Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KURAN'DA ALİNİN VELAYETİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: KURAN'DA ALİNİN VELAYETİ

yönetim görevde kardesim ins.
    herseyin yolu yordami var
    bu dünyanin en haksiz mütecaviz mahluklarina burada hak hukuk verecek degiliz bunu böyle bilmeliler!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Yettin ama Haddini bil!!!
      bir kez daha bu tarzda yazarsan bütün yazilarini istisnasiz editleyecegimden hic kuskun olmasin....gulistan_2

Yorum

Kur'ana sünni giren sünni çıkıyor , şii giren şii çıkıyor.herkes kendi mezhebini yüceltmek için ayetleri kurban ediyor.
        yukarıda yazdığınız yazının hemen hemen tamamını red ediyorum.ve yapılan yorumların birer tahrif olduğunu ifade etmeliyim.kur'anı sünniliğe ve şiiliğe uyduran anlayışı tanımadığımı belirtip tamamen red ediyorum...

Yorum

[quote author=evren link=topic=19880.msg133285#msg133285 date=1318371698]
          Kur'ana sünni giren sünni çıkıyor , şii giren şii çıkıyor.herkes kendi mezhebini yüceltmek için ayetleri kurban ediyor.[/quote]

kurban etme ve girip çıkma olayını kabul ediyorum ama kendimiz için değil, aksine sünniler için. siz düşünün ki, söylediğin gibi faraza Şiiler bua yetleri kendi niyetlerine göre ayarlamak için -haşa- hadisler uydurmuşlardır. ama bir yandan da şu var ki, Şiiler akıl sahibi kimselerdir, hiç bir zaman sünnilerin yaptığı gibi akılsızlıkla kendi kaynaklarını delil diye sunmazlar, aksine muhalife bizzat muhalifin kendi kaynağından delil sunarlar. şimdi Şiileri anladık, farz et uyduruyorlar ya sünni kaynaklara ne oluyor? onlar neden bu hadislerin aynısı değişik kanallarda kendileri rivayet ediyorlar? yoksa sünnilerin de Ali a.s-ın velayetini ıspat etme gibi sıkıntı(!)ları var?

yukarıda yazdığınız yazının hemen hemen tamamını red ediyorum.
          bizim için problem değil, EBu Cehil de Kuranı redd ediyordu. ne oldu?

ve yapılan yorumların birer tahrif olduğunu ifade etmeliyim.
          elbette tahrif çabaları olmuştur. özellikle nasibiler tarafından Ehli Beyt a.s hakkında indiği kesin nasslar ile sabit olan ayetlerin tefsirini tahrif etme çabaları büyük olmuştur ama Allah nurunu tamamlayacaktır: Kuranda Ehli Beyt a.s-ın velayeti

kur'anı sünniliğe ve şiiliğe uyduran anlayışı tanımadığımı belirtip tamamen red ediyorum...
          biz ise aksine, Kuranı her kesin kendi aklına uydurmasına yol açan ve Rasulullah s.a.a-in beyanlarını "hurafe" adı ile bir tarafa atıp, onun yerine kendisini devreye sokan sapık modernistleri redd ediyoruz.

not: yazılarımda geçen renkli yerler ilgili belelerin olduğu linklerdir.

Yorum

elmeddin
            bizim için problem değil, EBu Cehil de Kuranı redd ediyordu. ne oldu?
            yok bayım ben sizin yorumlarınızı red ediyorum kur'anı değil.sözlerimi tahrif etme.kuranı tahrif ettiğiniz gibi.

elmeddin

Şiiler akıl sahibi kimselerdir, hiç bir zaman sünnilerin yaptığı gibi akılsızlıkla kendi kaynaklarını delil diye sunmazlar
            diğer şii kardeşleri tenzih ediyorum ama şahsınızın aklını kullanamadığını bir sünninin dahi sizden daha makul yorumlar yaptığını sarih bir şekilde görmekteyim.
            yaptığınız yorumlar bir zorlama , bir taasub , bir tahrif vs...
            yaptığım yorumları dahi farklı yönlere çekip 'kuranı red olarak' algılamanız aklınız hakkında ipuçlar vermektedir.
            yaptığınız zorlama yorumlar yüzünden ali , cafer , zeyd , hüseyin , hasan gibi değerli önderlerimiz dahi zarar görmektedir.onlara istediğiniz sözü söyletiyorsunuz.dosttan daha dost görünmek için onlara övüyorsunuz ama aşırı sevgiden kaynaklanan övücülük maalesef onları hayattan soyutlayıp ve onlarda olmayan şeyleri onlara yükleyip insanların gözünde yüceltmez aksine indirger.bilginize...

