Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. FATIMA'NIN (s.a) ŞEHADETİ HİKAYE DEĞİL GERÇEKTİR

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. FATIMA'NIN (s.a) ŞEHADETİ HİKAYE DEĞİL GERÇEKTİR

imam ali aleyhisselamın ömer oğlunda adı olabilir ama ömer bin hattab diye oğlu yoktur!

kişi imzasında ömer bin hattab yazılı resim kullanıyorsa, men gidip ona imam Ali a.s sevdiği için ömer bin hattabın adını imza olarak kullanıyor diyebilir miyim gardaşım menim.
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

bu arada mehmet ufukalp gardaşım.
      sen ömer bin hattabın, şimdi cennette Resulullah'ın kanatları altında olduğuna iman getiriyor musun?
      [center]
      [center]

Yorum

Sanırım bu gidişle Cihandarı şii olduğuna pişman edeceksiniz.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23204.msg150620#msg150620 date=1336641868]
          Sanırım bu gidişle Cihandarı şii olduğuna pişman edeceksiniz.
          [/quote]
          est. haşa o ne demek. cihandar kardeşin şiiliğin hak olduğuna iman getirmesi için elimden geleni yapmaya hazırım. ama arkadaşlar onun şimdiki haliyle şii olup olmadığını konuşmuşlardı.
          mende dikkatimi çeken bölümleri paylaştım.
          zaten bizim amacımız şiiliği yaymak değil midir.
          bir taraftan yayarken diğer taraftan şii olanları pişman eder miyiz gardaşm
          [center]
          [center]

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23204.msg150618#msg150618 date=1336641792]
            bu arada mehmet ufukalp gardaşım.
            sen ömer bin hattabın, şimdi cennette Resulullah'ın kanatları altında olduğuna iman getiriyor musun?
            [/quote]

Gardaş, ben Ömer Bin Hattabtan ziyade gendimi düşünim.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=siyahi link=topic=23204.msg150634#msg150634 date=1336643622]

terbiyesizligin luzumu yok,[/quote]
              terbiyeyi senden öğrenecek değlim. hamd olsun.

dogru gerçi cennetin basına sen varsın birine geç dersin oburunu dur..
              cennetin kapısında men deği imam Ali a.s var ve birine geç, diğerine dur diyende imam Ali a.s dir.

Mufazzel şöyle naklediyor:
              "İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’a arz ettim:
              İmam Ali Aleyhisselam hangi sebepten dolayı cennet ve cehennemin bölücüsüdür? İmam Aleyhisselam şöyle buyurdu: Çünkü O’nun sevgisi iman ve ona buğz etmek küfürdür. Cennet iman ehli için cehennem de küfür ehli için yaratıldı. Bu yüzden İmam Ali Aleyhisselam cennet ve cehennemin bölücüsüdür. Cennete İmam Ali Aleyhisselam’ı sevenden başkası giremez ve cehenneme O’na buğz edenler dâhil edilirler..."

Kaynak: İlel-ul Şerai, Kelimat-ul Meknune

bu durumda Ömer bin Hattab'ın nerede olduğunu ben değil imam ALİ A.S karar vermiştir.

alimlerin diyor karışma onların mukaddesatına
              biz alimlerimizin fetvalarına amel ediyoruz ve sizin mukaddesatınıza ne demişiz göster hadi!
              gösteremezsen yalancı olursun

ama nedense bi kaşıma duygusu var,
              bana terbiyeden söz edene bakın ey şiiler ey sünniler
              sen bu terbiyeyi krallarından mı aldın?

merak etm hz omer r.a nereye gittiginin senın nereye gidecegine katkısı yok sen kendi işini bak kendı amelini duşun, gundemi takip et biraz hep aynı laflar..
              men kendi işime bakıyorum zaten. söylediğim gibi ömer nerde ne yapıyor hiç merak etmiyorum.
              çünkü biliyorum yerini. hep aynı laflar mı?

hep aynı kaynaklarla size delil sunmaktan başka ne yapabiliz ki?
              başka kaynak sunulunca o değersizdir o geçersizdir diyorsunuz.
              bizde mecburen aynı kaynaklarınızdan sizi hidayet etmeye çalışıyoruz

