Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere İmamet hakta Bir kac soru

Osman bəy Türkiyəli türklərdə bir yaxşı deyim var, eşitmisən hər halda, "zaman tekerrürden ibaret" deyə. İncimə ama sən və sənin kimi özünü sələf adlandıran əxilərin xəvaricləri yamsılamaqdan başqa heç bir iş görmürsünüz! Məlumatın var her halda, xəvariclər "bizə quran yetər" deyib peyqəmbərimizin (s.a.v.) sünnətini tərk etdilər və dindən çıxdılar! Allah xətrinə insafla söylə, burda şiə qaşdaşların gün kimi aydın getirdikləri dəlillərdən sonra "hədislərdən yox qurandan mənə bir ayə göstərin" demənlə xəvariclərdən nə ilə fərqlənirsən?
    ilk önce Allah'tan kork ! Ben bura gelirken münazara etmeğe gelmiştim ama bana küfür ediyorlar, hatta senin gibi insanlar benim isimimden yalan, konuşuyorsuz. Ben hadisi inkar etmiyorum, ben sadece Kurandan nass istedim getiremediler. Sen konuyu anlamadan dinlemeden benim hadis kabul etmediğimi iddia ediyorsun. Tövbe et.

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131367#msg131367 date=1315938793]
      [b]Bu doğru değil.

İbn Kesir " Bidayede " söyledi :

Ali b. Hüseyin b. Ali b. Ebi Talib el-Kureşi el-Haşimî. Zeynelabi- adıyla tanınmıştı. Annesi Seleme adında bir ümmû veledtir. Ali da kendisinden büyük başka bir kardeşi de vardı. Babasıyla bir-"kte öldürüldü.
      Biyografisini anlatacağımız bu Ali ise, babasından, amcası Hasan b- Aliden, Cabir'den, İbn Abbas'tan, Misver b. Mahreme'den, Ebu Hü-reyre'den, Safıye'den, Aişe'den ve Ümmü Seleme'den (ki bunlar Pey­gamber zevceleriydiler.) hadis rivayet etmiştir.

Ve o deyib:
      Ebu Cafer el-Bakır, birden fazla sahabeden rivayetlerde bulun­muştur.

http://darulkitap.com/oku/tarih/isla...#_Toc113034867[/quote]

bu şimdi bize karşı delilmi oluyor? biz sizin nasibi, harici kaynayan Emevi kaynaklarınızımı kabulleneceğiz? yoksa ibni Teymiyye ve onun nasibi ruhlu talebelerinimi? delil getireceksen sende bizim kaynaklardan bize delil getirmelisin. ibni Kesirinde, sizin kaynaklarınızında bizim yanımızda sinek kadar değeri yoktur. nasibi masallarını okumaya ise hiç hevesimiz yoktur.

başa düşdün Əfəndi? əgər başa düşmədinsə de, sənin üçün tərcümə edim.

Yorum

" Faradu Simtayn " sünni kitapı değil.[/quote]

ilk olarak, bunu ehli sünnet rical alimleri ile delillendir. yoksa senin gibi nasibilerin elinden gelse döverek öldürdüğnüz Nesainin, Rafizi ilan ettiğiniz Hakimin bile hadislerini kabullenmezsiniz.

[img width=996 height=600]http://gift2shias.files.wordpress.com/2010/09/faraid.jpg[/img]
        والحمد لله الذي ختم النبوّة والرسالة بمحمّد المصطفى الأميّ الأمين المأمون ، وبدأ الولاية من أخيه ، وفرع صنو أبيه ، المنزل من موسى فضيلته النبويّة (2) منزلة هارون ، وصيّه الرضي المرتضى ، علي ـ عليه السلام ـ باب مدينة العلم المخزون

مّ ختم الولاية بنجله الصالح (3) المهتدي الحجّة القائم بالحق … وآزره بالأئمة المعصومين من ذرّيّته أهل الهداية والتقوى

1) From Agha Burzugh al Tehrani

وقال آغا بزرك طهراني في كتابه ذيل كشف الظنون ص70 (فرائد السمطين في فضائل المرتضى والبتول والحسنين مرتب على سمطين أولهما في فضائل الامير عليه السلام في سبعين باباً وخاتمة ، وثانيهما في فضائل البتول والحسنين في اثنين وسبعين باباً لصدر الدين ابراهيم بن سعد الدين محمد بن المؤيد بن أبى الحسين بن محمد بن حمويه الحمويني الذي أسلم على يده السلطان محمود غازان في سنة 694 وتشيع أخيراً لكن أظهر التشيع أخوه الشاه خدا بندة نسخة منه عند السيد احمد آل حيدر).

