Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KURAN'DA ALİNİN VELAYETİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

KURAN'DA ALİNİN VELAYETİ

91-(1171) ...Muhammed b. Fudayl şöyle rivayet etmiştir:
    Ebu'l-Hasan el-Madi (Musa b. Cafer aleyhisselâm)’dan "Ağızlarıyla Allah’ın nu­runu söndürmek istiyorlar." (Saf, 8 ) âyetinin anlamını sordum.
    Buyurdu ki: «Ağızlarıyla Emir'ül-müminin'in velayetini söndürmek istiyorlar.»
    Dedim ki: "Allah nurunu tamamlayacaktır." (Saf, 8 ) ifadesinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Allah, imameti tamamlayacaktır.» Çünkü bir âyette şöyle bu­yurmuştur: "Onlar ki Allah'a, Resulüne ve indirdiğimiz nura iman ederler." (Teğâbün, 8 ) buradaki "nur"dan maksat, imamdır.»
    Dedim ki: "Peygamberini hidâyet ve hak ile gönderen O'dur." (Saf, 9 ) âyetinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Allah, Peygamberine vasisinin velayetini emretmiştir. Velayet hak dindir.»
    Dedim ki: "Bütün dinlere üstün kılsın diye" (Saf, 9 ) ifadesinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Kâim İmam'ın kıyamı sırasında bütün dinlere üstün kılacaktır.»
    Buyurdu ki: "Allah nurunu tamamlayacaktır." (Saf, 8 ) buyurmuştur. «Bu kâim İmam'ın velayetidir.» "Kâfirler istemese de." (Saf, 8 ) «Ali'nin velayetini inkâr edenler istemese de.»
    Dedim ki: Âyet bu şekilde mi nazil olmuştur?
    Buyurdu ki: «Evet, ama mushaftaki lâfız esastır, başkası te'vildir.»
    Dedim ki: "Bunun sebebi, önce iman edip sonra inkâr etmeleridir." (Münafikûn, 3) âyetinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Allah Tebareke ve Teâlâ, peygamberin vasisinin velayeti husu­sunda ona tâbi olmayanları münafıklar olarak isimlendirmiş ve peygamberin vasiye­tini ve tayin ettiği imamı inkâr edenlerin Muhammed (sallallahu aleyhi ve âlihi)’yi in­kâr edenler gibi değerlendirmiştir ve bu hususta Kur'ân'dan bir bölüm indirerek şöy­le buyurmuştur: "Münafıklar[269] sana geldiklerinde -vasinin velayeti kakkında-: Şahitlik ederiz ki sen Allah'ın peygamberisin, derler. Allah da bilir ki; sen elbette O'nun pey­gamberisin. Allah, münafıkların -Ali'nin velayeti hakkında kesinlikle yalancı olduk­larını bilmektedir." (Münafıkûn, 1) "Yeminlerini kendileri için engel yaparak insanları Allah'ın yolundan alıkoydular. -Yoldan maksat, vasidir-
    "Gerçekten onların yaptıkları ne kötüdür!" (Münafıkûn, 2) Bunun sebebi, onların önce senin peygamberliğine iman edip sonra senin vasinin velayetini inkâr etme­leridir. "Bu yüzden kalpleri Allah tarafından— mühürlenmiştir. Artık onlar hiç anla­mazlar. " (Münafıkûn, 3)»
    Dedim ki: "Hiç anlamazlar." ne demektir?
    Buyurdu ki: «Allah şunu söylüyor: Onlar senin peygamberliğini anlayamazlar.
    "Onlara gelin, Allah'ın peygamberi sizin için mağfiret dilesin, denildiği zaman " Onlara Ali'nin velayetine dönün ki, peygamber işlediğiniz günahlardan dolayı sizin için bağışlanma dilesin denildiği zaman "Başlarını çevirirler." (Münafıkûn, 5)
    Allah diyor ki: "Büyüklük taslayarak -Ali'nin velayetinden- uzaklaştıklarını görürsün." Ardından Allah, onları tanıtmak amacıyla şöyle buyuruyor: "Onlara mağ­firet dilesen de dilemesen de birdir. Allah onları kesinlikle bağışlamayacaktır. Çünkü Allah, yoldan çıkmış topluluğu doğru yola iletmez..." (Münafikûn, 6)
