Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Guluvv ehline cevap

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Guluvv ehline cevap

[quote author=sveydi link=topic=23223.msg150792#msg150792 date=1336670679]
    cehenneme gitmesi zulumse cennete mi gidecek bu?
    [/quote]
    Allah herkesi mutlaka bir şekilde sınava çekecektir. şimdi veya ricatta ama muutlaka sınava çekilevektir.
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23223.msg150789#msg150789 date=1336670489]
      Mehmet kardeşim gulat tanımının dışına fazla çıktın. velayeti fakihi ben kabul etmiyorum. Alimdir saygı duyarım ama sizin koyduğunuz o makama ben koymam... bu gulatlıksada evet ben gulatım.....
      [/quote]

Sveydi kardeş, işte felaket noktası bu gün budur. Her zamankinden daha fazla bu gün insanların inanç ve fikirlerinin adresleri, durdukları nokta, dünyanın gidişatına etki etmektedir.

Bu gün eğer, şiisi, sünnisi İslamı dinamik hayata dönüştürmüş İslam İnkılabı ve onun önderinin siyasi ama mutlak önderliğine ittiba etseydi, dünyanın hiç bir noktasında zulümden eser kalmazdı.

Gerçi bütün dünya müslüman ve mazlumların mazlum müstazaf cephenin fiili lideri olarak İslam İnkılabı rehberini kabullenecek ama, henüz bunun ehemmiyetini anlayacak olgunluğa ulaşamadıkları da bir gerçektir.

Mazlum ve müslümanların rehberiyet makamına bağlılıklarıının sonuçlarını çok iyi hesap etmeleri gerekmektedir.

İranlı sosyoloji uzmanları dünya mazlum ve müslümanlarının sadece bir haftalığına Rehbere itaat etmesinin sonuçlaını reel anlamda hesap etmeye çalışmışlardır. Sonuç şudur ki, eğer dünya mazlum ve müslümanları İmam Ali Hamaneiye bir hafta itaat edebilseydi sonuç emperyalizmin yıkım ve zulmün işgalin, açlık sefillik ve yoksulluğun bitimi olacaktı.

İşte bu yüzden, ben rehberi bir alim olarak görüyorum ama ona itaat etmiyorum demek şu demektir: Ben dünyada zulmün işgalin, açlık ve sefaletin yoksulluğun bitmesini istemiyorum demektir.

Dünyada ne olup bitiyorsa insanların düşünüş şekillerinin sonucudur. Bu gün dünyada zulüm işgal tüğyan ve yoksulluktan kurtulmanın tek yolu İslam İnkılabı rehberine itaattir.

Bunu dünyanın özgür ve devrim ruhlu insanları çok iyi kavramaya başlamışken maalesef müslümanlar, özellikle kahredici bir şaşırtıcılıkla şiiler kavramakta geç kalmakta, İslam İnkılabının zulme daha çabuk ve daha güçlü bir şekilde darbe vurmasını engellemektedir.

Şiisi de düşünsün sünnisi de. Bu gün İslam İnkılabı gibi bir devlet gücü ilim ve kültürü elinde tutan başka bir yapılanma var mıdır. İslam İnkılabı ve Rehberinin haricinde hangi güç hangi alim hangi organizasyon batı emperyalizminin zulüm ve sömürülerine engel olabilecektir.

Üzülerek söylemeliyiz ki şii olsun, sünni olsun isterse bunların alimleri olsun, bunlar güney amerikanın devrimci latin gençleri kadar İslam İnkılabının kıymetini idrak edebilmiş değildir.

Bu gün İslam İnkılabı Kolombiya haricinde bütün orta ve güney amerikayı abd nin karşısına dikmeyi başarmışken, Ortadoğuda İslam dünyasında bütün islam ülkelerinde ahmak şiiler ve nifak ehli amerikancı sünniler yüzünden İslam İnkılabının zulme karşı yürüttüğü mücadele gereken hızda ilerleyememektedir.

Bunun sorumlusu İslam İnkılabı Rehberine itaatın ne demek olduğunu neye mal olacağını bilemeyen şii sünni ve sefil mazlumlardır.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23223.msg150800#msg150800 date=1336673320]
        Sveydi kardeş, işte felaket noktası bu gün budur. Her zamankinden daha fazla bu gün insanların inanç ve fikirlerinin adresleri, durdukları nokta, dünyanın gidişatına etki etmektedir.

Bu gün eğer, şiisi, sünnisi İslamı dinamik hayata dönüştürmüş İslam İnkılabı ve onun önderinin siyasi ama mutlak önderliğine ittiba etseydi, dünyanın hiç bir noktasında zulümden eser kalmazdı.

Gerçi bütün dünya müslüman ve mazlumların mazlum müstazaf cephenin fiili lideri olarak İslam İnkılabı rehberini kabullenecek ama, henüz bunun ehemmiyetini anlayacak olgunluğa ulaşamadıkları da bir gerçektir.

