Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14188#msg14188 date=1238841532]
    o zaman bırakda formun erkekleri savunsun!!
    sen erkek değilsende bu davayı savunuyorsan aynı düşünce içindesin ve taşıyorsun demekdir!!!,
    [/quote]
    kardeş bayanım diye helal olan bir şeyi savunamam mı ?
    veya helal olan bir şeye haram diyebilir miyim ?
    benim inancıma göre helal ve bende aynı düşünce içindeyim evet !

KArdeşim Resullullahın haram kıldığına dair bir sürü kaynak var..
    sonrada Hz.Ömer r.a da buna dayanarak haram ediyor zaten sizin gibi kardeşlere binaen!
    ne farkedecekkki yine Efendimizin verdiği hükümlere dayanarak hükm koyuyor!!
    tutarsız bakan sensin ben geyet tutarlıyım!!!
    Çünlü Hz ömer yasaklaması gene REsullullahın yasaklamasına binaendir!!
    yani aynı şeydir..
    [/quote]
    anlamadığım şey zaten haram olan şey nasıl olurda haram edilir !

[/quote]
    evet halife ömerin yasakladığına dair de kaynaklar var

Bunların hepsi geçen sayfada tartışıldı ise birde beni davet eden sizsiniz buralya o zaman bu kelimenizde tutarsız.
    ne oldu birden nezaketiniz karşı taraf zor diye kaba kuvvetemi geçti!
    kardeş ben okuyorum sen müsterih ol bana ikide bir oku oku deme ben okuyorum zaten okuduğum şeylerin antimutasını söylüyorum!!
    [/quote]
    kardeş seni davet etmedim
    sen gelip fıkranın altına muta ile ilgili soru yazarsan ne yapabilirm ki ben
    tabiki sorunu münazara bölümüne ilgili konunun altına yaz derim
    diyorsun ki ben okudum müsterih ol
    okusaydın eyer aynı soruları sormazdın
    madem soruyorsun bizde geçmiş sayfalardan cevap veririz ne yapalım
    ama kaseti başa sarmak pek hoş olmuyor
    hep aynı sorulara cevap vermek de !
    her gün bir üye gelip sorulan soruları sorsa olmaz değil mi dön dön başa !!
    o yüzden dedim önceki sayfaları okuyun diye

kardeş sen ne dediğinin farkındamısın!!
    zinalar artttı diye muta caizse ozaman bir sürü nefis isteklerine biz ruhsatlar koyalım hadi..
    KArdeş evlenin diyor Efendimiz zinanın artmasını engellemek için muta yapın demiyor...
    [/quote]
    ben evlenmeyin muta yapın mı dedim
    konuyu çarpıtmayın lütfen
    peki niye bu kadar genç evlenmiyor o zaman kardeş !

Birinci hanımın neye yetmiyorda yazlık kışlık baharlık sonbaharlık alternatifi üretiyorsunuz..
    Allah aşkına bakış açısına bakın!!
    pesssssss...
    [/quote]
    kardeş bu konuları ayrıntılı girmek pek hoş olmuyor

ama şöyle söyleyeyim
    zaten evli erkeğin muta yapma mekruhtur
    ayrıca niye birinci hanım neyine yetmiyorda ikinci hanımı alıyorsun diye sormuyorsun !
    yukarıda nefsi terbiye etmekten bahseden sensin o zaman ikinci evlilik de haram olsun değil mi ?

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14174#msg14174 date=1238839728]
      Benim muta hakkında herhangi bir sorum olmaz.Sorum olması için o konuya kalbimin ruhsat vermesi ve hakkında merak ediyor olmam bir soruyu sormam için olması gereken bir şeydir.
      Ama ne kadar helal oluşlarının delilleri de olsa bunlar benim okuduğum kaynaklarma hepsi ters bu yüzden ne soru sorma gibi bir temennim var nede cevabını beklemem.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

(Soru sormayan bir insandan Allah'a sığınarak...) Değerli Nuru dilara kardeşim o zaman neden fıkranın altında vur kaç taktiği uyguladınız. Madem öyle bir derdiniz yoktu hatta buradaki davete neden icabet ettiniz? Kabullenmeniz için:

a) Kalbinizin Ruhsat vermesi gerekir.

Ama ne kadar helal oluşuna dair deliller (Ehl-i Sünnetin tabi) dahi olsa...

b) Okuduğunuz kaynaklara ters olduğu için kabullenemiyorsunuz.

