Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=21650.msg131685#msg131685 date=1316290141]
    Hocam bu paylasim icin allah razi olsun , beni kafama takilan soru bu bu boylese o zaman hz peygamber 12 imamin isimini aciklamayib ki onlar bilmiyormus :-\
    [/quote]

umarız kafanıza sorunun takıldığında oluşan şüphe gibi, ve cevap verilemez bu açık bir çelişki dediğiniz gibi kolaycacık cevabı da sizi ikna eder ve ne kadar da düşünemediğinizi anlarsınız.. ve nefsinizi böyle açık aramaktan dolayı kınayan vicdanınıza kulak verir Ehlibeyt yolunun ne ciddi yol olduğunu anlarsınız..

Rabbim hidayet versin..

bir de sorulara hemen alkış tutuyorsunuz ama cevap geldiğinde bize de helal olsun demiyorsunuz?

neden?

cevapları beğenmiyor musunuz? eğer beğenmiyorsanız kapalı kalan yer varsa sorun bildiğimiz kadarıyla cevaplayalım inşaAllah...

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=21650.msg131685#msg131685 date=1316290141]
      Hocam bu paylasim icin allah razi olsun , beni kafama takilan soru bu bu boylese o zaman hz peygamber 12 imamin isimini aciklamayib ki onlar bilmiyormus :-\
      [/quote] Dikkatli oku ve ÇARPTIRMA rivayeti, sonra çarpılırsın mazallah. Hani anlarsın ya... Neyse, şimdi bu hadisi "selefi"ceye çevirelim ki, anlayasınız. Artık aynı dil grubundan olduğunuza göre, "vahhabi"cesi olanlar da anlar diye umuyorum. Rivayette imamın imamlık görevinin başlayıp-başlamaması (yani o kişi imam'mı değil'mi diye tartışılması) söz konusu değil, ilahi görevine ne zaman başlamasıdır, buraya dikkat lütfen. Yani imam (a.s) elbet kendisinin imam olacağını biliyor, burası tartışmasız, ama bu göreve Allah onu ne zaman tayin edecek, orası Allahın bildiği ve dilediği zaman da tayin edeceği imamına bildireceği bir iş. Umarım doğru-dürüst çevirebildik. Bu dili pek bilmem de, şurda-burda kulağımızın kaptığı, dilimizin döndüğünce "çevirdik" işte.
      [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131683#msg131683 date=1316288108]
        Elmeddin qom_u_ask

Ben size bir iki sual vererem, ve bu sorular şiaların 12 imam inancısının zayıf olmasını çok iyi gösterer.

1) Şia Alimi Muhammad Muzaffer söyledi:
        Nübüvvetin, Allahü Taala'dan bir lutuf olduğuna inandığımız gibi, her asırda da, peygamberin vazifeleriyle vazifelenmiş, insanların her iki alemde de salah ve saadetlerini tekeffül etmiş, hidayet ve irşadlarını uhdesine almış bir İmamın bulunması icab ettiğine inanırız. Bu İmam, insanların din ve dünya işlerini tedbir etmek, aralarından zulmü, düşmanlığı gidermek, adaleti yaymak hususunda peygamberin umumi vilayetini haizdir ve bu bakımdan İmamet, nübüvvetin devamıdır Peygamberleri göndermek, nasıl bir lutuf ise, peygamberden sonra, onun yerine İmamı nasbetmek de lutufdur ve vücub-ı zati ile Allahii Teala'ya vacibdir;

Kaynak: http://islamkutuphanesi.com/turkcekitap/online/siainanclari_mr_muzaffer/shia_inanclari.htm#23-_IMAMET_HAKKINDAKI_INANCIMIZ_"]Akaidul İmamiya[/url]

Şimdi benim sorum bele.Şiaların 12-ci imamı, al-Kaim Mahdi Muntazar şu alimin dediği vazifesini ne şekilde edir ?

Yani 12-ci imam şialari nasıl irşat edir, dunya işlerini nasıl tedbir edir ? Söylediniz ki: Masum imamın olması vaciptir. Nerede sizin masum iddia ettiğiniz imamınız ?

2) Şialar iddia ettiler ki Rasulullah (sallahu alaihi va ala alihi ve sallam) 12 imamı tayin etti! Ama şia kaynaklarına esasen 12 imamlar hatta kendileri onların imam olmasını bilmez!