şimdi ben kalkıp burda desem ben humeynının nerede olduguna eminim deyip sonunada [img alt=:cilgin]http://www.velayet.com/Smileys/default/afro.gif[/img] boyle bir şey koysam terbiyesizlik olmaz mı ?
              istersen sen de ki İmam Humeyni'nin yerini bizzat ben seçtim ve filan filan yerde şöyle şöyle...

ben hiç cevap bile vermem.
              çünkü imam Humeyni'nin yerini sen belirleyemezsin.
              İmam Ali a.s belirler.
              seninde bu söze kırılmana yada başka bir şey yapmana gerek yok

[center]
              [center]

Yorum

[quote author=siyahi link=topic=23204.msg150634#msg150634 date=1336643622]
                şimdi ben kalkıp burda desem ben humeynının nerede olduguna eminim deyip sonunada :cilgin boyle bir şey koysam terbiyesizlik olmaz mı ?[/quote]

Sana hak veriyorum. Haklısın...

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23204.msg150645#msg150645 date=1336645941]
                  İmam Ali a.s belirler.[/quote]

Enis kardeş bu sözüne Haşa diyorum... Ve böyle bir kıyaslama, benzetme, söz ve ifadeden Allah'a sığındığımı belirtiyorum.

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23204.msg150645#msg150645 date=1336645941]
                    bu durumda Ömer bin Hattab'ın nerede olduğunu ben değil imam ALİ A.S karar vermiştir.
                    [/quote]

benim bildigim bu vasıf sadece Allah'a aittir benim akidemde bu yönde, peygamber bile olsa karar veremez..
                    biz alimlerimizin fetvalarına amel ediyoruz ve sizin mukaddesatınıza ne demişiz göster hadi!
                    gösteremezsen yalancı olursun
                    [/quote]
                    ne dedigini herkes gördü zaten..
                    [quote author=meşedi ali enis link=topic=23204.msg150645#msg150645 date=1336645941] bana terbiyeden söz edene bakın ey şiiler ey sünniler
                    sen bu terbiyeyi krallarından mı aldın?
                    [/quote]
                    krallarından mı aldın derken bile halen benım mukaddesatıma laf ediyorsun, anlamamak zor degil kimleri kast ettigin, Allah onlardan razı olsun.
                    men kendi işime bakıyorum zaten. söylediğim gibi ömer nerde ne yapıyor hiç merak etmiyorum.
                    çünkü biliyorum yerini. hep aynı laflar mı?
                    [/quote]
                    o zaman bırak fikir belirtmeyi sen kendi sonunu duşun, kendıne hazırlan.
                    hep aynı kaynaklarla size delil sunmaktan başka ne yapabiliz ki?
                    başka kaynak sunulunca o değersizdir o geçersizdir diyorsunuz.
                    bizde mecburen aynı kaynaklarınızdan sizi hidayet etmeye çalışıyoruz
                    [/quote]

bu başka bir konu, bununla alakalı laf demedim ben sana.. hidayet elbetteki Allah'dandır.
                    [quote author=meşedi ali enis link=topic=23204.msg150645#msg150645 date=1336645941] istersen sen de ki İmam Humeyni'nin yerini bizzat ben seçtim ve filan filan yerde şöyle şöyle...

ben hiç cevap bile vermem.
                    İmam Ali a.s belirler.
                    seninde bu söze kırılmana yada başka bir şey yapmana gerek yok
                    [/quote]
                    evet gene aynı şey bu yalnış bir akide bilesin, imam a hakarettir bu, Allah'a şerik koşmaktır.

Rabbim beni hz ali, hasan huseyin efendılerımız, fatima anamız ile haşretsin...

ve ben onların aleyhine bir soz soylemiş isem beni yaşatmasın..