2) Rafida also claimed that Dhahabi was student of this Hamaweih al Juwaini.

Zirkili in his book “al A’alam” (1/63) said:
        الجويني (644 – 722 ه* = 1246 – 1322 م) إبراهيم بن محمد بن المؤيد أبي بكر بن حمويه الجويني صدر الدين أبو المجامع : شيخ خراسان في وقته . من أهل (جوين بها رحل في طلب الحديث فسمع بالعراق والشام والحجاز وتبريز وآمل طبرستان والقدس وكربلاء وقزوين وغيرها وتوفي بالعراق عرفه ابن حجر (في الدرر) بالشافعي الصوفي وقال : خرج لنفسه تساعيات وجعله الأمين العاملي من أعيان الشيعة ولقبه بالحموئي (نسبة إلى جده حمويه) وقال : له (فرائد السمطين في فضائل المرتضى والبتول والسبطين – خ) في طهران (الجامعة المركزية 583) في 160 ورقة وقال الذهبي : شيخ خراسان كان حاطب ليل – يعني في رواية الحديث – جمع أحاديث ثنائيات وثلاثيات ورباعيات من الأباطيل المكذوبة وعلى يده أسلم غازان

3) The Sheikhs of Al Juwaini al Hamawaini were the biggest Anti-Sunni Shia scholars in history and he narrated hadiths from them:

[فرائد السمطين ج2 ص329]
        حديث العباس بن عبد المطّلب حول المهديّ (ع) وأنّه من ولد النبيّ (صلّى الله عليه وآله وسلم) وكلام للشيخ الإمام أبي علي الفضل بن علي بن الفضل الطبرسي رحمه الله : أخبرني الإمام سديد الدين يوسف بن علي بن المطهّر الحلّي فيما كتب لي بخطّه رحمه الله تعالى

4) The Twelver Shia themselves list al Hamawaini as one of their own authors:
        مجمع الفكر الإسلامي يصنف كتاب فرائد السمطين ضمن كتب الاثنى عشرية : إبراهيم بن محمد الحموي الجويني (644 – 722 هـ) عالم بالحديث . من شيوخ خراسان . لقب ب*صدر الدين رحل متقصيا للحديث إلى : العراق الشام الحجاز تبريز آمل بطبرستان القدس كربلاء قزوين وغيرها. من مشايخه : الشيخ سديد الدين يوسف بن المطهر الحلي المحقق الحلي ابنا طاووس الخواجة نصير الدين الطوسي إضافة إلى مشايخه من العامة . من تلاميذه شمس الدين الذهبي . أسلم على يديه غازان الملك . توفي بالعراق، الآثار : فرائد السمطين في فضائل المرتضى والبتول والسبطين (عربي / سيرة المعصومين ع زيارات) يتكون من سمطين : أحدهما في فضائل أمير المؤمنين (ع) موزعة على (70) بابا وخاتمة والآخر في فضائل المرتضى والبتول والحسنين (ع) ب*ـ (72) بابا كما ذكر فيه الزيارة الجامعة الكبيرة. فرغ منه سنة (716 ه*ـ)
        [موسوعة مؤلفي الإمامية - مجمع الفكر الإسلامي الجزء1 صفحة379]
        ikinci olarak, munazaracı muhalifine, muhalifin anladığı dilde delil sunmalıdır. burası ingilizce forumlar değil, türkçedir.