Kulayni Kafide:
        4-(985) ...Safvan şöyle rivayet etmiştir:
        İmam Rıza (Ali b, Musa aleyhisselâm)’a dedim ki:
        "İmamın ne zaman imam olduğunu bildiğini bana söyler misin? Kendisinden önceki imamın öldüğünü öğrendiği zaman mı, yoksa öldüğü sırada mı? Ebu'l-Hasan (aleyhisselâm)’ın Bağdat'ta vefat etmesi ve senin de burada (Medine'de) olman gibi."
        Buyurdu ki: «Bunu kendisinden önceki imamın öldüğü esnada bilir.»
        - "Nasıl?" dedim.
        - «İlham etmesiyle.» dedi.

Nasıl oluyor ki 12 imam tayin olunup, ve tanınıp, ama imamların kendileri kendilerin imam olmasını yalnız kendisinden önce ki imamın öldüğünü öğrendiği zaman biliyor ?!

Şu hadis iyi delildir ki, 12 imam imameti şu imamların hayatı vakti tanınmayıp. Tanınsaydı, imam kendisi şunu kendisinden önceki imamın öldüğü zaman yok, bundan önce bilirdi! İmam bilmeyipse nasıl başkası bilsin ?!
        [/quote]

ayetler hakkında bir sonuca varmadan kesinlikle ama kesinlikle hiç bir konuya geçmeyeceğiz. yoksa bu yeni bir munazara usulümü? konuşmak istiyorsan en baştan gel, ayetlere cevap ver ve ya imametin usuliddinden olduğunu, Allah tarafından tayin edildiğini, makamının nübüvvet makamından üstün olduğunu, hakka hidayet eden olduğunu kabul et. ondan sonra zaten sıra ile bu konulara geleceğiz.

Yorum

Hocam bu paylasim icin allah razi olsun , beni kafama takilan soru bu bu boylese o zaman hz peygamber 12 imamin isimini aciklamayib ki onlar bilmiyormus :-\ [/quote]

tülkü tülkü tümbəki... gerisini bilirsən? dininiz yoxdur, heç olmazsa kişiliyiniz olsun. 313-dən qaçan tülkülər gəlib, indi alim olmusunuz? hocanı sənin, səni də hocanın quyruğuna bağlamaq mənə borc olsun. necə ki, indiyə kimi hər zaman qapaz yeyib 313-dən və buradan qaçıb gündə bir nick ilə gəldin indi də elə olacaqsan. hazır ol.

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131683#msg131683 date=1316288108]
            Kulayni Kafide:
            4-(985) ...Safvan şöyle rivayet etmiştir:
            İmam Rıza (Ali b, Musa aleyhisselâm)’a dedim ki:
            "İmamın ne zaman imam olduğunu bildiğini bana söyler misin? Kendisinden önceki imamın öldüğünü öğrendiği zaman mı, yoksa öldüğü sırada mı? Ebu'l-Hasan (aleyhisselâm)’ın Bağdat'ta vefat etmesi ve senin de burada (Medine'de) olman gibi."
            Buyurdu ki: «Bunu kendisinden önceki imamın öldüğü esnada bilir.»
            - "Nasıl?" dedim.
            - «İlham etmesiyle.» dedi.

[/b]Nasıl oluyor ki 12 imam tayin olunup, ve tanınıp, ama imamların kendileri kendilerin imam olmasını yalnız kendisinden önce ki imamın öldüğünü öğrendiği zaman biliyor ?!

Şu hadis iyi delildir ki, 12 imam imameti şu imamların hayatı vakti tanınmayıp. Tanınsaydı, imam kendisi şunu kendisinden önceki imamın öldüğü zaman yok, bundan önce bilirdi! İmam bilmeyipse nasıl başkası bilsin ?!
            [/quote]

sənin kimi bir öküz oxuduğunu başa düşə bilmir hələ bir gəlib bəhsə girişir? burada "imam əvvəlcədən imam olduğunu bilmir" və s. kimi ifadə var?