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23204.msg150668#msg150668 date=1336649316]
                      murtazali sen boş ver beni ,muhalif kapıya dayanmış kendi fikirlerini habire yayıyor. sen musavi ve siyahiye cevap ver bakayukarıyada neler yazmışlar. biz birbirimzle uğraşmayalım. muhalif kapıya dayanmış gırtlağımıza çökmüş.
                      [/quote]

Allah insafını versin. Görende, bir savaşda olduğumuzu zannedecek. Kim kimin gırtlağına dayanmış... Muhterem sen neden hep kendi kafanda senaryo üretip duruyorsun... Ne zaman Ehl-i Beyt'e yakışır cevap versen bu Ehl-i Beyt'inde hoşuna gider. Şia hiç bir zaman cevapsız kalmamıştır. Ama sen cevap yerine hem senaryo üretiyorsun hemde delilsiz, mesnetsiz birilerinin akıl yürütme ile sunduğu tespitleri yazıp, yazıp geçiyorsun...Genç kardeşim, bu senaryoları çok gördüm. Durumunuda anlıyorum. Yaşadım çünkü...Allah'dan kork, Tövbe et ve Ehl-i Beyt'e ve Onun Hakiki temiz, pak Vekiline ve Tertemiz Müçtehitlere dön. İlme yönel. Başkalarının sözlerine değil...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23204.msg150652#msg150652 date=1336646600]
                        Enis kardeş bu sözüne Haşa diyorum... Ve böyle bir kıyaslama, benzetme, söz ve ifadeden Allah'a sığındığımı belirtiyorum.
                        [/quote]

cennet ve cehennemi taksim eden Ali'dir. hadisini kabul ediyor musun üstadım?

benim bu sözümden şu anlaşılıyor. İmam Ali a.s cennetin kapısında durmuş ve birine geç, diğerine geçme diyor.

ama hadisten çıkarılması gereken şudur ki imam Ali a.s seven cennete gider ve sevmeyen cennete giremez cehenneme girer.

peki imam Humeyni r.a, imam Ali a.s sevmiyor muydu?
                        dolayısı ile imam Humeyni r.a nerde olacağına, imam Ali a.s'a olan sevgisi ile karar verilmiştir. ben bu hadisi yazmama rağmen kimse hadise bakmıyor.
                        bu hadisi musavi başka sayfada yazmıştı.

bende buraya taşıdım. anlaşılan kimse hadisleri okumuyor.

Mufazzel şöyle naklediyor:
                        İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’a arz ettim:
                        İmam Ali Aleyhisselam hangi sebepten dolayı cennet ve cehennemin bölücüsüdür?

İmam Aleyhisselam şöyle buyurdu:
                        Çünkü O’nun sevgisi iman ve ona buğz etmek küfürdür. Cennet iman ehli için cehennem de küfür ehli için yaratıldı. Bu yüzden İmam Ali Aleyhisselam cennet ve cehennemin bölücüsüdür. Cennete İmam Ali Aleyhisselam’ı sevenden başkası giremez ve cehenneme O’na buğz edenler dâhil edilirler.

Mufazzel arz etti: Ey Resulullah’ın oğlu nebiler ve vasileri nasıl? Nebiler ve vasileri İmam Ali Aleyhisselam’ı seviyorlar mıydı? Ve onların düşmanları İmam Ali Aleyhisselam’a buğz ediyorlar mıydı?

İmam Aleyhisselam: Evet, diye buyurdu.

Mufazzel arz etti: Bu nasıl olur?

İmam Aleyhisselam buyurdular: Meğer bilmiyor musun Hayber günü Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem buyurdular ki: Yarın sancağı öyle bir kişiye vereceğim ki O Allah’ı ve resulü’nü seviyor, Allah ve resulü de O’nu seviyor. O fethetmeden asla dönmez Allah O’nun eliyle fetheder.

Mufazzel arz etti: Evet, biliyorum.

İmam Aleyhisselam buyurdular: Meğer bilmiyor musun Allah-u Teala Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e kızartılmış bir kuş bağışladığında Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem şöyle buyurdular: Allah’ım sana en sevgili olan kimseyi gönder bu ihsanını benimle beraber yesin. Ve bununla İmam Ali Aleyhisselam’ı kastetmişti.

Mufazzel arz etti: Evet, biliyorum.

İmam Aleyhisselam buyurdular: Allah ve resulünü seven, Allah ve resulünün de sevdiği kimseyi nebiler ve vasilerinin sevmesi caiz değil mi?

Mufazzel arz etti: Caizdir.

İmam Aleyhisselam buyurdular: Allah Celle Celaluhu’nun resulünün ümmetinden olan müminlerin Allah’ın habibini, resulün habibini ve nebilerin habibini sevmesi caiz değil mi?

Mufazzel arz etti: Caizdir.