    Buyuruyor ki: Senin vasine haksızlık edenleri doğru yola iletmez.»
    Dedim ki: "Şimdi, yüzüstü kapanarak yürüyen mi varılacak yere daha iyi erişir, yoksa doğru yolda düzgün yürüyen mi?" (Mülk, 22) âyetinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Allah, Ali'nin velayetinden yan çizeni yüzüstü sürünerek ama­cına ulaşamayan bir kimseye benzetiyor. Ona tabi olanı ise dosdoğru yol üzerinde yürüyene benzetiyor. Dosdoğru yoldan maksat, Emir'ül-Mü'minin'dir.»[270]
    Dedim ki: "Hiç şüphesiz! O, çok şerefli bir elçinin sözüdür." (Hakka, 40) âyeti­nin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Yani, Cebrail'in Allah katından Ali'nin velâyetiyle ilgili olarak bir sözdür.»
    Dedim ki: "Ve o, bir şair sözü değildir. Ne de az iman ediyorsunuz." (Hakka, 41) âyetinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Müşrikler dediler ki: Muhammed, Rabbine karşı yalan söylüyor. Allah, Ali ile ilgili olarak ona böyle bir emir vermemiştir. Bunun üzerine Allah, Kur-'ân'dan bir bölüm indirerek şöyle buyurdu:
    "Hiç şüphesiz -Ali'nin velayeti- Âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir. Eğer -Muhammed bize atfen bazı sözler uydurmuş olsaydı, elbette onu kıskıvrak yakalar­dık. Sonra onun can damarını koparırdık." (Hakka, 43-44-45)
    Allah, ardından şöyle bir açıklama sunuyor: "Doğrusu -Ali'nin velayeti- takva sahipleri için -Âlemler için bir öğüttür. İçinizde (onu) yalan sayanlar bulunduğunu şüphesiz bilmekteyiz... Muhakkak Ali kâfirler için bir iç yarasıdır. Ve -onun velaye­ti- gerçekten kat'i bilginin ta kendisidir. O halde -Ey Muhammedi- ulu Rabbinin adı­nı yüceltip noksanlıklardan tenzih et."(Hakka, 48-52)
    Diyor ki: Sana bu lütfü bahşeden ulu Rabbine şükret.»
    Dedim ki: "Biz hidâyeti işittiğimiz zaman derhal ona iman ettik." (Cin, 13) âye­tinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Hidâyetten maksat, velayettir. Mevlâmıza iman ettik. Kim mevlasının velayetine iman ederse "Noksanlıktan ve haksızlıktan korkmaz." (Cin, 13)»
    Dedim ki: Bu söylediğin lâfzen indirilmiş vahiy midir?
    -«Hayır.» dedi. «Ama te'vildir.»[271]
    Dedim ki: "Doğrusu ben size ne zarar verme ne de fayda verme gücüne sahi­bim. " (Cin, 21) âyetinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Resûlullah, insanları Ali (aleyhisselâm)’ın velayetini kabul etme­ye davet etti. Kureyşliler onun yanında toplandılar ve dediler ki: "Ey Muhammedi Bizi bundan muaf tut."
    Resûlullah buyurdu ki: «Bu Allah'ın yetkisindedir, benim yetkimin dâhilinde değildir.» Bunun üzerine Kureyşliler onu suçladılar ve onun yanından çıktılar.
    Bundan dolayı da Allah, şu âyeti indirdi: "Doğrusu ben size ne zarar verme ne de fayda verme gücüne sahibim. De ki: Doğrusu ben, gerçekten -eğer Allah'a karşı ge­lirsem- Allah'a karşı beni kimse himaye edemez, O'ndan başka sığınacak kimse de bulamam. Benim yaptığım, ancak Allah katından olanı, onun Ali hakkında- gönder­diklerini tebliğdir.” (Cin, 21-22-23)»
    Dedim ki: Âyet bu şekilde mi indi?