Peki güzel kardeşim kendi dilinizle itiraf ettiğiniz gibi yine kendi kaynaklarınızın helal oluşuna dair delillerinin olduğunu bilmenize rağmen neden kabul etmiyorsunuz?

a) Kalbim Ruhsat vermiyor...

Değil mi?

1- Bizim kalbimiz buna ruhsat veriyor, bu ruhsatın, hak ve hukukunu Ehl-i Sünnetin Buhari ve Msülim başta olmak üzere en muteber kaynaklarınızdan öğreniyoruz.

2- Muta nikahına fuhuştur, zinadır diyenler, Önce (Farz edelim belli bir dönem) Allah'a sonra (Yine farz edelim belli bir dönem) Resulullaha büyük bir iftira atmakta resmen hakaret etmektedirler.

Allah resulunun haram ettiği bir şeyi nefislerine helal gören bir kavime soracak sorum dahi yok kardeşler o yüzden siz mutanızı yapın gönül rahaatlığı ile ama bugunlerin yarınlarıda var..[/quote]

Muta nikahı başı boş bir nikah olmadığı gibi her hangi bir şii de gece gündüz oturup ne mutayla meşgul oluyor neden oturup durup muta yapıyor. Her Sünninin 2 daimi nikahlı karısı mı var? 4'e kadar helal. Bizdede helal. Bunu neden konuşmuyorsunuz. Ayrıca sizlere teessüf ederim ki, Mutayı dillerine dolayıp, gecesini gündüzünü bunu kullanarak Şiileri tenkit eden insanlar, keşke azıcık fuhuşhaneler, genel evleri, Ebu Hanifenin, İbni Kayyimin, zina üzerine türkçe kaynaklarınızda geçen sözleri üzerine gruplar oluşturup bir kaç kelam etseydiniz, bir şeyler yazsaydınız. Nitekim ülkemiz Sünni Hanefi bir ülke. Ve haddinden fazla genelev, haddinden fazla Fahişe mevcut. Ve haddinden fazla fahişenin Kimliklerinin DİNİ kısımlarında ise İSLAM yazıyor. Acaba Hangi Mezhep mensupları. İnançsızda olsa, Fahişede olsa, Müslüman hatta Mezhebini bilende vardı. Ama düşmüştür artık. Bunlara dair bir çalışma var mı acaba? Diyanetin, Fethullah Cemaatinin, Nakşi cemaatinin, Mahmutçuların, Fatihde ki bütün cemaatlerin, herhangi bir çalışması mevcut mu acaba? BEN RASTLAMADIM. Ama genelde şuna rastladım. MUTA- MUTA - MUTA...

Lütfen geçmiş sayfalara bakınız, darulkitap.comdan eserlerinizden alıntılayarak, bazı Ehl-i sünnet alimlerinin, muvakkata nasıl cevaz verdiğine, Zinaya nasıl kılıf bulduklarına, hatta ibni Kayyimin zina eden Fahişeye, orgazm karşılığı ücret dahi tayin etmesine kadar bir çok meseleye bakabilirsiniz, gündüzlük adı altında Muta benzeri nasıl tatmin fetvalarının verildiğini göre bilirsiniz. Vehbe Zühaylinin İslam Fıkhı Ansiklopedisinde azıcıkta sansürlense mevcut fetvalar halen duruyor. İmam Şafiinin El Umm'una bakabilirsiniz. İbni Kayyimin eserine bakabilir 6. cildin son bölümünda 7-8 sayfalık FAHİŞENİN ÜCRETİ başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz. Hakikaten İbni Kayyim Hangi Mezheptendi Acaba?

unutmayınki eşinizden korkarak habersiz yapılan mutanın hesabı yarın size sorulur.o zaman nefsi terbiyesinin şii kardeşler katında hiç bir anlamı yok.[/quote]

Nefis Tezkiyesi bizler ve şiiler için çok önemlidir. Ayetullah Humeyni ömrünü bu daldaki çalışmalara ve derslere vermiştir. Öyle ki bu konu da NEFİS TEZKİYESİ ve 40 HADİS ŞERHİ diye iki mükemmel eser kaleme almıştır. Hakeza şianın diğer müçtehit ve alimleride bu konuda bir çok eser yazmıştır. Şia bize göre helaldir. Bakınız: Ben Evliyim, Evli olsam dahi, muta yapmak aklımdan geçmez. Geçmemektedirde. Siz mutayı ne zannediyorsunuz.

a) Fahişe bir kadınla Mutanın helal olduğuna mı inanıyorsunuz?
      b) Yoksa Bakire bir kızla Mutanın helal olduğuna mı inanıyorsunuz?

