia eden bu sapık insan, Güya Şiilerin Evli Kadınlarla Mutya cevaz verdiği iftirasını attı ve iftirasını diretti. Biz ise itirazda bulunup verdiği kaynakları inceleyip astık. Günlerce iftiranı buraya as dedik. Ama asmadı. Sonunda biz yaptık. Ama, Seyyah kardeşimiz hariç, sende dahil biriniz çıkıpda yav sünni kardeşim Şiiler böyle bir şeye inanmaz gibisinden tek söz yazmadınız. Bu mudur sizin vahdet anlayışınız? Senin vahdet anlayışın zaten belli, sen Serdarcanı harfiyen doğruluyorsun. Sen gelin vahdet yapalım demiyorsun yav gelin Sünni olun diyorsun.

Yukarıda kimseye lanet okumadım. Sadece Rabbim iftiracıları, iftiralarında boğsun dedim. Siz, nasıl Müslümansınız ki, iftira atana gıkınız çıkmaz, iftiraya belge ile cevap veren bir insanın normal bir sözden ibaret olan bu sözüne itiraz eder ve yolumuzun Ehl-i Beyt yolu olmadığını söylersin. Şimdi ben sana kalkıp senin yolun Sapık Velid bin Yezidin yoludur veya Emevi yoludur desem hoşuna gider mi? Yolumuzun Ehl-i Beyt yolu olduğunu Sağır sultanda duydu ama sizin bu sözü söylemeniz apaçık bir EDİT. Siz EDİT ypa.

sünni kaynaklarda İftiracıları, lanetleme, iftiracılara gazap, iftiracılardan uzak durulmasına dair sürülerce rivayet ve hadis mevcut. Öyleyse sizin sünni kaynaklar Ehl-i Beyt düşmanı demeliyiz. Bizim ki yol olmadığına göre...Sizinkilerde düşman olmalı.

lanet
      lanet
      lanet[/quote]

Allah'ın laneti iftiracılara olsun. Allah Ehl-i Beyt düşmanlarına lanet etsin.

bu ilk iş olarak lanet etmeyi size kim öğretti, mektebinize kim soktu bilmiyorum.[/quote]

Sen haketseydin şimdi oturur iki saatimi bu sözüne ayırır, kaynaklarınızdan Lanete dair bir çok rivayet bir hadis çıkarırdım. Ama sen haketmiyorsun. Senle vaktimi geçirmemem gerek ypa...

HER NE OLURSA OLSUN BİZLER YAZDIKLRIMIZA DİKKAT EDELİM KARDEŞ. (MESCİD-İ_AKSA)

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg31639#msg31639 date=1243612705]
        [quote author=katmer link=topic=1684.msg31199#msg31199 date=1243508852]
        [1] Kuleyni, Furu s. 462; Tusi İstibsar 3, 152.

Kaynak Alın okuyon .....
        Neden hala kendi kendinize iftirada bulunuyorsunuz...[/quote]
        Bismillahirrahmanirrahim
        Allah İftiracıları, iftiralarında boğsun inşaallah. Sayın Katmer buyur sizin verdiğiniz iki kaynak.

[/quote]

yolunuzun ehl-i beyt yolu olmadığına delildir.

sevgi muhabbet hürmet anlama, anlatma. Allah rızasını kazanma adına yapılan işlere kitaplarınızda da böyle başlıyorsunuz.

lanet
        lanet
        lanet

birgün ehl-i beyt yolunun, vurana elsiz, sövene dilsiz olduğunu öğrendiğinde daha güzel anlatımlarda bulunabilceksin. ben inanıyorum. O zaman Rahman ve Rahim olan Allah ın adıyla başladığın işlede laneti hiç düşünmeyeceksin. Resul s.a.v. gibi Hz Ali r.a. gibi Şehaditini bilen Hz Hüseyin ve Hz HAsan r.a. gibi.

bu ilk iş olarak lanet etmeyi size kim öğretti, mektebinize kim soktu bilmiyorum.