sen okuduğunu anlamayan biri olduğun halde nasıl munazaraya girişiyorsun ki? bu hadis "imam önceden imam olacağını bilmiyor"mu diyor? hadiste geçen "İmamın ne zaman imam olduğunu bildiğini bana söyler misin" ifadesinden maksad imamın görevlendirilmesidir. yani "yeni imam görevlendirildiğini ne zaman bilir?" hadisin sonunda imamın a.s "İlham etmesiyle" sözünüdemi görmüyormusun hiç olmazsa? yani imam görevlendirildiğini önceki imamın ölümü sırasında ilham ile öğrenir. "görevlendirildiğini öğrenmek" ile "imam oldğunu bilmemek" arasında ne kadar fark var biliyormusun? daha net olması için şu örneyi vereyim. Efendimiz s.a.a Hira dağında görevlendirildi ve bu zaman Nebi s.a.a olarak vazife üstlendiği ona vahy edildi. bu acaba -haşa- Efendimizin s.a.a önceden peygamber olmadığı ve ya bunu bilmediği anlamınamı geliyor? oysa Allah c.c buyuruyor ki:

وَإِذْ أَخَذْنَا مِنَ النَّبِيِّينَ مِيثَاقَهُمْ وَمِنكَ وَمِن نُّوحٍ وَإِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ وَأَخَذْنَا مِنْهُم مِّيثَاقًا غَلِيظًا
            Hani biz peygamberlerden sağlam söz almıştık. Senden, Nûh’tan, İbrahim, Mûsâ ve Meryem oğlu İsa’dan da. Evet biz, onlardan sapa sağlam bir söz almıştık.

Ahzab suresi 6-ci ayet

Yorum

Elməddin qardaşım, əgər bunlar 313-də Abu-Sufyan ordusu kimi əjdaha qardaşların yola gətirə bilmədiyi tiplərdirsə, burda heç islah olmazlar (lütfen, buradan velayet.com'u küçümsediğim anlamı üretilmesin). Verdikləri sualların da hamısı zamanında çox müzakirə olundu və cavablandı.
              [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=21650.msg131702#msg131702 date=1316322546]
                hocanı sənin, səni də hocanın quyruğuna bağlamaq mənə borc olsun. [/b]
                [/quote]

:d :d :d

hic merak etme ben goruyorum kim kimi baglamis adam sana munazaraya davet etip soru soruyor sense soruya cevap vermeden soru veriyorsun ayni ebu sufyan kafadasiniz o da efendiye cevap vermekten aciz kalip hemen soru veriyordu

[

ayni kafadasiniz seni boyle aciz gormek beni mutlu ediyor heee baktin gordun cevap veremiyorsun hemen soru ver bu senin tipin tipsiz

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21650.msg131688#msg131688 date=1316292033]
                  umarız kafanıza sorunun takıldığında oluşan şüphe gibi, ve cevap verilemez bu açık bir çelişki dediğiniz gibi kolaycacık cevabı da sizi ikna eder ve ne kadar da düşünemediğinizi anlarsınız.. ve nefsinizi böyle açık aramaktan dolayı kınayan vicdanınıza kulak verir Ehlibeyt yolunun ne ciddi yol olduğunu anlarsınız..

Rabbim hidayet versin..

bir de sorulara hemen alkış tutuyorsunuz ama cevap geldiğinde bize de helal olsun demiyorsunuz?

neden?

cevapları beğenmiyor musunuz? eğer beğenmiyorsanız kapalı kalan yer varsa sorun bildiğimiz kadarıyla cevaplayalım inşaAllah...
                  [/quote]

Ben kafamda elhamdullah zerre kadar sorun yok sadece yaziyi dogru yazmadim.insallah bu sorun sizin lehinize yok alehinize olacak insallah goruyoruz kardes sorulari yaninda cevap bulamayin komik olani sia alimlerin delil getirip kardesi ikna ediyorsunuz 12 imamin isimi hakta kardeste bir guzel cevap yazim bunlar sii alimi oldugu soyledi , seni de gordum sunni alimine yalan atarak efendi guzel soru soruyorsunuz diyorsun