Eğer böyle bir inanca sahip iseniz bu inancınızı yoklayın ve şii risalelerine yönelerek araştırın lütfen.

Ayrıca Mutanın hak ve hukukunu iyice inceleyiniz.

selametle.

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14176#msg14176 date=1238840090]
        kardeşim ben o konuları hep okudum biliom size göre HzÖmer yasaklamış !!![/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Yanılıyorsunuz. Bize göre değil. Bizzat size göre öyledir. Siz kendinizi (sizlerin) içinde saymasanız bile biz o sizlerin içine koskoca İmam Buhariyi, İmam Müslimi ve diğer üstün şahsiyetlerini koyabiliyoruz. Başlığın geçmiş sayfalarına bakınız. O zaman görün BİZ Mİ SİZ Mİ...

Yorum

kardeşim ben o konuları hep okudum biliom size göre HzÖmer yasaklamış !!!
          Evet doğru ama neye göre hangi hüküme göre yasaklamış onuda siz inceleyin bir zahmet[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Ayrıca Bu konuda çelişkide olduğunuzu görüyorum. Başka bir yazınızda bizzat Resulullahın yasakladığını söylemiştiniz ama şimdi Ömerin yasakladığını itiraf etmiş hatta yasaklamasının bir sebebinin olduğunuda belirtmişsiniz.

Halife Ömerin bir Helali Haram etme yetkisi var mıdır? Bu yetkiyi kim ona nerede vermiştir? Hangi sebep olursa olsun önemli değil. O yetki var mı, yetkiyi kim nerede verdi?

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=1684.msg14177#msg14177 date=1238840469]
            kardeşim ben o konuları hep okudum biliom size göre HzÖmer yasaklamış !!!
            Evet doğru ama neye göre hangi hüküme göre yasaklamış onuda siz inceleyin bir zahmet
            Kendiside bir erkek ona göre en iyi bir ruhsatken halbuki neden ysaklasın neye göre yasaklasın yada kimin inadına yasaklasın erkek için böylesi avantajlı est.. ruhsatı ..
            HzÖmer Allah REsulunun izinden giden ve kafasına göre haram helal hükümleri koymayacak kadar büyük sahabe..
            bence siz bunun illa helal etmenin altyapısını araştırın!!,
            sorun sizin nefsilerde çünkü..
            kaynaklarda değil...
            [/quote]
            başta diyorsun hz muhammed in (saa) haram kıldığı bir şeyi .. vs
            şimdi de diyorsun ki halife ömer yasaklamış evet doğru vs
            önce hangisi doğru neyi kabul ediyorsun ona karar ver !
            biraz tutarlı konuş bence
            [/quote]

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=1684.msg14178#msg14178 date=1238841047]
              Rafiziler ile Şiîler hariç bütün ulema haram olduğunu kabul ediyor[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Seyyah kardeşim kopya-alıntılarınıza geçmeden önce yukarıda ki cümlenin açılımını yapar mısınız? Yada ben sorayım. Rafizi kim? Şii kim? (Kısa ve öz olsun ki konu ayrıca sapmasın)

Teşekkür ederim.

Yorum

ayrıca ben erkek deyilim sorun benin nefsimde olsun kardeş bayanım diye helal olan bir şeyi savunamam mı ?
                veya helal olan bir şeye haram diyebilir miyim ?
                benim inancıma göre helal ve bende aynı düşünce içindeyim evet !

!

bunu siz yazdınız benim genelleyerek konuştuğum şeyi şahsileştirmenizden ötürüde bende öyle yazdım..
                bayan v.s kavramına giren sizsiniz ben değil!
                ve aynı düşünce içinde iseniz selametle..
                umarım eşiniz bunu yaptığında aynı vakar tavrınızla tabikide yapabilir tavrı takınırsınız!!

benimde anlamadığım madem haramsa nasıl olurda helal edilir!!