İmam Aleyhisselam buyurdular: Allah’ın bütün nebi ve resulleri ve cümle müminler İmam Ali Aleyhisselam’ın muhibbi (seveni) olduğu ispat olur. Ve işte böylece onlara muhalif olanların tamamı İmam Ali Aleyhisselam’a ve bütün muhiplerine karşı buğz ettikleri ve düşman oldukları ispat olur.

Mufazzel arz etti: Evet. Böylece sabit olur evvelden ahire kadar İmam Ali Aleyhisselam’ı sevmeyen cennete dâhil olamaz.
                        Dolayısıyla İmam Ali Aleyhisselam cennet ve cehennemin ayırıcısıdır.

Mufazzel arz etti: Ey Resulullah’ın oğlu dert ve kederimi yok ettin, daha fazla buyurun ve beni şereflendirin.

İmam Aleyhisselam buyurdular: Sor ey Mufazzel.

Mufazzel arz etti: Ya İmam, İmam Ali Aleyhisselam mı muhibbini cennete ve O’na buğzedeni cehenneme koyacak yoksa Rızvan (cennetin sahibi olan melek) ve Malik (cehennemin sahibi olan melek) mi?

İmam Aleyhisselam buyurdular: Ey Mufazzel meğer bilmiyor musun Allah Tebareke ve Teala mahlûkatı yaratmadan bin yıl önce resulünü bütün nebilere mebus etmedi mi? Onlar ruhlar halindeydiler.

Mufazzel arz etti: Evet.

İmam Aleyhisselam buyurdular: Meğer bilmiyor musun Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem onları Allah’ın tevhidine, itaatine ve emrine tabi olmaya davet etti ve onlara cennet vaat etti. Muhalif olanlara ve nebilerin icabet ettiklerini inkâr edenlere de cehennem vaadi verdi.

İmam Aleyhisselam buyurdular: Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem Rabb’inden taraf verdiği sözün kefili değil mi?

İmam Aleyhisselam buyurdular: İmam Ali Aleyhisselam Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem halifesi ve ümmetinin İmamı değil mi?

İmam Aleyhisselam buyurdular: Rızvan ve Malik, İmam Ali Aleyhisselam’ın kurtuluş ehli olan şia ve muhipleri için istiğfar eden melekler cümlesinden değil mi?

İmam Aleyhisselam buyurdular: Dolayısıyla İmam Ali Aleyhisselam Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den taraf cennet ve cehennemin bölücüsüdür. Rızvan ve Malik AllahResulullah S Tebareke ve Teala’nın izniyle allallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in emriyle sudur olup vücuda gelmiş iki melektir. Ey Mufazzel gizli ilim hazinesinden olan bu hadisi al ve kadrini bil. Ehli olmayana da nakletme.

