Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

GÜNEŞİN DÖNDÜRÜLMESİ HADİSİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: GÜNEŞİN DÖNDÜRÜLMESİ HADİSİ

taslarin altindan cikan kan felakete neden olmaz miktat
    gezegende ise günes diye tanimlanan bir cok yildiz vardir, bir sekilde aciklanabilir yanlari var yani bu söylediklerinizin
    ama batan günesin, tekrar dogmasi icin dünya ters dönmesi gerekiyor, bütün dünya, anlatabiliyormuyuz?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23239.msg150834#msg150834 date=1336721886]
      Cevheriyyetu bin Mushir rivayetle dedi ki: Haricilerin savaşından Müminlerin Emiri Ali B. Ebi Talible döndük Babil topraklarına geçtik. İkindi namazı vakti geldi. Müminlerin emiri indi (atından) ve diğer insanlarda indi. Hz. ALi buyurdu ki: Ey İnsanlar bu yer lanetlidir. Tarihte üç defa azaba uğramıştır. (diğer bir haberde iki defa) ... burası puta ilk defa tapılan yer. Ne bir peygamberin nede bir Vasinin burada namaz kılması helal değildir. sizden namaz kılmak isteyen kılsın. İnsanalr yolun diğer tarafına geçti ve namaz kılmaya başladı. Hz. ALi Peygamberin atına binip gitti. Cevheriyyetu dedi ki: dedim ki: Allah'a yemin olsun ki, Hz. ALi'nin peşinden gideceğim ve namazda onu taklid edeceğim ve peşinden gittim. Sûrae köprüsüne ulaştık ve güneş battı. içime şüphe düştü, bana doğru baktı ve dedi ki: ey Cevheriyyu şüpheyemi düştün? dedim ki: evet ey Müminlerin Emiri. Atından indi ve abdest aldı. sonra bazı sözler söyledi sanki ibraniceydi sonra namaza diye seslendi. baktım ki Allah' yemin olsun ki Güneş iki dağın arasından çıktı... ikindi namazını kıldı, onunla kıldım. namazı bitirince gece eskisi gibi tekrar eski haline geri geldi. bana dğru baktı ve dedi ki: Ey Cevheriyyu b. Mushirin Allah (cc) diyor ki: (Fe sebbih bismi rabbikel azîm(azîmi).) " çok büyük Rabbinin adını tesbih et." vakia 74. ve ben Allah'a Azim ismiyle sordum ve bana güneşi geri çevirdi.

Men le yahdiruhul Fakih c. 1 s.204
      [/quote]
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.
      Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23239.msg150897#msg150897 date=1336732184]
        gezegende ise günes diye tanimlanan bir cok yildiz vardir, bir sekilde aciklanabilir yanlari var yani bu söylediklerinizin
        ama batan günesin, tekrar dogmasi icin dünya ters dönmesi gerekiyor, bütün dünya, anlatabiliyormuyuz?
        [/quote]
        aşura günü iki güneşin çıktığınada inanmıyorsun o zaman. gerisini okumamışsın

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=23239.msg150799#msg150799 date=1336672691]
          çok garip, alim olmadığını, bu alanda eğitim almadığını söylüyorsun ama buna rağmen hadis için "sahih"tir demekten de geri kalmıyorsun. peki alim olmadığın, eğitim görmediğin bir konuda nasıl hüküm çıkarıyorsun?

benim sorduğum ve senin cevap vermediğin sorulara gelince:

1. Allame Meclisi r.a nezdinde sahih hadis senedindeki tüm ravilerin imami olduğu, tüm ravilerin adaletinin ve güvenilirliğinin sabit oldğu ve bununla birlikte senedi masumlara a.s ulaşana kadar her ravinin diğerini görüp hadisi bizzat ondan aldığı hadistir. Allame Meclisi r.a "el-Kafi"yi bu kıstasa göre değerlendirmiş, ondaki hadisleri bu ölçüye göre sahih kabul etmiştir. aynı şekilde Allame Meclisi r.a'ın babası I Meclisi r.a da Şeyh Saduk r.a'ın "Fakih" kitabındaki hadisleri bu kaideye göre değerlendirmiştir ki, bizim de baş vurduğumuz yönetm bu idi.

2. Allame Meclisi r.a'ın "Bihar el-Envar"ı yazmakta maksadı ancak sahih hadisleri toplamak olmamıştır. Allame r.a'ın bu kitabı telif etmekte maksadı tüm imamiyye kaynaklarını bir araya toplamaktır. yani "Bihar el-Envar" tüm imami kaynakları içerisine alan bir ana kaynaktır ki, buna ansiklopedi de diye biliriz.