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=21650.msg131708#msg131708 date=1316330642]
                    :d :d :d[/quote]

demiştim ama, böyle gülmeyin, Ebu Yaleden ...edit... : ibni Cevzi: "Ebu Yale hanbelileri öyle noktaladı ki"

hic merak etme ben goruyorum kim kimi baglamis adam sana munazaraya davet etip soru soruyor sense soruya cevap vermeden soru veriyorsun
                    ,,,Edit... göremiyorsun. zira konun başı imametin usuliddinden olup olmadığıdır. bende Kuran ayetleri ve hadis sundum. neden tıkandınız ki?

ayni ebu sufyan kafadasiniz o da efendiye cevap vermekten aciz kalip hemen soru veriyordu
                    "Ebu Sufyan ordusunun" 313-de sizi nasıl rezil ettiğini unutmamışsınız demek ki. istersen birde Efendi ile Ebu İbrahime sor onu.

ayni kafadasiniz seni boyle aciz gormek beni mutlu ediyor

"deli için her gün bayramdır" sözü senin bu tavrın ile pek uyuşuyor.

heee baktin gordun cevap veremiyorsun hemen soru ver bu senin tipin tipsiz
                    cevap veremiyormuyum? sürekli ve ısrarla konudan kaçan sizlersiniz. madem konudan kaçmıyorsunuz buyrun ayetlere cevap verin. ben söz veriyorum, bundan sonra zaten o konulara geleceğim. ama önce imametin usuliddinden olduğunu kabul edin ve ya ayetlere cevap verin. konudan kaçanlarada. yalancılarada Allah lanet etsin. amin dersen şeyhin Efendiyi yakarsın, bu konuda bile yeterince yalanı var, yok amin demezsen demek ki, sizler yalancısınız.

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=21650.msg131711#msg131711 date=1316330874]
                      Ben kafamda elhamdullah zerre kadar sorun yok sadece yaziyi dogru yazmadim.insallah bu sorun sizin lehinize yok alehinize olacak insallah goruyoruz kardes sorulari yaninda cevap bulamayin komik olani sia alimlerin delil getirip kardesi ikna ediyorsunuz 12 imamin isimi hakta kardeste bir guzel cevap yazim bunlar sii alimi oldugu soyledi , seni de gordum sunni alimine yalan atarak efendi guzel soru soruyorsunuz diyorsun[/quote]

ya çok merak ediyorum size göre kim Şia değil? sizin gibi nasibiler Nesai, Taberi, Ebu Hanife, Ameş, Sufyan es-Sevri, ibni Huzeyme, Hakim en-Nişaburi, Ferhan el-Maliki ve s. gibi kendi alimlerinizi bile Şia ilan eden sizler için acaba onların Şia olduğunu söylemek çokmu zor? sizin için "Şia" Ali a.s-ı seven ve diğer sahabelerden üstün gören kişidir, "rafizi" Ali a.s- seven ve Ebu Bekir ile Ömerden üstün gören kişidir, "Gulat Rafizi" ise Ali a.s-ı seven, Ebu bekir ve Ömerden üstün gören ve Ebu Bekir ile Ömere sövendir. imamete inansın, inanmasın, bir kişi Ali a.s-ı biraz fazla sevse, diğer sahabelerden 3 halifeden demiyorum, diğer sahabelerden üstün görse, hakkında bir kaç kitap yazsa, faziletini biraz fazla dile getirse o kişi Şiadır. yalanmı yoksa?

Yorum

yalana gelince, bu hiç kimseye saklı değil ki, nasibiler yalancıdırlar. sizin "Şeyh el-İslam" dediğiniz nasibi ibni Teymiyye yalancı olduktan sonra sizin :::EDIT:::olduğunuzu söylemeğe gerek varmı? nasibiler ve yalan

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21650.msg131687#msg131687 date=1316291824]

"Şimdi benim sorum bele.Şiaların 12-ci imamı, al-Kaim Mahdi Muntazar şu alimin dediği vazifesini ne şekilde edir ?

Yani 12-ci imam şialari nasıl irşat edir, dunya işlerini nasıl tedbir edir ? Söylediniz ki: Masum imamın olması vaciptir. Nerede sizin masum iddia ettiğiniz imamınız ?

Biz şiiler masum imama inanırız. Ve bu imam canlıdır. Eğer imam olmasa yer yüzü günahları sebebiyle insanların başına mezar olur. Canlı imam zamanın yeni şartlarında Allah'ın hükmünü açıklar ki insanlar doğru yolu bulabilsin kafalarına göre yaşamasınlar.

