Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

- "Adem Rabbinden bir takım emirler alıp onları yerine getirdi, bunun üzerine Rabbi de tövbesini
    kabul etti. Şüphesiz ki O, daima tövbeleri kabul eden, çok esirgeyendir.
    "
    İbni Abbas Hz, Resulullah'a (s.a.a) bu ayetin tefsiri hakkında sorduğunda: 'Adem (a.s), hangi kelimeler aldı da, Rabbide
    onun tövbesini kabul etti." dedi. Hz. Resulullah şöyle buyurdu: "Adem, Allaha şöyle yalvarmıştı: 'Ey Rabbim, Muhammed (s.a.a)
    Ali, Fatma, Hasan ve Hüseyin'in hakkı için beni bağışla' ve yüce Allah Adem 'in bu kelimeler ile yalvarışından dolayı onun
    tövbesini kabul etti. "

lbn-i Meğazili Şafii: Menakib Ali bin Ebi Talib s. 63, Suyuti el Şafii c.1 s.60
    "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

- "Dinde zorlama yoktur. Gerçekten hak, batıldan iyice ayrılmıştır. Tağut'u inkar edip, Allah'a inanan
      kimse kopmak bilmeyen sağlam bir kulpa sarılmıştır. Ve Allah her şeyi duyan, bilendir"
      30
      Harezmi'nin naklettiği bir rivayette Hz. Peygamber'in (saa) İmam Ali'ye şöyle dediğini rivayet etmiştir:
      'Sen kopmak bilmeyen sağlam bir kulpsun.
      " 31

30- Bakara Suresi 256
      31- Menakib-iI harazmi: s. 24
      "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

- "Peygamber (Rabbi tarafından) kendisine indirilene lman etti. Müminler de..." 38 Harezmi; Şafii alimi Muhammed b. İbrahim Hameveyni'den Ebi Selma dedi ki; Hz. Resulullah'ın şöyle buyurduğunu duydum:
        "Miraca çiktığımda yüce Allah bana dedi ki: 'Peygamber, (Rabbi tarafından) kendisine indirilene iman etti.' Bende dedim ki: 'MüminIerde' Yüce Allah bunun üzerine şöyle buyurdu; 'Ey Muhammed! Sana selam olsun, sen doğruyu söyledin.
        Senden sonra ümmetine senin yerine geçmek üzere kimi seçtin?'
        Ben dedim ki: 'Ehlimin en hayırlı olanını seçtim. ' Bana buyurdu ki: 'Ali bin Ebu Talib'i mi seçtin?' Ben dedim ki: 'Evet, ey Rabbim!' Cenab-ı Hak bunun üzerine bana hitaben şöyle buyurdu: 'Ey Muhammed! Yeryüzüne baktım: Seni Seçtim sana isimlerimden bir isim verdim. Ben her zikredildiğimde sende zikredilesin Ben Mahmud olanım, sen ise Muhammedsin, sonra bir daha yeryüzüne baktım ve Ali'yi seçtim, ona isimlerimden bir isim verdim. En yüce olan (Aliyyul Ala) benim: Oda yüce olan Ali'dir. Ey Muhammed seni, Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyni nurumdan (nur gölgeleri olarak) yarattım. Sonra da sizlerin velayetini göklere ve iki yer yüzüne sundum. Kim sizin velayetinizi kabul ettiyse zafere ulaştı ve müminlerden oldu. Kimde sizin velayetinizi inkar eder ve kabul edmezse küfre ve dalalete saptı." Ya Muhammed! "Bir kul, soyu kesilene kadar veya beli bükülene kadar bana ibadet etse dahi, bu haliyle sizin velayetinizi
        inkar ederse onu kesinlikle affetmeyeceğim. Ancak sizin velayetinizle gelirse..." 39
        ---------------------------------
        38- Bakara Suresi 285
        39- Harezmi: Mektel Hüseyn c. 1 s. 95 Feraid-ul semteyn c. 2 ve Yenabi-ul Mevedde s. 486

