Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim’deki Hurafelere Bir Bakış

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim’deki Hurafelere Bir Bakış

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=13896.msg139561#msg139561 date=1326050510]
    nebi üzerine cihad farz olan birine izin verse ve bu izni de yanlış olsa, o zaman farzı engellemiş olur mu olmaz mı? bu günah değil midir?
    [/quote]

o zaman peygamber gunah işledi diyorsun çünkü ayet sabit ve açık.

hayır peygamber onların kotu niyetini biliyordu Allah ise diyordu ki keşke izin vermeseydinde munafıklıkları ortaya açıksaydı diyor. yani peygamber düşünmüş gunah olmayan bir hata yapmış Allah ise yapmadığının en guzel olduğunu söylemiş.
    HASBUNALLAH

Yorum

Hz.Muhammed Resulullah Sellallahu aleyhi ve Alihi Vesellem buyurdu:

Allahu Teala Hazreti Muhammed Sellallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem ve İmam Ali Aleyhisselamın nurundan onların Şialarını yarattı. Ve onların Şialarının nurundan basiretlerin nurunu yarattı.
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=13896.msg139574#msg139574 date=1326054009]
        Hz.Muhammed Resulullah Sellallahu aleyhi ve Alihi Vesellem buyurdu:

Allahu Teala Hazreti Muhammed Sellallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem ve İmam Ali Aleyhisselamın nurundan onların Şialarını yarattı. Ve onların Şialarının nurundan basiretlerin nurunu yarattı.
        [/quote]

peygamberimize atılan bir iftira.
        HASBUNALLAH

Yorum

bir alimimiz burdaki soruya şöyle cevap vermiştir:

"peygamber kendi nefsinden konuşmaz, onun konuştuğu her şey vahiydir."
          eğer bu ayeti kabul ediyuorsanız gidin inancınızı düzeltin
          yanlışı başka yerde arayın o zaman"

Sen de yanlışı başka yerde aramalısın..

Yorum

İftira mı ? senin bildiğin bizim bilmediğimiz neler vardır göreceğiz.
            Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Muhammed Baqir Aleyhisselam buyurdular:

Subhan olan Allah vahdaniyetinde birdi. Sonra bir kelime konuştu ve nur oldu sonra o nurdan Hz. Muhammed Sellallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemi İmam Ali Aleyhisselamı ve İmamlar Aleyhimusselamı yarattı. Sonra bir kelime konuştu ve ruh oldu ve o ruhu o nurun içinde karar kıldı. O nuruda bizim bedenlerimizde karar kıldı. Biz Allahın ruhu ve kelimesiyiz. Bizi mahlûkatıyla kendi arasında hicab olarak karar kıldı. Biz daima yeşil arşının gölgesinde tesbih edenlerdik. Gören hiçbir göz yokken, güneş ve ay yokken, biz onu tesbih ediyorduk. Sonra Şialarımızı yarattı. Şiaların Şia olarak adlandırılma sebebi, bizim nurumuzun şuasından (ışığından) yaratılmalarıdır

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=13896.msg139577#msg139577 date=1326056383]
                bir alimimiz burdaki soruya şöyle cevap vermiştir:

"peygamber kendi nefsinden konuşmaz, onun konuştuğu her şey vahiydir."
                eğer bu ayeti kabul ediyuorsanız gidin inancınızı düzeltin
                yanlışı başka yerde arayın o zaman"

Sen de yanlışı başka yerde aramalısın..

[/quote]

Hop hop dedik bi kendi şeyhlerinizin inancin düzeldin. peygamberin hata yapmasını kabul eden şia alimleri
                1 - İbn-i Babawei al-Qummi al-Saduk.
                2 - Muhammed b. el-Hasan ibn el-Velid.
                3 - Ameen El-Deen abu 'Ali el-Fadl bin el-Hüseyin bin el-Fadl el-Tabrasi.
                4 - Ni'imatullah al-Jazaeree.
                5 - Fahruddin er-Deen El-Tarihi.
                6 - El-Faydh al-Kashani.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=13896.msg139561#msg139561 date=1326050510]
                  nebi üzerine cihad farz olan birine izin verse ve bu izni de yanlış olsa, o zaman farzı engellemiş olur mu olmaz mı? bu günah değil midir?
                  [/quote]

Şimdi peygamberler unutmaz mı ?

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=13896.msg139621#msg139621 date=1326101127]

Hop hop dedik bi kendi şeyhlerinizin inancin düzeldin. peygamberin hata yapmasını kabul eden şia alimleri
                    1 - İbn-i Babawei al-Qummi al-Saduk.
                    2 - Muhammed b. el-Hasan ibn el-Velid.
                    3 - Ameen El-Deen abu 'Ali el-Fadl bin el-Hüseyin bin el-Fadl el-Tabrasi.
                    4 - Ni'imatullah al-Jazaeree.
                    5 - Fahruddin er-Deen El-Tarihi.
                    6 - El-Faydh al-Kashani.

