Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

İmam Bakır (a.s) de buyurmuştur ki: "Kâimimiz kıyam edince kulların başına elini sürecek ve onların dağınık fikirlerini bir yere toplayacaktır. Onları bir hedefe doğru yöneltecek ve onlarda beğenilmiş ahlakı kemal haddine ulaştıracaktır." (Bihar-ul Envar, c.52, s.336)

İmam Sadık (a.s) : "Kaim’imiz (Hz. Mehdi) kıyam ettiği zaman,Yüce Allah şiilerimize, oldukları yerden onunla konuşabilecekleri, onu duyabilecekleri ve onu görebilecekleri bir şekilde kulak ve gözlerini açacaktır (onu görebilecek bir güç onlara verecektir), öyle ki artık aralarında bir elçiye gerek kalmıyacaktır."
    (Mucem'ul-Ehadis-i İmam Mehdi, c.4, s.57; Bihar'ul-Envar, c.52, s.336)

İmam Sadık (a.s) buyurmuştur ki: “Kâim’imiz kıyam ettiğinde, Hz. Ali (a.s)’ın elbisesini giyecek ve O’nun siresi esası üzere hareket edecektir.”
    (Vesail’uş- Şia, c.3, s.348, h.7)

İmam Bakır (a.s): “İmam için Bedir ehli sayısınca üç yüz on üç kişi toplanacak olursa kıyam edip durumu değiştirmesi farzdır.” (el-Bihar, c.100, s.49, h.18)
    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23024.msg160387#msg160387 date=1346881902]
      Vallahi yok! Bir tane bile yok. Amma biz vaktini daha iyi biliriz. Beş tane imanı güçlü yardımcı bulmazsak hareket etmeyiz.

Hadisin son satırına dikkat eder isek bir vakitten bahsediliyor. Ve o vaktin ZUHUR olduğunu hepimiz biliyoruz. Burda 5 ile 313 bir çelişki değil mi halen?
      [/quote]

Söz konusu hadis İmam Mehdi'nin (a.f) zuhuruyla ilgili hadis değildir, diğer İmamlar da "Kâim" ve "Mehdi"dirler ama yeryüzünü adaletle dolduracak olan 12. İmam olan Hz. Mehdi'dir. Hz. Mehdi (a.f) de 313 kişi kendisine biat ettikten sonra kıyam edecektir. Dolayısiyle iki hadis arasında çelişki yoktur.

İmam Muhammed Baqır (a.s) buyurmuştur ki: “İmam (Mehdi) için Bedir ehli sayısınca üç yüz on üç kişi toplanacak olursa kıyam edip durumu değiştirmesi farzdır.”( el-Bihar, 100/49/18)

Şöyle bir hadis de nakledilmiştir:
      İmam Sadık (a.s): “Ey Sedir! Allah’a andolsun ki şu keçiler kadar ashabım olsaydı oturmayı caiz görmezdim.” Sedir: “Biz indik, namaz kıldık, namazdan sonra keçilere baktım ve sayınca onyedi tane olduğunu gördüm.”(el-Kafi, 2/243/4)

İmam Mehdi'nin (a.f) kıyamı evrensel bir kıyam olduğu için 313 kişi olması gerekli kılınmıştır, ama diğer İmamların kıyamları sınırlı olduğu için bu miktarda olması şart kılınmamıştır. Hadislerde bu 313 kişinin her birinin gücünün 40 kişiye bedel olduğu vurgulanmıştır. Büyük alimler bu 313 kişinin komutan olduğunu söylüyorlar, bunların emrinde belki binlerce kişi olacaktır..
      عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Allah sizden razı olsun Hocam. Aydınlatıcı güzel bir bilgi oldu... En azından bir doğruyu daha öğrendim veya bir yanlış bilgiden geri döndüm. Tekrar Allah razı olsun.

Yorum

Müfezzel Hz. İmam Sadık aleyhisselam’ın şöyle buyurduğunu nakleder:

“Ey Müfezzel! Andolsun Allah’a! Bizim velayetimiz olmadan Âdem Allah’ın kudret elleriyle yaranmaya layık olmadı. Hz. Musa Bizim velayetimiz olmadan Rabbiyle konuşmaya layı...k olmadı ve Hz. İsa İlahinin kudret tecellisi olamadı, meğer Hz. Emir-el Müminin aleyhisselam’ın velayetiyle.

Konuyu senin için kısa ve öz olarak söyleyeyim: Hiç kimse Bizim velayetimiz olmadan ve Bize kulluk etmeden Allah’ın rahmetine mazhar olmadı.”

[Kaynak: El-İhtisas; s. 244, Bihar-ul Envar; c. 26, s. 294, El-Katre; c. 1, s. 550.]

"Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Muhammed bin Hasan el Saffar, Besair kitabında Ahmet bin Hüseyin’den oda Ahmet bin İbrahim’den oda Hasan bin Berae’den oda Ali bin Hassan’dan oda Abdurrahman bin Kesir’den şöyle rivayet eder: İmam Ebi Ebdillah Ceferi Sadık Aleyhisselam ile beraber hac ettim bazı yollara ulaştığımızda bir dağa çıktı, insanlara baktı ve şöyle buyurdu: Ne kadar çok gürültü var ve ne kadar az hacı var! Davut el Reqqi İmam Aleyhisselama şöyle arz etti: Ya Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemin evladı! Allah, bu gördüğüm topluluğun duasına icabet eder mi? İmam Aleyhisselam şöyle buyurdu: Vay olsun sana ya Eba Süleyman! (Doğrusu Allah kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Nisa-116) İmam Ali Aleyhisselamın vilayetini inkâr eden puta tapan gibidir.
            Kaynak: Mustedrekul Vesail c.1, s.107
            "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Onların muhalefet ettikleri her şeyde kemal vardır. Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 68

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Allah tarafından tayin olunmayan İmama yaklaşanlar dinsizdirler. Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 357

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Allah bunlara lanet etsin. Bunlar müşrik ve kafirdir. Allah’a hiçbir şey üzerine ibadet etmezler. Kaynak: Usulu Kafi c. 2 s. 387

İmam Musai Kazım Aleyhisselam şöyle buyurdu: Dini maarifimizi şiilerimizden başkasından alma. Eğer şiadan yüz çevirirsen Allah’a ve resulüne ihanet edenlerden dinini öğrenmiş olursun. Allah, resulü ve melekleri onlara lanet etsin. Benim pak babalarımın benim ve kıyamete kadar ki şiilerimin laneti de onlara olsun.Kaynak: Ricali Keşşi s. 4

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=23024.msg161133#msg161133 date=1347628454]
                İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Onların muhalefet ettikleri her şeyde kemal vardır. Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 68

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Allah tarafından tayin olunmayan İmama yaklaşanlar dinsizdirler. Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 357

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Allah bunlara lanet etsin. Bunlar müşrik ve kafirdir. Allah’a hiçbir şey üzerine ibadet etmezler. Kaynak: Usulu Kafi c. 2 s. 387

İmam Musai Kazım Aleyhisselam şöyle buyurdu: Dini maarifimizi şiilerimizden başkasından alma. Eğer şiadan yüz çevirirsen Allah’a ve resulüne ihanet edenlerden dinini öğrenmiş olursun. Allah, resulü ve melekleri onlara lanet etsin. Benim pak babalarımın benim ve kıyamete kadar ki şiilerimin laneti de onlara olsun.Kaynak: Ricali Keşşi s. 4
                [/quote]

İmamlarımız Ehli sünneti tekfir etmiyorlar. Bu hadislerde çok açık. Hatta tekfir edenleri kınadığına ve sünnilerin kafir olmadığını ikna için akli ve nakli açıklamalarda bulunduğuna dair hadisler Usulü Kafinin aynı yerlerinde mevcuttur. Ancak kerrar burada iki İmamların, İmameti reddedenleri kınadığı hadislerle başkalarına kafir dediği hadisleri aynı karede vererek çok kötü bir anlam oluşmasına sebep olmuştur. Oysa İmamlarımızın sünnileri tekfir edenlere şiddetle karşı çıktığına dair de hadisler var. ben şimdi aynı yerdeki bu hadisleri de paylaşmasını Kerrar'dan rica ediyorum

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg161135#msg161135 date=1347629036]
                  İmamlarımız Ehli sünneti tekfir etmiyorlar. Bu hadislerde çok açık. Hatta tekfir edenleri kınadığına ve sünnilerin kafir olmadığını ikna için akli ve nakli açıklamalarda bulunduğuna dair hadisler Usulü Kafinin aynı yerlerinde mevcuttur. Ancak kerrar burada iki İmamların, İmameti reddedenleri kınadığı hadislerle başkalarına kafir dediği hadisleri aynı karede vererek çok kötü bir anlam oluşmasına sebep olmuştur. Oysa İmamlarımızın sünnileri tekfir edenlere şiddetle karşı çıktığına dair de hadisler var. ben şimdi aynı yerdeki bu hadisleri de paylaşmasını Kerrar'dan rica ediyorum
                  [/quote]
                  imameti reddedenlerin kınandığını ve açıkca dinsiz olduğunu belirten hadisi kabul ediyosunuz ama bunun yanına birde kendinizce ,kendi aklınız ve mantığız doğrultusunda başka yorumlar eklemeyide ihmal etmeyerek bakın bu hadis var ama birde şu hadisler var diyorsunuz.
                  lütfen benden rica edeceğinize kendiniz, bu hadilseri koyunda bizde ihya olalım