Yorum

"Gerçek şu ki Allah Adem'i, Nuh'u, İbrahim ailesini ve İmran ailesini....." 43 Hakim Haskani Hanefı Sekik'ten şöyle rivayet ediyor: "Abdullah'in mushafında (ibn-i Mesud'un yazdığı Kuran 'dan) bu ayeti
          şöyle okdum: "Gerçek şu ki Allah Ademi, Nuh'u, İbrahim ailesini ve İmran ailesini (Al-i Muhammed ailesini) alemler üzerine
          (üstün) seçti." 44

44- Şevahıd-ul Tenzil c.1 s. 118-119

Yorum

- Peygamber efendimiz şöyle buyurdu:
            Ey Ali, sen havuzumun ve sancağımın sahibi ve kalbimin sevgilisisin. Sen benim vasim, ilmimin varisi ve benden önceki peygamberlerin mirasının emanetçisisin. Sen Allah'ın yeryüzündeki güvendiği ve insanlar üzerinde onun hüccetisin. Sen imanın rüknü ve İslamın direğisin. Sen, zifri karanlığın meşalesi, hidayetin nuru ve dünya ehli için yükseltilmiş nişanesin. Ey Ali, her kim sana uyarsa kurtulur, her kim senden yüz çevirirse helak olur. Sen aşikar, belli olan yol ve dosdoğru olan sıratsın. Sen ak yüzlülerin önderi ve müminlerin sultanısın. Ben kimin mevlası isem sen de onun mevlasısın. Ben ise her erkek ve kadın müminlerin mevlasıyım. Seni ancak temiz doğumlu bir kişi sever ve ancak kötü doğumlu olan kişi düşman olur. Miraç’ta Allah beni katına aldığında bana şöyle bildirdi: Ey Muhammed, Ali'ye benden selam oku ve bildir ki, kendisi evliyamın imamı ve bana itaat edenlerin nurudur. Ona bu keramet kutlu olsun.

- (Hüsâmettin el-Mirdi el-Hanefi “Âli Muhammed” s.45; el-Kunduzi el-Hanefi "Yenabi'ul Mevedde" s.133; et-Tüsteri "İhkâk'ul Hak" c.20 s.407; Enis Emir "Fazilet-i Ehl-i Beyt-i Resulullah" s.346

Yorum

Peygamber efendimiz şöyle buyurdu:
              “Müminin amel defterinin başlığı, Ali bin Ebi Talib’in sevgisidir

(el-Müttaki el-Hindi "Kenz'ul Ummal" c.11, s.601 Hadis No: 32900; İbn-i Hacer “es-Sevaik’ul Muhrika” s.125, Hadis No: 32; el-Suyuti "Cami us-Sağir" c.2, s.45 Mısır bas.;Hatip el-Bağdadi "Tarih-i Bağdat" c.4, s.410 Mısır bas.; İbn-i İbn-i Hacer "Lisan'ül Mizan" c.4, s.471; es-Safvari “Nezhet'ül Mecalis” c.2, s.208; İbn-i Asakir “Tarih-i Dimaşk” Hadis No: 1262; Menakıb-ı Meğazeli s.243 Hadis No: 290; en-Nebehani “el-Feth’ül Kebir” c.2, s.245)

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Nuh Aleyhisselam gemisinde köpek ve domuz taşıdı ama veledi zina taşımadı. Nasibi ise veledi zinadan daha şerdir.
                Kaynak: İqabul E’mal s. 251

Yorum

İmam Musa El Kazım Aleyhisselam şöyle buyurdu: Dini maarifimizi şiilerimizden başkasından alma. Eğer şiadan yüz çevirirsen Allahu Teâlâya ve Resulu Sallallahu Aleyhi ve Alihi Veselleme ihanet edenlerden dinini öğrenmiş olursun. Allahu Teâlâ, Resulu Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem ve melekleri onlara lanet etsin. Benim pak babalarımın, benim ve kıyamete kadar ki şiilerimin laneti de onlara olsun.
                  Kaynak: Ricali Keşşi s. 4

