Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ BEYT HADİSLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHLİ BEYT HADİSLERİ

hatirlatmak isterim, yakin tarihte ummul müminin aise'nin hureyreye yönelik elestirilerini ele alan bir kitap cikarildi SUNNILER TARAFINDAN!!!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Eğer Sünnilerce Ebu hureyre kabul edilmiyor, bunun delili Aişe'nin Ebu Hureyreyi eleştirmesi ya da Kırbaşoğlu gibi bir sünni ilahiyatçı akademisyenlerin bu konuyu çok dillendirdiği de gösterilirse cevabımız değişmez.

çünkü görüldüğü gibi bu, Aişe'nin Ebu Hureyre'yi eleştirmesi sebebiyle Ebu Hureyre'nin sünnilerce muteber kabul edilmediği iddiası kendi kendini çürüten bir iddiadır. çünkü Aişe'nin kendisi Ebu Hureyre'den aşağı değil, ikincisi bu eleştiri bu gün yapılmıyor. Yani Aişe Ebu Hureyreyi bu gün eleştirmiyor ki. Daha işin başındayken bu eleştirileri yapmış, yetmemiş Halife Ömer onu kırbaçlatmış, Ebu Hureyre'nin Yemen yolsuzluğu çarşaf çarşaf gazetelerde yayınlanmış ama yine de sünniler Ebu Hureyreyi kutsamışlardır. Bunun delili sünnilerce en muteber görülmüş ve baş tacı yapılmış sünni muhaddislerin kütübü sittelerinde Ebu Hureyreyi adil görüp ondan hadis aldıklarıdır. öyle ki kitaplarını onun hadisleriyle doldurdular.. Ebu hureyre en çok hadis nakleden biri olarak sünnilikten ayrılamaz. Onu çıkardın mı duvar çöker, sünni öğretiyi ayakta tutmak mümkün olmaz. Bu gerçeği zaten sünni teorisyenler sürekli dile getiriyor. Ebu hureyreye yönelen içten ya da dıştan eleştirilere karşı onu savunuyor ve onun adil olduğunu ispata çalışıyorlar. bu eleştirilerin art niyetli olduğundan dem vuruyorlar. zaten sünnilerce an ebu hureyre sözü öyle kazınmış ki belleğe, bundan sonra söylenecek söz Ayet olsa o kadar etkili olmaz onlara...

Yorum

Bela Ehl-i Beyt’i Sevmenin Bir Parçasıdır
        İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Eğer bir dağ beni sevecek olursa çöker dağılır.”

İmam Bakır (as)'ın, yanına gelip, “Allah’a and olsun ki siz Ehl-i Beyti seviyorum” diye söyleyen birine şöyle buyurmuştur: “O halde belalar karşısında güvenlik yeleği giy. Zira Allah’a and olsun ki selin vadiye akmasından daha süratli bir şekilde bela ve zorluklar bize ve taraftarlarımıza akar. Bela bizden başlar sonra size ulaşır. Huzur ve refah da bizden başlar, sonra size ulaşır.”

Resulullah (s. a. v), Ebu Zer’e şöyle buyurmuştur: “Eğer bizi seviyorsan git fakirlik (ile karşılaştığında korunmak) için zırh giyin. Şüphesiz selin bir tepenin üstünden aşağı akmasından daha hızlı bir şekilde fakirlik bizi sevenlere ulaşır.”

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Her kim biz Ehl-i Beyt’i severse fakirlik için güvenlik yeleği giysin.” veya şöyle buyurdu: “Bir zırh giysin.”

İmam Sadık (a. s), kendisini sevenlerin sıfatı hakkında şöyle buyurmuştur: “Bir grup bizi gizli ve açıkta sever. Onlar en üstün kesimdir. Onlar tatlı güzel sudan içerler, Kur’an’ın te’vil ve tefsirini bilir. Her şeyin hikmetini ve nedenler nedenini tanırlar. Onlar en üstün kesimdir. Fakirlik, ihtiyaç ve çeşitli belalar atın koşmasından daha hızlı bir şekilde onlara doğru koşar, darlık ve yokluk onları sarar. Böylece sarsılırlar, imtahana düşerler, biri yaralanır, diğerinin başı kesilir ve çok uzak şehirlere dağılırlar.”

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Eğer bir dağ beni sevecek olursa Paramparça olur dağılır.”