Yorum

bu arada şunuda belirtmek isterim. ben muhalifleri tenkit ediyor demiyorum zaten. burda ortaya bir tane prensip ve kural konmuştur. masum aleyhisselam buyuruyorki buna uymayan şudur diye, artık ortaya konan bu şarttan sonra adı, meshebi, soyu sopu ne olursa olsun bu kurala uymayan hepsi aynı daire içerisindedir.
                    oraya buraya çekmenin hiç kimseye faydası yoktur vesselam

Yorum

20-(176) [color=rgb(112, 48, 160)][/size]...İsa b. Abdullah el-Kuraşî şöyle rivayet eder:[/color]
                      [/size]Ebu Hanife, Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’ınyanma geldi. Ebu Ab­dullah dedi ki: «Ey Ebu Hanife! Duydum ki kıyas yapıyormuşsun, bu doğru mu?»- "Evet." dedi.Dedi ki: «Kıyas yapma; çünkü ilk kıyas yapan kimse: [color=rgb(0, 32, 96)]"Beni ateşten, onu bal­çıktan yarattın." [/color][color=rgb(0, 32, 96)](Sad, 76)[/color] diyen İblis'tir. İblis, ateşle balçık arasında kıyas yapmıştır. Eğer Âdem’in nuraniliğini, ateşin nuraniliğiyle karşılaştırsaydı, iki nur arasındaki üs­tünlük farkını anlardı, birinin diğerinden daha berrak olduğunu görürdü.»

usul-i kafi cilt 1[size=12pt]

Yorum

usulü kafide insan grupları babını görmediniz mi? orada insanlar mü'min kafir diye ikiye ayrılmıyor ki! Mustaz'aflar ve durumu Allah'a bırakılmışlar yok mu? benim yanımda usulü kafi yok şu an evde eklerim inşaAllah. ancak siz insanları saptırmaktan korkmuyor musunuz? İmamlar sünnileri tekfir mi ediyor!

Yorum

Sünnilerin Tekfir Edilemeyeceğine (kafir görülemeyeceğine) Dair Usulü Kafi'den Hadisler:

İmam ve Küfür Kitabı'ndan, Küfür Babı:

18- (2850) ... İbrahim b. Ebu Bekr, rivayet eder:
                          Ebu'l-Hasan Musa (Musa b. Cafer a.s)'ın şöyle dediğini duydum:
                          "Ali (Ali b. Ebu Talib a.s), hidayet kapılarından biridir. Ali'nin kapısından giren mü'mindir, o kapıdan çıkan kafirdir. Bu kapıdan girmeyen ve çıkmayan kimse de, durumları Allah'ın iradesine kalmış zümreye mensuptur."
                          C: 2 Sh: 637
                          (Bu hadise göre Ali a.s'ı yeterince tanımayan ve imamete dair delilleri bilmeyen sünniler kafir kabul edilemez!

19- (2851) .... Zurare, rivayet eder:
                          Ebu Abdullah (Cafer Sadık a.s) buyurdu ki: "Eğer kullar, bilmedikleri zaman, dursalar ve bilerek inkar etmeselerdi kafir olmazlardı."

