Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Guluvv ehline cevap

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Guluvv ehline cevap

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23223.msg150616#msg150616 date=1336641440]

men onlara şöyle bakıyorum. eğer alemizer'de imameti qebul elemiş olsalardı bu dünyada bedenleri o yerde doğardı ki imameti qebul eden insanlarla olurdu.

ama alemizer'de imameti velayeti gebul etmemişse öyle yer onun doğum yeri olur ki ne imam bilir ne velayet bilir ne de masum bilir. doğduğu yerin inancıyla yaşar ve ölür.

peki öldükten sonra imamet sorulunca, bize hüccet tamamlanmadı mı diyecek?

[/quote]

Eniscim, burda bir soru sormak istiyorum...

Alemi Zer dediğin yerde, Müstebsir dediğimiz, Sünni iken Şii olanların ve Şii iken Sünni olanların veya Müslüman iken Ateist olanların Durumu nasıldı?
    Alemi Zer nasıl bir yerdi?
    Orada ne oldu, neler gelişti?
    Bir ahd alınmasından bahsediliyor, Bu ahd nasıl alındı bu ahde İnsanlardan başka varlıklar tabii tutuldu mu?
    Bu ahd öncesinde bir eğitim veya bir başka bir şey oldu mu?
    Ahd öncesi ahd alınacaklar neden ahd alındığını biliyor muydu?

Yorum

onlar mazur oluyor mouwsavi kardes

ama insanlar yalnizca hic duymayanlardan ibaret degiller
      duyup anlayip inatla taassupla reddedenler var
      birde anne karnindan baslayip o zamana kadar kafa beyin anlayis yapisinin gelisimi var
      bunlarin hepsi insanin mazuriyetine ölcü olabilir, bu kadarinin hükmü Allaha kalmistir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23223.msg150624#msg150624 date=1336642256]
        avustralyadaki bir aborijin öldü

melek diyecek sen imameti kabul etmedin cehennemliksin

allah zalim demektir bu.
        [/quote]

Öyle düşünüyorum...Allah adildir zulmetmez...

Yorum

Öyle inanıyorum ki bir de şu var. Hüccetin tamam olması, bir konuda yarım yamalak, ihlassız bir haleti ruhiye içerisinde, karşı tarafı rencide edecek biçimde imameti anlatıp karşı tarafın reddetmesine neden olanın imanı tehlikededir. Ki, eksik, yanlış, ihlassız tebliğler neticesinde yapılan reddedişlerde küfr ve inkar değildir. Çünkü hüccet tamam olmamıştır.

Hakikat hidayet o kadar tatlıdır ki, insanlara bu tatlılıkta ulaştırıldığında insanlar koşarak gelirler. Eğer anlatılan şeyden insanların çoğu kaçıyorsa anlatılış tarzında sorunlar var demektir.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23223.msg150628#msg150628 date=1336642550]
            Öyle düşünüyorum...Allah adildir zulmetmez...
            [/quote]

kumda ayetullah olmuş bir alime sordum.

kişi ikna olup inadından reddetmedikçe mustazaf olabilir diye.

ama ikna olduğu halde sırf inatla redderse o zaman sorumludur.

mesela bir prefsor diyor ki

aslında canlılar yaratıcı olmadan var olamazlar ama biz bu varsayımı yine de kabul etmeyiz.

işte bu adam tam anlamıyla sorumludur.
            Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23223.msg150637#msg150637 date=1336644129]
              kumda ayetullah olmuş bir alime sordum.
              kişi ikna olup inadından reddetmedikçe mustazaf olabilir diye.
              ama ikna olduğu halde sırf inatla redderse o zaman sorumludur.
              mesela bir prefsor diyor ki
              aslında canlılar yaratıcı olmadan var olamazlar ama biz bu varsayımı yine de kabul etmeyiz.
              işte bu adam tam anlamıyla sorumludur.
              [/quote]

Aynen öyle muhterem.
              Ve Ehlibeyt alimleri, eğer tebliğ inkara neden olacaksa o an için tebliği bırakırlar, insanların kafir olmasına neden olmazlar. İnkılap düşmanı şiilerin nedense insanları kafir yapmaya çalışma gibi bir zevkleri var nerden kaynaklanıyorsa?

Bu bedbahtlara göre islam inkılabı yıkılsın diye abd ye israile casusluk yapan şiiler cennete, inkılabı seven sünniler de cehenneme gidecek, ne kadar komik.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23223.msg150638#msg150638 date=1336644353]
                Aynen öyle muhterem.
                Ve Ehlibeyt alimleri, eğer tebliğ inkara neden olacaksa o an için tebliği bırakırlar, insanların kafir olmasına neden olmazlar. İnkılap düşmanı şiilerin nedense insanları kafir yapmaya çalışma gibi bir zevkleri var nerden kaynaklanıyorsa?

Bu bedbahtlara göre islam inkılabı yıkılsın diye abd ye israile casusluk yapan şiiler cennete, inkılabı seven sünniler de cehenneme gidecek, ne kadar komik.
                [/quote]
                iran islam inkilabını kendine bir zırh olarak giymişsin, seni koruması için. bu zırhın korumasında ağzına geleni söylüyorsun. senin söylediklerini aksini ifade eden kişileride , ahada bu inkiap düşmanı diyerek yıldırmaya çalışıyorsun . iyi bir yöntem bulmuşsun .
                kimsenin burda inkilap düşmanlığı yaptığı yok.
                sen sadece batılın temsilcilerini göstermeye çalışanların önünü tıkamaya çalışan birisin benim gözümde.tıpkı ümeyye oğulları gibi
                Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[/quote]
                  avustralyada ki ve başka ülkelerde ki bir aborijin öldüğünde ona imamet sorulmayacak mıdır?
                  bunu mu diyorsun?

aborijinlere Allah'ın hücceti tamamlanmamış mıdır?

