Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bu ayet çocuklarla evlenmeyemi onay veriyor? Yoksa insanlar mı yanlış anlıyor?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bu ayet çocuklarla evlenmeyemi onay veriyor? Yoksa insanlar mı yanlış anlıyor?

ve aleykum es-selam kardesim. Bu kitap kesinlikle Seyyid Humeyni r.a'indir ve bunda süphe yoktur. Hatta ögrencileri bu kitaba talik yazmistirlar ve bu konuda ögrencileri ona muhalefet etmistirler. Suan telden yazdigim icin uzunca yazamiyorum, insaAllah genisce yazacagim.

Yorum

Ynt: Bu ayet çocuklarla evlenmeyemi onay veriyor? Yoksa insanlar mı yanlış anlıyor?

Elmeddin agam hoş diyorsun, şöyle birşey var öğrencileri bile muhalefet etmiş hele Üstad Cafer Süphani demiş.Ben Cafer Süphani hayranıyımdır kendileride boşuna itiraz etmemiştir.Gerçekten bende doğru bulmuyorum şayet senin bilginin dahilindeyse İmam Humeyninin bunu neye dayanarak dediğini bulabilirmisin.Şimdiden teşekkür ederim.
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Humeyni'nin bebeğe şehvetle dokunmak ve öpmek caizdir fetvası var evet ama bu nasibi mollalarınında fetvasıdır aynı zamanda sadece humeyni dememiş ondan evvel birçok sünni alimde bu fetvayı vermiş

ama konu şu sünni bu fetvayı verirde nasıl bir şii alim bu fetvayı verebilir açıkçası humeyninin felsefeci bir alim olması ve reformist olması nedeniyle bu fetvayı vermiş olabileceğini düşünüyorum.

Yorum

Eğer İmam Humeyni (ra) bu fetvayı Kuran'a ve ya hadislere bakarak vermişse bu ahbarilerin de uyguladığı bir yöntem değil mi? Ayrıca sizde İmam Humeyni'nin bu fetvayı neden verdiği konusunda fikir yürüterek felsefe yapmış oldunuz. Felsefe işte böyle bir şey kardeşim. En içten saygılarımla...
          Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Özdemir ağabey evvela ayet ve hadislerde ben buna rastlamadım mutekaddimun alimlerimizden de buna benzer bir fetva işitmedim var ise o vakit başka ama o deliller gelmediği müddetçe humeyni içtihadıyla bu fatvaya varmıştır ve bu yüzden de içtihad felsefe ve diğer bid'atlerden etkilenmiştir.Benim sözlerimin felsefe ile ne alakası var ayet ve hadislerde olmayan hükümlere karşı çıkmak felsefe olur mu haşa !!! yani mutekaddimun hem felsefeye reddiye yaptı hemde reddiye yaparken felsefemi yapmış oldu siz her cevabı felsefe mi sanıyorsunuz felsefenin tanımını öğrenin evvela felsefe insanın aklı ile doğruya ulaşması demektir.felsefe bu yüzden hatalıdır eğer insan aklıyla doğruya ulaşabilecek olsa hüccetlere gerek kalmazdı hadislermizi okuduğunda buyuruyor ki hüccetler olmaksızın hiçbir kimse hidayet olunmaz o hüccetlerde sadece resul ve vasileridir.

Yorum

Sevgili Muhammed Dersimi

Senden usulu kafi de yer alan akıl ile ilgili hadisleri tekrar okumanı rica ederim. Eğer akıl doğruya ulaşmak için bir araç değilse, siz doğruya yani Ehl-i Beyt yoluna nasıl ulaştınız? Ama derseniz ki Kuran'ın ve hadislerin karşısında akıl hüccet olamaz, bu söze karşı ne diyebiliriz? Elbette öyledir.

Ama hadislerin zahirinden hüküm çıkartamayıp, aklı ile hadisleri daha kuvvetli bir şekilde tahlil ediyorsa ve diyorsa ki ben bu hükmü aklımı kullanarak hadislerden çıkardım, biz bu insana karşı ne diyebiliriz? Sonuçta sizde İslam'i inançlarınızı hadislere bağlamıyor musunuz?

Bana ağayı gulpeygani'nin Facebook'u haram kabul ettiğini söylemişdiniz. Ama ben diğer müçtehitlerden böyle bir fetvayı duymadım. Şimdi sizin İmam Humeyni hakkında ki tezini bu müçtehidimize de uygulayabilir miyiz? Ayrıca bu müçtehidimiz aklını kullanmadan sadece Kuran ve hadislerden facebook hakkında hüküm verebilir mi? Yani ben elbette inanıyorum ki Ağayı Gulpeygani bu hükmü Kuran ve hadislerden vermiştir. Ama aklını kullanarak, derin bir tefekkürle bu hükme varmıştır. Allah herşeyin en iyisini bilir.
              Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Cevaplar için tesekkurler.

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X