Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=gulistan_2 link=topic=1684.msg14215#msg14215 date=1238845226]
    NURUdilara bacimiz;
    cevaplariniz öfke ile gidiyor, dolayisi ile hircin cümleler kuruyorsunuz
    misal "gocunma" bu cirkin kelimeyi silmek durumundayim yerine rahatsizlik duyma vb. kelimeler kullanabilirsiniz!
    biraz daha dikkat edelim insaAllah

[/quote]

gülistan_2 Genel Mod kardeşim;
    gocunma kelimesinin uyarı sebebi olmasını hayret ve şaşkınlıkla karşıladım.

Hz.Ömere eleştiriler düzen serdarcanı uyarmak yerine, gocunmadan dolayı nuru dilarayı uyardınız.
    Yönetim anlaşyışınız beni oldukça şaşırttı doğrusu.
    hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg14212#msg14212 date=1238844292]
      [quote author=Seyyah link=topic=1684.msg14178#msg14178 date=1238841047]
      Rafiziler ile Şiîler hariç bütün ulema haram olduğunu kabul ediyor[/quote]
      Bismillahirrahmanirrahim

Seyyah kardeşim kopya-alıntılarınıza geçmeden önce yukarıda ki cümlenin açılımını yapar mısınız? Yada ben sorayım. Rafizi kim? Şii kim? (Kısa ve öz olsun ki konu ayrıca sapmasın)

Teşekkür ederim.
      [/quote]

Kısaca şu:

Hz. Ebubekir ile Ömer'in halifeliklerini kabul etmeyen Şiilik kolu.

Rafızilik, VII. yy. ortalarında yahudi asıllı İbni Sebe tarafından kurulan, halife Hz.Ali ve evlâdına aşırı ölçüde bağlanan, sünni mezhebinin bütün görüşlerine karşı çıkan bir inançtır. Genellikle Şii mezhebinin fırkalarından biri sayılır.
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 20:06.
      hayat akşamlıdır...

Yorum

Ben forumda aleni bir uyarı göremedim
        Özelde uyarıldıysanız bu bizi bağlamaz.
        Nuru dilarayı şaşkınlık verecek bir sözden dolayı aleni uyarıyorsa, sizi en az 5 defa uyarmaları lazım forumda herkesin göreceği yerde.
        hayat akşamlıdır...

Yorum

Beni soru sormaya davet edenler soru sorduğumdada bize ne kasedi baştan aldırıon git baştan aşşağı oku gibi bir dayatma ile karşılık vereceklerini gördüm ben mod kardeşim..
          yeni üye olmak demek yeni ve herşeyden bihaber insan demek değildir.
          veya mesaj sayımın az olması konulara mudahil ve bilmediğimin göstergesi değil..
          muta konusunu biliyorum ve bendeki görüşümü sundum sizde bana kendi görüşünüzü sunarak sizin tabirinizle belki dediğiniz sağlıklı münazara olabilirdi..
          ama anında eleştirye tabii oldum ve kimse ne beni ne görüşlerime saygı duyarak cevab verme tenezzülünde bulunmadı..(ilmi olmayanları saymıyorum)
          sonra geldi iş adalete neymiş özelden uyarılmışlar ben neden özelden uyarılmıyorum ki (saçma sapan bir gocunma kelimesinden oda) şii değilim diyemi?
          ben cevabı almış oldum hepinizden ..
          demekki karşı renge ve görüşe açık değilsiniz..
          bunun için mod kardeşim siz aynı kalıblarla münazaranıza devam edin..
          ben sizin bakış kalıbınıza göre kendimi ayarlıyamıcağım..
          selametle ve görevinizi taraftarlıkdan ziyade daha adil yapmanız duası ile ..

Yorum

Bir gün İbn Zubeyr ile İbn Abbas arasında mut'a nikâhı hususunda ihtilaf oldu. İbnü Zübeyr. İbn Abbas'a ta'rizen: "Ne oldu, bazı kimselerin gözü kör olduğu gibi basireti de kapandı. Resûlullah'ın mut'a nikâhına cevaz verdiğini söylüyorlar." dedi. Bundan anlaşılıyor ki İbn Abbas neshden yani Muta nikahının haram kılındığından habersizdi, nesh durumunu öğrenince görüşünden döndü. Nitekim Said bin Cübeyr'den şöyle rivayet edilmiştir: "İbn Abbas bir gün bir hutbe okudu, dedi ki: Mut'a nikâhı leş, kan ve domuz eti gibidir.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

İbni ABBAS

a) Ortada bir nesh var ve İbni Abbasın Haberi yok öyle mi? Peki bu mümkün mü? Önce kaynaklarınızın ibni abbasla ilgili satır satır dediklerine bakalım.