Mazlum ve müslümanların rehberiyet makamına bağlılıklarıının sonuçlarını çok iyi hesap etmeleri gerekmektedir.

İranlı sosyoloji uzmanları dünya mazlum ve müslümanlarının sadece bir haftalığına Rehbere itaat etmesinin sonuçlaını reel anlamda hesap etmeye çalışmışlardır. Sonuç şudur ki, eğer dünya mazlum ve müslümanları İmam Ali Hamaneiye bir hafta itaat edebilseydi sonuç emperyalizmin yıkım ve zulmün işgalin, açlık sefillik ve yoksulluğun bitimi olacaktı.

İşte bu yüzden, ben rehberi bir alim olarak görüyorum ama ona itaat etmiyorum demek şu demektir: Ben dünyada zulmün işgalin, açlık ve sefaletin yoksulluğun bitmesini istemiyorum demektir.

Dünyada ne olup bitiyorsa insanların düşünüş şekillerinin sonucudur. Bu gün dünyada zulüm işgal tüğyan ve yoksulluktan kurtulmanın tek yolu İslam İnkılabı rehberine itaattir.

Bunu dünyanın özgür ve devrim ruhlu insanları çok iyi kavramaya başlamışken maalesef müslümanlar, özellikle kahredici bir şaşırtıcılıkla şiiler kavramakta geç kalmakta, İslam İnkılabının zulme daha çabuk ve daha güçlü bir şekilde darbe vurmasını engellemektedir.

Şiisi de düşünsün sünnisi de. Bu gün İslam İnkılabı gibi bir devlet gücü ilim ve kültürü elinde tutan başka bir yapılanma var mıdır. İslam İnkılabı ve Rehberinin haricinde hangi güç hangi alim hangi organizasyon batı emperyalizminin zulüm ve sömürülerine engel olabilecektir.

Üzülerek söylemeliyiz ki şii olsun, sünni olsun isterse bunların alimleri olsun, bunlar güney amerikanın devrimci latin gençleri kadar İslam İnkılabının kıymetini idrak edebilmiş değildir.

Bu gün İslam İnkılabı Kolombiya haricinde bütün orta ve güney amerikayı abd nin karşısına dikmeyi başarmışken, Ortadoğuda İslam dünyasında bütün islam ülkelerinde ahmak şiiler ve nifak ehli amerikancı sünniler yüzünden İslam İnkılabının zulme karşı yürüttüğü mücadele gereken hızda ilerleyememektedir.

Bunun sorumlusu İslam İnkılabı Rehberine itaatın ne demek olduğunu neye mal olacağını bilemeyen şii sünni ve sefil mazlumlardır.
        [/quote]

iyide bu anlattığınızın gulatlıkla ne alakası var?

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
        Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23223.msg150810#msg150810 date=1336679608]

iyide bu anlattığınızın gulatlıkla ne alakası var?
          [/quote]

Rehbere itaatin önemini ve itaatsizliğin sonuçlarının, boyutlarının, neye mal olduğunu hesap etmemenin guluvla eş değer olduğunu anlatmaya çalıştım.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

mehmet kardeşim rehber dediğiniz alime itaati öyle farz kılıyorsunuz ki... neyse...
            bakın gulat farklı bir şeydir bunu isterseniz fazla zorlamayalım.... böylelikle istemediğim bir tartışmaya girmek mecburiyetinde bırakmayın beni.....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
            Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23223.msg150819#msg150819 date=1336684731]
              mehmet kardeşim rehber dediğiniz alime itaati öyle farz kılıyorsunuz ki... neyse...
              bakın gulat farklı bir şeydir bunu isterseniz fazla zorlamayalım.... böylelikle istemediğim bir tartışmaya girmek mecburiyetinde bırakmayın beni.....
              [/quote]

Tabi kardeş, tartışmak zorunda değiliz de benim inancım bu. İnsanların Rehberiyyet makamına lakaytlığından dolayı zulüm arşa çıkmaya devam ediyorsa, Allah Teala bunun hesabını bütün müslümanlardan soracaktır.

Yorum

mehmet kardeşim. ramazan bayramında iran da 3 ayrı gün bayram kutlandı.
                bir taklit mercii perşembe bayram etti.
                Rehber cuma bayram etti.
                bir başka taklit mercii ise cumartesi bayram etti.

millet 3 guruba ayrılmış oldu.
                herkes kendi taklit merciinin dediği gün bayram kutladı.

size göre rehberin bayram ettiği gün asıl bayram sayılır.
                peki diğer müçtehitlerin fetva verdikleri gün tutulan oruçlar veya yiyilen oruçlar ne durumdadır?

onlarda mı velayeti fakihe karşı gelmiştir?
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23223.msg150831#msg150831 date=1336721209]
                  Rehber cuma bayram etti.

peki diğer müçtehitlerin fetva verdikleri gün tutulan oruçlar veya yiyilen oruçlar ne durumdadır?