İmamların yer yüzünde bulunması zorunludur. Yer yüzünde bulunmasıyla onlar görevlerini ifa ederler. İmamlar Kabe gibidir. Onlar merkezdir. İnsanlar onlara gelir dertlerinin (sorularının) dermanını bulurlar. İnsanların onlara gelmemeleri onların şanından bir şey eksiltmez.

İmamlar kendi zamanlarında bir tanedirler. bir imamın tüm dünyayı aynı anda irşad etmesi tek tek insanlarla ilgilenerek onların sorularına cevap vermesi şeklinde değildir. Adamları kadroları yöneticileri vardır. Her bölgede. Onları sürekli denetlerler. onlar da bulundukları yerde İmamın gösterdiği şekilde hükmederler.

bu gün hangimiz devlet başkanı ya da cumhur başkanıyla görüşüp direk kendisinden emir alıyoruz? ondan emir almadık diye kendi kafamıza göre mi yaşıyoruz? onun valileri kaymakamları ve müdürleri var. yönetim işlerinde uygulanan cari olan kanunları var. Bir gelenek olmuş. herkes başkana karşı görevlerini biliyor. ve böylece kimse direk başbakandan emir almasa da onun gösterdiği şekilde davranmaya devam ediyor.

İmamlar da böyle.. Gizli yaşayan İmam Mehdi a.f.'in bu durumu hadislerle açıklanmış önceden bununla ilgili hükümler icraya konmuştur. Gizli yaşamdaki İmam (a.f.) bulut ardındaki güneş gibidir. Güneş görünmez ama yine yer yüzünü ışıtır ve ısıtır, bitkiler ve diğer canlılar onun dolaylı ışığıyla hayatlarını sürdürürler.

İmamı Zaman a.f. kısa gizlilik döneminde 4 vekiliyle bu durumun sağlıklı şekilde adet halini almasını sağladı. Gizlilik döneminde şiilerin fıkhi ve itikadi soru ve sorunlarını hangi yolla çözeceklerini öğretti. Bu hal sağlıklı şekilde yürümeye başlayınca uzun gizlilik dönemi başladı. Ve şu an taklit merciileri var olan hadislere göre İmam Zaman a.f. adına hükmetmektedirler. Yanıldıklarındaysa bu yanlışlıkları İmam Zaman a.f. uygulama ve yazarara dönüşmeden engellemekte ve kendilerini de uyarmaktadır. yani sünnilerde bulunan yanılıp vahiyle uyarılan Peygamber anlayışı bizde taklit merciileri için geçerlidir desek abartmış olmayız. Peygamber anlayışı demiyoruz yanlış anlaşılmasın, sünniler yanılan ve düzeltilen peygamber anlayışına sahipler. biz de yanılan ve düzeltilen taklit merciilerine inanırız. Onları Peygamber görmeyiz.

"Nasıl oluyor ki 12 imam tayin olunup, ve tanınıp, ama imamların kendileri kendilerin imam olmasını yalnız kendisinden önce ki imamın öldüğünü öğrendiği zaman biliyor ?!

Şu hadis iyi delildir ki, 12 imam imameti şu imamların hayatı vakti tanınmayıp. Tanınsaydı, imam kendisi şunu kendisinden önceki imamın öldüğü zaman yok, bundan önce bilirdi! İmam bilmeyipse nasıl başkası bilsin ?!"

bu hadisin geçtiği babı okursanız cevabın orada çok açık olduğunu görürsünüz.

Burada imamların kendilerinin imam olup olmayacaklarını bilmeleri konu edinilmiyor. İmamlar ve diğer insanlar hadislerde geçen 12 imamı ve adlarını biliyorlar. Bunda şüphe ve tereddüt yok.

İmamların burada öğrendikleri mesele kendilerinin imam seçilmiş oldukları değil, imametlerinin ne zaman başladığıdır. Yani kendileri imam olacaklar. bunu biliyorlar. Ancak bu imamet fiili olarak ne zaman başlayacak. İmametlerinin başladığını hangi an anlıyorlar?

şu da bir gerçek ki kendilerinin imam olacağını ve bu imametlerinin kendilerinden önceki imamın şehid olmasıyla başlayacağının da bilincindeler. Ancak burada söz konusu olay önceki imamın ne zaman şehid olduğu noktasından haberdar olmadır.

