Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bu ayet çocuklarla evlenmeyemi onay veriyor? Yoksa insanlar mı yanlış anlıyor?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ben mantıklı bulmuyorum. Sonuçta buluğ çağına erişmemiş, iyi ile kötüyü ayırt edemeyen biriyle evlilik nasıl olur? Olsa bile sağlıklı mi bu? Bence bu ayette farklı bir anlam var.
    Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
    Hz.Peygamber (saa)

Yorum

Allah ve Resulu hüküm verdiğinde mantık biter.

Yorum

Ben mantıklı bulmuyorum. Sonuçta buluğ çağına erişmemiş, iyi ile kötüyü ayırt edemeyen biriyle evlilik nasıl olur? Olsa bile sağlıklı mi bu? Bence bu ayette farklı bir anlam var.
        Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
        Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=19836.msg119909#msg119909 date=1299783259]
          Allah ve Resulu hüküm verdiğinde mantık biter.
          [/quote]
          hocam mantığı nedir gerekli açıklamaları yaparsanız bizi de bilgilendirmiş olursunuz.
          Hz.Peygamber (saa)

Yorum

eger ayet o anlamda ise ben kabul ederim hiç tartışmam bile...allah ve resulunun hukmu tartışılmaz.

Yorum

Alimlerimizin affına sığınarak verdikleri fetvalardan habersiz olarak bunu yazıyorum.. Ama onlar eğer farklı görüyorlarsa onların dediği daha doğrudur.

ama ayette adet görmeyen o bayanlar deniyor

yani o bayanlar çocuklar mı yoksa kadınlar mı sorusu gündeme geliyor ki bu da daha önceki nisa kelimesiyne bağlanmakta ve kadınlar evli kadınlar anlamına geliyor.. bakire bayan (adete ulaşmamış küçük kızlar) için nisa kelimesi uygun bir kullanım olmaz. yani burda geçen eğer yaşı küçük olan ve bu küçüklükten dolayı adete ulaşmamış kız çocukları olsaydı o zaman nisa kelimesi yerine küçük kız anlamına gelen bint kelimesi dha uygun olurdu..

tüm bunlar bize ayette adet görmeyen tabiriyle hastalıktan dolayı adet görmeyen kadınların kastediği düşüncesini uyarıyor. Veya buna ek olarak Kur'an'ın evrensel kıyamete kadar geçerli olduğu ve bilimin tıbbın sürekli geliştiği göz önüne alınır da adetki tamamen kaldıran tıbbi müdahale ya da genetik değişiklik durumunda böyle adet görmeyen kadınların boşanma zamanında iddet/bekleme süreleri düzenlenmiş olur..

hatta geleceği bırakın ben bundan bir kaç yıl önce okuduğum bir bilimsel makalede mevcut tıbbın adeti tamamen ortadan kaldırabildiğine bazı kadınların bu yöntemi uygulayarak adetten tamamen kesildiğini belirtiyordu..

yani burdaki ayetten illa da adet yaşına ulaşmamış kız çocukları anlamı çıkmaz...

Yorum

: Bu ayet çocuklarla evlenmeyemi onay veriyor? Yoksa insanlar mı yanlış anlıyor?

tabi, cocuk olacak olsaydi, veya evlenmemis kiz cocugu kastediliyor olsaydi benat gelirdi oradaki ayette. birkere ayet iddet muddetini tanimlarken, bu muddetin kendileri icin baglayici oldugu zumreyi icine dahil ediyor. kiz cocugunu evlendirmek isterse birisi (diyelim ki resit olmadan evlendirmek istedi zorla), iddet suresi diye birsey o cocuk icin sozkonusu bile olmaz ki zaten.
                ferheng@hotmail.com.tr

Yorum

: Bu ayet çocuklarla evlenmeyemi onay veriyor? Yoksa insanlar mı yanlış anlıyor?

Çocuk meselesi çocuklarla evlilik evet var doğrudur bu da Şia’ya ait bir şey değil bütün mezheplerde var ama çocukla evlenmek derken farklı anlamayın sadece karı koca olunur, mahrem olunur ama karı koca ilişkisi kurulmaz onunla onun için çocuğun büyümesi gerekir.

Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bu durumda Ehl-i sünnetin hadis külliyatında geçen Peygamberin müminlerin annesi Ayşe'nin daha 6 yaşında iken Peygamberin onunla evlenmesi ve hicretten sonra yani müminlerin annesi Ayşe buluğ çağına eriştiği (9 ) yaşta zifafa girdikleri rivayetini eleştirmemiz abes olur.

İslam dini buna cevaz veriyor mu veriyor yukarda yazılanlara göre.
                    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=19836.msg120443#msg120443 date=1300318926]
                      HUVE'L AZİZ

Bu durumda Ehl-i sünnetin hadis külliyatında geçen Peygamberin müminlerin annesi Ayşe'nin daha 6 yaşında iken Peygamberin onunla evlenmesi ve hicretten sonra yani müminlerin annesi Ayşe buluğ çağına eriştiği (9 ) yaşta zifafa girdikleri rivayetini eleştirmemiz abes olur.