Easy, affordable options for you to obtain the domain you want. Safe and secure shopping.

Sahabe Hayatından tablolar kitabı

Acaba Abdullah İbni Ashabın bu Neshten habersiz olması veya unutması mümkün mü?

Buda Tirmiziden

Aslında burda bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Ashabın gökteki yıldız hangisine uyulursa kurtuluşa erileceğini söyleyenler veya bu hadise inananlar: Abdullah ibni Abbas kabul edelim Neshi unutmuş veya neshden haberi yok, bu durumda Abdullah İbni Abbas ashap olmayan birisine bunu deseydi veya sırf bu sözden dolayı Abdullah İbni Abbasın peşinde sürüklenen insanların hükmü ne olacaktı?

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14231#msg14231 date=1238847791]
              Beni soru sormaya davet edenler soru sorduğumdada bize ne kasedi baştan aldırıon git baştan aşşağı oku gibi bir dayatma ile karşılık vereceklerini gördüm ben mod kardeşim..
              yeni üye olmak demek yeni ve herşeyden bihaber insan demek değildir.
              veya mesaj sayımın az olması konulara mudahil ve bilmediğimin göstergesi değil..
              muta konusunu biliyorum ve bendeki görüşümü sundum sizde bana kendi görüşünüzü sunarak sizin tabirinizle belki dediğiniz sağlıklı münazara olabilirdi..
              ama anında eleştirye tabii oldum ve kimse ne beni ne görüşlerime saygı duyarak cevab verme tenezzülünde bulunmadı..(ilmi olmayanları saymıyorum)
              sonra geldi iş adalete neymiş özelden uyarılmışlar ben neden özelden uyarılmıyorum ki (saçma sapan bir gocunma kelimesinden oda) şii değilim diyemi?
              ben cevabı almış oldum hepinizden ..
              demekki karşı renge ve görüşe açık değilsiniz..
              bunun için mod kardeşim siz aynı kalıblarla münazaranıza devam edin..
              ben sizin bakış kalıbınıza göre kendimi ayarlıyamıcağım..
              selametle ve görevinizi taraftarlıkdan ziyade daha adil yapmanız duası ile ..

[/quote]

sana soru sorduğun için kızan yok..öyle olsayı bu konu bu kadar uzamazdı ..ypa isimli arkadaşımız bize sorularım var başlıklı konuda sorduğu her soruya cevap almıştır..kimse sen bunu niçin soruyorsun gibi laflar etmedi..ama seyyah ile sen olaya balıklama dalıp sonrada zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyor ve dayak yemiş bebekler gibi moderatörü yardıma çağırıyorsun..ben burdan sorduğu soru yüzüden ve eklediği konu yüzünden atılan bir tane sünni bilmem ama bilginin efendisi denilen bir forumdan atılan şiilerin sayısı belli değil..sırf inançlarınıza ters gelen şeyler yazdığımız için..

sana bir soru sordum GÜNDÜZCÜLÜK diye bir şey var sünnilerin içinde bunun ne olduğunu açıklarmısın bilgin varsa
              ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14213#msg14213 date=1238844745]
                kardeş beni davet eden sensin istersen öm buraya aktarayım!!
                ben fıkraya espiri yapdım o zaman rahatsiz olma ve ben orda muta daha iyi fikir dedim soru sromadım..[/quote]

Bizmillahirrahmanirrahim

ÖZEL DAVETLİM DEĞİLSİN kardeş.! Bir fıkranın altında başlatmak üzere olduğun fırtınayı sakinleştirip burada devam etmen için davet ettim. Buyur geç şu başlıkta yaz, sor belirt anlamında dedim.

işte muta ruhsatınız yüzünden olabilirmi acaba??[/quote]

Güldürmeyin beni. İslam ülkelerinde ki tüm bekarlar şii mi? Sünni bekarlar neden evlenmiyor, onlarda mı Mutadan dolayı evlenmiyor?

Şii bir erkek neden bekar olabilir?

a) Ekonomik durumu yetersizdir
                b) Yaşı daha gelmemiştir
                c) Kendine uygun kız bulamıyordur
                d) Saidi Nursi ve Fethullah gülen gibi Evliliğe Sıcak bakmıyordur.
                e) Bekarlığın Mutayla ne alakası var?

