Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aleviliğin tanımı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Aleviliğin tanımı

[quote author=Cihandar link=topic=23074.msg148121#msg148121 date=1335105262]
    Hangi yazımda hatasızdır dedim.Kesinlikde tarihle çözümlenmesi gerekir ama olmayan birşeyi sırf karalamak adına uydurmak ayriyetten bide öldürenlerinde sırf zevk için öldürülmüş gibi göstermek yan suçsuzdu öylesine öldü neden vede niçin sorusunu sormamak bence buda tarih değil.Bana anadoluda 45bin kişin katledildiğini söylüyor söylerken acaba neden ve niçin öldürüldüğünüde söylemiyor kaynak desen onuda veremez ben buna ne dememi istersin??
    [/quote]

Ali Yıldırım'ın Osmanlı engizisyonu isimli bir kitabı var okumanı tavisye ederim verdiği kaynaklar normal bildiğimiz sünni tarihçiler. bunlardan biride Hoca sadettin efendi, Tacüt Tavarih, kültür bak. yay. kitabı. okumanı tavsiye ederim kaynakları inceleyerek oku yazarın bir Alevi olması oradaki gerçekleri değiştirmiyor.... neden Alevilerin katledildiği de yazıyor.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23074.msg148131#msg148131 date=1335107756]
      Ali Yıldırım'ın Osmanlı engizisyonu isimli bir kitabı var okumanı tavisye ederim verdiği kaynaklar normal bildiğimiz sünni tarihçiler. bunlardan biride Hoca sadettin efendi, Tacüt Tavarih, kültür bak. yay. kitabı. okumanı tavsiye ederim kaynakları inceleyerek oku yazarın bir Alevi olması oradaki gerçekleri değiştirmiyor.... neden Alevilerin katledildiği de yazıyor.
      [/quote]

Kardeşim ben alevilerin öldürüldüğünü söylüyorum ama 45 bin tane değil vede nedeninde söylüyorum...Olayı aleviler her zaman büyütüp değiştirmeye çalışıyorlar pekde işe yaramıyor çünki elimizde sağlam bir kaynak var..
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23074.msg148132#msg148132 date=1335108081]
        Kardeşim ben alevilerin öldürüldüğünü söylüyorum ama 45 bin tane değil vede nedeninde söylüyorum...Olayı aleviler her zaman büyütüp değiştirmeye çalışıyorlar pekde işe yaramıyor çünki elimizde sağlam bir kaynak var..
        [/quote]

Cihandar kardeş belki daha az veya belki daha fazla. Değişen bir şey olur mu? Bir insanı öldürmekle bir toplumu öldürmek arasında bir fark yok ki? İnsanın azını öldürmek caiz de çoğunu öldürmek mi günah.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

nedenler, evet

öyle nedenlerki, öz kardes, besikte bebek bogazlanabiliyor

nedenleri olsun, kendilerince haklida olsunlar, ama katlin dahi bir ölcüsü olmalidir
          bu ister bin kisiye ister bir kisiye uygulanmis olsun

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Öldürülenler hak etmiştir hak ettiği için ölmüşlerdir bu bunu neden uzatıyorsunuz ki..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23074.msg148132#msg148132 date=1335108081]
              [/quote]bir düşünelim sağlam kaynak dediğin osmanlının kendi kaynakları.... peki yaptığı suçu direk kabul etmesinimi bekliyorsun?

onun dışında yazılan ve söylenen fetvalar bu katliamı teyid etmektedir....

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
              Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23074.msg148139#msg148139 date=1335109870]
                Öldürülenler hak etmiştir hak ettiği için ölmüşlerdir bu bunu neden uzatıyorsunuz ki..
                [/quote]

hemende hak ettiği içindir bilmem ne. peygamber(sav) hainleri kılıçtan mı geçirdi? ha 4.500 kişi ha 45.000 kişi bu suçu hafifletir mi?aynısını iran sünnilere yapsa verceğiniz tepki ortada ya hadi neyse... alevilerin kanları ve mallar helaldir diye şeyhül islam fetvasına ne diyecez peki adamlar müslüman olarak bile görmüyolar alevileri.
                O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23074.msg148139#msg148139 date=1335109870]
                  [/quote]

sadetlü beğümüz tahta otursa, her birimiz devlete irüb, yeni bi dönem asılsa ve bahtiyarlık etkinlikleri gözükse ve padişahın güçlü kolu devleti koruyucu olsa, aşağılık Kılbaş'ın yığınların darmadağın idüb pislik içindeki kafirlerin vucutların zamanın sayfasından kazısak

Hoca sadettin efendi, Tacüt Tavarih, kültür bak. yay. s.123-124.

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

hic kimse, keyfiyetini herhangi birinin (ki bu sultanda olsa) belirledigi bir ölüm sekliyle katledilemez
                    "öldürülecek olan kuduz köpek dahi olsa" ona eziyet edilemez!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23074.msg148152#msg148152 date=1335112066]
                      hic kimse, keyfiyetini herhangi birinin (ki bu sultanda olsa) belirledigi bir ölüm sekliyle katledilemez
                      "öldürülecek olan kuduz köpek dahi olsa" ona eziyet edilemez!
                      [/quote]

Yahu adamlar idamla katledilmiş neyi anlatıyorsun..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23074.msg148154#msg148154 date=1335114674]
                        Yahu adamlar idamla katledilmiş neyi anlatıyorsun..
                        [/quote]

Yazıyı tam okumadınız sanırım, idamla değil, akılalmaz işkencelerle öldürülmüş
                        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Benim okuduğum kaynakda idam var.