Sa’d b. Tarif şöyle diyor: “İmam Bakır’ın (a.s) yanında olduğum bir sırada Cemil’ul-Ezrek geldi. Onlar Ehl-i Beyt taraftarlarının sıkıntılarını ve belalarını dile getirdiler. İmam Bakır (a.s) şöyle buyurdu: “Bir grup Ali b. Hüseyin (a.s) ve Abdullah b. Abbas’ın yanına giderek sizin konuştuğunuz şeyleri konuştular. O ikisi de Hüseyin b. Ali’nin yanına vardılar ve onların sözünü kendisine ilettiler. Hüseyin (a.s) şöyle buyurdu: “Allah’a yemin olsun ki bela, fakirlik ve katliam tatar atlarının koşmasından ve selin “Simr”ine akmasından daha hızlı bir şekilde dostlarımıza ulaşır.” Kendisine, “Simr nedir?” diye
        sorulunca şöyle buyurdu: “Selin vardığı yer. Hiç şüphesiz eğer böyle olmasaydı biz sizleri kendimizden bilmezdik.”
        ALLAHUMME SALLİ ALE MUHAMMED VE ALİ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VEL EN EDAHUM

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23024.msg155679#msg155679 date=1339512471]
          hatirlatmak isterim, yakin tarihte ummul müminin aise'nin hureyreye yönelik elestirilerini ele alan bir kitap cikarildi SUNNILER TARAFINDAN!!!
          [/quote]
          ayşe ile hureyre arasında hiçbir fark yoktur.

Allah zuhurda başı dik olanlardan etsin inşallah.

Yorum

bu kitaplar yeni değil. ve kitapları çıkaranlar da geleneksel sünnileri oluşturan çoğunluk temsilcilerince çıkarılmıyor. genelde ilahiyatçı akademisyenler olan ve sünnilerce mutezile olarak yani hadis inkarcısı olarak kabul edilen bir avuç taraftarı bile olmayan kimselerce bu tür fikirler gündem ediliyor. yüzmilyonlara varan sünniler tarikatçılar nurcular, ışıkçılar gibi gruplardan oluşuyor... bunların tamamı Ebu hureyre gibileri mukaddes saymakta...

Yorum

basiniz pinar ayaklariniz göl olsun ademler

siteye aykiri davranip huzur bozmayin yeter bize!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg155675#msg155675 date=1339510975]
                sen sünnileri tanımıyorsun ama onlar adına konuşabiliyorsun.. benim çevremde Ebu hureyreye peygamber muamelesi yapan tonlarla sünni var... Hem eğer sünniler Ebu Hureyreden vazgeçseler sünnilik çöker öyle bi şey kalmaz ortada.. Çünkü hadislerin çoğu ondan geliyor

sen çifte standart yapıyorsun. kendin yaparkan bi şey yok ben yapınca kıyamet kopuyo
                [/quote]

Ben Ebubekir ile Ebu Hureyre arasında fark olduğunu söylediğimizde insanlar Ebu Hüreyreyi terkedebiliyor. Ama siz Ebu Bekirle Ebu Hüreyre arasında bir fark olmadığını söylediğinizde insanlar ikisine birlikte daha fazla sarılmaya başlıyorlar.

Ben çifte standart yapıyorum. Nasılmış bu çifte standart. Şii mi Sünni mi olduğumun belli olmamasınımı kasdediyorsun. Eğer onu kasdedyorsan ben bu çifte standarda razıyım.

Şii ve sünni müslümanları bir araya getirecek, güçlerini birleştirip mutlak küfre karşı tek yumruk yapacak bir çifte standart, şii ve sünni müslümanları çarpıştıracak onlar arasında fitne çıkaracak bölücülük yapacak ahbarilikten daha hayırlıdır.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=ebuzer111 link=topic=23024.msg155687#msg155687 date=1339515534]
                  ayşe ile hureyre arasında hiçbir fark yoktur.

