Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ehlıbeyt mutlak gaybı bılır mı ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ehlıbeyt mutlak gaybı bılır mı ?

bana ifadeler tatmin edici kadar yeterli gelmedi. ya ben anlamadım ya da ifadelerin başıyla sonunda çelişki var.

hem diyor imamı mubin, levhi mahfuzun bir farklı boyutu. (bu arada kesinlik kazanmış ilahi öntasarım ifadesi de birbirini nakzeden ifade gibi geldi. öntasarım zaten beda kapsamındaki kesinlik kazanmamış ilahi tasarımlar diye biliyorum. çünkü öntasarım... ) ve örnek olarak gösterilen casiye suresindeki amellerinizi kaydediyorduk ifadesi amel defterini kastediyor diyor bi sonraki cümlede imami mubinin amel defteri olamayacağı, gerekçesi zikredilmeksizin ifade ediliyor..

yani ifadeleri ya ben anlamadım ya da çelişkiler mevcut..

Peygamberin: apaçık İmam Ali'dir ben her şeyi ona anlattım/öğrettim (yaklaşık meal) hadisini geçersiz kılacak kesinlikte deliller yok.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

İfadeler gayet açık değil mi? Allame'nin bu beyanatında anlaşılmayacak ne var. "“ Biz, her şeyi apaçık bir kitapta sayıp yazmışızdır.” Burada kast edilen, değişimlere karşı korunan levhi mahfuzdur." Dikkat et Allame değişimlere (beda'ya) karşı korunan buyuruyor. Sanırım sen levh-i mahfuz ile levh-i muallak'ı karıştırıyorsun. Bedaya uğrayan levh-i muallaktır levh-i mahfuz değil.

Bide benim merak ettiğim siz neden Kur-anda İmam Ali'yi aramaya çalışıyorsunuz da İmam Ali de Kur-anı aramıyorsunuz? Natık olanda arayın aramak istediğinizi natık olmayanda değil.
      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

ilahi öntasarım ne demek? beda kapsamındakiler değil mi?

Yorum

BEDA şianın uydurduğu bir inançtır. Imamların gaybden verdikleri bazı haberler olmayınca beda gerçekleşti yani kader değişti dediler.
          HASBUNALLAH

Yorum

bedanın uydurma olduğunu iddia edenler bedayı hiç anlamamış kimseler. bu konu sitede açıklandı ve bu konuda başlık açıldı. oradan önce okuyun ve orada yazın.

eğer amacınız sırf iftira ve örnek ve ispatsız uydurma olacaksa bunun bir bedeli olmalı değil mi kusura bakmayın boş yere okurları iftiralarınızla oyalamanıza sonsuz izin veremeyiz..

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22482.msg140213#msg140213 date=1326569885]
              BEDA şianın uydurduğu bir inançtır. Imamların gaybden verdikleri bazı haberler olmayınca beda gerçekleşti yani kader değişti dediler.
              [/quote]
              hangileri olmadi mesela?

Yorum

ben örnek vereyim mesela:

bu mantığıyla gidecek olsak Allah da haşa gaybı bilmiyormuş ya da olanlar kontrolden çıkmış sonra Allah değiştirmiş:

Mesela Allah Musa a.s. ile 30 gece eğitim için anlaşmış ama (haşa) işler yolunda gitmemiş buna 10 gece daha eklemiş!

Mûsâ’ya otuz gece süre belirledik, buna on (gece) daha kattık. Böylece Rabbinin belirlediği vakit kırk geceye tamamlandı. Mûsâ, kardeşi Hârûn’a, “Kavmim arasında benim yerime geç ve yapıcı ol. Sakın bozguncuların yoluna uyma” dedi. A'raf 142. burada bedayı kabul etmezseniz Allah'ın da haşa ve haşa gaybı bilmediğini ya da olayları kontrol edemediğini (haşa) iddia etmiş olursunuz..

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22482.msg140246#msg140246 date=1326573231]
                  hangileri olmadi mesela?
                  [/quote]

cafer sadık r.a derki benden sonra imam ismaildir ismail ölünce der ki ismail imam olacaktı ama gunah işlediği için beda gerçekleşti ve imamet ondan alındı (biharul envar)
                  HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22482.msg140256#msg140256 date=1326574519]

cafer sadık r.a derki benden sonra imam ismaildir ismail ölünce der ki ismail imam olacaktı ama gunah işlediği için beda gerçekleşti ve imamet ondan alındı (biharul envar)
                    [/quote]
                    Niye Allah bir insani oldurmeden ondan imameti alamiyor mu?

Yorum

hadisin metnini taratıp buraya kopyalayın ve tabi kaynağında tam yeriyle beraber.

bu hadisi BU HALİYLE sahih sayan değil şiayı "ş" sini bile bilmiyor demektir. bu kadar şia cahilerinin şiaya atılmış iftiraları farkedebilmesi mümkün değil ve bunları yaymanın vebali büyük olacaktır.

önce şiayı anlamanız imamat inancını kavramanız gerekir.. eğer imamet inancını bilseniz böyle bir hadisin olamayacağını kendiniz çıkarabilirdiniz..

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X