Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim’deki Hurafelere Bir Bakış

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim’deki Hurafelere Bir Bakış

ayetlere alimimiz ayrıntılı olarak yeniden bakacak, ancak bu ayetlerde geçen unutma Peygamberimiz s.a.a. için değil önceki Peygamberler için. Esasen bu tür unutmalar masumiyete halel getirmez. yani günah olan unutmalar değil. adam tedbir almaz önemsemez gafletten dolayı namazı unutur bunun gafil ve önemsemeyen kalbi yüzünden elbette günahı vardır. ancak Peygamberlerin kalpleri böyle sorumluluklarından gafil kalamaz.
    ;d
    ayetlerde Peygamberimiz Muhammed s.a.a.'in unutmasından değil önceki peygamberlerin unutmalarından söz ediyor.
    Hiç olmazsa Allahtan kork be adam ben sana dedim peygamberler unuta bilir mı sen dedin
    şiada hakim olan inanca ve geçerli görüşe göre unutmazlar. Her konuştuğu vahy olanın nasıl unutabileceğini iddia edersiniz?
    şimdi inkar ediyor. Evet yaa Şia peygamberlerin unutmasını kabul etmiyor ama Kur'an ve sünnet peygamberlerin unuta bileceğini söylüyor

Yorum

Ehli tevhid kardesim bu defa iyi kivramadi eee utanmasa diyecek hayır ayet öyle değil ama yalnız değil ki

Yorum

Peygamberlerin unutmalari Allahin huccetlerinin varolus zeminin olusmasi icindir. makamlarina veya masumiyetlerine daha da neti, unutmazliklarina halel getirecek bir unutma bicimi degildir.
        bu durumu anlayabilmek icin sia dusunce yapisina sahip olmak yani Allahin buradaki hikmetini biliyor olmak gerek.
        hikmeti ise kabaca sudur: peygamberlerin unuttuklari hersey bir huccete sebebiyet vermis, insanlara öğüt teskil etmistir, le ulil elbeb.

Yorum

dikkat edin her bir unutmalari ayete konu olmus ve huccete vesile olmustur. siradan seyler olsa ayetlere konu olurmuydu??? neden sahabelerin unutmalari ayete konu olmamis?

Yorum

Bu yazı bu fetva mutlaka okuyun deliler kuran'ı Kerim'de ve ehli sünnetin inancı

http://d1.islamhouse.com/data/tk/ih_...s_oluslari.pdf

Yorum

hüccete vesile olmuştur muhakkak ama unutma var hata var bunlar inkar edilemez.kuranda buyurduğu gibi onlarda beşerdir
              HASBUNALLAH

Yorum

gunahtan korunma nedir, kisaca aciklarmisin musluman ol yeter?

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=13896.msg139700#msg139700 date=1326142906]
                  hüccete vesile olmuştur muhakkak ama unutma var hata var bunlar inkar edilemez.kuranda buyurduğu gibi onlarda beşerdir
                  [/quote]

kurandaki ifadeler algi seviyesine gore degisir. mesela peygamberlerden gunahkar olanlarini sayarmisin?

Yorum

ben gunahkar demedim hata ayrı gunah ayrı
                    HASBUNALLAH

Yorum

sünnilerin ismet inançlarını biliyorum ve yıllardır bu bozuk inançla yaşadım. Rabbim bana lutfetti ki hiç duymadığım çevremde olmayan şiayı tanıdım, ona ulaştım. Ve oradaki Peygamberler de dahil her inancın bozulmadan tertemiz olarak geldiğini gördüğümde dedim işte mükemmel din bu, hikmet ve doğruluk bu.. İslam bu..

ve şimdi siz tutmuşsunuz bana terkettiğim ve sanki tanımıyormuşum gibi bu düşünceleri bir şeymiş gibi önüme sürüyorsunuz.

ben sizin gibi gülemiyorum sadece acıyorum.. eğer sünnilikteki ismet inancını sorguayacak olsak içinden ne hurafeler ve iftiralar çıkıyor ki inceledik bu sitede.. bol bol hadislerden alıntılar yaptık.. bakmak isteyenler oralara bakabilir.

unutma konusundaki ayetleri elbette dha önce okudum. ancak bunlara şianın mükemmel yorumları olacağına inanıyorum fakat ben şu an bunları bilmiyorum.. öğrendiğimde paylaşacağım inşaAllah..

bildiğim bir şey var ki insan ürünü olan sünnilik bunları asla doğru cevaplayıp yorumlayamaz.

ehli tevhid

beşer kelimesinde unutmak anlamı mı var hata anlamı mı? nasıl, delilin ne?