[/quote]

ypa kardeş lütfen şu noktaları araştırırmısınız?
        Allah KUR'AN-da lanet etmişmidir? etmişse kimlere etmiştir?
        Resulullah lanet etmişmiir? etmişse kimlere etmiştir?

lütfen bunları araştırın hatta sizinle ayrı başlıkta bunu konuşalım

son olarakta şunu belirteyim:
        şöyle söylemişsin ypa kardeşim "birgün ehl-i beyt yolunun, vurana elsiz, sövene dilsiz olduğunu öğrendiğinde daha güzel anlatımlarda bulunabilceksin"

YPA kardeş ehlibeyt yolunun ne olduğu konusunda o kadar bilgisizsin ki,kavramları bile birbirine karıştırıyorsun.bana söylermisin Ali(as),Resulullahın(sa) tabiri ile azgın ve bağii bir tahife olan Muaviye ve yandaşları ile neden iki buçuk sene savaştı,neden 60 bin insanın ölümü pahasına 30 ay boyunca bu savaştan geri kalmadı
        neden "vurana elsiz,sövene dilsiz kalmadı" bana söylermisiniz,lütfen artık kavramları birbirine karıştırmaktan vazgeçin
        En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 11.08.2020, 23:07.
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

vurana elsiz, sövene dilsiz
          incil ve hz.isa'yi cagristirdi

Yorum

Lanet edildigi zaman;

Gökyüzü kapilarini kapatir.
            Lanet geri döner lanet edilen kisiyi bulur.

Eger lanet edilen kisi o lanete müstahak degilse;Lanet gider lanet eden kisiyi bulur.

Dikkat ediniz lütfen,..
            Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=1684.msg31917#msg31917 date=1243695560]
              Lanet edildigi zaman;

Gökyüzü kapilarini kapatir.
              Geri döner lanet edile kisiyi bulur.

Eger lanet edilen kisi o lanete müstehak degilse;Lanet gider lanet eden kisiyi bulur.

Dikkat ediniz lütfen,..
              [/quote]

Yandık ki nice yandık.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg31718#msg31718 date=1243659057]
                Sen haketseydin şimdi oturur iki saatimi bu sözüne ayırır, kaynaklarınızdan Lanete dair bir çok rivayet bir hadis çıkarırdım. Ama sen haketmiyorsun. Senle vaktimi geçirmemem gerek ypa...
                [size=16pt][color=red]
                [/quote]

burayı iyi mi değerlendirmeliyim kötü mü?
                1 sen laneti haketmiyorsun anlamında?
                2 sen yazdılarımı okumayı haketmiyorsun senle boşa vakit harcayamam anlamında mı?

1 ise haketmiyorum laneti, çünkü iftira ile işim olsa burada verdiğim cevaplar yazdığım yazılar bellidir.
                2. ise meraklı da değilim. edep gibi ilmi de öğreneceğim yerlerden değilsin. kusura bakma böyle yüzüne yüzüne söylüyorum ama kırılmıyorsundur umarım. şahsınla ilgili değil metodun üslubun, davranış şekli ve yazılarınla ilgili.

lanetin hangi durumlarda olduğu hangi ayet ve hadislerde geçtiği malumumuzdur. ama bu başvurulacak en son, hatta başvurulmayacak bir tutum olduğu da ilgili ayet ve hadislerden anlışılıyor. sen boş ver yine de devam et. yazılanlar ortadadır. kimi ne dediği kime dediği nasıl dediği de ortadadır.

Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg32108#msg32108 date=1243754026]
                  [quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg31718#msg31718 date=1243659057]
                  [size=16pt][color=red]
                  [/quote]

burayı iyi mi değerlendirmeliyim kötü mü?
                  1 sen laneti haketmiyorsun anlamında?
                  2 sen yazdılarımı okumayı haketmiyorsun senle boşa vakit harcayamam anlamında mı?

1 ise haketmiyorum laneti, çünkü iftira ile işim olsa burada verdiğim cevaplar yazdığım yazılar bellidir.
                  2. ise meraklı da değilim. edep gibi ilmi de öğreneceğim yerlerden değilsin. kusura bakma böyle yüzüne yüzüne söylüyorum ama kırılmıyorsundur umarım. şahsınla ilgili değil metodun üslubun, davranış şekli ve yazılarınla ilgili.

lanetin hangi durumlarda olduğu hangi ayet ve hadislerde geçtiği malumumuzdur. ama bu başvurulacak en son, hatta başvurulmayacak bir tutum olduğu da ilgili ayet ve hadislerden anlışılıyor. sen boş ver yine de devam et. yazılanlar ortadadır. kimi ne dediği kime dediği nasıl dediği de ortadadır.

