Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Filistin kerbalamıdır ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Filistin kerbalamıdır ?

Mufazzal kardeşim, Filistinli Aydınların, ortadoğu uzmanlarının görüşleri delil olmaz diyorsun, ama verdiğin adreste de A. Varol adlı şahsın taraflı yazılarından ve değerlendirmelerinden başkaca bir şey yok.

Bunlar nasıl delil olabiliyor anlayabilmiş değilim. bir çok makaleye gözattım hep aynı mantıkla birşeyler yazılmış.

Sitenin bir yerinde de Suriyedeki ihval müslimin adlı terör örgütünün Esad rejimine yönelik terör eylemleriyle alakalı yazılar var. yazar o yazılarda Esad rejimini tamamen katil, kandökücü terörist olarak nitelemiş ve ihvan elmüslimin teröristlerini aklamaya çalışmış.
    Halbuki ihvan elmüslimin denen örgütün Esad rejimine tahammülsüzlüğünün sebebinin Esad'ın alevi olması olduğu ve ve bu örgütün Suriyede Sivil alevilere karşı onlarca eylem yaptığı biliniyor.

Ben bu siteyi kesinlikle tarafsız kabul etmiyorum. Yani bana göre delil olamaz.
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 20:22.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91768#msg91768 date=1277288780]
      Mufazzal kardeşim, Filistinli Aydınların, ortadoğu uzmanlarının görüşleri delil olmaz diyorsun, ama verdiğin adreste de A. Varol adlı şahsın taraflı yazılarından ve değerlendirmelerinden başkaca bir şey yok.

Bunlar nasıl delil olabiliyor anlayabilmiş değilim. bir çok makaleye gözattım hep aynı mantıkla birşeyler yazılmış.[/quote]

Abi site içeriğinde geçmiş yılların hamas haberlerine ve tarafsızca bütün detaylarına ulaşabilirsin. Büyüçunluğu Kaynaklıdır, resimli belgelidir. Birde şu dikkatimi çekiyor. İran ve Türkiye o zaman ayakta uyudu bir tek siz bunu anladınız. Abi lütfen yapmayın. Gemi olayından sonra her nedense HAMAS ve İHH Ajan, kötü çocuk ilan edildi...

Yorum

Eğer siz bu Gazze meselesinde İHH ve Akp'nin samimiyetine inanıyorsanız, kusura bakmayın "bu mesele hakkında" sizinle herhangi bir şey tartışmak istemem.

Yorum

Yorum

İyi hoş, güzel resimler.

Yorum

AKP ve İHH güvenilmezdir. Onlar israilin gizli dostlarıdır. Ama gemideki insanlar bizim halkımızdır ve akp ile ihh ile alakaları yoktur.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91771#msg91771 date=1277289335]
                Eğer siz bu Gazze meselesinde İHH ve Akp'nin samimiyetine inanıyorsanız, kusura bakmayın "bu mesele hakkında" sizinle herhangi bir şey tartışmak istemem.

[/quote] Mesele AKP falan değil abi. Konu kaymasın abi...

Yorum

Doğrusun Mufazzal, ben tam dikkat etmedim. Sen" Gemi olayından sonra her nedense HAMAS ve İHH Ajan, kötü çocuk ilan edildi" demişsin.

Hamas yeni yeni kötü çocuk ilan edilmiyor, başından beri El-Fatihe karşı tutumundan ve tahlil ile eylemlerinden dolayı kötü çocuk ilan edildi.
                  Ama ben hamas'ın gerçekten israil düşmanı olduğunu eylemleriyle kanıtlayamadığına inanıyorum.
                  Ve eylemlerinin israil'den başka kimseye fayda sağladığını da inanmıyorum. şimdiki yönetici kadrosu da iyi niyetlidirler belki, ama gene de eylemlerinin israil'in politikalarına zarar verdiğine inanmıyorum. Hatta ve Hatta israil'e hizmet eden eylemlere imza attığına inanıyorum.

Zaten İHH'nin ne mal olduğunu söylemeye gerek yok.

Yorum

Hamasın Hizbullah gibi bir düzeni yok. Ama buna rağmen Filistinin kurtuluşu için ellerinden geleni yapmaktadırlar. İsrailin düşmanı ve ellerinden gelen mücadeleyi göstermektedir.

Yorum

Senin kendi görüşün, saygu duyarım ama katılmam kardeşim.