    -«Evet.» dedi. Sonra Allah, bu anlamı pekiştirmek için şöyle buyurdu: "Artık kim Ali'nin velayeti hakkında- Allah ve Resûlü'ne karşı gelirse, bilsin ki ona, içinde ebedi kalacakları cehennem ateşi vardır." (Cin, 23)»
    Dedim ki: "Sonunda tehdit edilip durduklarını gördükleri zaman, kim yardımcı olma bakımından daha güçsüz ve sayıca daha az imiş, bileceklerdir." (Cin, 24) âyeti­nin anlamı nedir?
    -«Burada, Mehdî (aleyhisselâm) ve yardımcıları kastediliyor.» dedi.
    Dedim ki: "Onların dediklerine karşı sabret." (Müzzemmil,10) âyetiyle ne kas­tediliyor?
    Buyurdu ki: «Allah diyor ki: "Senin hakkındaki sözlerine karşı sabret." (Müzzemmil, 10) "Ve onlardan güzellikle ayrıl. Nimetler içinde yüzen o -senin vasini ya­lanlayanları bana bırak ve onlara biraz mühlet ver." (Müzzemmil, 10-11)»
    Dedim ki: Yoksa âyet bu şekilde mi indi?
    «Evet.»[272] dedi.
    Dedim ki: "Bu, kitap verilenlerin kesin inanca ulaşmaları içindir." (Müddessir, 31) âyetiyle ne kastediliyor?
    Buyurdu ki: «Demek isteniyor ki bu, onların Allah'ın Resulünün ve vasinin hak olduğuna kesin iman getirmeleri içindir.»
    Dedim ki: "iman edenlerin imanını arttırsın." (Müddessir, 31) ifadesiyle ne kastediliyor?
    Buyurdu ki: «Vasinin velâyetiyle imanlarının artacağı kastediliyor.»
    Dedim ki: "Hem kendilerine kitap verilenler hem mü'minler şüpheye düşmesinler." (Müddessir, 31) ifadesiyle ne kastediliyor?
    -«Ali'nin velayeti sayesinde şüpheye düşmemeleri kastediliyor.»
    Dedim ki: Bu şüphe nedir?
    Buyurdu ki: «Bununla ehli Kitap ve Allah'ın zikrettiği mü'minler kastedili­yor.» Allah buyuruyor ki: Onlar velayetten şüphe duymazlar.»
    - "Bu, insanlar için ancak bir öğüttür." (Müddessir, 31) ifadesiyle ne kastedili­yor?
    -«Evet » dedi. «Ali (aleyhisselâm)’ın velayeti bir öğüttür »
    Dedim ki: "O, iki büyük hadiseden biridir." (Müddessir, 35) ifadesiyle ne kast ediliyor?
    Buyurdu ki: «Bununla velayet kastediliyor.»
    Dedim ki: "Sizden ileri gitmek veya geri kalmak isteyenler için..." (Müddessir, 37) ifadesiyle ne kastediliyor?
    Dedi ki: «Bizim velayetimize kavuşup öne geçerek cehennemden geri kalan ve bizim velayetimizden geri kalıp cehenneme doğru ilerleyen kimseler kastediliyor»
    Dedim ki: "Sağ ehli müstesna." (Müddessir, 39) ifadesiyle kimler kastediliyor?
    -«Bununla, Allah'a yemin ederim ki bizim Şiâmız kastediliyor.»
    Dedim ki: "Biz namaz kılanlardan değildik." (Müddessir, 43) ifadesinin anlamı nedir?
    Dedi ki: «Biz Muhammed'in vasisini ve ondan sonraki vasileri velî edinme­dik, onlara salat okumadık, demektir.»
    Dedim ki: "Onlara ne oluyor ki bu uyarıdan yüz çeviriyorlar?" (Müddessir, 49) âyetiyle kimler kastediliyor?
    Buyurdu ki: «Ali'nin velayetinden yüz çevirenler kastediliyor.»
    Dedim ki: "Hayır, o bir uyarıdır." (Müddessir, 54) ifadesiyle ne kastediliyor?
    Buyurdu ki: «Velayet kastediliyor.»
    Dedim ki: "Onlar verdikleri sözleri yerine getirirler." (İnsan, 7) ifadesiyle ne kastediliyor?
    Buyurdu ki: «Misak zamanı bizim velayetimizle ilgili olarak Allah'a verdikle­ri söz kastediliyor?»
    Dedim ki: "Biz bu Kur'ân-ı sana indirdik." (İnsan, 23) ifadesinin anlamı nedir?
    -«Yani, Ali'nin velâyetiyle indirdik.»
    Dedim ki: Bu söylediğiniz vahiy midir?
    -«Evet.» dedi, «te'vildir.»