İslam dini buna cevaz veriyor mu veriyor yukarda yazılanlara göre.

[/quote]

bunu özellikle Cafer Bendiderya üstadımıza sordum ondan gelen cevap böyle idi!
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

: : Bu ayet çocuklarla evlenmeyemi onay veriyor? Yoksa insanlar mı yanlış anlıyor?

[quote author=Hudeyfe link=topic=19836.msg120443#msg120443 date=1300318926]
                        HUVE'L AZİZ

İslam dini buna cevaz veriyor mu veriyor yukarda yazılanlara göre.[/quote]

bunun caiz olması bu hadisi tenkid edemeyizmi demek oluyor? o kadar tenkid edilen konular var ki. mesela ben Rasulullahın s.a.a Aişe ile 16-18 gibi yaşlarında evlendiğini de duymuştum.

Yorum

bu konu hep gundeme getirilmistir, hz aisenin en az 18 yasinda oldugu artik kesinlik kazanmis birsey.
                          ferheng@hotmail.com.tr

Yorum

illa ehli sünnet hadislerini savunulacak öyle ki bu hadislerle islama laf gelse bile önemli değil yeter ki ehli sünnet hadsileri savunulsun.

Yorum

HUVE'L AZİZ

Müminlerin annesi Ayşenin 16 ile 19 yaşları arasında evlendiğini bende kabul ediyorum ehl-i sünnetin hadis külliyatında geçen 6 yaş meselesini tevil edenler var mesela buluğ çağından sonra 6 yaş diyen muhaddisler var bu konuda Canan Ceylan'ın Entelektüel ve Siyasal Kişiliğiyle Hz Ayşe adlı kitabı tavsiye ederim.

Benim dediğim farklı bir hadis niye tenkid edilir ya ravi silsilesinden dolayı doğan sorunlardan dolayı yada metin üzerinden kur-an'a sünnete ahlaka vs ters olduğu için değilmi?

Ehl-i sünnetin hadis külliyatında geçen 6 yaş ile ilgili rivayet en azından Şeyheynde sahih yollarla geldi (Ehl-i sünnetin hadis kriterlerine göre) bu noktada tenkid edilmez zaten biz yıllarca ravi silsilesi ile ilgili bir tenkid te yapmadık ki en azından ben yapmadım yapanıda görmedim. Kur-ana sünnete Peygamber ahlakına risaletine ters diye eleştirdik değil mi? Ki ben bu sebeplerden dolayı eleştirdim ama görüyoruz ki bunu şiada kabul etmekte ( bu tarz evliliği) Kur-andan bir ayete dayandırmaktadır yani kur-ana sünnete ahlaka Peygamber risaletine ters değil. Bu noktada da eleştirmez eleştirmeye kalksak mektebimizin kabul ettiğinide eleştirmemiz gerek kalır o zaman.

Nesi eleştirilir geriye kalan tek sebep bu rivayete zıd rivayetlerin daha ma'kul ve makbul olduğunu ıspat edip ya 6 yaş ile ilgili hadis tevil edilir (bazı muhaddisler gibi) yada red edilir gerekçeler sunularak gerekçede şu olsa gerek yaş yanılması. Bundan öte bir sorun yok.

Hadisleri savunma konusu valla kardeş birileri islama saldırmak için bir sürü bahaneler üretirler bunuda gerek kur-andan gerekse hadislerden çok rahat bir şekilde bulup yapıyorlar bu onların kendi cahillikleri kendi had bilmezlikleri. Aman onlar bi şey demesin islama saldırmasın diyerek ne kur-ana ne sünnete ne Peygamber ahlakına nede Peygamber risaletine vede nede fıkha ters olmayan bir hadisi red edecek değilim. Ha sen red edebilirsin uydurma olduğunuda söyleyip eleştirebilirsin ama bunun hesabını vereceğinide unutmaman gerektiğinide bilmen gerek. Yukarda dediğini niye uygulamıyorsun.

"eger ayet o anlamda ise ben kabul ederim hiç tartışmam bile...allah ve resulunun hukmu tartışılmaz."

6 yaş meselesi kurana tersmi ayete göre değil eee o zaman başkaları eleştirmesin diye niye red edesin.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=19836.msg120483#msg120483 date=1300370712]
                                6 yaş meselesi kurana tersmi ayete göre değil eee o zaman başkaları eleştirmesin diye niye red edesin.[/quote]

burada mesele hadisin Kurana ters olup olmadığı değil. dinin buna cevaz vermesi her kes yapacak ve ya mutlaka yapılmıştır anlamına gelmez, gelemez. bizim burada sözünü ettiğimiz bu olayın uydurma olmasıdır. dinin buna cevaz vermediği için değil bunun gerçek olmadığı için.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X