Yorum

Mufaddal kardeş;
                        Kendinizden bir takım komlo teorileri üreterek stratejik!analizlerle bulunarak bir filistin profili çizmişsiniz.
                        Ve bu düşüncelerinizide bir kısım gerçeklerle bağlantılı olduğuna inandığınız tespitlere dayandırmışsınız.
                        Oabilir,neticede bugörüş, bize ve direnişe inanan müslümanların görüşüne ters olsada bir görüştür fikirdir düşüncedir.
                        Ama birde işin günümüzde yaşanan kabul gören boyutu var.
                        Birkere hamas'ın israil tarafından kurulduğunu,kurdurulduğunu ve israil'in çıkarlarına hizmet ettiğini iddia etmek;başta hamas'ın kurucusu şehid ahmed yasin ve bu dava uğruna herşeyini feda eden diğer bütün şehitlerin hatırasına saygısızlıktır bunu bilesiniz.
                        Hamas filistin yönetimine silah zoruylamı geldi?
                        Yoksa filistin halkının tercihiylemi?
                        seçimlerde elfetihe karşı ezici bir çoğunlukla iktidar olan hamasın,sizin idda ettiğiniz gibi israil hesabına çalışan ihanet çetesi olduğunu bu halk bilmiyormuydu?
                        Eğer biliyor idiyse niçin bu halk kendisini zorla ateşlere atsın zillete açlığa yoksulluğa mahkum etsin?
                        Eğer bilmiyorlardıysa demekki sizin iddia ettiyiniz şeyler hamasın zaferini hazmedemeğen işbirlikçi abbas yönetiminin israille elele vererek hamasa karşı bir propaganda savaşıydı.
                        işgal topraklarını kurtarmanın tek yolu direnişten geçer ve tarihde buna şahittir.
                        doksan üçteki elfetihle israil arasındaki barış girişimlerinden bu tarafa filistinlilerin kazanımı ne oldu?
                        israil göstermelik olarak bazı işgal bölgelerinden çekildi fakat;
                        Asıl önemli işgal bölgelerinide kalıcı olarak ilhak etti.
                        ve bugün hala kudüs'te müslümanlara ait evler yıkılıyor,işgalciler içinse devasa yerleşim yerleri inşa ediliyor.
                        israil işgal rejimini müzakerelerle istişarelerle yola getireceyini zannedenler sadece rüya görüyorlar hayal aleminde yüzüyorlar.
                        Bakın güney lübnana;
                        işgal edilmiş topraklarını nasıl kurtardılar?
                        müzakere yoluylamı güçlü bir direnişlemi?

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91784#msg91784 date=1277291213]
                          Senin kendi görüşün, saygu duyarım ama katılmam kardeşim.
                          [/quote]

Aynı şekilde bende abi...Saygı duyarım ama katılmam.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=14725.msg91782#msg91782 date=1277291166]
                            Hamasın Hizbullah gibi bir düzeni yok. Ama buna rağmen Filistinin kurtuluşu için ellerinden geleni yapmaktadırlar. İsrailin düşmanı ve ellerinden gelen mücadeleyi göstermektedir.
                            [/quote]

Aynen katılıyorum Mufazzal kardeşime. Önceleri hamas ihvan uzantılı işi sadece taş atmak olan bir yapı idi. Ama iran-hizbullah elini tuttuktan sonra tüm siyonistlerin korkulu rüyası oldu, zira iran'ın mesajını taaa tel avive kadar taşımanın yolu açılmış oldu. Birilerininde inkılab dostluğu adına bu yolu tıkamaya çalışmasını anlayamıyorum.

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 20:21.

Yorum

Zülifikar darbesi kardeşim, ben kendimden bir takım komplo teorileri üretmiyorum. Eğer buraya yazarsam, sizin taraflı yayın organı, taraflı yazar diye, benim yaptığım gibi reddedeceğiniz yüzlerce yorum ve değerlendirme var. Ama dediğim gibi taraflıdır diye reddedeceğinizden dolayı yazmıyorum.

Benim yazmama gerek yok, sen internette araştır ve muhalif görüşleri oku.

hamas hakkında bu tür iddialarda bulunmak sizin şehit olarak kabul ettiğiniz benimse kabul etmediğim nakşibendi şeyhi Şeyh yasine ve diğer şehitlere saygısızlıksa, sizin de el fetihe aynı iddiaları savurmanızda aynı şekilde el-fetih şehitlerine saygısızlıktır.

hamas'ın seçimle gelmiş olması pek fazla birşeyi değiştirmez ki benim hamas hakkındaki düşüncelerimi paylaşan binlerce filistinli aydın bulunmaktadır.
                              hamas'ın ezici oy alması (ki sadece Gazze'de almıştır) mümkündür, ama bu, halkın seçiminin çok doğru olduğu anlamına gelmez. tarih halkların yanlış seçimleriyle doludur.

En basitinden ilk üç halife veya yezid'e tabi olan kufeliler, orda da sözde halkların seçimi vardır. Bu demokratik açıdan önemli olabilir, ama somut gerçekler açısından pek sağlıklı bir sonuç vermez.
                              Kurtuluşun direnişle geleceğine inanıyorum. ama siz Hizbullahın çizgisi ile Hamas'ın çizgisini karşılaştırmayın. Hizbullah doğru eylem çizgisi ile israil ordusunu psikolojik açıdan dağıtarak İşgal topraklarından çekilmesine sebep olmuştur.
                              Ama Hamas israilin topraklarını genişletmekten ve saldırılarını meşrulaştırmaktan başka bir şey yapmamıştır.

Yorum

İnternette, Hamas benzeri Hizbullah içinde yazılar mevcuttur. Daha bu gün Mynet haberde bir tanesi yine yorumlara yazmıştı. Okuduğunda Hizbullahın İsrail tarafından kurulan bir örgüt olduğunu, Hasan Nasrullahın İsrail beslemesi olduğu belirtiliyordu. Ne yapalım inanalım mı?

Zaten islam dünyasında kim Allah rızası için bir oluşum içine girse kim bir adım atsa, oluşumu kuranlar, adım atanlar, CİA - MOSSAD ajanı ilan ediliyor. O da olmasa ürdün ajanı,Suud ajanı, Mit ajanı vs... yani tam bir komplo teorisi...

Bu tür iftiralara uğramış birisi olarak bunun ne kadar acı olduğunu ben iyi bilirim. Allah Islah etsin.

Komplo teorisi üretmeyin lütfen. Karınca misali gelin bir damla su da biz taşıyalım. Bir ebabil misali bir taşda biz atalım. Sanalda olabilir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X