Yorum

[quote author=evren link=topic=19880.msg133295#msg133295 date=1318405685]
              yok bayım ben sizin yorumlarınızı red ediyorum kur'anı değil.[/quote]

aklı kullandığınız hemen fark ediliyor. ben "siz Kuranı redd ediyorsunuz" demedim, "Ebu Cehil de Kuranı redd ediyordu" dedim. ikiniz arasındaki redd etme tutumuna ve Ebu Cehilin redd etmesinin sonuçsuz kaldığı gibi sizin redd etmenizin de sonuçsuz kalacağını, bizim için bir şey ifade etmeyeceğini söyledim.

sözlerimi tahrif etme.kuranı tahrif ettiğiniz gibi.
              gördün ki, ben senin sözlerini tahrif etmiş değilim ama sen "çok akıllı" olduğundan dolayı yanlış anlam çıkarmışsın. aynen Kuran konusu da böyledir.

diğer şii kardeşleri tenzih ediyorum ama şahsınızın aklını kullanamadığını bir sünninin dahi sizden daha makul yorumlar yaptığını sarih bir şekilde görmekteyim.
              ben forumlarda şahsi sohbetlere değil, munazaralara üstünlük veririm. eğer siz şahsi konuşmak istiyorsanız buyrun msn adresmin profilimde gözüküyor, beni ekleyin konuşalım. ama şu kadarını söyleyeceğim ki, şimdi 2 cümlede ne kadar çok akla baş vurduğunuzu ortaya koymuş olan sizsiniz, ben değil.
              yaptığınız yorumlar bir zorlama , bir taasub , bir tahrif vs...
              buna da değiniştim, ve "eğer aklı kullanırsanız" demiştim. tekrar edeyim, diyelim ki, biz taassub ile hareket ediyoruz, bir şeyleri ıspat etme gereği duyduğumuz için böyle yapıyoruz ya ehli sünnete ne oluyor? onlarında mı imameti ıspat etmek ve s. gibi bir ihtiyaçları var? varsa o zaman zaten sünni değil Şii olurlardı ve sorun kalmazdı. eğer "yoksa" o zaman şiiler taassup ile hareket ediyorsa sünnilere ne oluyor? aklınızı kullanmaya çalışın, bu Allah c.c-ın verdiği bir nimettir.
              yaptığım yorumları dahi farklı yönlere çekip 'kuranı red olarak' algılamanız aklınız hakkında ipuçlar vermektedir.
              tekrarları sevmiyorum.

yaptığınız zorlama yorumlar yüzünden ali , cafer , zeyd , hüseyin , hasan gibi değerli önderlerimiz dahi zarar görmektedir.onlara istediğiniz sözü söyletiyorsunuz.dosttan daha dost görünmek için onlara övüyorsunuz ama aşırı sevgiden kaynaklanan övücülük maalesef onları hayattan soyutlayıp ve onlarda olmayan şeyleri onlara yükleyip insanların gözünde yüceltmez aksine indirger.bilginize...
              lütfen yeni sözler bulmaya çalışın, kendinizi biraz zorlayın, yeni bir şeyler bulun. çünkü bunlar eskidi, bir yıl kadar önce bu sözler bir yere kadar işliyordu ama artık işlemiyor.

bu arada "ali, cafer" yazmışsın, arkadaşların ile de böyle mi konuşursun? arkadaşları geçtik, farz et ki, başbakanın veya daha aşağı bir görevde olan bir kimsenin, mesela öğretmenin yanındasınız, ounla konuşuyorsunuz, kaç defa "sayın" dersiniz?

Yorum

elmeddin
                tekrarları sevmiyorum.
                umurumda bile değil.

elmeddin
                Ebu Cehilin redd etmesinin sonuçsuz kaldığı gibi sizin redd etmenizin de sonuçsuz kalacağını, bizim için bir şey ifade etmeyeceğini söyledim.

sizinle aynı görüşte olmamak beni çok mutlu etti.ben sizin yorumladığınız kur'anı red ediyorum.
                ''istediğinizi söylettiğiniz aliyide'' sevmiyorum.benim güçlü sahabem değerli komutan ve biricik sevgili Ali'm sizin anlattığınız ali olamaz.

Yorum

[quote author=evren link=topic=19880.msg133315#msg133315 date=1318431607]
                  umurumda bile değil.[/quote]

umurunuzda olup olmadığı için söylemedim zaten. aslında sizin değeriniz benim için ne ki, sizin umurunuzda bir şeyin olup olmaması da benim için bir değere sahip olsun? söylememin sebebi boş tekrarldan kaçınmak gerektiğini vurga yapmaktır. akıl sahibi olanlar anlaya bilir ancak.

sizinle aynı görüşte olmamak beni çok mutlu etti.ben sizin yorumladığınız kur'anı red ediyorum. ''istediğinizi söylettiğiniz aliyide'' sevmiyorum.benim güçlü sahabem değerli komutan ve biricik sevgili Ali'm sizin anlattığınız ali olamaz.
                  doğru, sizin Kuranınız da, Aliniz de yalandır. dini sadece bazı ahlak kuralları olarak gören, Rasulullahın s.a.a beyanı yerine kendi aklını ortaya koyan, insanları "her kes okuduğundan istediğini anlasın" diyen bir dine götüren Kuranda, Alide benim dinimden değildir. bizim inandığımız Kuran ve Ali a.s dinin bütün bir hayatı kapsayan bir sistem olduğunu, siyasetin, ekonominin ve her şeyin de bunun içinde olduğunu söylemketedir. esasen sizin Alinizden sizde ne var ki? sadece isim mi? bizim yoluna uyduğumuz ise sadece isim değildir, aksine o isme değer veren kişidir. sizde Ali a.s-dan ne var?

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X