Garip doğrusu! Her bekar şii muta yapar mı acaba? Bende Bekar oldum (Açık konuşayım hiç başımdan geçmedi)

senin bu konular hakkında bir bilgin olmadığı aleni belli oldu![/quote]

Bu tür sözler psikolojik midir? Psikolojik taktik veya taarruz sanatını iyi biliyorsunuz gibime geliyor. Nede çabuk tanıdınız beni.

dört hanım ayetlerle sabit ama amaları var ve belirli hükümleri var araştır bence ruhsat verilirken nefsimi yoksa başka nedenlerlemi caiz.[/quote]

Merak etmeyin son derece iyi biliyorum. Eğer siz anlamış olsaydınız bu konuda ki sorumu anlardınız.

Her cevap yazana özel cevap cevap yazıp yayınlasanız daha iyi olur. ansiklopedi tarzında cevaplar karışıyor maalesef.

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=1684.msg14199#msg14199 date=1238842926]
                  serdarcan ilk baştaki ayet alıntından anladım ne yazdığını
                  benim yazdıklarımı hala okumamışsın
                  Karşısındaki ne yazmış bakmayan biri ile, ve Hz. Ömer'e saygısızlık eden biriyle yazışacak değilim.
                  Sen yoluna ben yoluma
                  [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Bu sözler bana hiç yabancı gelmedi.

O kadar çok alıntı yarışına düşmüşsünüz ki 2 sayfa atlamışsınız. Seyyah kardeşim inşaallah alıntılarınıza vakit buldukça yazmaya çalışıyorum.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=1684.msg14202#msg14202 date=1238843257]
                    NE O ÇABUK KAÇTIN..DESENE KALIBIM BUNA YETMİYOR DİYE..KALIBIN KADAR KONUŞACAKSIN KALIBIN KADAR YAZACAKSIN..
                    [/quote]

Serdarcan bu tür sözleri size yakıştıramadım. Karşınızda ki her kim olursa olsun, tahrik edici tarzda yazmanız hoş değildir. Biraz daha sakin olalım lütfen.

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14203#msg14203 date=1238843583]
                      yöneticiler nerde acaba!!![/quote]

Yöneticiler burada ve an be an takip etmekteyiz. Bu forumda Adalet ister Şii olsun ister sünni olsun herkese uygulanacaktır. Bundan en ufak şüpheniz olmasın.

Yazışmanıza devam edebilirsiniz.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg14234#msg14234 date=1238848589]
                        kardeş beni davet eden sensin istersen öm buraya aktarayım!!
                        ben fıkraya espiri yapdım o zaman rahatsiz olma ve ben orda muta daha iyi fikir dedim soru sromadım..[/quote]

Bizmillahirrahmanirrahim

ÖZEL DAVETLİM DEĞİLSİN kardeş.! Bir fıkranın altında başlatmak üzere olduğun fırtınayı sakinleştirip burada devam etmen için davet ettim. Buyur geç şu başlıkta yaz, sor belirt anlamında dedim.

işte muta ruhsatınız yüzünden olabilirmi acaba??[/quote]

Güldürmeyin beni. İslam ülkelerinde ki tüm bekarlar şii mi? Sünni bekarlar neden evlenmiyor, onlarda mı Mutadan dolayı evlenmiyor?

Şii bir erkek neden bekar olabilir?

a) Ekonomik durumu yetersizdir
                        b) Yaşı daha gelmemiştir
                        c) Kendine uygun kız bulamıyordur
                        d) Saidi Nursi ve Fethullah gülen gibi Evliliğe Sıcak bakmıyordur.
                        e) Bekarlığın Mutayla ne alakası var?

Garip doğrusu! Her bekar şii muta yapar mı acaba? Bende Bekar oldum (Açık konuşayım hiç başımdan geçmedi)

senin bu konular hakkında bir bilgin olmadığı aleni belli oldu![/quote]

Bu tür sözler psikolojik midir? Psikolojik taktik veya taarruz sanatını iyi biliyorsunuz gibime geliyor. Nede çabuk tanıdınız beni.

dört hanım ayetlerle sabit ama amaları var ve belirli hükümleri var araştır bence ruhsat verilirken nefsimi yoksa başka nedenlerlemi caiz.[/quote]

Merak etmeyin son derece iyi biliyorum. Eğer siz anlamış olsaydınız bu konuda ki sorumu anlardınız.

