Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aleviliğin tanımı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Aleviliğin tanımı

[quote author=sveydi link=topic=23074.msg148298#msg148298 date=1335251614]
    Aşk Kervanı ve Ebul Fazl
    kardeşlerin verdikleri bilgiler için teşekkür ediyorum. elinize sağlık....
    [/quote]

evet, Allah razi olsun onlardan

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

yavuz sarhoştu da şah çok mu temiz?
      şah'ta uyuşturucu müptelası,
      değerlendirmelerimizi yaparken adaletsizlik yapmayalım,
      Fuzuli'nin Beng ü Bâde ' isimli eserine bir bakın...
      [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=23074.msg148313#msg148313 date=1335267669]
        yavuz sarhoştu da şah çok mu temiz?
        şah'ta uyuşturucu müptelası,
        değerlendirmelerimizi yaparken adaletsizlik yapmayalım,
        Fuzuli'nin Beng ü Bâde ' isimli eserine bir bakın...
        [/quote]
        şah ismail'in iyi müslüman olduğunu söyleyen kim?
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Sevse Ne olur ki Ali yi?

Ali’yi sevmekse Alevilik bende Aleviyim der birileri…
          Ne de kolay söyler…
          Olmak için Alevi, sevmek yetmez Ali’yi…
          Yolunda gitmeden Ali’nin, olunur mu hiç Alevi?...
          Ben Aleviyim…..
          Çünkü Ali’nin velayetidir benim yolum….
          Peygamber emretti tabi olayım ona…
          Hak dedi Ali ile her daim bilene…
          Kurtuluşu vaat etti bu yolda gidene...
          Ve Alevidir bu yolun yolcusunun adı…
          Ne zulümler görmüştür zalimlerden…
          Söylemişti zaten Ali bize: sevse beni bir dağ musibete uğrar elbet….
          Musibet görmeyen hak yolunda, olur mu hiç Alevi…
          Hele ki o kişi zalimlerdense, sevse ne olur ki Ali’yi?

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
          أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
          Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23074.msg148238#msg148238 date=1335201588]

Sana ne oluyor lebrom atlama herşeye...
            [/quote]

Şia'larının muhitine yaklaşarak patavatsızca konuşan kişiye, Hz. İmam Ali (a.s) ironik bir retorik kullanarak şöyle ikaz etmiştir:
            ''Tüylenmeden uçtun, yavruyken böğürdün.''

Cihandar, ben de seni son kez tembih ediyorum! Ben terbiyeli davranmayı bile, terbiyesizlerden öğrendim. Böylesine terbiyesizce davranmaya devam edeceksen; senden çok daha terbiyesiz olurum; ona göre!..
            Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Behesht-e Mahdi link=topic=23074.msg148331#msg148331 date=1335285655]

Şia'larının muhitine yaklaşarak patavatsızca konuşan kişiye, Hz. İmam Ali (a.s) ironik bir retorik kullanarak şöyle ikaz etmiştir:
              ''Tüylenmeden uçtun, yavruyken böğürdün.''

Cihandar, ben de seni son kez tembih ediyorum! Ben terbiyeli davranmayı bile, terbiyesizlerden öğrendim. Böylesine terbiyesizce davranmaya devam edeceksen; senden çok daha terbiyesiz olurum; ona göre!..
              [/quote]

http://www.facebook.com/osmanlionur ekle o zaman.Sende herşeye atlama sana ne oluyor ki...
              Haktır Allahım Muhammed mahım
              Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Aşk Kervanı kardeşim pes ettim tamam ...

Yorum

Cihandar Kardeşim,

Sizi üzmek hoşuma gitmiyor, bundan emin olun...
                  Zaten ilk yazımda İsim vermeden, katkı sunmak istedim,
                  Ancak yazdıklarım konusunda yazılan mesaj, bana cevap hakkı doğurdu.
                  Aslında daha başka paylaşımlarım da olacaktı, Lakin burada kesiyorum.

Bir de böyle başlıklarda 1'e karşı onlarca üyenin cevap hakkı kullanmasını çok adil de bulmuyorum.
                  Farklı düşünen veya Ehli Sünnet kardeşlerimin de bilgi paylaşımında bulunmasını isterdim.
                  Gerçi abdarı_Kerbela Hocanın özeleştirisini bu manada saygıyla karşılıyorum.

Şundan emin olun ki, Ben araştırma yaparken, diğer forum veya sitelerden olduğu gibi kopyala yapıştır yapmıyorum.
                  Bizzat kendim araştırıyor, görüyor ve Görsel materyalleri de topluyorum.
                  Ve kendim tatmin olmadan, içime sinmeden de paylaşımda bulunmuyorum.