kardeş seni davet etmedim
                sen gelip fıkranın altına muta ile ilgili soru yazarsan ne yapabilirm ki ben
                tabiki sorunu münazara bölümüne ilgili konunun altına yaz derim
                diyorsun ki ben okudum müsterih ol
                okusaydın eyer aynı soruları sormazdın
                madem soruyorsun bizde geçmiş sayfalardan cevap veririz ne yapalım
                ama kaseti başa sarmak pek hoş olmuyor
                hep aynı sorulara cevap vermek de !
                her gün bir üye gelip sorulan soruları sorsa olmaz değil mi dön dön başa !!
                o yüzden dedim önceki sayfaları okuyun diye

kardeş beni davet eden sensin istersen öm buraya aktarayım!!
                ben fıkraya espiri yapdım o zaman rahatsiz olma ve ben orda muta daha iyi fikir dedim soru sromadım..
                o kadar tutarsız cümleler kullanıyorsun ki hem gel sor diyon hemde sorunca kasedi başa alamam dion o zaman gir o konuyu oku de!!
                her gün bir üye gelip soru sorsada bu davayı güden kardeşler cevab vermekle mükellefki ozaman bunun adı form değil bilgili paylaşımı olmayan bir site anlayışı çıkar!!

işte muta ruhsatınız yüzünden olabilirmi acaba?

ama şöyle söyleyeyim
                zaten evli erkeğin muta yapma mekruhtur
                ayrıca niye birinci hanım neyine yetmiyorda ikinci hanımı alıyorsun diye sormuyorsun !
                yukarıda nefsi terbiye etmekten bahseden sensin o zaman ikinci evlilik de haram olsun değil mi ?

senin bu konular hakkında bir bilgin olmadığı aleni belli oldu!
                dört hanım ayetlerle sabit ama amaları var ve belirli hükümleri var araştır bence ruhsat verilirken nefsimi yoksa başka nedenlerlemi caiz!
                iyid evli erkeğin mutası mekruhsa evli olmayan erkek gitsin evlensin sünnet işlesin niye muta yapıyor?
                nefsi terbiye konusunu çarptırma oradaki ruhu anlayarak oku inşallah..
                ben muta yapan kardeşlerin neden yaptıklarını bilemem ama nefis terbiyesini denemelerini tavsiye ederim bekarlarada herşehirde başka muta yerine evlenip bir hanıma ahde vafa göstermelerini de tavsiye ederim sadece yapıp yapmamak sizlere kalmış kii siz mutadan yanasınız dahada ne söylesem boş!!

Yorum

MAŞALLAH SENİN İLMİNE YETİŞEN YOK.SANA GÖRE HERKES YETERSİZ..BU KONU 10 SAYFA OLDU İSTERSEN BAŞTAN OKU TATMİN OLMAZSAN YİNE GEL..AMA İNSANLARIN AZ ÇOK İLMİ İLE ALAY ETME

MUTA KONUSUNU ŞAHSİ DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI SAVUNANA ALLAHIN LANETİ AZABI GAZABI OLSUN.

serdarcan kardesim...bir kelimeyi silmek durumunda kaldim
                  insaAllah sükuneti korumakta size güveniyorum! lutfen bu tarz cümleler kurmayalim
                  ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14213#msg14213 date=1238844745]

benimde anlamadığım madem haramsa nasıl olurda helal edilir!!
                    [/quote]
                    ben onu sizin sözünüze dedim
                    çarpıtmayın lütfen
                    [quote author=MÜDDESSİR link=topic=1684.msg14204#msg14204 date=1238843693]
                    sonrada Hz.Ömer r.a da buna dayanarak haram ediyor zaten sizin gibi kardeşlere binaen!
                    ne farkedecekkki yine Efendimizin verdiği hükümlere dayanarak hükm koyuyor!!
                    tutarsız bakan sensin ben geyet tutarlıyım!!!
                    Çünlü Hz ömer yasaklaması gene REsullullahın yasaklamasına binaendir!!
                    yani aynı şeydir..
                    [/quote]
                    [/quote]

işte muta ruhsatınız yüzünden olabilirmi acaba?

[/quote]

evlenmeyenlerin içinde sunniler yok mu !
                    ben size soruyorum sunniler niye evlenmiyor sizde ki muta nikahı yok !

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

iyid evli erkeğin mutası mekruhsa evli olmayan erkek gitsin evlensin sünnet işlesin niye muta yapıyor?
                      [/quote]
                      ya kardeşim şialar muta yaptığı için mi evlenmiyor
                      ya da şialar sabah akşam muta mı yapıyor anlamıyorum sizi
                      siz şiaların sabah akşam muta yaptığını mı düşünüyorsunuz acaba ?
                      ya da bekarlar gidin muta yapın mı diyor !