[/quote]

Sana güle, güle canım. Kendine iyi bak.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg32370#msg32370 date=1243828262]
                    [quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg32278#msg32278 date=1243788786]
                    [/quote]

Sana güle, güle canım. Kendine iyi bak.
                    [/quote]

eyvAllah. dinimin değerlerini, dinime gönül verenleri, can verenleri evlad-ı iyalden vageçenleri edepsiz, fütursuz, saygısız değelendirmeleri yapmadığın sürece ne tek satır cevap yazarım ne de işine karışırım. Ama diğer durumda her zaman cevap vermek üzere burada olacağım.

ilim meclislerinde aradım kıldım talep,
                    ilim geride kaldı illa edep, illa edep.
                    [/quote]

Her zaman beklerim canım.

Yorum

Değerli kardeşlerim ikinizede bu şekilde konuşmak yakışmıyor biraz daha sakin olun lütfen..

İkincisi ypa kardeşim dinin değerlerine edepsiz futursuz saygısız değerlendirmeler yapıldığını yazmışsın..yani senin gözlüyünle olaylara bakmadığımız için geçmişimizi sorguladığımız için olayları yumuşatmak yerine olduğu gibi ortaya çıkartmamız dinin değerlerine saygısızlıkmı oluyor..Araştırmak kaynaklar deliller eşliğinde gerçekleri yazmak ne zamandan beri edepsizlik oldu..Edep demişken bir şeye dikkatini şekeyim değerli kardeşim

Şialar Evli kadınlarla muta yapıyor diye konu eklerken kaynaksız delilsiz alçakça iftiralar yazılırken ve en önemlisi delili bile olmadan bunları yazılırken sizin EDEP den bahsetmenizi biraz yadırgadım..

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg32648#msg32648 date=1243885650]

arkadaşım nasıl mesela ki buharinin bilmem kaç çeşidi var. içinde 10 bin hadis olanımı ararsın, 12 bin olanınımı,

[/quote]

burada ne demek istediniz ypa kardeşim inanın anlamadım
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

ama türkiye'de basılan buharilerden aslına en yakın olanı sanırım ötüken yayınlarından çıkanı
                          diğerleri kırpma buhari yani şiilerin verdiği hadisleri türkçedeki birçok buhari'den bulamayabilirsiniz.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg32648#msg32648 date=1243885650]
                            [quote author=serdarcan link=topic=1684.msg32381#msg32381 date=1243833148]

Değerli kardeşlerim ikinizede bu şekilde konuşmak yakışmıyor biraz daha sakin olun lütfen..

İkincisi ypa kardeşim dinin değerlerine edepsiz futursuz saygısız değerlendirmeler yapıldığını yazmışsın..yani senin gözlüyünle olaylara bakmadığımız için geçmişimizi sorguladığımız için olayları yumuşatmak yerine olduğu gibi ortaya çıkartmamız dinin değerlerine saygısızlıkmı oluyor..Araştırmak kaynaklar deliller eşliğinde gerçekleri yazmak ne zamandan beri edepsizlik oldu..Edep demişken bir şeye dikkatini şekeyim değerli kardeşim

Şialar Evli kadınlarla muta yapıyor diye konu eklerken kaynaksız delilsiz alçakça iftiralar yazılırken ve en önemlisi delili bile olmadan bunları yazılırken sizin EDEP den bahsetmenizi biraz yadırgadım..