Hadisi buradan aldım renklerini değiştirdim. kontrol edin

[quote author=Musavi link=topic=20045.msg121092#msg121092 date=1301095382]
                        Mufazzel şöyle naklediyor: İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’a arz ettim: İmam Ali Aleyhisselam hangi sebepten dolayı cennet ve cehennemin bölücüsüdür? İmam Aleyhisselam şöyle buyurdu: Çünkü O’nun sevgisi iman ve ona buğz etmek küfürdür. Cennet iman ehli için cehennem de küfür ehli için yaratıldı. Bu yüzden İmam Ali Aleyhisselam cennet ve cehennemin bölücüsüdür. Cennete İmam Ali Aleyhisselam’ı sevenden başkası giremez ve cehenneme O’na buğz edenler dâhil edilirler. Mufazzel arz etti: Ey Resulullah’ın oğlu nebiler ve vasileri nasıl? Nebiler ve vasileri İmam Ali Aleyhisselam’ı seviyorlar mıydı? Ve onların düşmanları İmam Ali Aleyhisselam’a buğz ediyorlar mıydı? İmam Aleyhisselam: Evet, diye buyurdu. Mufazzel arz etti: Bu nasıl olur? İmam Aleyhisselam buyurdular: Meğer bilmiyor musun Hayber günü Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem buyurdular ki: Yarın sancağı öyle bir kişiye vereceğim ki O Allah’ı ve resulü’nü seviyor, Allah ve resulü de O’nu seviyor. O fethetmeden asla dönmez Allah O’nun eliyle fetheder. Mufazzel arz etti: Evet, biliyorum. İmam Aleyhisselam buyurdular: Meğer bilmiyor musun Allah-u Teala Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e kızartılmış bir kuş bağışladığında Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem şöyle buyurdular: Allah’ım sana en sevgili olan kimseyi gönder bu ihsanını benimle beraber yesin. Ve bununla İmam Ali Aleyhisselam’ı kastetmişti. Mufazzel arz etti: Evet, biliyorum. İmam Aleyhisselam buyurdular: Allah ve resulünü seven, Allah ve resulünün de sevdiği kimseyi nebiler ve vasilerinin sevmesi caiz değil mi? Mufazzel arz etti: Caizdir. İmam Aleyhisselam buyurdular: Allah Celle Celaluhu’nun resulünün ümmetinden olan müminlerin Allah’ın habibini, resulün habibini ve nebilerin habibini sevmesi caiz değil mi? Mufazzel arz etti: Caizdir. İmam Aleyhisselam buyurdular: Allah’ın bütün nebi ve resulleri ve cümle müminler İmam Ali Aleyhisselam’ın muhibbi (seveni) olduğu ispat olur. Ve işte böylece onlara muhalif olanların tamamı İmam Ali Aleyhisselam’a ve bütün muhiplerine karşı buğz ettikleri ve düşman oldukları ispat olur. Mufazzel arz etti: Evet. Böylece sabit olur evvelden ahire kadar İmam Ali Aleyhisselam’ı sevmeyen cennete dâhil olamaz. Dolayısıyla İmam Ali Aleyhisselam cennet ve cehennemin ayırıcısıdır. Mufazzel arz etti: Ey Resulullah’ın oğlu dert ve kederimi yok ettin, daha fazla buyurun ve beni şereflendirin. İmam Aleyhisselam buyurdular: Sor ey Mufazzel. Mufazzel arz etti: Ya İmam, İmam Ali Aleyhisselam mı muhibbini cennete ve O’na buğzedeni cehenneme koyacak yoksa Rızvan (cennetin sahibi olan melek) ve Malik (cehennemin sahibi olan melek) mi? İmam Aleyhisselam buyurdular: Ey Mufazzel meğer bilmiyor musun Allah Tebareke ve Teala mahlûkatı yaratmadan bin yıl önce resulünü bütün nebilere mebus etmedi mi? Onlar ruhlar halindeydiler. Mufazzel arz etti: Evet. İmam Aleyhisselam buyurdular: Meğer bilmiyor musun Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem onları Allah’ın tevhidine, itaatine ve emrine tabi olmaya davet etti ve onlara cennet vaat etti. Muhalif olanlara ve nebilerin icabet ettiklerini inkâr edenlere de cehennem vaadi verdi. Mufazzel arz etti: Evet. İmam Aleyhisselam buyurdular: Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem Rabb’inden taraf verdiği sözün kefili değil mi? Mufazzel arz etti: Evet. İmam Aleyhisselam buyurdular: İmam Ali Aleyhisselam Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem halifesi ve ümmetinin İmamı değil mi? Mufazzel arz etti: Evet. İmam Aleyhisselam buyurdular: Rızvan ve Malik, İmam Ali Aleyhisselam’ın kurtuluş ehli olan şia ve muhipleri için istiğfar eden melekler cümlesinden değil mi? Mufazzel arz etti: Evet. İmam Aleyhisselam buyurdular: Dolayısıyla İmam Ali Aleyhisselam Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den taraf cennet ve cehennemin bölücüsüdür. Rızvan ve Malik Allah Tebareke ve Teala’nın izniyle Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in emriyle sudur olup vücuda gelmiş iki melektir. Ey Mufazzel gizli ilim hazinesinden olan bu hadisi al ve kadrini bil. Ehli olmayana da nakletme.