Allah zuhurda başı dik olanlardan etsin inşallah.
                  [/quote]

Ümmülmüminin Aşe ile Ebu Hüreyre arasında bir fark yoksa, sizinle Şah Rıza Pehlevi arasında da bir fark yok demektir.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Allah'a c.c ve peygambere s.a.a. karşı gelerek, küfrün ve fitnenin temellerini atanların beni saide sakifesindekiler olduğunu inkar edenler, bu inkar size ateşten başka bakalım ne kazandıracak.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg155673#msg155673 date=1339510176]
                      Bu tavır sünnileri inciten ve onları şiaya düşman yapan tavır.. bu vahdete aykırı bir tavır. bu tavır şianın da tavrı değil. Şii alimler şianın doğrlarını anlatır karşı tarafın yanlışlarına işaret eder ve kimseyi yalancılıkla hadis uydurmakla itham etmez (!)
                      [/quote]

Sünni birisinin Ebu Hureyreyi eleştirmesi özeleştiri olur ve bu sünnilerce kabul edilebilir bir şeydir. Ancak şii birisinin Ebubekire Ehlibeyt düşmanı derse bu sünnilerce mukaddeslerine hakaret olarak algılanır.

Yorum

[quote author=ebuzer111 link=topic=23024.msg155699#msg155699 date=1339518172]
                        Allah'a c.c ve peygambere s.a.a. karşı gelerek, küfrün ve fitnenin temellerini atanların beni saide sakifesindekiler olduğunu inkar edenler, bu inkar size ateşten başka bakalım ne kazandıracak.
                        [/quote]

Haşa İmam Ali sizin tabirinizle Beni Saide Sakifesinde atılan küfrün temelleri güçlensin diye 25 yıl sessiz mi kaldı. Onlarla vahdet içerisinde kaldı değil mi?

Bu gün en büyük küfür ve fitne şii ve sünni müslümanları birbirine düşman etmektir. Ve bu küfre ve fitneye en büyük hizmeti abd israil suud ve benzerleri ve sizin gibiler yapmaktadırlar.

Yorum

hiç bir sünniyi böyle bir eleştiriyi özeleştiri olarak gördüğüne şahit olmadım... yani sünniliği eleştirilmez görünenlerle hiç bir mezhepten değilim diyenleri ayırmak gerek. diğerleri her şeyi eleştiriyor. sünniliği de şiiliği de Ehlibeyti de Peygamberi de... Evet tüm şiiler Ebubekirin Ehlibeytten olan Fatıma s.a.'ya yaptıklarını düşmanlık olarak görür. ve sünni kitaplar da buna şahittir. Ali a.s.'a yapılanların da şahitidir. bu düşmanlıksa o zaman düşmanlığı ilk yapan sünni kitaplar. biz de onlardan nakilden başka bir şey yapmıyoruz.

sizin yaptığınız sadece kendinizi merkeze almak. siz benin sözlerimi düşmanlık ve vahdeti bozan kışkırtıcılık görüyorsunuz ben de sizinkileri öyle görüyorum..

örneğin islam inkılabıyla ilgili olarak insanları inkılaptan soğutuyorsunuz. sizin yüzünüzden inkılabı sevebilecekken aslında nefret eden bi sürü insan var...

ve sünnilerden de sizi eleştiren size katılmayan sizi sünniliğe hakaret ediyorsunuz diye suçlayan dolu insan var...

Yorum

Siz görmediyseniz biz gördük. Tarihte her zamanda bu tip insanlar olagelmiştir. Sünnilerde Melamilik te bizim söylediklerimizin ispatıdır.
                            Biz 1. ve 2. Halifenin İmam Aliye ve Fatıma s.a. ya yaptıklarını onaylıyor değiliz. Bu kouda günahkardırlar. Anncak onların bu günahkarlıklarının onları kafir etmeyeceine inanıyoruz. Bedirde bulunan muhacirler olmaları, Hucurat Suresinde İman edenler olarak tanıtılmalarıda düşüncemizin temelidir.

Biz kendimizi merkeze almaktan Allaha sığınırız. Biz bizimde sizinde eylem söylem ve tarz olarak slam İnkılabını Velayeti Fakihi İslami Vahdeti organize eden şi ulemayı merkez ediniyoruz. Bizim söylemlerimiz İma Humeyniden İmam Hamaneiden Fadlullahtan Mutahhariden Cevad Halisiden Sistaniden ilham almaktadır. Acaba merkeze kendisin koyan siz olmayasınız. Kendinizi bi yoklayın derim.

Hiç kimse bizim yüzümüzden asla İslam İnkılabına düşman olmamıştır. İslam İnkılabı düşmanları bize bağlı olmayarak düşmandırlar zaten. Sizin beni görmek isteyiş tarzınızın bir anlamı yok. Ayetullah Halisiyi örnek veriyorum. Sizin ifadeleriniz mi onunkilerle örtüşüyor, bizimkiler mi?