[/quote]

arkadaşım nasıl mesela ki buharinin bilmem kaç çeşidi var. içinde 10 bin hadis olanımı ararsın, 12 bin olanınımı,

ilgili çalışmalar yapılırken (kasıtlı olabilir ben yapılan çalışmaları savunmuyorum yanlış anlaşılmasın) rastlanılan kaynakllardan ilgili kısımlar okunmuş olabilir. arkadaşımız da safiyane aynı benim gibi konuyu kaynağından öğrenelim bari deyip size iletmiş olabilir. siz de bunu kalkıp kibarca cevaplayacağınız yerde uzun uzun sen şöylesin böylesin zaten onu yazanlarda böyle gibi sonuçlar çıkarabilirsiniz.

bunlar olağan şeyler.

en başta dedim bu sayfalar eklenmiş olsaydı herhalde konu bu kadar uzamazdı.
                            herkes kendine yakışan konuşma şekliyle konuşuyor arkadaşım.
                            [/quote]

Güzel kardeşim o konuyu sende açtın ama konuyu açarken baş tarafına küçük bir not düşebilirdin yada düşebilirdiniz amacınız karamalak değilse..şöyle bir açıklama yada fikir yazabilirdiniz

Ben bu konuyu şurdan aldım içinde şianın Evli kadınlarla muta yaptığı yazıyor ama ben buna ASLA inanmıyorum bu konuda fikirlerinizi yada kaynaklar varsa yazarsanız memnun olurum.

demek yerine siz ne yapıyorsunuz mutanın haramlığını tartışıyorsunuz.Helali Haramı bıraktık bir kenara burda Evli olan bacılarımız var onlara iftira atılıyor aşağılanıyor siz halen yazdığınız konuyu savunmak adına elinize ne geçerse ekleme yapıyorsunuz..Evli kadınlarla muta yapıyorlar diyen herkes yalancı çıktı bir tane delil kaynak yazmadılar..ama biz ehlisünnette GÜNDÜZCÜLÜK diye bir nikahın yapıldığını kaynağı ile delili ile ortaya koyduk.bunu yaparken bile asla evli kadınlarda bunu yapıyor demedik.bundan ALLAH a sığınırız.
                            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg32656#msg32656 date=1243887256]

çok açık. buharinin sahihinin sizin tabirinizle masum bizim tabirimizle eksiksiz ve tam olmadığını kasdettim.
                              buharinin sahihini oluşturdupu yıllarda bir çok uydurma hadis olduğu ve bunlar arasından en muteber olanların seçildiği malumdur. (senetleri sağlam olan, kişiler (raviler) arasında uyum olan hadsilerin alındığı, çok titiz bir çalışma olduğu )

burada şerhler de var tabi en meşhur olanları.
                              ayni
                              kastalani
                              İbn-i Hacer el- Askalani
                              farklı hadis sayıları olabilir, birbirine benzer hadislerden sadece birini almış olabilirler. yeterince açık olmuştur umarım.

[/quote]

değerli kardeşim buharinin gerek arapçasını gerek türkçesini basanda,yayanda,satanda,dağıtanda sünniler,sünni yayınevleri yani,bir hata varsa bu sünni yayınevlerinin sorunu,benimde elimde ötüken yayınlarının bastığı buhari var ve onu kaynak olarak kullanıyorum,madem bu kadar sorunlu bir kaynak siz bundan nasıl istifade etmeyi düşünüyorsunuz bana anlatırmısınız,
                              alimler nasıl istifade edecek bu sorunlu kitaplardan.
                              halbuki biz bu kitabı KURAN'dan sonra en sahih olan kitap olarak biliyorduk.
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

Kardeş biz burda keyfi ve şahsi fikirlerimiz için burda zaman harcamıyoruz..zevk ve sefa düşkünü insanlarda değiliz.

Burda bahsettiğimiz kuranı kerimde insanlara verilen bir çok ruhsat gibi bu nikahında ruhsat dahilinde olduğunu savunduğumuzdandır..kuranı kerimde bir ayetin hükmünü ancak bir ayet ortadan kaldırabilir.yani ALLAH ın hükmünü hiçkimse peygamber dahil kendi kafasına göre ortadan kaldıramaz..

Tutturmuşsun ki hz Resulullah muta nikahı yaptımı 12 imam yaptımı..kardeşim onların nefsine hakim olması ile senin benim birmi.bu insanın nefsini köreltmesidir..senin o saydığın kişiler nefislerini ayaklarının altına alan kişiler..enin benim gibi nefsi zayıf insan değilki..bundanda tatmin olmadıysan yukarıda da dediğim gibi bir ayetin hükmünü ancak bir ayet ortadan kaldırabilir..şimdi yazacağım ayete dikkat edermisin kardeşim..şimdi bu ayet indiği zaman sahebe bu ayete uymadı ise günahmı işledi size göre..