Yorum

[quote author=Elmeddin
          ikinci olarak, munazaracı muhalifine, muhalifin anladığı dilde delil sunmalıdır. burası ingilizce forumlar değil, türkçedir.
          [/quote]

sizden bunu duymak garip özellikle bana az bir şey ingilizce bilmeniz yeterli dedikten, ve foruma surekli ingilizce veyahut arapca, veyahut diger dillerde video koyup bunu demeniz hakikaten garip..
          Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=21650.msg131378#msg131378 date=1315945772]
            sizden bunu duymak garip özellikle bana az bir şey ingilizce bilmeniz yeterli dedikten, ve foruma surekli ingilizce veyahut arapca, veyahut diger dillerde video koyup bunu demeniz hakikaten garip..
            [/quote]
            ;d

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=21650.msg131378#msg131378 date=1315945772]
              sizden bunu duymak garip özellikle bana az bir şey ingilizce bilmeniz yeterli dedikten, ve foruma surekli ingilizce veyahut arapca, veyahut diger dillerde video koyup bunu demeniz hakikaten garip..[/quote]

garip olmasının sebebi anlamamanızdır, anlasaydınız garip gelmezdi. her şeyden önce benim ingilizcem zayıf, bunu inkar etmiyorum ama ben bu sözleri kendim için söylemiş değilim. zira ben daha tartışmaya dahil olmuş bile değilim. eğer konulara ortalama dalmak yerine baştan okusaydınız, bazı sorunlardan dolayı munazaraya müdahil olamadığımı beyan ettiğimi görürdünüz.

Efendi sana gelince, görüyorum ki, çok sırıtıyorsun. o zaman sana br soru: Muaviyede senin gibi sırıtırmıydı7 yoksa yemek yemekten sırıtmaya vakti yokmuydu? Muaviye her zaman açtı, çünkü lanetliydi

Yorum

bu şimdi bize karşı delilmi oluyor? delil getireceksen sende bizim kaynaklardan bize delil getirmelisin. ?
                Senin Şia kardeşlerin şöyle dedi :
                Gerek sünni gerek diğer tarihi kitaplarda geçen kesin gerçek olarak 11 tane imamın yaşadığı ve bunların alim ve diğer insanlardan farklı oldukları kesindir. hangi kitaba bakarsanız bakın 11 imam hakkında hiç bir günah, leke, insani noksanlık göremezsiniz. Bu 11 imamın hiç birinin hocasını gösteremezsiniz. Masum olmayan diğer tüm alimlerin hayat hikayelerini okuyun der ilimi şurdan okudu hadisi şundan aldı.. ama Ehlibeytin 11 imamı hakkında hiç bir zaman böyle bilgiler bulamazsınız.
                Şia kitaplarından söhbet getmiyor. Ve iyi biliyorum ki sizin kaynaklar ğuluv ile dop doludur. Ama Şia kardeşlerin bunu bizim kitaplara insad ettiniz!

ilk olarak, bunu ehli sünnet rical alimleri ile delillendi

Linkte arapça metn var. Faradu Simtayn muelifi rafidi olan ibn Muttahar al-Hilli ve Tusi gibi alimlerden nakl ediyor.

Muelif Hamaveyni kendi kitapında diyor :
                والحمد لله الذي ختم النبوّة والرسالة بمحمّد المصطفى الأميّ الأمين المأمون ، وبدأ الولاية من أخيه ، وفرع صنو أبيه ، المنزل من موسى فضيلته النبويّة منزلة هارون ، وصيّه الرضي المرتضى ، علي ـ عليه السلام ـ باب مدينة العلم المخزون

ثمّ ختم الولاية بنجله الصالح (3) المهتدي الحجّة القائم بالحق … وآزره بالأئمة المعصومين من ذرّيّته أهل الهداية والتقوى

Hangi sunni alimi şu sözleri söyler?

Yorum

[b]Bu doğru değil.