Örneğin garip (gurbette/uzaktaki) imam, 8. Ehlibeyt İmamı Ali Rıza a.s. tusta, İranın Meşhed şehrinde idi. Onun şehid olduğu anda oğlu Muhammed Taki a.s. Medinede idi. Şimdi aradaki mesafe uzak, internet yok ki hemen haberdar olsun. tel de yok. Meşhedden Medineye haber bir haftada gider ancak. Çünkü atla gidilecek. bu bir hafta boyunca eğer yeni İmam imametininin başladığını bilmezse o zaman görevini nasıl yapacak. Halbu ki imametin bir anlık icrasız oluşu yer yüzünün yıkılma sebebidir.

İşte bu yüzden İmametinin başladığı anı Allah onlara ilham ediyor, onlara deniyor ki önceki imam şu an şehid oldu bu yüce görev sende...

[/quote]

Sen kendi cevabında iki defa kiyas ettin! Ama kiyas senin mezhebinde haramdır. Bir imamın idare etmesini devlet başkanın ya da cumhur başkanın idare etmesi ile kiyas, iki ise imamı güneş ile kiyas ettin! Bu nedir ? [color=red]Senin şia usulunden haberin var mı, sen kiyas edirsen ?!

Diyorsun ki :

sünniler yanılan ve düzeltilen peygamber anlayışına sahipler
                          Subhanallah hakikaten sizin kendi akidenizden haberiniz yok. Git bir ibn Babveyh al Qumminin dediklerine bak, sonra sünnilere tene et :

مقدمة كتاب من لايحضره الفقيه - ج 1 - ص 70
                          9/ جواز السهو على النبي (ص) وسماه اسهاء من الله تعالى تبع في رايه ذلك شيخه محمد بن الحسن بن الوليد وتبعه على رأيه ذلك الشيخ الطبرسي في مجمع البيان كما نقل عنه التنكانبي في قصص العلماء والسيد الجزائري في الانوار النعمانية وفخر الدين الطريحي في مجمع البيان مادة (بدا) والمحقق الفيض الكاشاني في الوافي على مايظهر من كلامه ونقل عن الشيخ البهائي رحمه الله انه قال : ( الحمد لله الذي قطع عمره ولم يوفقه لكتابة مثل ذلك ) ونقل عن الشيخ أحمد الاحسائي انه قال : ( الصدوق في هذه المسألة كذوب ) ولايخلو قولهما من سوء ادب نربأ بامثالهما عن ذلك ونسأل الله العصمة والتوفيق . . . أ.هـ

al-'Allamah El-Şeyh Muhammed Cevad el-Faqih
                          [img width=800 height=600]http://upload.traidnt.net/upfiles/h3l89808.jpg[/img]

Bana de bu 100 sene yaşıyan imamınız ne edip islam ümmeti için ?! Hangi şiani düz yola koyup, ne kitap yazıp! Katoliklerin imamları - PAPA dünyada katoliklere destek edir , sizin imamınız nerede ?! Ne faydası var onun ?!

Diyorsun insanları irşad eden imam olmalı! NEREDE BU İRŞAD EDEN İMAM?!

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=21650.msg131711#msg131711 date=1316330874]

Ben kafamda elhamdullah zerre kadar sorun yok sadece yaziyi dogru yazmadim.insallah bu sorun sizin lehinize yok alehinize olacak insallah goruyoruz kardes sorulari yaninda cevap bulamayin komik olani sia alimlerin delil getirip kardesi ikna ediyorsunuz 12 imamin isimi hakta kardeste bir guzel cevap yazim bunlar sii alimi oldugu soyledi , seni de gordum sunni alimine yalan atarak efendi guzel soru soruyorsunuz diyorsun
                            [/quote] sənə kimsə məcbur eliyirki anadolu türkcəsiylə danışasan? a kişi yazından heçnə anlamaq mümkün deyile xəbərin var? arada bir qayıt öz yazını oxudə heç olmasa.. sən azəricə yaz, lazım olsa mən tərcümə edərəm (ama heçnə yazmamağın daha məsləhətdir)