Yorum

ve günah olmayanın nasıl hata olacağına dair bir açıklama yapamadın..

hataysa Allah yasaklamış mı yasaklamamış mı onu cevaplayamadın..

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=13896.msg139703#msg139703 date=1326144187]
                          ben gunahkar demedim hata ayrı gunah ayrı
                          [/quote]
                          kuranin lafzi anlamini kullanarak beşerdirler demedin mi? beşer gunah islemez mi, madem bizim gibiler? hem bazi gunahlar hata veya unutmaktan kaynaklanmaz mi? Allahin emrini unutup gunah isler gunahkar olur insan olmaz mi?
                          hata sonucu Allaha karsi gelir gunah isler gunahkar olur, degil mi?

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=13896.msg139699#msg139699 date=1326142855]
                            Bu yazı bu fetva mutlaka okuyun deliler kuran'ı Kerim'de ve ehli sünnetin inancı

http://d1.islamhouse.com/data/tk/ih_...s_oluslari.pdf
                            [/quote]

Linke baktım biraz okudum, okuduklarımdan:

"Birincisi: Allah Teâlâ'nın dînini tebliğ konusunda günahtan korunmuş olmaları.
                            Allah Teâlâ'nın dînini tebliğ konusunda günahtan korunmuş olmalarına gelince, hiç
                            şüphesiz ki nebi ve rasûllerler -Allah'ın salât ve selâmı onların üzerine olsun- bu konuda mâsumdurlar.

"Bütün müslümanlar, nebi ve rasûllerin -Allah'ın salât ve selâmı onların üzerine
                            olsun- özellikle de Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-'in, Allah -azze ve celle-'den gelen vahyi tebliğ ettikleri konusunda günahtan korunmuş olduklarında ittifak etmişlerdir.
                            Bu sebeple Peygamberimiz -sallallahu aleyhi ve sellem-, söz olsun, fiil olsun, takrir olsun, Allah Teâlâ'dan tebliğ ettiği her şeyde mâsumdur. Bu, ilim ehli arasında tartışma kabul etmeyen bir görüştür."2

İslâm ümmeti, rasûllerin risâlet görevini yüklenme ve üstlenme konusunda mâsum
                            olduklarında ittifak etmişlerdir. Onlar, -Allah Teâlâ'nın hükmünü ortadan kaldırdığı
                            (neshettiği) şeyler dışında- Allah Teâlâ'nın kendilerine vahyettiği hiçbir şeyi unutmazlar.

Nitekim Allah Teâlâ, elçisi Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-'e Kur'an'ı okutacağını ve onu unutmayacağını garanti etmiştir.Fakat Allah Teâlâ ona unutturmak istediği şeyi bunun dışında tutmuştur. Allah Teâlâ, Kur'an-ı Kerim'i onun göğsünde toplayacağını ona garanti etmiştir."

*

Biz de aynısını diyoruz. Hz. Peygamber (s.a.a) İslam'ı tebliğ etmede asla yanılmaz, hata etmez, unutmaz.. Hz. Peygamber'in (s.a.a) sözü, fiili ve takriri de sünnet olduğundan onlarda da hata yapmaz. Hz. Peygamber'in her konuda her fiili ve ameli bizim için örnektir. Şurada hata yapmıştır demek sünneti anlamamaktır ve efendimizi örnek olmaktan çıkarmaktır..
                            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

yahu apaçık ayetlerı koyduk unuturlar hata yaparlar diye. daha ahal neden bahsediyorsunuz.

beşer olmadıklarına inanalar ayetleri inkar eden kafirlerdir.
                              HASBUNALLAH

Yorum

yok üstad bunlar hatayı tanımlamıyorlar. püf nokta hata dedikleri, Allah'ın yasakladıkları mı değil mi? yasakladıklarıysa günah, yoksa serbest olacak. serbestse hata neden sayılıyor.. bu noktada düşüncelerini açıkça ortaya koymuyorlar muğlak bırakıp oradan Resule verip veriştiriyorlar.. bakın örnek mi:

bedir savaşı sonunda esirleri serbets bırakma karşılığınd fidye almak günah mı hata mı? hataysa neden Allah büyük bir azap dokunacaktı siz dünyayı istiyorsunuz Allahsa dinini ve ahireti diyor? ama sünniler hem diyorlar Peygamberler zelle (hata dil sürçmesiymiş, günah olmayan ufak hatalarmış) yapar diyorlar hem de böylesine Allah katında karşılığı büyük azap olacak davranışı Peygamberimiz s.a.a.'e iftira atabiliyorlar..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X