Yorum

İmam Musa El Kazım Aleyhisselam şöyle buyurdu: And olsun kendi canıma o iki kişi en baştan münafık idiler. Allah Azze ve Cellenin kelamını reddettiler. Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemi alaya aldılar, her ikisi de kâfirdir. Allah’ın meleklerin ve bütün insanların laneti onlara olsun. And olsun Allaha Müslüman gibi göründükleri andan itibaren hiçbir zaman kalplerinde imanları yoktu ve sürekli onların şekleri artıyordu. Her zaman hilebaz, şek, şüphe ve nifak ehliydiler. Allahın azap melekleri ruhlarını kabzedip cehennemdeki en kötü darul makama götürülünceye kadar böyleydiler.
                    [color=rgb(255, 255, 255)][/color]Kaynak: Usul-u Kâfi c. 8 s. 125, Bihar-ul Envar c. 48 s. 242 c. 75 s. 329

Yorum

[color=rgb(255, 255, 255)][/color]Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem ashabına şöyle buyurdu: Ey Allah’ın bendeleri! Allah Celle Celaluh yolunda sevip Allah yolunda düşman olun. Birbirinizle olan irtibat ve git geliniz Allah için olsun. Birbirinizle olan düşmanlığınız da Allah yolunda olsun ki, Allah’ın velayeti bu yol ve bu amelden başka bir şeyle kazanılmaz ve kimse böyle olmadan imanın lezzetini tadamaz. Gerçi orucu ve namazı çok olsa bile. Ancak bu gün halkın birbirleriyle olan sevgi ve irtibatları dünya ile ilgilidir. Dünyaları için seviyor ve onun için birbirleriyle düşmanlık ediyorlar ve bu amelin onlara hiçbir faydası yoktur. Ashaptan birisi arz etti: Ey Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem! Ben Allah yolunda sevip veya düşman olduğumu nasıl anlayabilirim? Bana sevgisi vacip olan Allah’ın velisi kimdir? Benim düşman olmam gereken Allah'ın düşmanı kimdir? Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem İmam Ali Aleyhisselamı işaret ederek buyurdu: Bu kişiyi sevmek Allah'ı sevmektir. O’nu sev. O'nun düşmanı Allah'ın düşmanıdır, O'nun düşmanıyla düşman ol. O’nu seveni sev babanın ve evlatlarının katili olsa dahi. O'na düşman olana düşman ol baban ve evlatlarından olsa[color=rgb(255, 255, 255)] dahi.[/color]
                      [color=rgb(255, 255, 255)]Kaynak: Biharul Envar c. 110 s. 40- 41, Tefsiri İmam Hasan Askeri Aleyhisselam s. 49, Emaliyi Saduk s. 57[/color]

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: İmam Ali Aleyhisselamın düşmanının dostu, İmam Ali Aleyhisselamın düşmanıdır.
                        [color=rgb(255, 255, 255)][/color]Kaynak: El-İhtisas s. 252

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Her şeyin bir kökü ve esası vardır ve İslam’ın esası kökü biz Ehli Beyt Aleyhimusselamı sevmektir.
                          Kaynak: El-Muhasin s. 113

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Bizi sevdiğini söyleyip de düşmanlarımızdan beraat etmeyen yalancıdır.
                            Kaynak:
                            Bihar-ul Envar c. 27 s. 59

Yorum

İmam Hasan ul Askeri aleyhisselam buyurdular: “Muminin kıyametteki nurunun yayılış mesafesi, onun Ehli Beyt'e aleyhisselam olan sevgisi ve onların düşmanlarına olan düşmanlığı derecesindedir.”

(Tefsir-i İmam Hasan-ul Askeri as,s:606; Bihar,c:25,s:6; c:96,s:259)

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Allahın velilerinin vilayet ve muhabbeti ve onların düşmanlarından beraat vaciptir. Âli Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Alihi Veselleme sitem edenlerden, Onların hürmetini çiğneyenlerden, Fedeki ve Hazreti Fatime Selamullahi Aleyhanın mirasını zorla alıp İmam Ali Aleyhisselamın hakkını yağma edenlerden, Hazreti Fatime Selamullahi Aleyhanın kapısını yakmak için karar alıp, sitem binasının esasını sağlam kılıp, Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemin siret ve sünnetini altüst edenlerden beraat etmek, zelalet ve sapıklık önderleri olan Ensab ve Elzamdan, zülüm ve sitem bayraktarlarından, birincisinden sonuncusuna kadar beraat etmek vaciptir.

Kaynak:
                                El-Hisal c. 2 s. 607, Bihar-ul Envar c. 10 s. 226, Uyunu Ahbari Rıza c. 2 s. 124

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X