3. Allame Meclis r.a'ın hadis alanındaki kendi ölçüsüne göre bu hadis sahih değildir. çünkü Meclisi r.a da aynı diğer muhaddisler gibi hadis hakkında hüküm çıkarırken hadisin ravilerini araştırıyor ve bu araştırmasını da "Ricali ibni Ğadairi", "Ricali Necaşi", "Ricali Berki", "Rical Tusi" ve s. gibi rical kaynaklarına dayandırıyordu.

[/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ne demisim?
            iki günesten kastin hangi gezegen oldugunu bilemedigimiz icin bir sekilde aciklama bulabilir, ama bu bahsettiginiz hadiste durum cok farkli

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23239.msg150897#msg150897 date=1336732184]
              [/quote]
              yani diyorsunuzki mucizelerin bir şekilde akıl yoluyla açıklanması gerekir öylemi

İmam Ali a.s

Yorum

neyese bu birinanç konusu tartışmaının bir anlamı yok

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23239.msg150902#msg150902 date=1336732467]
                  yani diyorsunuzki mucizelerin bir şekilde akıl yoluyla açıklanması gerekir öylemi
                  [/quote]

Mucizeler nassa, nassın parelelinde, akıl parelelinde ve aklın üstünde olması gerekir. Akla aykırı ve aklın altında kalmaması gerekir. O zaman her fikrin olmadık hezeyanlarına mucize demek ki gerekiyor. O durumda Hint fakirleri kadar hiç kimsenin mucizesi olamaz.
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

ufukalp kardesimin söylediklerine harfiyyen katiliyorum
                    mucize kurulmus bütün bir sistemi allak bullak edecek kadar kapsamli olmamistir hic bir zaman, belli bir alanin disina tasmamistir, ki bunlardan bazilari zamanla aciklanabilir düzeye gelmistir, misal olarak Hz. Musanin denizi ikiye yarmasi, bu hususta bir arastirma ve bunun nasil mümkün olduguna dair bir yazi okumustum, hatta o bölgede insanlar belli zaman diliminde toplanarak, deniz yarilmasi olayini bizzat yasiyorlardi (insaAllah bütünün özetini yanlis hatirlamiyorumdur)

yani, mouwsavinin dedigi gibi, günes degil dünya dönmesi gerekir, dünya böyle bir dönüs gerceklestirdiginde ise, sistemde etkilenmeyecek bir alan düsünülemez, bu da mucizelikten cikip felaket olur

bu durumda siz bu hadis hakkinda tekrar inceleme yapip, düsünmeniz gerekir

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23239.msg150911#msg150911 date=1336733361]
                      ufukalp kardesimin söylediklerine harfiyyen katiliyorum
                      mucize kurulmus bütün bir sistemi allak bullak edecek kadar kapsamli olmamistir hic bir zaman, belli bir alanin disina tasmamistir, ki bunlardan bazilari zamanla aciklanabilir düzeye gelmistir, misal olarak Hz. Musanin denizi ikiye yarmasi, bu hususta bir arastirma ve bunun nasil mümkün olduguna dair bir yazi okumustum, hatta o bölgede insanlar belli zaman diliminde toplanarak, deniz yarilmasi olayini bizzat yasiyorlardi (insaAllah bütünün özetini yanlis hatirlamiyorumdur)

yani, mouwsavinin dedigi gibi, günes degil dünya dönmesi gerekir, dünya böyle bir dönüs gerceklestirdiginde ise, sistemde etkilenmeyecek bir alan düsünülemez, bu da mucizelikten cikip felaket olur

bu durumda siz bu hadis hakkinda tekrar inceleme yapip, düsünmeniz gerekir
                      [/quote]
                      ozaman ayın ikiye ayrıldığıda yalan.

aynı tavsiyeyi bende size yapıyorum . hadisleri reddetmeden önce hakkıyla kavrayacak birine sorun. açın sorun müctehitlere bakalım onlra ne diycek.

her konuda müçtehit diyoruz ya açın sorun bakalım. veya mesaj atın. cevap versinler. çünkü sizin burda yaptığınzı sadece hadisi reddetmek değil. yorumlarınız başka yerlere gidiyor .
                      ulemaya sorun onlar ne diyor bakalım

İmam Ali a.s

Yorum

ayin ikiye yarilmasida aciklanabilir, bugüne kadar, mucize iceren hadislere bu kadar kesin olarak hayir demedim hic, Allah'in kudretinden süphe duyarcasina düsüncelerden uzagim hamd olsun, ama bu hadis digerlerinden farkli

buna ragmen, bir kardesim, gerekli makamlara bunu iletir ve kabulüne dair gerekli aciklamayi bize sunarsa, sizden de özür dileyip, nefsime kizarak bunu kabule de hazir olurum