İbn Kesir " Bidayede " söyledi :

Ali b. Hüseyin b. Ali b. Ebi Talib el-Kureşi el-Haşimî. Zeynelabi- adıyla tanınmıştı. Annesi Seleme adında bir ümmû veledtir. Ali da kendisinden büyük başka bir kardeşi de vardı. Babasıyla bir-"kte öldürüldü.
                  Biyografisini anlatacağımız bu Ali ise, babasından, amcası Hasan b- Aliden, Cabir'den, İbn Abbas'tan, Misver b. Mahreme'den, Ebu Hü-reyre'den, Safıye'den, Aişe'den ve Ümmü Seleme'den (ki bunlar Pey­gamber zevceleriydiler.) hadis rivayet etmiştir.

[/quote]

Kırmızı cümlelerle yazdığın bölüm orada yok. bunu nereden buraya ekledin?

bu bir

ikincisi, Ali bin Hüseyn Zeynel Abidin a.s. asla Ebu Hureyre ya da Aişeden rivayette bulunmamıştır. ve onlardan rivayet etse bile bu onlardan ilim öğrendiği alamına mı gelir? hadis rivayeti başka ilimlerini onlardan öğrenmesi onları hoca kabul etmesi başka..

biz Ehlibeyt imamlarının hocaları yok ilimlerini başkalarından almadılar diyoruz..

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131368#msg131368 date=1315939212]
                    Bakın yine söyliyorum : ya bana tanınmış ve biz taraftan kabul olunmuş kitaplardan delil vereceksiniz, ya da konuyu bitirelim.
                    [/quote]
                    en çok Kur'an'ı tanıyorsun. ama imamete delil olarak gösterdiğimiz ayetler hakkında sorduğumuz sorularıa neden cevap vermedin?

12 imam hadislerini kütübü sitteden gösterdik. bizimkini reddettin ama hangi delille ve burda geçen 12 imam/halife kimler neden açıklamadın? ve delillerini göstererek..

seni inandırmak zorunda değiliz. ama sen Allah'a inandığını kütübü sittede geçen 12 halife hadisleri hakkında cevap vermeye çağrılmayacağını mı sanıyorsun? Her insan topluluğunu imamıyla çağıracak olan Allah'a bu 12 imama inanmadığında vereceğin cevap ne olacak acaba? Ve ne için 12 Ehlibeyt imamı hakkında kitaplarda geçen bilgileri cevaplayamıyorsun?..

Sünni hadis kitapları neden 12 imamdan hadis almadılar neden Peygamberin Ehlibeytini fıkıhta hadiste tefsir ve akaitte imam sayıp bunlara tutunmadılar da haklarında hiç bir delil olmayan ebu hanife ebu hureyre gibilerinin ardına düştüler?

siz hangi delille 4 mezhebi hak görüyorsunuz 4 mezhebin dini konularda taklit edilebileceğini açıklayan hangi hadis ayet var?

ve birbirlerine zıt olan hükümlerin sahiplerinden hangisinin Allah yolunda olduğunun ayırt edici ölçütü nedir ve hangi delille?

bir kere sizin sisteminizle bizim sistemimizin denk olabilmesi için bizim kendi sistemimizi kendi kaynaklarımızdan hiç kuşku getirmeyecek şekilde delillendirdiğimiz gibi sizin de kendi sisteminizi kendi kaynaklarınızdan delillendirebilmeniz gerekir. tabi bizim sistemimizden sizin kitaplarınızdaki delillerimizi ve 12 imam ve Ehlibeyte tutunmak gibi sizin kaynaklarınızdaki hadisleri akla ve tarihi gerçeklere göre doğru açıkladıktan sonra...

Yorum

Şia kitaplarından söhbet getmiyor. Ve iyi biliyorum ki sizin kaynaklar ğuluv ile dop doludur. Ama Şia kardeşlerin bunu bizim kitaplara insad ettiniz!

bu bölümü anlamadım?

Yorum

..Zeyd b. Sabitden dedi ki: Rasulullah s.a.a buyurdu ki: "Şüphesiz ben, sizler için yerime geçecek iki halife bı­raktım. Yerle semanın arasında uzatılmış sağlam bir ip olan Allah'ın ki­tabı ve İtretim Ehli beytim. Bu ikisi Havz başında bana kavuşuncaya kadar asla birbirinden ayrılmayacaklardır."