Dikkat ederseniz, bazı yerlerde eleştirmekle beraber bu bölümde Sayın MEHMET UFUKALP ile
                  yazılarımı tasdik eden Gülistan Abla ile birlikte Osmanlı'yı en çok öven kişi benim.
                  Yukarıda örnek olarak bir çok Adil, Dindar padişah adı ve gerekçeler öne sürdüm.

Şu andaki Türkiye'deki yönetimi, bir çok Arap ülkesinden daha çok takdir ediyorum,
                  Osmanlı Devletini ise hepsinden (hatalı davrananaları sayymazsak) hepsinden daha Adil, İslami ve Doğru buluyorum.

Sizi üzdüysem hakkınız helal edin Güzel Kardeşim...

Bu arada lütfen birbirimize hitap ederken, kalp kırmamaya özen gösterelim,
                  Polemiklere neden olacak yazılar yerine ilmi paylaşımlarda bulunalım lütfen.

Saygılar...

Cihandar Kardeşim,
                  Yeri geldiğinde tavrınızı takdir ettiğim de olmuştur : (14. mesaj)

http://www.velayet.com/index.php/topic,22789.0.html
                  http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=23074.msg148337#msg148337 date=1335287847]
                    Cihandar Kardeşim,

Sizi üzmek hoşuma gitmiyor, bundan emin olun...
                    Zaten ilk yazımda İsim vermeden, katkı sunmak istedim,
                    Ancak yazdıklarım konusunda yazılan mesaj, bana cevap hakkı doğurdu.
                    Aslında daha başka paylaşımlarım da olacaktı, Lakin burada kesiyorum.

Bir de böyle başlıklarda 1'e karşı onlarca üyenin cevap hakkı kullanmasını çok adil de bulmuyorum.
                    Farklı düşünen veya Ehli Sünnet kardeşlerimin de bilgi paylaşımında bulunmasını isterdim.
                    Gerçi abdarı_Kerbela Hocanın özeleştirisini bu manada saygıyla karşılıyorum.

Şundan emin olun ki, Ben araştırma yaparken, diğer forum veya sitelerden olduğu gibi kopyala yapıştır yapmıyorum.
                    Bizzat kendim araştırıyor, görüyor ve Görsel materyalleri de topluyorum.
                    Ve kendim tatmin olmadan, içime sinmeden de paylaşımda bulunmuyorum.

Dikkat ederseniz, bazı yerlerde eleştirmekle beraber bu bölümde Sayın MEHMET UFUKALP ile
                    yazılarımı tasdik eden Gülistan Abla ile birlikte Osmanlı'yı en çok öven kişi benim.
                    Yukarıda örnek olarak bir çok Adil, Dindar padişah adı ve gerekçeler öne sürdüm.

Şu andaki Türkiye'deki yönetimi, bir çok Arap ülkesinden daha çok takdir ediyorum,
                    Osmanlı Devletini ise hepsinden (hatalı davrananaları sayymazsak) hepsinden daha Adil, İslami ve Doğru buluyorum.

Sizi üzdüysem hakkınız helal edin Güzel Kardeşim...

Bu arada lütfen birbirimize hitap ederken, kalp kırmamaya özen gösterelim,
                    Polemiklere neden olacak yazılar yerine ilmi paylaşımlarda bulunalım lütfen.

Saygılar...

Cihandar Kardeşim,
                    Yeri geldiğinde tavrınızı takdir ettiğim de olmuştur : (14. mesaj)

http://www.velayet.com/index.php/topic,22789.0.html
                    [/quote]

Güzel kardeşim kesinlikle hiç kırılmadım çokda teşekkür ederim doğruları görmemi sağlıyorsun.Kardeşim seninle Mehmet kardeşimin yazım tarzıyla diğerleri aynı değil.Behest arkadaşın ilk yorumunu görürsen benim neden yazdığımı anlarsın kendisiyle hiç bir diyolgum olmadığı halde laşka bir tarzla benim hakkımda yazıyor bazılarıda öyle ben o yüzden üslubu sert tuatarak yazdım.Yoksa yukarı mehmet kardeşimin yorumuna kesinlikle saygılı birşekilde yazmışımdır.Hemde artık Sünni değilim Şiiyim kardeşim ALLAH' emanet ol...

Yorum

Bu sitenin en sevdiğim yanı ilmi ortamda kaynak ve delillerle konuşulmasıdır.Bu münazara edeb ve adabına uygun olmayan hissi yorumlara girmeyelim cihandar kardeş bencede haklı.

Yorum

Konu, Aleviliğin tanımından çok Osmanlı tarihine dönmüş.
                        Bence konuyla alakasız olduğu için, konu başlığı ve yeri değiştirilmelidir.
                        "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X