Şimdi yazacağım ayet hz Resulullah ile görüşmeye gelen ashabın sadaka vermesi isteniyor ve bu ayetin hükmü bir müddet sonra kaldırılıyor çünkü ashabdan hiç kimse (hz Ali hariç) hz Resulullah ile görüştüğünde sadaka vermiyordu..işte o ayet..

Mücadele suresi..12- Ey inananlar, Peygamberlere gizlice konuşacağınız vakit, konuşmaya başlamadan bir sadaka verin; bu, sizin için hem daha hayırlıdır, hem de daha temiz; bulamazsanız artık Allah, suçları örter, rahîmdir.

BU AYETTEN BİR MÜDDET SONRADA AYETİN HÜKMÜNÜ KALDIRAN AYET NAZİL OLUYOR..İŞTE O AYET..

Mücadele suresi..13- Gizlice konuşmadan önce sadakalar vermeden korktunuz mu? Mâdemki yapmadınız, Allah da tövbe nasîp etti artık size ve kabûl etti tövbenizi, şu halde namaz kılın ve zekât verin ve itâat edin Allah'a ve Peygamberin'e ve Allah, ne yapıyorsanız hepsinden de haberdardır.

Şimdi seninde gördüğün gibi ashaba zor gelen bu ayetin hükmünü ALLAH c.c başka bir ayetle ortadan kaldırıyor..sahabenin boynunda vebal kalmasın diye..

şimdi bu ayetten sonra nisa suresinden 4 ayete bakalım ve sizden ricam bu ayetler arasındaki farklılığı ortaya çıkartmanız..yani daimi evlilik ve geçici evlilikten bahseden ayetlerin arasındaki farkı umarım anlarsınız..

Nisa suresi..3- Yetim kızlar hakkında adâletle muâmele edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz, hoşunuza giden başka kadınlardan iki, üç ve dört kadın alın. Fakat bunların arasında adâleti gözetmeyeceğinizden korkarsınız o vakit bir zevceyle, yahut sahip olduğunuz cariyelerle iktifa edin. Bu, doğruluktan sapmamanıza daha yakın ve size daha uygundur..

Nisa suresi..4- Kadınlarınızın mehirlerini bir bağış olarak verin, ama onlar, gönül hoşluğuyla mehirlerinin bir miktarını size bağışlarlarsa o vakit de onu içinize sindire sindire ve âfiyetle yiyin.

Nisa suresi..24
                                - KOCALI KADINLARLA EVLENMEK DE HARAM; ancak sahibi olduğunuz cariyeler müstesna. Allah'ın yazısı bu, emri bunlar size ve bunlardan başkalarını, evlenmeniz ve zinâda bulunmamanız için arayıp istemeniz helâl edilmiştir size. Kadınlardan biriyle evlenerek faydalandığınız takdîrde mehirlerini kararlaştırıldığı veçhile verin. Miktarını tâyin ettikten sonra gönül hoşluğuyla herhangi bir hususta uyuşursanız suç yok size. Şüphe yok ki Allah her şeyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir..

Nisa suresi..25
                                - İçinizden, hür ve inanmış kadınları almaya gücü yetmeyenler, inanmış erlerin sahip oldukları cariyeleri alsın ve Allah, sizin inancınızı çok iyi bilir. Hepiniz de birsiniz, birbirinizden türediniz. Kötülükte bulunmayan, birisini dost tutmayan namuslu cariyeleri, sahiplerinin izniyle alın, ücretlerini de örfe uygun olarak güzellikle verin, onlar evlendikten sonra kötülükte bulunurlarsa cezaları, hür kadınların cezasının yarısıdır. Bu, içinizden zinâ etmekten korkanlara bir ruhsattır, fakat sabretmeniz size daha hayırlıdır ve Allah, suçları tamamıyla örter, rahîmdir

YPA KARDEŞİM BU AYETLERİ TEKRAR TEKRAR OKUYUN VE ARADA BİR FARK VARMI YOKMU.İKİNCİSİ NİSA SURESİ 24. AYETİN HÜKMÜNÜ ORTADAN KALDIRAN BİR AYET VARMI ONU YAZIN

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X