Hadisten sonra kitabın muhakkiki Şuayb el-Arnaut diyor ki:

تعليق شعيب الأرنؤوط : حديث صحيح بشواهده
                        Şuayb el-Arnaut: sahih bişevahidi.

Ahmed b. Hanbel, "Müsned", 5/181, hadis 21618

şimdi burdaki hadis, sünnilerin kabul edip tanıdığı bir mezhep kurucusuna ait. ve deniyor ki:

Şüphesiz ben, sizler için yerime geçecek iki halife bı­raktım. Yerle semanın arasında uzatılmış sağlam bir ip olan Allah'ın ki­tabı ve İtretim Ehli beytim. Bu ikisi Havz başında bana kavuşuncaya kadar asla birbirinden ayrılmayacaklardır."

büyüttüğüm yerlerdeki ifadeler:

Peygamberin yerine geçecek iki halife. Kur'an ve Ehlibeyt. Ve bunların ömürleri Kevser Havuzuna kadar sürecek. Üstelik birbirlerinden hiç ayrılmayacaklar. neden ayrılsınlar ki, hak tek değil midir? her ikisi de hakkı söyleyen iki kişi neden birbirinden ayrılacak ayır şey söylemeleri mümkün müdür?..

işte Ehlibeytin sadece Ali Hasan Hüseyn ve Fatıma s.a.'dan ibaret olduğunu düşünsek o zaman bunlar kısa sürede şehid oldular. onlardan sonra 1300 yıl geçti. ve daha da kıyamet kopmadı. Peygamber sizlere bıraktım dediğine göre tüm ümmetine sesleniyor ve tüm ümmete bunları bırakmış oluyor. eğer bıraktım kelimesiyle onların yani Ehlibeytin ölüp geriye kalan sözleri olaydı o zaman ehlibeytim demez sünnetim derdi, hadislerim derdi neden kendi hadislerini sünnetini bırakmayıp Ehlibeytim diyor ki?..

işte bu hadis de kıyamete kadar yaşayacak olan Ehlibeyti bize gösterip onlara sarılmamızı yani iman etmemizi yoksa sapıtacağımızı buyurmakta..

anlayana delil çok hem de kendi kaynaklarından..

Yorum

Kırmızı cümlelerle yazdığın bölüm orada yok. bunu nereden buraya ekledin?
                          http://darulkitap.com/oku/tarih/isla...#_Toc113034630

ikincisi, Ali bin Hüseyn Zeynel Abidin a.s. asla Ebu Hureyre ya da Aişeden rivayette bulunmamıştır. ve onlardan rivayet etse bile bu onlardan ilim öğrendiği alamına mı gelir? hadis rivayeti başka ilimlerini onlardan öğrenmesi onları hoca kabul etmesi başka..
                          Bulunmayip, bulunsada bile?!! Bu ne söz?! İlmin yok bu konuda konuşma.

Ben sana yine soru veriyorum. Bana cevap yalnız tanınmış,ve kabul olunmuş kitaptan ver.

Misal Taberi , Nesai, Tirmizi, İbn Mace, Buhari, Muslim, Ahmed, i̇bn Sünni, Marvazi, Acurri, ve.s.

Bana rafidi olan, yahut akidesi bilinmeyen, yahut akidesi bilinip, muhedis gibi şöhret yapmayan insan lazım değil !

Hadis getirirken, Arapça metni olsun, senedi olsun.

Soruyu tekrarlıyorum :

Resulullah (sallalahu alaihi va ala alihi va sallam) acik ve net şekilde bir defa olsun söyledi mi ki : Ey Müslumanlar siz Ali, Hasan , Huseyin , Ali ibn Huseyin, Bakir , Cafer ve.s. İmametine iman getirmelisiniz ?

Ben 9 yıla yakın şiilerle münazara ediyorum, bana Sibt ibn Cevzi, Cuveyni, Kunduzi gibi alimlerden delil vermeğe komik bir şey !