Dedim ki: "Bu bir hatırlatmadır." (İnsan, 29) ifadesiyle ne kastediliyor?
    -«Velayet kastediliyor.» dedi.
    Dedim ki: "Allah kimi dilerse rahmetine koyar." (İnsan, 30) ne demektir?
    Dedi ki: «Bizim velayetimize koyar demektir.»
    Dedi ki: «"Allah zalimler için acıklı bir azab hazırlamıştır." (İnsan, 31) Allah'ın şöyle dediğini duymadın mı: "Bize zulmetmediler; fakat kendi nefislerine zulmetti­ler." (Bakara, 57) «Allah, zulmetmekten beridir. Kendini zulme nisbet etmekten mü­nezzehtir. Fakat Allah bizi kendisiyle irtibatlandırarak, bize yapılan zulmü kendisine yapılmış gibi bize yöneltilen dostluğu kendisine yöneltilmiş gibi değerlendirdi. Son­ra buna ilişkin Kur'ân âyetini peygamberine indirerek, buyurdu ki: "Bize zulmetme­diler; fakat kendi nefislerine zulmettiler." (Bakara, 57)»
    Dedim ki: Bu vahiy midir?
    -«Evet.» dedi.
    Dedim ki: "O gün yalan söyleyenlerin vay haline!" (Mürselat, 24) âyetiyle ne kastediliyor?
    Buyurdu ki: «Allah şöyle diyor: Sana Ali b. Ebu Talib'in velâyetiyle ilgili ola­rak indirdiğim. "Vahyi yalanlayanların vay haline! -Ey Muhammed Biz öncekileri helak etmedik mi? Sonra arkadakileri de onların ardına takacağız." (Mürselat, 16-17) Öncekilerden maksat, vasilere itaat hususundan resulleri yalanlayanlardır.
    "İşte biz suçlulara böyle yaparız.'" (Mürselat, 18) Muhammed'in Ehl-i Beyt'ine karşı suç işleyenlere, onlara yapacaklarını yapanlara böyle yaparız.»
    Dedim ki "Şüphesiz muttakiler." (Mürselat, 41) ifadesiyle kimler kastediliyor?
    -«Allah'a yemin ederim ki: Biz ve bizim Şiâmız kastediliyor. Bizden başka kimse, İbrahim'in milleti (dini) üzere değildir. Diğer insanlar ondan uzaktırlar.»
    Dedim ki: "Ruh ve melekler saf saf durdukları gün... konuşmazlar." (Nebe, 38) âyetinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Allah'a yemin ederim ki kıyamet günü kendilerine izin verilen­ler ve konuştuklarında doğruyu söyleyenler biziz.»
    Dedim ki: Konuştuğunuzda ne söylersiniz?
    Buyurdu ki: «Rabbimizi ulularız, Resûlullah'a salât okuruz, Şiîlerimize şefaat ederiz. Rabbimiz bizi geri çevirmez.»
    Dedim ki: "Hayır, günahkârların yazısı Siccin'dedir." (Mutaffıfın, 7) ifadesinin anlamı nedir?
    Buyurdu ki: «Burada kastedilenler, imamlar hakkında suç işleyenler ve onlara saldıranlardır.»
    Dedim ki: "Sonra onlara: İşte yalanlamış olduğunuz budur, denilir." (Mutaffı­fın, 17) ifadesinde ne kastediliyor?
    Buyurdu ki: «Emir'ül-Mü'minin (Ali b. Ebu Talih aleyhisselâm) kastediliyor.»
    Dedim ki: Bu anlam vahiy midir?
    - «Evet.» dedi.