[center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23223.msg150630#msg150630 date=1336642876]
                    Çünkü hüccet tamam olmamıştır.

[/quote]
                    mehmet gardaşım.

hüccet tamam olmamış mıdır?
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23223.msg150657#msg150657 date=1336646915]
                      mehmet gardaşım.
                      hüccet tamam olmamış mıdır?
                      [/quote]

İmam Cafer a.s. bu konuda sizin gibi düşünen şiileri uyarmış, kendi zamanında sünni müslümanları tekfir etmemesini söylemiştir. Konu Kafi de geçmektedir. Hüccetin tamam olması kolay bir şey mi?

Hüccetin tamamen tamam olması demek, her şiinin 12 İmam gibi loması demektir ki, bu da imkansızdır. Her şii marifetullahtan 12 İmamın anladığını anlayabiliyor mu? Her insanın bilmediği nokta onun için hüccetin tamam olmadığı noktadır.

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23223.msg150644#msg150644 date=1336645656]
                        iran islam inkilabını kendine bir zırh olarak giymişsin, seni koruması için. bu zırhın korumasında ağzına geleni söylüyorsun. senin söylediklerini aksini ifade eden kişileride , ahada bu inkiap düşmanı diyerek yıldırmaya çalışıyorsun . iyi bir yöntem bulmuşsun .
                        kimsenin burda inkilap düşmanlığı yaptığı yok.
                        sen sadece batılın temsilcilerini göstermeye çalışanların önünü tıkamaya çalışan birisin benim gözümde.tıpkı ümeyye oğulları gibi
                        [/quote]

1. Halifenin hilafete geçirildiği zaman, İmam Aliye gelip: Kuhafenin oğlu de ne oluyor. İzin ver Medineyi ona karşı kırmızı tüylü develere binmiş suvarilerle doldurayım diyen Ebu Süfyan size ne kadar benziyor ve o da ümeyyeoğludur.

Bizim zırhımıza gelince, elhamdulillah evet doğru söylüyorsun güzel bir zırh. Cevşenül Kebir. Yalnız biz zırhı korunmak için değiliz, bu zırhı savunmak içiniz, burasını bi anlayabilseydin?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23223.msg150661#msg150661 date=1336647393]
                          1. Halifenin hilafete geçirildiği zaman, İmam Aliye gelip: Kuhafenin oğlu de ne oluyor. İzin ver Medineyi ona karşı kırmızı tüylü develere binmiş suvarilerle doldurayım diyen Ebu Süfyan size ne kadar benziyor ve o da ümeyyeoğludur.

Bizim zırhımıza gelince, elhamdulillah evet doğru söylüyorsun güzel bir zırh. Cevşenül Kebir. Yalnız biz zırhı korunmak için değiliz, bu zırhı savunmak içiniz, burasını bi anlayabilseydin?
                          [/quote]
                          Allah ebusufyana lanet etsin. biz ondan uzağız.

biz muaviyenin melunluğunu haykıran ebuzere benzemek isteriz ,

biz osmanın kaburgasını kırdığı ammara benzemek isteriz,

biz şehit olduğunda dahi imamamın emrini yere düşürmeyen maliki eşetere benzemek isteriz,

biz imamın kapısında kafire karşı tek başına duran miktata benzemek isteriz.

inşallah çabalarımzıda bu yoldadır
                          Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=huge link=topic=23223.msg150568#msg150568 date=1336629109]
                            sveydi,
                            demişsin ki bir iki konu dışında farkımız yok.kendini kandırma. benzerliğimiz hiç yok.
                            konunun ne olduğu önemsiz,hiçbir şekilde benzerliğimiz yok.
                            [/quote]

kiminle kardeşim benzerliğimiz yok sizinle mi? ben şia inancını az okumadım bilmediğim bir inandığınız bir şey varsada söyleyin bileyim. ona göre konuşayım.

[quote author=huge link=topic=23223.msg150570#msg150570 date=1336629191]
                            hala öğrenemedim guluv ehilleri kim?

[/quote]

kimler kardeşim? guluv ithamı yüzyıllardır bir çok kişiye yapılmakta.... biz Arap alevileride yüzyıllardır bu ithamdayız ama guluv derken biz hangi haddi aştık? İmamları ve ehlibeyti sevmekte mi? evet seviyoruz ama onlara rablık yada peygamberlik makamı vermiyoruz. onlar bizlere göre normal beşerde değil bu guluvse guluv olsun.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                            Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23223.msg150574#msg150574 date=1336629470]
                              Bu günün guluv ehli, İslam İnkılabına, Velayeti Fakih Rehberiyyet Makamına, Veliyyiemri Müslimine zıt bir söylem ve eylem içerisinde olanlardır.
                              [/quote]

Mehmet kardeşim gulat tanımının dışına fazla çıktın. velayeti fakihi ben kabul etmiyorum. Alimdir saygı duyarım ama sizin koyduğunuz o makama ben koymam... bu gulatlıksada evet ben gulatım.....

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                              Ebu Nevves

Yorum

melek diyecek sen imameti kabul etmedin cehennemliksin

allah zalim demektir bu.
                                [/quote]

cehenneme gitmesi zulumse cennete mi gidecek bu?

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X