[/quote]

Hayır öyle değil. Dikkat ederseniz biz farklılıklardan değil, Velayeti Fakihe karşı olmaktan söz ediyoruz. İranda üç ayrı gün bayram kutlamasına Rehber izin vermişse bu rehbere karşı olma durumu değildir. Eğer Rehber buyursaydı ki, İranda bayram şu gündür, buna rağmen taklit mercileri bu açık emre karşı çıksalardı o zaman, onların yaptıkları batıl olurdu. Yani Rehberiyyet makamına karşı olup olmamayı belirleyen Rehberdir.

Tıpkı sünni müslümanların Rehbere bağlılığı gibi.

Yorum

Ferdi ve fıkhi konulardaki farklılıkların Rehbere karşı olmakla ilgisi yok. Rehberin İslamın genel maslahatları ile ilgili, dünya siyaseti ve izlenen politikalarla ilgili kararlarına karşı olmak Rehbere karşı olmaktır. Bu noktada isyan İslama zarar verir.

Bir orduda neferlerin mezhep, meşrep farklılıkları ordunun düzenini bozmaz. Ordunun düzenini başkomutanın emirlerine uymamak bozar. Bu da zaten fiili durumlarda söz konusudur. Ne zaman savaş yapılacağı, ne zaman barış yapılacağı, ne zaman tebliğ edileceği, ne zaman edilmeyeceği, tebliğde hangi dilin kullanılacağı gibi konular inanıyoruz ki Rehberin yol göstericiliğinde olması gerekir.

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23223.msg150831#msg150831 date=1336721209]
                      Rehber cuma bayram etti.

[/quote]

Ben son Ramazan Bayramında Kumda oldum. 3 gün değil 2 günden bahsediyorlardı. Fakat buna rağmen Halk, Millet bir günde, O da Seyyid Ali Hamaneinin beyan ettiği günde bayram ilan etti. Orda anlatmışlardı. Fıkhi açıdan farklı bir gün ilan eden, Müçtehidin Mukallitlerinin bu konuda ihtiyat edip Rehberin Fetvası ile hareket etmesinin sakıncası yoktur diye... Ayrıca bunları biz konuşuyoruz orda karşıtlık gibi benzeri bir durum yok...

Seyyid Ali Hamaneiye taklit ediyorsun O daha etmedi. Diğer bir Müçtehit ise bu gün bayram dedi. Örneğin Ayetullah Horasani...Ulemanın beyanına göre Onlar Fıkhın beyanıdır diyor, O günü Bayram yapabilirsin... (Allah daha iyi bilendir...Ben Kum'da böyle dinlemiştim.)

Yorum

hayır son ramazan değil daha önce ki ramazan bayramlarındandı.
                        ama hangi yıl olduğunu hatırlamıyorum.
                        talebe olan bir arkadaşım var. o demişti.
                        yanlış hatırlamıyorsam.
                        kendisi ayetullah behçete taklit ediyordu.(Allah onun ruhunu şad etsin)onun talebesiydi.
                        demiştiki bir müçtehit perşembe gübü bayram ilan etti.
                        rehber cuma günü bayram ilan etti.
                        sistani ise cumartesi ilan etti.

yanlışım varsa düzeltin.
                        [center]
                        [center]

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23223.msg150855#msg150855 date=1336724408]
                          hayır son ramazan değil daha önce ki ramazan bayramlarındandı.
                          ama hangi yıl olduğunu hatırlamıyorum.
                          talebe olan bir arkadaşım var. o demişti.
                          yanlış hatırlamıyorsam.
                          kendisi ayetullah behçete taklit ediyordu.(Allah onun ruhunu şad etsin)onun talebesiydi.
                          demiştiki bir müçtehit perşembe gübü bayram ilan etti.
                          rehber cuma günü bayram ilan etti.
                          sistani ise cumartesi ilan etti.

yanlışım varsa düzeltin.
                          [/quote]

Meşhedi Can bir önce ki seneden bahsediyorsun. Ama hatırladığım kadarı ile iki farklı görüş vardı. Fakat Fıkhi açıdan bu İran Milleti için pek sorun olmadı.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23223.msg150877#msg150877 date=1336727344]
                            Meşhedi Can bir önce ki seneden bahsediyorsun. Ama hatırladığım kadarı ile iki farklı görüş vardı. Fakat Fıkhi açıdan bu İran Milleti için pek sorun olmadı.
                            [/quote]
                            işte buda gösteriyor ki başka taklit merciilerina bağlı olunsa dahi rehber islamın rehberidir ve ona olan sevgi bağlılık tarif edilemez.hamd olsun
                            [center]
                            [center]

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23223.msg150878#msg150878 date=1336727697]
                              işte buda gösteriyor ki başka taklit merciilerina bağlı olunsa dahi rehber islamın rehberidir ve ona olan sevgi bağlılık tarif edilemez.hamd olsun
                              [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X