Yahu daha ağzınızdan Öz Muhammedi İslam diye bir kavram duymadık. Üstelik bu Kavramı olgu haline koyan İmam Humeynidir, İnkılabi bir sünni alim de değil. Allah bizleri nefsimizin insafına bırakmasın.

Yorum

İmam Sadık aleyhisselam şöyle buyurmaktadır: "Nasibî (Ehlibeyt düşmanı), biz Ehlibeyt'e karşı düşmanlık eden değildir; çünkü, ben Muhammed ve Ehlibeyt'ine buğzediyorum, diyen birisini bulamazsın; nasibî, sizin bizi sevdiğinizi ve bizim düşmanlarımızdan teberri ettiğinizi bildiği halde size düşmanlık edendir."[2]

İmam Musa Kâzım aleyhisselam'dan şöyle rivayet edilmiştir: "Kim bizim Şiâmızla düşmanlık ederse, bizimle düşmanlık etmiş olur ve onları seven de bizi sevmiş olur; çünkü onlar bizdendir; bizim balçığımızdan yaratılmışlardır; kim onları severse bizdendir; onlara düşmanlık eden ise bizden değildir..."[3]
                              Kaynaklar:

[2] - Meani'l Ahbar, s.365/1; Sıfat-uş Şiâ, s.9/17.
                              [3] - Sıfat-uş Şiâ, s.3-4/5.
                              "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Bela Ehl-i Beyt’i Sevmenin Bir Parçasıdır
                                İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Eğer bir dağ beni sevecek olursa çöker dağılır.”

İmam Bakır (as)'ın, yanına gelip, “Allah’a and olsun ki siz Ehl-i Beyti seviyorum” diye söyleyen birine şöyle buyurmuştur: “O halde belalar karşısında güvenlik yeleği giy. Zira Allah’a and olsun ki selin vadiye akmasından daha süratli bir şekilde bela ve zorluklar bize ve taraftarlarımıza akar. Bela bizden başlar sonra size ulaşır. Huzur ve refah da bizden başlar, sonra size ulaşır.”

Resulullah (s. a. v), Ebu Zer’e şöyle buyurmuştur: “Eğer bizi seviyorsan git fakirlik (ile karşılaştığında korunmak) için zırh giyin. Şüphesiz selin bir tepenin üstünden aşağı akmasından daha hızlı bir şekilde fakirlik bizi sevenlere ulaşır.”

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Her kim biz Ehl-i Beyt’i severse fakirlik için güvenlik yeleği giysin.” veya şöyle buyurdu: “Bir zırh giysin.”

İmam Sadık (a. s), kendisini sevenlerin sıfatı hakkında şöyle buyurmuştur: “Bir grup bizi gizli ve açıkta sever. Onlar en üstün kesimdir. Onlar tatlı güzel sudan içerler, Kur’an’ın te’vil ve tefsirini bilir. Her şeyin hikmetini ve nedenler nedenini tanırlar. Onlar en üstün kesimdir. Fakirlik, ihtiyaç ve çeşitli belalar atın koşmasından daha hızlı bir şekilde onlara doğru koşar, darlık ve yokluk onları sarar. Böylece sarsılırlar, imtahana düşerler, biri yaralanır, diğerinin başı kesilir ve çok uzak şehirlere dağılırlar.”

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Eğer bir dağ beni sevecek olursa Paramparça olur dağılır.”

Sa’d b. Tarif şöyle diyor: “İmam Bakır’ın (a.s) yanında olduğum bir sırada Cemil’ul-Ezrek geldi. Onlar Ehl-i Beyt taraftarlarının sıkıntılarını ve belalarını dile getirdiler. İmam Bakır (a.s) şöyle buyurdu: “Bir grup Ali b. Hüseyin (a.s) ve Abdullah b. Abbas’ın yanına giderek sizin konuştuğunuz şeyleri konuştular. O ikisi de Hüseyin b. Ali’nin yanına vardılar ve onların sözünü kendisine ilettiler. Hüseyin (a.s) şöyle buyurdu: “Allah’a yemin olsun ki bela, fakirlik ve katliam tatar atlarının koşmasından ve selin “Simr”ine akmasından daha hızlı bir şekilde dostlarımıza ulaşır.” Kendisine, “Simr nedir?” diye
                                sorulunca şöyle buyurdu: “Selin vardığı yer. Hiç şüphesiz eğer böyle olmasaydı biz sizleri kendimizden bilmezdik.”
                                "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X