[/quote]
                        [center]
                        [center]

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23204.msg150670#msg150670 date=1336650430]
                          Allah insafını versin. Görende, bir savaşda olduğumuzu zannedecek. Kim kimin gırtlağına dayanmış... Muhterem sen neden hep kendi kafanda senaryo üretip duruyorsun... Ne zaman Ehl-i Beyt'e yakışır cevap versen bu Ehl-i Beyt'inde hoşuna gider. Şia hiç bir zaman cevapsız kalmamıştır. Ama sen cevap yerine hem senaryo üretiyorsun hemde delilsiz, mesnetsiz birilerinin akıl yürütme ile sunduğu tespitleri yazıp, yazıp geçiyorsun...Genç kardeşim, bu senaryoları çok gördüm. Durumunuda anlıyorum. Yaşadım çünkü...Allah'dan kork, Tövbe et ve Ehl-i Beyt'e ve Onun Hakiki temiz, pak Vekiline ve Tertemiz Müçtehitlere dön. İlme yönel. Başkalarının sözlerine değil...
                          [/quote]
                          bırakınız bu öğüt verme edasıyla aşağılama ayaklarını . neymiş benim durumum. niye tövbe edecekmişim. muhaliflerle dost olmadığım içinmi. taklit ettğim müçtehit var zaten fıkıh konusunda.

ben hep hadis yazdım. ve siz hep bunlara parladınız, kızdınız, sinirlendiniz.ben mecbur kalmadıkça kendimden birşey yazmadımki ordan burdan olsun.
                          yazdığım birçok konuyu ve hadisi editlediniz
                          Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23204.msg150673#msg150673 date=1336651060]
                            cennet ve cehennemi taksim eden Ali'dir. hadisini kabul ediyor musun üstadım?

benim bu sözümden şu anlaşılıyor. İmam Ali a.s cennetin kapısında durmuş ve birine geç, diğerine geçme diyor.
                            ama hadisten çıkarılması gereken şudur ki imam Ali a.s seven cennete gider ve sevmeyen cennete giremez cehenneme girer.

peki imam Humeyni r.a, imam Ali a.s sevmiyor muydu?
                            dolayısı ile imam Humeyni r.a nerde olacağına, imam Ali a.s'a olan sevgisi ile karar verilmiştir. ben bu hadisi yazmama rağmen kimse hadise bakmıyor.
                            bu hadisi musavi başka sayfada yazmıştı.
                            bende buraya taşıdım. anlaşılan kimse hadisleri okumuyor.[/quote]
                            Aziz Kardeşim, İmam Ali a.s'ı Allah'la yarıştırmayın lütfen...Büyük Günahtır... Ve daha geçen gün arkadaşlarınız bu konuda bazı hadisler eklemişti. O hadislere göre İmamlarda olmayan bir şeyi veya İnsanlarda olmayan bir şeyi İmam a.s'a atfetmeyin. Hadis gayet açıktır. İmam a.s'ı, Ehl-i Beyt'i seven, Teslim olan Cennettedir, Onlara düşmanlık eden Cehennemdedir. Nitekim bu noktada Kuran'ı Kerimden de Ayetler sunulabilir. Ama meseleyi yarış seviyesine götürmek iyi değil Enis Kardeş...

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23204.msg150678#msg150678 date=1336652308]
                              taklit ettğim müçtehit var zaten fıkıh konusunda.[/quote]

Ama gördüğüm kadarı ile İtaat yok... Bu terim dilde sadece... Lanet etmeyin dedik mi, Usul-i Dindendir Müçtehit karışamaz diyenlerin Teberranın Furu-u Dinde olduğundan haberleri yokmuydu? Mevcut Müçtehidin ziyaretine giden nice Sünnilere Kardeşim dediğini bileniniz yok muydu? Ha diyebilirsin ki Takiyye idi...En azından sende takiyye yap...Ama sen cesursun, Korkusuzsun, Kahramansın, bu mektebi sen kurtaracaksın. Kardeş Kraldan Kralcı, İmam'dan İmamcı olmayın. Barim en azından Fıkhi konularda sadece ismini bildiğin ve özelliklerine vakıf olmadığın Mana ve muhtevasını bilmediğin Müçtehide uymayı bil...

Yorum

o takdirde musa a.s de cennet ve cehhenemi bölendir onu sevmeyenlerde cehennemde olacaktır.

taksizm yetkisi Allahındır. Resulullah saa dahi Allaha muhtaçtır. Allah dilemedikçe o dahi birşey yapamaz.

Allah izin vermezse o dahi şefaat edemez. Herşey Allahın elindedir. İmamlar sadece memurdur.
                                Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X