Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Guluvv ehline cevap

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Guluvv ehline cevap

http://abna.ir/data.asp?lang=10&id=309967

İmam Rıza (a.s) bazılarının “Rabbu’l Âlemin” sıfatını İmam Ali (a.s) hakkında söylediklerini duyunca bedeni titremiş ve elinden yüzünden ter boşalmış ve şöyle buyurmuştur:

“Allah-u Teâlâ münezzeh ve paktır! Allah-u Teâlâ kâfirlerin ve zalimlerin O’nun hakkında söylediklerinden münezzehtir! Acaba Ali (a.s) yemek yiyenler arasında yiyen, içenler arasında içen, evlenenler arasında evlenen ve konuşanlar arasında konuşan değil midir? Acaba o diğerleri gibi Allah-u Teâlâ karşısında huşu içinde, zelil bir şekilde eğilip, namaza durup O’nunla raz-u ve niyaz etmiyor muydu? Acaba bu sıfatlara sahip olan birisi Allah olabilir mi? Eğer o Allah olabilirse öyleyse sizin hepinizin Allah olması gerekir. Çünkü bu sıfatlarda Ali (a.s) ile ortaksınız; bu sıfatların hepsi vasıf edilen şeyin sonradan meydana geldiğinin göstergesidir.”
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Ynt: Guluvv ehline cevap

Allah razı olsun kardeş...

Yorum

amin sayın abin ecmain
      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

acaba bu aşırılığın (guluv) günah sınırı nedir? yani mesela İmamları ilah edinmek guluvdur. peki İmamları- ehli beyti aşırı sevmek? bu guluvmüdür? onları yaratılmış ve Allahın kulları olarak kabul edip onları aşırı sevmek guluvmüdür? bu aşırılığın nereye kadarı guluvdur?

peki geçmişte guluv suçlaması kimlere neden yapıldı? mesela bu yazıda Ebul Hattabtan bahsedildi. onun bir gali olduğu ve aşırıya gidip imamı İlah edindiği yazıyor.... (vallahu e3lem) eğer öyleyse bu kişi bana göre kafir olmuştur. bu konuda sıkıntı yoktur... sıkıntı bu bilginin güvenirliği daha önce bir tartışmada rical ilmi ile ilgili sıkıntıları ve çelişkilerden bahsetmiştim tabi ebul hattab ile ilgili yaptığım araştırmada bu kişi hakkında şianın rical kitaplarının çoğunun hemfikir olduğunu görüyorum. sıkıntı bu kişi değil sıkıntı bir sürü İmam sahabesinin bu guluv suçlamasını maruz kaldığı gerçeğidir... buda mevcut rical kitaplarının güvenirliliğini bana göre sorgular....

mesela Zurare bin U'yin??????

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
        Ebu Nevves

Yorum

allah veya peygamber demedikten sonra istediğin kadar sev sorun yoktur.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23223.msg150237#msg150237 date=1336473400]
            allah veya peygamber demedikten sonra istediğin kadar sev sorun yoktur.
            [/quote]hükmü bu kadar kesin bir cümle ile verebiliyorsun yani
            [center]
            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
            [center]
            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

14 masuma a.s Allah c.c demedikten sonra ne derseniz diyin nasıl severseniz sevin
              Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23223.msg150245#msg150245 date=1336475125]
                14 masuma a.s Allah c.c demedikten sonra ne derseniz diyin nasıl severseniz sevin
                [/quote]

Hüküm verildi...Hadi itaat edin...Demek Guluv sadece bu...Sor bakalım sık sık hadis naklettiğin Biharu-ul Envarın yazarı Allame- i Meclisiye...neymiş Guluv...sadece dediğin mi yoksa var mı daha...

Yorum

Allah 14 masumun içine girmiştir, diyenlere Allah c.c lanet etsin.Veya imam Allah tır ,diyenlerede Allah lanet etsin
                  Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23223.msg150248#msg150248 date=1336475912]
                    Allah 14 masumun içine girmiştir, diyenlere Allah c.c lanet etsin.Veya imam Allah tır ,diyenlerede Allah lanet etsin
                    [/quote]

Hakkında böyle bir iddiada bulunan mı oldu? Olmadığı halde ne gerek duydun ki bunu yazmayana? Hayırdır?

Yorum

Allame Meclisi Ğulat’ın aşağıdaki meselelere inandıklarını söylemektedir:

1- Peygamberin ve Masum imamların ulûhiyeti.

2- Bunlar ubudiyet, yaratma ve rızık verme hususunda Allah’ın şerikleridirler.

3- Allah’u Teâlâ’nın bunlarda hulul etmesi veya bunlarla birliği gerçekleştirmesi.

4- Bunlar ilahi ilham ve vahiy olmadan gaibi bilirler.

5- Masum İmamların nübüvveti.6- İmamların ruhlarının başka bedenlere tenasühü.

7- Bunlar tanındığı zaman ilahi itaat ve günahların terki gerekmez.

Tashihu’l-İtikad, s. 109

Yorum

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmaktadır: “Allah’ım Meryem oğlu İsa’nın Hıristiyanlardan bizar olduğu gibi ben de Ğulat’ın elinden bizarım. Allah’ım onları zelil et ve hiçbi­rine yardım etme.”

Yorum

İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmaktadır: “Gençleriniz için Ğulat’ın tehlikesinden korkunuz. Onların akidelerini bozma­sınlar. Zira Ğulat Allah’ın en kötü kullarıdır. Onlar Allah’ın azametini küçük gösteriyor ve Allah’ın kulları için rububiyet iddiasında bulunuyorlar.”

Yorum

İmam Sadık (a.s) başka bir yerde de Ğulat ile ilişkiyi ya­saklamakta ve şöyle buyurmaktadır: “Onlarla oturmayın, yemeyin, içmeyin, ellerini tutmayın ve onlara miras verme­yin.”

Yorum

Araştıralım biraz...Şia'nın büyük alimi Şeyh Müfid günümüzde bile bazı kesimler tarafından neden sıkça lanetlenir? Hayırdır? Bu büyük alim acaba Teberradan taviz mi vermiş? Yoksa ne idi...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X