USULU KAFİ

TEVİL demek yorum demektir.

Ynt: KURAN'DA ALİNİN VELAYETİ

Bu derece açık işleri,o dönemin sahabeleri,sahabe-i kiramları,ümmül müslümanlar nasıl görememiş ki...vardır elbet bir hikmeti ki bu bize asla açıklanmayacak...

Sayın üyemiz forum kuralları gereği biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Forum kuralları 13 nolu madde

Yorum

o donemin sahabeleri gormustui ama islerine gelmiyordu.o sahabeler ki ehlibeyte savas acanlarda onlardi.karisina tecavuz etmek icin adami oldurende onlardi.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=19880.msg125150#msg125150 date=1305388473]
        BU DERECE AÇIK İŞLERİ,O DÖNEMİN SAHABELERİ,SAHABE-İ KİRAMLARI,ÜMMÜL MÜSLÜMANLAR NASIL GÖREMEMİŞ Kİ...VARDIR ELBET BİR HİKMETİ Kİ BU BİZE ASLA AÇIKLANMAYACAK...[/quote]

ashabı güzine r.a iftira atmaktan utanmıyormusun seni ebleh? ashabı güzin r.a neyi bilmiyordu, çok güzelde biliyorlardı, işte delili: sahabe: "sen bizim mevlamızsın ya Ali"

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=19880.msg125170#msg125170 date=1305444990]
          ashabı güzine r.a iftira atmaktan utanmıyormusun seni ebleh? ashabı güzin r.a neyi bilmiyordu, çok güzelde biliyorlardı, işte delili: sahabe: "sen bizim mevlamızsın ya Ali"
          [/quote]
          O zaman bana ''CEMEL OLAYINI'' izah edermisin...Bir tarafta Hz Ali var;diğer tarafta Ümmül Müminin Hz.Aişe...Haydi anlat da biz de rahatlayalım...Bakalım kimdir asıl ebleh takımı ve takipçisi...

Yorum

benim anlatmam çokmu gerekli? kendin İslam tarihi hakkında bir kitap okumadınmı? tamam, öyle olsun, gelince inşaAllah istediğini yaparım.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=19880.msg125170#msg125170 date=1305444990]
              [/quote]
              O zaman şu Cemel olayını izah et bana....Bir tarafta Hz.Ali;bir tarafta Ümmül Müminin Hz Aişe...Buyur anlat,anlayalım...
              ''SEN BİZİM MEVLAMIZSIN YA ALİ''...Çok tehlikeli bir laf bu...Gün gelir koruyucumuz olarak anlaşılır,gün gelir ''yaratıcımız,allahımız'' olarak da anlaşılabilir...Sizce hangisi olmalı...

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=19880.msg125242#msg125242 date=1305536512]
                benim anlatmam çokmu gerekli? kendin İslam tarihi hakkında bir kitap okumadınmı? tamam, öyle olsun, gelince inşaAllah istediğini yaparım.
                [/quote]
                Nereye gidiyorsun ki...Her ne ise,gelince neler anlatacağını çok merak ediyorum doğrusu...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=19880.msg125277#msg125277 date=1305568187]
                  Nereye gidiyorsun ki...[/quote]

ya meraklanma, seni gibi bir ebleh bulmuşken çok uzaklaşmam forumdan.

Her ne ise,gelince neler anlatacağını çok merak ediyorum doğrusu...
                  biliyormusun aslında merak edecek bir şey yok ortada. sadece Cemel savaşı değil, Sıffın savaşı, bundan daha önce hilafetin gasp edilmesi ve Haşimoğulları ile hilafeti ele geçrinler arasındaki anlaşmazlıklar ve s. bunlar imam Alinin a.s Rasulullah s.a.a tarafından tayin edilmediğine ve ya bunun o kimseler tarafından bilinmediğine değil, aksine bilinipte inkar edildiğine delildir. aslında sizin mantığınız anlamıyorum gerçekten, yani tam bir komedi. şöyle düşünelim bugün bizlerden birimiz ölüm anında bir başkasına vasiyet edelim yarında bu vasiye karşı çıkılsın aile bireyleri tarafından. üstelik aile biryeleri buna şahit olmuş oldukları halde bunu yapsınlar. acaba bu neye dalalet ediyor? vasiyet edilen şahsın vasiyetinin geçersiz olduğunamı yoksa aile bireylerinin Vasiyetçiye ihanet ettiklerinemi?

sadece İslam tarihini bile okumuş olsaydınız Cemel ve Sıffında imam Ali a.s ile savaşan kimselerin bizzat Osmanın katilleri olduklarını ve sırf imam Aliye a.s olan kinlerinden ve saltanat sevdalarından isyan ettiklerini görürdünüz. konu hakkında küçük bir araştırma:

Osmanın katilleri kimlerdir?
                  Osmanın kanımı yoksa saltanat sevdasımı?

not: yazılarımdaki renkli yerler begelerin olduğu linklerdir. üzerine tıklarsanız sayfalar önünüze gelir.