[/quote]

Peygamberin s.a.a. sünnilerdeki gibi hata yapıp, yani günah işleyip, Allah tarafından düzeltildiğine inanan hiç bir şii alimi yoktur. bi kere burada anlaşalım

ikincisi şianın bu saydığınız alimler eğer başka rivayet yoksa (varsa onları alalım) Peygamberin namazda yanıldığına unuttuğuna işaret edenlerdir. ben tüm bu listenin doğru olduğunu henüz bilmiyorum. namazda iki rekat mı kıldım 4 rekat mı kıldım gibi bir konuda hata yapacağına inanıyorlar diye düşünüyorum. Ama şianın geneli bu görüşü de kabul etmez. Ve Peygamberin hiç bir zaman namazda unutacak derecede gafil ve dalgın olmayacağına inanır. bizim de görüşümüz böyledir.

sünniler ise Peygamberin azapla tehdit edildiğini, dünyaya düşkün olduğunu Allah'ın dinini bile unutup fidye peşine düştünü iddia ederler. örneğin bedir savaşı sonunda esirleri fidye karşılığı serbest bıraktığına ve enfal suresinde, aldığınız fidye karşılığında daha önce Allah'ın geçmiş sözü olmayaydı büyük bir azap dokunurdu ayetinin nazil olduğunu iddia ederler. bunun için nuzul sebebi uydurmuşlardır.

hiç bir şia alimi Peygamberleri böyle ihanetle suçlamaz şianın temel inancı nübüvvet ilkesinde Peygamberleri bu ve benzeri lekelerden temizlemek farzdır..

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=13896.msg139622#msg139622 date=1326101234]
                      [/quote]

şiada hakim olan inanca ve geçerli görüşe göre unutmazlar. Her konuştuğu vahy olanın nasıl unutabileceğini iddia edersiniz?

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=13896.msg139622#msg139622 date=1326101234]
                        [/quote]

Kereste kadısı, sözlerin neredeyse, Allah unutmayan bir peygamber gönderememiş diyecek noktaya doğru gitmektedir haberin olsun.
                        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=13896.msg139627#msg139627 date=1326106262]
                          şiada hakim olan inanca ve geçerli görüşe göre unutmazlar. Her konuştuğu vahy olanın nasıl unutabileceğini iddia edersiniz?
                          [/quote]

Bu benim son mesajim.
                          Vallahiki size aciyorum sizin dininize gore olmaz onu ben biliyorum.

Ama ehli sunne vel cemaat akidesine gore peygamberler unuda biler bunu hem şii bazı alimleri kabul etmiş hem de sunnet ve KURAN da var

Peygamberlerin unutması hakta delil ayeti kerimede var Allah buyurur:

18-Kehf:
                          24 - Ancak Allah dilerse (yapacağım de). Ve unuttuğun vakit Allah'ı an ve "Umarım Rabbim beni, doğruya daha yakın olana eriştirir." de.

73 - Musa dedi ki: "Unuttuğum şeyden dolayı beni suçlama ve bu işimden dolayı bana bir güçlük çıkarma."

20-Taha

115 - Doğrusu bundan önce Âdem'e (bu ağaçtan yeme diye) emrettik, fakat unuttu ve biz onda bir azim (bir kararlılık) bulmadık.

Allah teala size hidayet etsin

Yorum

eyvallah musluman ol yeter kardeş...ama şimdi kıvbırıp öıvırıp ayetide kabul etmeyecekler.
                            HASBUNALLAH

Yorum

Taha

115 - Doğrusu bundan önce Âdem'e (bu ağaçtan yeme diye) emrettik, fakat unuttu ve biz onda bir azim (bir kararlılık) bulmadık

bu ayet peygamberler hatasız inancını tümüyle çürütmektedir.
                              HASBUNALLAH

Yorum

ayetlerle ve unutmayla ilgili bir alimimize konuyu sordum. her zaman dediğim gibi ben alim değilim. alimlerden öğrendiklerimi paylaşıyorum. benim yazdıklarım şianın görüşlerini bağlamaz.. doğrular varsa şiadan yanlışlar nefsimdendir. onlar için Rabbimden af dilerim..

ayetlere alimimiz ayrıntılı olarak yeniden bakacak, ancak bu ayetlerde geçen unutma Peygamberimiz s.a.a. için değil önceki Peygamberler için. Esasen bu tür unutmalar masumiyete halel getirmez. yani günah olan unutmalar değil. adam tedbir almaz önemsemez gafletten dolayı namazı unutur bunun gafil ve önemsemeyen kalbi yüzünden elbette günahı vardır. ancak Peygamberlerin kalpleri böyle sorumluluklarından gafil kalamaz.

ayetlerde Peygamberimiz Muhammed s.a.a.'in unutmasından değil önceki peygamberlerin unutmalarından söz ediyor.

daha ayrıntılı tefsiri sonra yazacağız inşaAllah..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X