171) DALALET BABI

1- (2879.. Haşim Sahibu'l-Berid, rivayet eder:
                          Ben, Muhammed b. Müslim ve Ebu'l-Hattab bir yerde toplanmıştık.
                          Ebu'l-Hattab bize: Bu inancı bilmeyenler hakkında ne dersiniz diye sordu
                          Ben: bu inancı (şia) bilmeyen kafirdir, dedim.
                          Ebu'l-Hattab: Önüne delil konulmadıkça kafir değildir, delil konulduktan sonra, yine de tanımazsa kafirdir, dedi.
                          Muhammed b. Müslim ona şöyle dedi: Subhanallah' bu inancı tanımıyorsa, inkar da etmiyorsa, ne diye kafir olsun? İnkar etmedikçe kafir değldir.
                          Ravi der ki: Hacca gittiğim zaman, Ebu Abdullah (Cafer Sadık a.s)'ın yanına gittim ve bu meseleyi ona anlatım.
                          Dedi ki: "Sen burdasın, ama ikisi burda değildir. Gece olunca hep birlikte Mina'da orta cemrenin yanına gelin, orada buluşalım."
                          Gece olunca, ben, ebu'l-Hattab ve Muhammed b. Müslim, İmam'ın yanında toplandık. İmam (a.s) bir yastık aldı ve göğsüne koydu, sonra bize şöyle dedi: "Hizmetçileriniz, kadınlarınız ve aileleriniz hakkında ne dersiniz? Allah'tan başka ilah olmadığına şahitlik etmiyorlar mı?"
                          -Evet şahitlik ediyorlar, dedim.
                          -Dedi ki: "Muhammed (s.a.a)'nin Allah'ın resulü olduuğna şahitlik etmiyorlar mı?"
                          -Bütün bunları yapıyorlar dedim.
                          -Dedi ki: "Peki, sizin bu inancınızdan haberdar mıdırlar?"
                          -Hayır, dedim.
                          Dedi ki: "size göre onlar nedir?"
                          Dedim ki: Bu inancı bilmeyen, tanımayan kafirdir.
                          Buyurdu ki: "Subhanallah! Şu yollardaki, su başlarındaki insanları görüyor musun?"
                          -Evet, dedim.
                          -Dedi ki: "Namaz kılmıyorlar mı, oruç tutmuyorlar mı, hacca gitmiyorlar mı? Allah'tan başka ilah olmadığına, Muhammed (s.a.a)'nin Allah'ın resulü olduğna şahitlik etmiyorlar mı?"
                          -Evet, bütün bunları yerine getiriyorlar, dedim
                          -Dedi ki "Pek, sizin sahip olduğunuz inancı biliyorlar mı?"
                          -Hayır bilmiyorlar, dedim.
                          Buyurdu ki: "size göre nedir onlar?"
                          Dedim ki: bu inancı bilmeyen kafirdir.
                          Buyurdu ki: "Subhanallah! Kabe'yi, tavafı ve Kabe'nin örtüsüne sarılan Yemenlileri görmüyo rmusun?"
                          -Görüyorum, dedim.
                          -Dedi ki: Allah'tan başk ailah olmadığna, Muhammed (s.a.a)'nin Allah'ın resulü olduğuna şahitlik etmiyorlar mı? namaz kılmıyorlar mı, oruç tutmuyorlar mı, hacca gitmiyorlar mı?"
                          -Bütün bunları yapıyorlar dedim.
                          Dedi ki: "Peki sizin inancınızı biliyorlar mı?"
                          -Hayır, dedim.
                          Buyurdu ki: "Öyleyse size göre nedir onlar?"
                          Dedim ki: Bilmeyen kafirdir.
                          Buyurdu ki: "Subhanallah! Bu, haricilerin görüşüdür."
                          Sonra şöyle dedi: "İsterseniz, size daha fazla açıklamada bulunayım."
                          -Ben dedim ki: Hayır.
                          Bunun üzerine şöyle dedi: "Bizden duymadığınız bir şeye inanmanız, sizin için şerdir."
                          Ravi der ki: İmam (Cafer Sadık a.s)'ın, bizi Muhammed bin Müslim'in görüşüne döndürdüğünü sandım.
                          C. 2 Sh: 657-659

bundan sonraki 2880 nolu hadis ve sonrakiler tam da sünnilere kafir denemeyeceğini gösteriyor dileyen için bu kadarı kafidir, yetmeyenler kafi'nin o bölümüne bakabilirler.

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: İmam Ali Aleyhisselam' dan sonra kendisine Emir-el Muminin dedirtenler kafirdir. Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 411

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Her kim sözünde veya amelinde düşmanımıza muvafık olursa bizden değildir. Bizde onlardan değiliz. Kaynak: Vesail-uş Şia c. 18 s. 85

İmam Muhammed Bagır Aleyhisselam şöyle buyurdu: Ey Cabir! Düşmanlarımızdan hacet isteme. Hatta bir içim su dahi isteme. Aksi halde cehennemden geçerken, ey filanca! Ben sana filan yerde iyilik yapmadım mı der. Sen de zor durumda kalırsın. Kaynak: Sefinet-ul Bihar c. 1 s. 185

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Hz. Nuh Aleyhisselam gemisinde köpek ve domuz taşıdı ama veledi zina taşımadı. Nasibi ise veledi zinadan daha şerdir. Kaynak: İğab-ul Emal s. 251

Yorum

"İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Hz. Nuh Aleyhisselam gemisinde köpek ve domuz taşıdı ama veledi zina taşımadı. Nasibi ise veledi zinadan daha şerdir. Kaynak: İğab-ul Emal s. 251"

müthiş hadis ya... Amenna ve saddakna

Yorum

İmam Rıza Aleyhisselam şöyle buyurdu:[/size]
                                [/size]
                                [/size]Allah rahmet etsin bizim emrimizi ihya eden kula.
                                [/size]
                                [/size]Arz edildi: Sizin emriniz nasıl ihya edilir?
                                [/size]
                                [/size]İmam Aleyhisselam şöyle buyurdu:
                                [/size]
                                [/size]Bizim ilimlerimizi öğrenir ve insanlara da öğretir. Eğer insanlar bizim kelamımızın güzelliğini bilseler bize tabi olurlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X