Yorum

Elmeddin;iyi işte siz de görüyorsunuz ki işin esası iktidar mücadelesidir...Sadece Hz.Ali;Hz.Aişe,Muaviye mi bu işleri çevirenler..Bu isimler etrafında toplanan gurupların iktidar mücadelesidir bu işler...Neden bu açıdan bakamıyoprsunuz olaylara da ille ruhani bir anlam vermeye çalışıyorsunuz...
                    Siz de çok iyi biliyorsunuz ki;Hz Peygamberin cesedi orta yerde yatarken(yani odasında) dışarıda sonuna kadar iktidar mücadelesi yapılıyordu...
                    Eblehlik şudur beyefendi...Kendisine söylenen,söylendiğinizanneden insanların aynı şeyleri sürekli tekrar etmeleri...Çünkü;kendisinin düşünme,anlama,algılama ve sorgulama yetenekleri gelişmediği için;hep eski ifadeleri tekrarlar...
                    Günümüzde aklını kullanma becerisini kazanma zahmetine katlanma cesaretini gösteremeyenler,''nakil'' adı altında bin yıl önce söylenenleri tekrarlayarak birşeyler yaptığını zanneder...Buyurun;tercih sizin tabii ki...Ben aklımı kullanacağım..Neden biliyormusun;yaratıcı,yarattıklarından sadece bana,yani insana bu cevheri vermiştir ki...Ben bu cevheri her fırsatta kullanacağım..

Yorum

Muaviye'de görünürde Hz.Osman'ın katillerinin bulunmasını ve kısas hükümlerinin uygulanmasını istemiyor mu idi...Ne demişti Hz.Ali...benim onlara kısas uygulayacak gücüm yok...O zaman Muaviye de diyor ki...Ben uygularım diye...Kaldır üstündeki örtüyü,altındaki iktidar mücadelesini çok net göreceksin...Görmek isterseniz tabii ki...

Yorum

cepni cevherini nerede kullanacaksan git kullan ama emin ol senin o cevher dedigin kokusmus düsünceleri kullanabilmek icin burada zemin bulamayacaksin
                        az kaldi az
                        cok az

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=19880.msg125465#msg125465 date=1305816471]
                          Elmeddin;iyi işte siz de görüyorsunuz ki işin esası iktidar mücadelesidir...Sadece Hz.Ali;Hz.Aişe,Muaviye mi bu işleri çevirenler..Bu isimler etrafında toplanan gurupların iktidar mücadelesidir bu işler...Neden bu açıdan bakamıyoprsunuz olaylara da ille ruhani bir anlam vermeye çalışıyorsunuz...[/quote]

hangi açıdan bakalım? ben senin ebleh olduğunu bildiğim için mümkün kadar kolay açıklamaya çalıştım ve dedim ki, imam Ali a.s karşısındakiler iktidar için savaşıyorlardı. senin mezunu olduğun okulun kurucusu olan Muaviye imam Aliye a.s mektup yazarak diğerleri döneminde olduğu gibi Şam valisi olarak kalırsa imama a.s biat edeceğini bildirmişti ama imam a.s kabullenmedi. imam Alinin a.s iktidar mücadelesi verdiği hakkındaki sözlerinde iftiradan öte bir şey değil. güzelce anlaman için örnek verelim: kendisine vasiyet edilmiş olan Vasi kendi hakkını arıyorsa bunun karşısında da Onun mirasına göz dikmiş kimseler varsa ne yapması gerekiyor? senin nübüvvet hakkındaki sözlerin diğer başlıkta, zahiri de kafirliğine dalalet ediyor. bunu göz önünde bulundurarak İslam açısında değil istersen olaya birde tarihi açıdan bakalım. Rasulullahın s.a.a kendisinden sonra vasietçi ıraktığının tarihte delili varmı yoksa yokmu?

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki;Hz Peygamberin cesedi orta yerde yatarken(yani odasında) dışarıda sonuna kadar iktidar mücadelesi yapılıyordu...
                          biz bunu güzel bliyoruz ama bu sizin bize karşı deliliniz olamaz. bunu biz delil olarak kullanıyoruz. çünkü dışarıdakiler iktidar mücadelesi verirken imam Ali, Ehli Beyt ve sadık ashab Rasululahın s.a.a defni ile meşgul idi. siz ebleh olduğunuzdan olacak ki, olayın bir tarafını aklınızda tuta biliyor diğer tarafını unutuyorsunuz.