Yorum

Tarihi olaylara, mezhebi ve milliyetçi duygularla ve de tek bir olaya bakarak yargılama yoluna gidersek hataya düşeriz.
                            Ayrıca Tarihi olayları, günümüz şartlarıyla değil, o dönemin şartlarıyla değerlendirmek gerekir.
                            Osmanlı Tam bir İslam Devleti olmasa da, İslami değerlere önem veren,
                            İslami yaşantıların rahat ve genişçe yaşandığı bir devlettir.

-Batı ve Haçlı Emperyalizmine asırlarca karşı durması,
                            -İslamiyeti Avrupa'ya taşıması,
                            -İslami yaşantı konusunda kısıtllama getirmemesi,
                            -İsrail başta olmak üzere bir çok devletin kurulmasına engel olması... ve benzeri konularda
                            Tartışmasız İslam'a büyük hizmetleri olmuştur.

Bu hizmetlerin yanında, Tabii gayri İslami ve gayri İnsani uygulamaları ve zulümleri de olmuştur.
                            Dolayısıyla Osmanlı ne hatasızdır, ne de tam bir günah kuyusudur.

Konu daha çok Yavuz Selim Dönemine kaymış gibi.
                            Osmanlı Tarihinde (1299 - 1922) 36 Padişah hüküm sürmüştür.
                            Bunların içinde Dindar, Mütevazi ve Adaletli Padişahlar olduğu gibi;
                            Dinden uzak, Ayyaş, Zalim, Mason, hatta erkeklere düşkün Sapık Padişahlar da vardır.

İlk 3 Padişah :
                            1- Osman Bey (1299 - 1326)
                            2- Orhan Gazi (1326 - 1362)
                            3- Murat Hüdavendigar (1362 - 1389)
                            14- I. Ahmed (1603 - 1617)
                            34- II. Abdulhamid (1876 - 1909)
                            gibi Padişahlar, genelde iyi ve doğru işeriyle anılırlar...

Ancak 9. Padişah Yavuz Sultan Selim (1512 - 1520)'ye gelirsek, işin rengi değişir.
                            36 Padişah içinde en çok kan döken, en çok zulüm yapan padişah olarak karşımıza çıkar :

Babası daha hayatta iken, O'nu tahtından indirip, yerine geçen ilk oğuldur.
                            Ailesinden ve akrabalarından nerdeyse erkek bırakmamıştır,
                            8 yılda tam 24 Vezirini öldürmüştür. (Yani yılda 3 Bakan)
                            Anadolu, Azerbaycan, Suriye ve Mısır'da Yüzbinlerce Müslümanı katletmiştir.
                            Ölümü de çok ilginçtir, Kanlar ve Acı içinde can verecektir.
                            http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=23074.msg148158#msg148158 date=1335115032]
                              Tarihi olaylara, mezhebi ve milliyetçi duygularla ve de tek bir olaya bakarak yargılama yoluna gidersek hataya düşeriz.
                              Ayrıca Tarihi olayları, günümüz şartlarıyla değil, o dönemin şartlarıyla değerlendirmek gerekir.
                              Osmanlı Tam bir İslam Devleti olmasa da, İslami değerlere önem veren,
                              İslami yaşantıların rahat ve genişçe yaşandığı bir devlettir.

-Batı ve Haçlı Emperyalizmine asırlarca karşı durması,
                              -İslamiyeti Avrupa'ya taşıması,
                              -İslami yaşantı konusunda kısıtllama getirmemesi,
                              -İsrail başta olmak üzere bir çok devletin kurulmasına engel olması... ve benzeri konularda
                              Tartışmasız İslam'a büyük hizmetleri olmuştur.

Bu hizmetlerin yanında, Tabii gayri İslami ve gayri İnsani uygulamaları ve zulümleri de olmuştur.
                              Dolayısıyla Osmanlı ne hatasızdır, ne de tam bir günah kuyusudur.

Konu daha çok Yavuz Selim Dönemine kaymış gibi.
                              Osmanlı Tarihinde (1299 - 1922) 36 Padişah hüküm sürmüştür.
                              Bunların içinde Dindar, Mütevazi ve Adaletli Padişahlar olduğu gibi;
                              Dinden uzak, Ayyaş, Zalim, Mason, hatta erkeklere düşkün Sapık Padişahlar da vardır.

İlk 3 Padişah :
                              1- Osman Bey (1299 - 1326)
                              2- Orhan Gazi (1326 - 1362)
                              3- Murat Hüdavendigar (1362 - 1389)
                              14- I. Ahmed (1603 - 1617)
                              34- II. Abdulhamid (1876 - 1909)
                              gibi Padişahlar, genelde iyi ve doğru işeriyle anılırlar...

Ancak 9. Padişah Yavuz Sultan Selim (1512 - 1520)'ye gelirsek, işin rengi değişir.
                              36 Padişah içinde en çok kan döken, en çok zulüm yapan padişah olarak karşımıza çıkar :

Babası daha hayatta iken, O'nu tahtından indirip, yerine geçen ilk oğuldur.
                              Ailesinden ve akrabalarından nerdeyse erkek bırakmamıştır,
                              8 yılda tam 24 Vezirini öldürmüştür. (Yani yılda 3 Bakan)
                              Anadolu, Azerbaycan, Suriye ve Mısır'da Yüzbinlerce Müslümanı katletmiştir.
                              Ölümü de çok ilginçtir, Kanlar ve Acı içinde can verecektir.
                              [/quote]

Uydurmalara bak yarısı yalan bunların..

Yorum

ask kervani kardesim yazdiklariniza katiliyorum

cihandar kardes
                                yarisi yanlis ise yarisi dogru demektir

acaba, 500 yil boyunca yalnizca adil padisahlar gelmis
                                yalnizca hak edene, hak ettigi cezayi vermislermi demek istiyorsunuz?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X