Her cevap yazana özel cevap cevap yazıp yayınlasanız daha iyi olur. ansiklopedi tarzında cevaplar karışıyor maalesef.
                        [/quote]

Mufazzal sen ne diyorsun kardeşim ya..
                        neden burda herkes üstüne yanlış alıyor ve üstüne alması gerekende almıyor.
                        ben onu müdessire yazdım size değil.
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 20:06.

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14217#msg14217 date=1238845412]
                          [quote author=gulistan_2 link=topic=1684.msg14215#msg14215 date=1238845226]
                          NURUdilara bacimiz;
                          cevaplariniz öfke ile gidiyor, dolayisi ile hircin cümleler kuruyorsunuz
                          misal "gocunma" bu cirkin kelimeyi silmek durumundayim yerine rahatsizlik duyma vb. kelimeler kullanabilirsiniz!
                          biraz daha dikkat edelim insaAllah

[/quote]

ooo moderatör kardeşim hem hoşgeldiniz hemde ne taraflı geldiniz öyle..
                          kardeşim bir baksana serdarcanın yazdıklarına onca şeyden sonra benim gocunma kelimemi takıldınız..
                          bu nasıl adalet böyle..
                          bu nasıl taraflı modluk..
                          ha diyorsanız sen ehlisünnetsin biz şii..
                          ancak ehlisünnet aleyhe yazarsa biz adiliz o zaman eyvallah adaletinize...
                          [/quote]

BELİRTTİĞİM GİBİ ADALET KONUSUNDA Şİİ-SÜNNİ AYRIMI KESİNLİKLE OLMAYACAK VE BU KONUDA TAVİZ VERİLMEYECEKTİR.

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14222#msg14222 date=1238845914]
                            [quote author=serdarcan link=topic=1684.msg14202#msg14202 date=1238843257]
                            NE O ÇABUK KAÇTIN..DESENE KALIBIM BUNA YETMİYOR DİYE..KALIBIN KADAR KONUŞACAKSIN KALIBIN KADAR YAZACAKSIN..
                            [/quote]

MAŞALLAH SENİN İLMİNE YETİŞEN YOK.SANA GÖRE HERKES YETERSİZ..BU KONU 10 SAYFA OLDU İSTERSEN BAŞTAN OKU TATMİN OLMAZSAN YİNE GEL..AMA İNSANLARIN AZ ÇOK İLMİ İLE ALAY ETME TERBİYESİZLİĞİ YAPMA..

MUTA KONUSUNU ŞAHSİ DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI SAVUNANA ALLAHIN LANETİ AZABI GAZABI OLSUN.
                            [/quote]

Gerekli uyarılar yapılmış, ve Serdarcanın bazı sözleri silinmiştir. Lütfen bu meseleyi kapatıp konunuza devam edebilirsiniz.

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=1684.msg14227#msg14227 date=1238846713]
                              [quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg14212#msg14212 date=1238844292]
                              Rafiziler ile Şiîler hariç bütün ulema haram olduğunu kabul ediyor[/quote]
                              Bismillahirrahmanirrahim

Seyyah kardeşim kopya-alıntılarınıza geçmeden önce yukarıda ki cümlenin açılımını yapar mısınız? Yada ben sorayım. Rafizi kim? Şii kim? (Kısa ve öz olsun ki konu ayrıca sapmasın)

Teşekkür ederim.
                              [/quote]

Kısaca şu:

Hz. Ebubekir ile Ömer'in halifeliklerini kabul etmeyen Şiilik kolu.

Rafızilik, VII. yy. ortalarında yahudi asıllı İbni Sebe tarafından kurulan, halife Hz.Ali ve evlâdına aşırı ölçüde bağlanan, sünni mezhebinin bütün görüşlerine karşı çıkan bir inançtır. Genellikle Şii mezhebinin fırkalarından biri sayılır.
                              [/quote]

Güzel! Ama konu dağılmasın inş. Siz bu açıklamaya dair bana özelden kaynak gönderiri misiniz?
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 20:07.

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14238#msg14238 date=1238849068]
                                Mufazzal sen ne diyorsun kardeşim ya..
                                neden burda herkes üstüne yanlış alıyor ve üstüne alması gerekende almıyor.
                                ben onu müdessire yazdım size değil.[/quote]
                                Bismillahirrahmanirrahim

Saygı değer kardeşim siz müsterih olun ben farkındayım.
                                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 20:07.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X