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14203#msg14203 date=1238843583]
                        Bende bir ehli sünnetim ve bizim için HZ.Ömer değerlidir ve Mübarekdir!!
                        burada kendini bilmeyen,zerre kadar münazara ahlakı taşımayan,saygısız,seviyesiz ilim anlayışı olan insanlarla münazara olamaz..
                        kendileri adını kaçış koysun ben ilmi olan insanlarla ve saygılı münazara ahlakına uyan insanlara münazara ederim..
                        haddini bilmeyen acizlerle işim olmaz....

yöneticiler nerde acaba!!!

[/quote]

buradayiz
                        bu mesajida yeni görüyorum
                        ve bu yazinizdan dolayi uyarildiniz!
                        forumumuz her türlü görüse, zit fikre, aciktir, ancak edep sinirlari korunmak sartiyla

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

nuru dilara bacimiz
                          ehlisünnet kardeslerimizi biz sizin su tavrinizla tanimadigimiz icin
                          konular icerisinde onlarla hicbir rahatsizligimizda yok
                          ve yalnizca bu konu dahi onlarla tartisma seviyesi icin yeterli kanittir
                          bakin sayfalar dolusu yazdilar, birsey söylendimi, uyarildilarmi? hayir!
                          ancak birileri size hakaret etmisse "moderatöre bildir" butonu sizin hizmetinizdedir!
                          birilerinin size söyledigi sözler sizin haddinizi asmaniza hak kazandirmaz
                          simdi onada bakiyorum

yalniz bu son uyarilmaniz
                          kimseyi foruma yasaklamak istemiyoruz
                          Allah rizasi icin sükunete davet ediyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

evlenmeyenlerin içinde sunniler yok mu !
                            ben size soruyorum sunniler niye evlenmiyor sizde ki muta nikahı yok !

kardeş sen bizim erkeklerin evlenmeyip zinaya meyl ettiğininmi altını çizmek istion ne demek istiyorsun anlamıyorum ki ben!!
                            kader kardeşim kader evlenemeyenlerin kaderi varsa tavsiyeniz sööyleyelimde uygulasınlar.

ya kardeşim şialar muta yaptığı için mi evlenmiyor
                            ya da şialar sabah akşam muta mı yapıyor anlamıyorum sizi
                            siz şiaların sabah akşam muta yaptığını mı düşünüyorsunuz acaba ?
                            ya da bekarlar gidin muta yapın mı diyor !
                            kardeşim Allah aşkına sen ne diyon ya..
                            inan ne dediğini anlamıyorum ben..
                            bir halliceyken bir baştan aşşağı oku senin tabirinle aynı kasedi bana baştan aldırma..
                            ben şiaların sabah akşam yaptığını iddiamı ediyorum sen nasıl okuyırsun da böyle analiz ettin.
                            nasıl istiyorsanız öyle yapın ya dönüoz dönüoz en başa..

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=1684.msg14202#msg14202 date=1238843257]
                              NE O ÇABUK KAÇTIN..DESENE KALIBIM BUNA YETMİYOR DİYE..KALIBIN KADAR KONUŞACAKSIN KALIBIN KADAR YAZACAKSIN..
                              [/quote]

MAŞALLAH SENİN İLMİNE YETİŞEN YOK.SANA GÖRE HERKES YETERSİZ..BU KONU 10 SAYFA OLDU İSTERSEN BAŞTAN OKU TATMİN OLMAZSAN YİNE GEL..AMA İNSANLARIN AZ ÇOK İLMİ İLE ALAY ETME TERBİYESİZLİĞİ YAPMA..

MUTA KONUSUNU ŞAHSİ DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI SAVUNANA ALLAHIN LANETİ AZABI GAZABI OLSUN.

mod kardeş senin bunları görememenin bir açıklaması olamaz hemen altında bana uyarı yazın..
                              bunlar bize iltifatmı sizde..
                              bende şiileri böyle bilmiodum..
                              hakarette hizmetinizin yanımızda olmadığını cümlelerinizde gördüm ben..
                              sağolun almıyım ..
                              nasıl davranırsan davranın ama adil değilsiniz!!,
                              bu son sözüm selametle.

Yorum

nurudilara bacim;
                                tam olarak muta konusunda elestirmek istediginiz noktayi sakin bir sekilde dile getirirmisiniz?
                                söz veriyorum ben size cevapta yazacagim

simdi cikmak durumundayim
                                insaAllah gerilmeden yazisalim olurmu?

aramiza hosgeldiniz
                                tatsiz tanismamiz insaAllah
                                tatli sonuclanir

not: serdarcan dan alinti yaptiginiz ibare silinmistir!
                                adaletimize güvenen kardeslerimiz elhamdulillah cogunluktalar

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X