Yorum

[b][quote author=Qom_u_aşk link=topic=21650.msg131395#msg131395 date=1315953149]
                            ..Zeyd b. Sabitden dedi ki: Rasulullah s.a.a buyurdu ki: "Şüphesiz ben, sizler için yerime geçecek iki halife bı­raktım. Yerle semanın arasında uzatılmış sağlam bir ip olan Allah'ın ki­tabı ve İtretim Ehli beytim. Bu ikisi Havz başında bana kavuşuncaya kadar asla birbirinden ayrılmayacaklardır."

Hadisten sonra kitabın muhakkiki Şuayb el-Arnaut diyor ki:

تعليق شعيب الأرنؤوط : حديث صحيح بشواهده
                            Şuayb el-Arnaut: sahih bişevahidi.

Ahmed b. Hanbel, "Müsned", 5/181, hadis 21618

şimdi burdaki hadis, sünnilerin kabul edip tanıdığı bir mezhep kurucusuna ait. ve deniyor ki:

Şüphesiz ben, sizler için yerime geçecek iki halife bı­raktım. Yerle semanın arasında uzatılmış sağlam bir ip olan Allah'ın ki­tabı ve İtretim Ehli beytim. Bu ikisi Havz başında bana kavuşuncaya kadar asla birbirinden ayrılmayacaklardır."

büyüttüğüm yerlerdeki ifadeler:

Peygamberin yerine geçecek iki halife. Kur'an ve Ehlibeyt. Ve bunların ömürleri Kevser Havuzuna kadar sürecek. Üstelik birbirlerinden hiç ayrılmayacaklar. neden ayrılsınlar ki, hak tek değil midir? her ikisi de hakkı söyleyen iki kişi neden birbirinden ayrılacak ayır şey söylemeleri mümkün müdür?..

işte Ehlibeytin sadece Ali Hasan Hüseyn ve Fatıma s.a.'dan ibaret olduğunu düşünsek o zaman bunlar kısa sürede şehid oldular. onlardan sonra 1300 yıl geçti. ve daha da kıyamet kopmadı. Peygamber sizlere bıraktım dediğine göre tüm ümmetine sesleniyor ve tüm ümmete bunları bırakmış oluyor. eğer bıraktım kelimesiyle onların yani Ehlibeytin ölüp geriye kalan sözleri olaydı o zaman ehlibeytim demez sünnetim derdi, hadislerim derdi neden kendi hadislerini sünnetini bırakmayıp Ehlibeytim diyor ki?..

işte bu hadis de kıyamete kadar yaşayacak olan Ehlibeyti bize gösterip onlara sarılmamızı yani iman etmemizi yoksa sapıtacağımızı buyurmakta..

anlayana delil çok hem de kendi kaynaklarından..
                            [/quote]
                            Bu ne ya laf laf laf hakikaten sende ilimi münazara yok ben bu mesajına cevap verdim

ya hu Resulullah (sallalahu alaihi va ala alihi va sallam) acik ve net şekilde bir defa olsun söyledi mi ki : Ey Müslumanlar siz Ali, Hasan , Huseyin , Ali ibn Huseyin, Bakir , Cafer ve.s. İmametine iman getirmelisiniz ?

Yorum

o zaman seninkiler de laf..

sorma kardeşim.. dinlemeyeceksen. cevaplamayacaksan.. bu kadar delille taşlar bile yükseklerden parçalanarak düşer Allah'tan korktuklarından...

kalbini kontrol et. sana senin kitaplarından hadisler getiyoruz. ayet sunuyoruz bizim verdiğimiz anlamları reddediyor ama reddetme delillerini ortaya koymuyor bunların ne sahih olduğunu söylüyor ne uydurma olduğunu söylüyorsun. başka anlamı var diye de demiyorsun..

sadece yalanlama... başka bi şey yok..

Yorum

Ey Müslumanlar siz Ali, Hasan , Huseyin , Ali ibn Huseyin, Bakir , Cafer ve.s. İmametine iman getirmelisiniz ?

Ehlibeyte uyun iman edin demiş mi?

Ehlibeytin kim olduğu da var kitaplarda ve o günkü insanlar da Ehlibeytin kimler olduğunu biliyorlar.. itretin kimler olduğunu biliyorlar.. bu durumda imametine iman getirmelisiniz demiş olmuyor mu?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X