Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bu ayet çocuklarla evlenmeyemi onay veriyor? Yoksa insanlar mı yanlış anlıyor?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah'a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.

2-Cübbeli Ahmet teke tekte Şii kitaplarını okuduğunu ve çocuklarla bile evlenilebileceğinin yazdığını söyledi. O konuşması sırasında ben Şiadan nefret ediyordum. Ama şimdi aklıma geldi paylaşayım dedim. Var mı böyle yazılar Şii kitaplarında? Cübbeli neyi kastediyor?

cübbeli şia hakkında atıp tutuyor hep..
    gene bir teke tek de murat bardakçının soruları karşısında (sanırım şia hadislerini kabul ediyormuusn diye sormuştu)
    bi kaç şey geveledikten sonra şöyle demişti..

bu konuda eğer bir program yapmak isterseniz bu mevzuları iyi bilen suriyeli bir tandığım var onu getireyim...
    böylece kendi bilgilerinin de birilerindne duyma oldugunuda itiraf etmiş oldu.

hiç bir kelimesine itibar edilmez cübbelinin. Tek marifeti tekfir ve iftira

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Cübbeli her halde vehhabi (sünni) imamın verdiği fetvayı okuyormuş: vehhabi (sünni) imamın konu hakkında fetvası

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=19836.msg119841#msg119841 date=1299753366]
        Cübbeli her halde vehhabi (sünni) imamın verdiği fetvayı okuyormuş: vehhabi (sünni) imamın konu hakkında fetvası
        [/quote]

Elmeddin kardeş sen iyi bir araştırmacısın. Şia da var mı böyle bir şey?

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=19836.msg119842#msg119842 date=1299753750]
          Elmeddin kardeş sen iyi bir araştırmacısın. Şia da var mı böyle bir şey?[/quote]
          şuana kadar böyle bir şey ile karşılaşmış değilim.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bu konuda İmam Humeyni'nin fıkıh risalelerine bakmakta yarar var. İmam orda farklı bir fetva verdi cübbelinin beyan ettiği gibi değildir. Bir ara biri bu konu hakkında delil getirmişti İmamın ya Tahrirul Vesile veya Tavzihul Mesail de olsa gerek. Kevserin kütüphanesine bakmıştık alim bir arkadaşla ordaki fetva beyan edilenden farklı idi.
            EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

"Humeyni'nin Tahrirul Vesile adlı kitabında 12. meselede ise dokuz yaşından küçük eşiyle süt emme çağında olsa bile ona şehvetle dokunup sarılabileceğini söylüyor!"

İşte bu ifade arkadaşlar yazıyor mu gerçekten?

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=19836.msg119848#msg119848 date=1299755555]
                HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bu konuda İmam Humeyni'nin fıkıh risalelerine bakmakta yarar var. İmam orda farklı bir fetva verdi cübbelinin beyan ettiği gibi değildir. Bir ara biri bu konu hakkında delil getirmişti İmamın ya Tahrirul Vesile veya Tavzihul Mesail de olsa gerek. Kevserin kütüphanesine bakmıştık alim bir arkadaşla ordaki fetva beyan edilenden farklı idi. [/quote]
                doğrudur, hatırladım onu. "Tahrirul Vesile" Nikah kitabında 11 ve ya 12-ci meselede geçiyor bu.

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=19836.msg119854#msg119854 date=1299756064]
                  "Humeyni'nin Tahrirul Vesile adlı kitabında 12. meselede ise dokuz yaşından küçük eşiyle süt emme çağında olsa bile ona şehvetle dokunup sarılabileceğini söylüyor!"

İşte bu ifade arkadaşlar yazıyor mu gerçekten?
                  [/quote]
                  nasıl böyle bir şey olabilir ya ben de merak ettim gerçekten var mi? Şimdiye kadar ben böyle bir şeye şahit olmadım.
                  Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                  Hz.Peygamber (saa)

Yorum

imamlar öyle diyorsa doğrudur zaten ayetin zahiride onu gösteriyor.

Yorum

Çocukla nasıl evlenilir ya. Bunun başka bir anlamı olmalı
                      Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                      Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=19836.msg119855#msg119855 date=1299756798]
                        doğrudur, hatırladım onu. "Tahrirul Vesile" Nikah kitabında 11 ve ya 12-ci meselede geçiyor bu.
                        [/quote]

buraya alıntılayabilir misin Elmeddin kardeş ifadeye bakalım inşaAllah.. barışın en baştaki mesajındaki cümle ayet sanırım. ayetse onu belirtseydi aydınlatıcı olurdu..

Yorum

Bununla ilgili İmam Humeyni'nin ra Tam ilmihal'ine baktım. Orada da şöyle bir şey geçiyor:
                          Balig yani mükellef olmuş bir kızı kocaya vermede acele etmek müstehaptir. Imam cafer sadık'in as şöyle buyurduğu nakledilmiştir:
                          Erkeğin mutluluklarından birisi, kızının, kendi evinde hayız görmemesidir.
                          Hz.Peygamber (saa)

Yorum

EN BAŞTA YAZAN TALAK SURESINDEN AYETTİR.

Yorum

Kadınlarınızdan artık adetten kesilmiş olanlarla henüz adet görmemiş bulunanların iddet (bekleme süre)leri, -eğer şüpheye düşecek olursanız (bilin ki)- üç aydır. Hamile kadınların bekleme süresi (ecel) ise, yüklerini bırakmaları (ile biter). Kim Tanrı'dan korkup sakınırsa (Tanrı) ona buyruğunda bir kolaylık gösterir. Talak 4

bu konuyu biriyle konuşmuştuk ama kiminle hatırlamıyorum.. Ama ben burdaki adet görmemiş bulunanlardan sadece çocuklar anlaşılacak diye bir şart görmüyorum..

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X