Eblehlik şudur beyefendi...Kendisine söylenen,söylendiğinizanneden insanların aynı şeyleri sürekli tekrar etmeleri...Çünkü;kendisinin düşünme,anlama,algılama ve sorgulama yetenekleri gelişmediği için;hep eski ifadeleri tekrarlar...
                          yani ben sizin "ebleh" sözünü bana söylediğinizimi zann etmişim? Valahi hayır! ben senin ebleh olduğuna dair kendi yazılarını, sözlerini gördüğüm için söyledim bunu.

peki siz iddanız için, yani benim "ebleh" sözünü kendime nispet edilmiş olarak gördüğümü için bu sözü tekrarladığım yönündeki iddanız için delil suna bilirmisiniz?

Günümüzde aklını kullanma becerisini kazanma zahmetine katlanma cesaretini gösteremeyenler,''nakil'' adı altında bin yıl önce söylenenleri tekrarlayarak birşeyler yaptığını zanneder...Buyurun;tercih sizin tabii ki...Ben aklımı kullanacağım..Neden biliyormusun;yaratıcı,yarattıklarından sadece bana,yani insana bu cevheri vermiştir ki...Ben bu cevheri her fırsatta kullanacağım..
                          Kuranda akıl, düşünme, yargılama hakkında o kadar ayet var, üzerinde dura-dura düşünmeyi, araştırmayı emr ediyor. ek olarak ana hadis kaynağı olan El-Kafi "Akıl ve Cehalet kitabı" ile başlıyor, "aklı olmayanın dini de yoktur" deniliyor. sizde kalkıp dini aklı kullanmamaklamı suçluyorsunuz? eblehliğin sınırını zorluyorsunuz, pes yani.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=19880.msg125468#msg125468 date=1305816744]
                            Muaviye'de görünürde Hz.Osman'ın katillerinin bulunmasını ve kısas hükümlerinin uygulanmasını istemiyor mu idi...Ne demişti Hz.Ali...benim onlara kısas uygulayacak gücüm yok...O zaman Muaviye de diyor ki...Ben uygularım diye...Kaldır üstündeki örtüyü,altındaki iktidar mücadelesini çok net göreceksin...Görmek isterseniz tabii ki... [/quote]

imam Ali a.s-mı demişti "kısas uygulayacak gücüm yok" diye? imam Ali a.s Osmanın katillerine kısas ugla diye kendisine gelen Velide "kısas uygulayacak değilim" demişti. neden?

konumuza dönecek olursak, bizim burada konuştuğumuz kimin ne yaptığı değil senin "Bu derece açık işleri,o dönemin sahabeleri,sahabe-i kiramları,ümmül müslümanlar nasıl görememiş ki...vardır elbet bir hikmeti ki bu bize asla açıklanmayacak..." şeklindeki sözlerin idi. bende cevaben müslümanların bunu bildiklerini ve inkar etmedilerinin delilini aktardım, hemde ehli sünnet kaynaklarından. sen ne yaptın? "aa olurmu o zaman niye Ona karşı ayaklandılar?" diye konuyu değiştirme yolunu tuttun. bizde bunu cevpladık, dedik ki, "imama a.s karşı ayaklanma olması onun Rasul s.a. tarafından tayin edilmediği değil -delillerinde ortaya koyduğu gibi- tayin edildiğine, bunun insanlar tarafından bilindiğine, fakat bazı kesimlerin dünya için Ona karşı geldiklerine delildir"

bu kadarını da anlayamıyorsan kusura bakma.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=19880.msg125468#msg125468 date=1305816744]
                              Muaviye'de görünürde Hz.Osman'ın katillerinin bulunmasını ve kısas hükümlerinin uygulanmasını istemiyor mu idi...Ne demişti Hz.Ali...benim onlara kısas uygulayacak gücüm yok...O zaman Muaviye de diyor ki...Ben uygularım diye...Kaldır üstündeki örtüyü,altındaki iktidar mücadelesini çok net göreceksin...Görmek isterseniz tabii ki...
                              [/quote]

bu laftan anlamaz ve (varsa) zekasını şeytani yolda kullanan cepniyi yönetim daha niye konuşturur anlamış değilim.. bunun küfür dolu sözlerini dinleme zilletine daha ne zamana kadar katlanacağız?..

yönetimi bu konuda göreve davet ediyorum..

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X