illede bir şeyler yazayım diye yalan olsun, haksız olsun, iftira olsun, ne olursa olsun yeterki yazayım psikolojisi içindesiniz malesef. ya gerçekten anlayamıyorsunuz, ki Rabbim kalblerini mühürlediyi kimselerin hidayete ermelerinin mümkünsüz olduğunu beyan etmiştir, ya da kendinizi şeytana öğle kaptırdınız ki, hakkı bile bile kabullenemiyorsunuz.. Ne gariptirki şeytanda hakkın ne olduğunu bildiyi halde, onca sene Allaha ibadet etmesine ve meleklerin imamı ünvanına erişmesine rağmen, an geldiki imtihanın sırrını unutdu, Rabbinin emrine karşı geldi ve hakkı bilerek inkar etdi de cehennemi boyladı..
                            Sizinle fazla münazaraya gerek yok aslında, ne diyelim, inşallah yüce Rabbim sizi sevdiyiniz, saydığınız ibn teymiye gibi imamlarınızla, bizide sevdiyimiz, inanip iman etdiyimiz, gözlerimizin nuru, hayatımızı seve seve yollarında feda edeceyimiz Peygamberimizin (s.a.s) sevgili Ehli Beytiyle haşr eylesin. AMİN..

Yorum

Subhanallah hakikaten sizin kendi akidenizden haberiniz yok. Git bir ibn Babveyh al Qumminin dediklerine bak, sonra sünnilere tene et :

مقدمة كتاب من لايحضره الفقيه - ج 1 - ص 70
                              9/ جواز السهو على النبي (ص) وسماه اسهاء من الله تعالى تبع في رايه ذلك شيخه محمد بن الحسن بن الوليد وتبعه على رأيه ذلك الشيخ الطبرسي في مجمع البيان كما نقل عنه التنكانبي في قصص العلماء والسيد الجزائري في الانوار النعمانية وفخر الدين الطريحي في مجمع البيان مادة (بدا) والمحقق الفيض الكاشاني في الوافي على مايظهر من كلامه ونقل عن الشيخ البهائي رحمه الله انه قال : ( الحمد لله الذي قطع عمره ولم يوفقه لكتابة مثل ذلك ) ونقل عن الشيخ أحمد الاحسائي انه قال : ( الصدوق في هذه المسألة كذوب ) ولايخلو قولهما من سوء ادب نربأ بامثالهما عن ذلك ونسأل الله العصمة والتوفيق . . . أ.هـ

yine biryerlerden kesip yapıştırmışsın, iyide be adam bizler senin gibi ilimli irfanlı adamlar deyiliz ki, yazdıkların, yapışdırdıkların ne anlama geliyor türkcesin bir yazki yazdığınında bir deyeri, bir faydası olsun.. kim bilir, belki okuduktan sonra biz de kanırız.. sana yol gösterenlerin isteyide bu degilmi? anlamını yaz arkadaş, merak etdim..

Yorum

benim iki defa kıyas ettiğim yerleri de yaz da ona göre cevap yazacağım..

biz kimin yolundayız bizi kim irşad ediyor sanıyorsunuz?

Şia tarih boyunca hiç bir zaman zalim kralların gölgesinde nemalanıp onlardan aldığı ulufelerle ayakta durmadı. Tam tersine krallara hep baş kaldırarak onlara muhalefet ederek varlığına her türlü tehditlerle boğuştu.

bütün bunlara karşısında nasıl günümüze geldi sanıyorsunuz? Krallarla boğuşan başka fırkalar da vardı haricilik ve mutezile gibi mesela.. bunlar varlıklarını neden koruyamadı. Şia hak ve İmamın gözetimi ve irşadında olmayaydı o da diğerleri gibi yok olmaz mıydı?

bu bir

ikincisi hak olmayan ve masum imamın irşad etmediği bir gurup olaydı şia da sünniler gibi binbir parça olmaz mıydı? şia neden tek vücuttur tek yapıdır. tüm dünyada aynı şekilde namaz kılar ibadet ederler? bunları bir arada tutan İmam Zaman a.f.'ten başka kimdir?

siz batıl bir fırkayı tek olarak parçalanmadan yaşatın bakalım nasıl yaşatacasınız? sünnileri birleştirin bakalım başarabilecek misiniz, bunun hayali bile mümkün değildir..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X