Yorum

On Yedinci İşaret
                          Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın Kur'ân'dan sonra en büyük mucizesi kendi zâtıdır. Yani, onda içtima etmiş ahlâk-ı âliyedir ki, herbir haslette en yüksek tabakada olduğuna, dost ve düşman ittifak ediyorlar. Hattâ şecaat kahramanı Hazret-i Ali, mükerreren diyordu: "Harbin dehşetlendiği vakit, biz Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın arkasına iltica edip tahassun ediyorduk." -1- Ve hâkezâ, bütün ahlâk-ı hamîdede en yüksek ve yetişilmeyecek bir dereceye mâlikti. Şu mucize-i ekberi Allâme-i Mağrib Kadı İyaz'ın Şifâ-i Şerif'ine havale ediyoruz. Elhak, o zat, o mucize-i ahlâk-ı hamîdeyi pek güzel beyan edip ispat etmiştir.
                          Hem pek büyük ve dost ve düşmanla musaddak bir mucize-i Ahmediye (a.s.m.), şeriat-i kübrâsıdır ki, ne misli gelmiş ve ne de gelecek. Şu mucize-i âzamın bir derece beyanını, bütün yazdığımız otuz üç Söz ve otuz üç Mektuba ve otuz bir Lem'aya ve on üç Şuaya havale ediyoruz.
                          Hem Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın mütevatir ve kati bir mucize-i kübrâsı, şakk-ı kamerdir. Evet, şu inşikak-ı kamer, çok tariklerle mütevatir bir surette, İbni Mes'ud, İbni Abbas, İbni Ömer, İmam-ı Ali, Enes, Huzeyfe gibi pek çok eâzım-ı Sahabeden müteaddit tariklerle haber verilmekle beraber, nass-ı Kur'ân'la,

-2-

âyeti, o mucize-i kübrâyı âleme ilân etmiştir. O zamanın inatçı Kureyş müşrikleri, şu âyetin verdiği habere karşı inkârla mukabele etmemişler, belki yalnız "Sihirdir" demişler. Demek, kâfirlerce dahi kamerin inşikakı katidir. Şu mucize-i kübrâyı, şakk-ı kamere dair yazdığımız, Otuz Birinci Söze zeyl olan Şakk-ı Kamer Risalesine havale ederiz.

Hem Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm, nasıl ki arz ahâlisine inşikak-ı kamer mucizesini göstermiş; öyle de, semâvat ahalisine Miraç mucize-i ekberini göstermiştir. İşte, Miraç denilen şu mucize-i âzamı, Otuz Birinci Söz olan Miraç Risalesine havale ederiz. Çünkü o risale, o mucize-i kübrâyı, ne kadar nuranî ve âli ve doğru olduğunu kati bürhanlarla, hattâ mülhidlere karşı da ispat etmiştir. Yalnız, mucize-i Miracın mukaddimesi olan Beytü'l-Makdis seyahati ve sabahleyin Kureyş kavmi ondan Beytü'l-Makdisin tarifatını istemesi üzerine hasıl olan bir mucizeyi bahsedeceğiz. Şöyle ki:

[hr]

1- Kenzü'l-ummal, 12:347, 419.
                          2- "Kıyamet yaklaştı, ay yarıldı." Kamer Sûresi: 54:1.

Mektubat | On Dokuzuncu Mektup | 179 Bediüzzaman Said Nursi

Ayın yarıldığını zaten ayet söylüyor.
                          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

yani senet bakimindan da bu iki olay arasinda büyük fark var!?
                            birinin varliginin izahi kurana kadar dayanirken, diger hadisin senedi de süpheli!

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23239.msg150913#msg150913 date=1336734080]
                              ayin ikiye yarilmasida aciklanabilir, bugüne kadar, mucize iceren hadislere bu kadar kesin olarak hayir demedim hic, Allah'in kudretinden süphe duyarcasina düsüncelerden uzagim hamd olsun, ama bu hadis digerlerinden farkli

buna ragmen, bir kardesim, gerekli makamlara bunu iletir ve kabulüne dair gerekli aciklamayi bize sunarsa, sizden de özür dileyip, nefsime kizarak bunu kabule de hazir olurum
                              [/quote]
                              bu konuya burda nokta koyalım. dedğiniz gibii olsun. daha fazla cedelleşmenin bir faydası yok.

İmam Ali a.s

Yorum

haklisiniz

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X