Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuran ve Ehl-i Beyt araşt. aşura makalesi.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kuran ve Ehl-i Beyt araşt. aşura özel makalesi.

Her gün aşura! Her yer kerbela.

Hz. Adem ( a.s. )'ın Varisi

İmam Hüseyin (a.s.):
    35

Düştü İmam Hüseyin Atından!...

Zalimler el vurup hep şemşir-i canrübâ’ya

Kasdettiler serâpa evlâd-ı Mustafâ’ya

Devran olup müsâit ol kavm-i bîheyâ’ya

İslam döndü bîdâdî serhadd-i intihâya

Kimler eder tahammül ya Rab bu iptilâya

Âmâc edip vücüdun bîn nâvek-i kazâya

Düstü Hüseyin atından sahra-ı Kerbelâ’ya

Cebrail var haber ver sultaı Enbiyâ’ya.

Cûş eyleyip belâya manend-i mevc-i tûfân

Keşiti Ehl-i Beyt’i kıldı şikeşt ü vîrân

Maktul olup serâser ashâb-ı âli zîşan

Yektâ oldu ol meh çün âfıtab-ı rahşân

Her yandan etti savlet hınzîr-veş Yezîdân

Sertâbepâ vücudun zahm eyleyüp kızıl kan

Düştü İmam Hüseyin atından sahra-ı Kerbelâ’ya

Cebrail var haber ver Sultan-ı Enbiyâ’ya.

Ashâb-ü âlinin hep kibâri ve sigari

Bir bir kılup önünde azm-i huzûr-î Bârî

Dilteng edip susuzluk tâ arşa oldu sâri

Ezvac-ı tâhiratın feryâd-ı bîkârları

Her yüzden etti tazyik a’dâ o şehriyârı

Âhir çıkup elinden dâmân-ı ihtiyârı

Cebrail var haber ver Sultan-ı Enbiyâ’ya

Yârân edip serâpa mest-i mey-i şehâdet

Meydanda kaldı tenha ol mihr-i evc-i hâcet

Bu hâl olup adûya sermâye-i cesâret

Etrafın aldı birden ol kavm-i pür cahâlet

Yetmiş iki yerinden mecruh olup nihâyet

Bundan ziyâde harbe Hak vermeyüp icâzet

Ol şâh-ı dinpenâhı tenha görünce düşman

Etti hücûm-u savlet şiddetle her taraftan

Bir hâle vardı âhir saki hadeng-i âhen

Manend-i kasr-ı cennet cisminde oldu rûşen

Envâ-ı yârelerden her canibinde revzen

Kâzım olup nihâyet bîtâb harb ederken

Kâzım Paşa.

Ve yine büyük halk ozanlarından olan değerli Kâzım Paşa’nın bir beyiti ile İmam Hüseyin (a.s.)’ın Kerbelâ’da katliamının dile getirilişi. Yazan. imam Dikmen

Yorum

Ynt: Kuran ve Ehl-i Beyt araşt. aşura özel makalesi.

allah razı olsun inşallah
      Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

İmam Hüseyin (a.s.):
        36

‘İmam Hüseyin’e yerler ağlar, gökler ağlar
        Betul-u Murteza, Peygamber ağlar.’

KAİNAT AĞLAR! MAHŞER AĞLAR!...

YEDİ YER GÖK AĞLAR!...

İmam Hüsey’in nuhesin (Diriliş) yazanda
        Müselman sehlidir, ki kâfîr ağlar

Kör olmuş gözlerin kan tutdu Şimr’in
        Ki görsün öz elinde hancer ağlar
        Hüsey’in köyneği Zehrâ elinde
        Çeker kıyha kıyamet, mahşer ağlar
        Atan Hermele ok kerbelâ’de
        Göreydim düşman ağlar, leşger ağlar
        Kucağında, göreydin Ümm-ü Leyla
        Alıp naş-ı Ali Ekber’i ağlar
        Rübâb, nisgil döşünde süt görende
        Başında kâkül-i Ekb’er hevâsı
        Yel ağlar, sünbül ağlar, anber ağlar
        Yazanda Âl-i Tâhâ nuhesin men
        Ali, şakk-ul, mihrab tilit kan
        Kulak ver, mescid okşar, minber ağlar
        Ali’den (Şehriyâr), sen bir işare
        Kucaklar kabri, Malik Eşter ağlar
        Seyyid Muhammed Hüseyin Şehriyar- Tebriz.

İran’ın büyük ustadlarından Seyyid Muhammed Hüseyin Şehriyar- Tebriz’inin dile getirmiş olduğu mahşer ağlar beyitini dile getirdik.

Muharrem Ayı

Yine geldi mâh-i mâtem ey gönül giy kâreler
        Gözlerinden kan revan et sinede aç yâreler
        Dağ ile taş ah edip feryada başlar ins-ü cin
        Ehl-i iman olan her dem sinesini pâreler
        Nale vü efgan edip kıl bağrını gel çâk-ı çâk
        Bu sebepten derdine belki bulrusun çâreler
        Ol Yezid-i mel’un pelide oku lânet dâima
        Neler çekti o zâlimden neler ol mah pareler
        Ey (Ali Baki) demadem vak’a-i inşad ile
        Şah İmam Hüseyn-i Kerbelâ’nın aşkına giy kareler
        Ali Baki Gül.

Bu değerli beyit’te de değerli ozan kardeşlerimizden sayın Ali Baki Gül’ün dile getirmiş olduğu Muharrem ayı adı altında derlemesidir. Ne kalemler yaza bilir ve de dille anlata bilir. Hz. İmam Hüseyin (a.s.)’ın evsanesi sadece dünya da değil var olan yedi gök semalarında da özgürlük mücadelesinin şelalesidir. Yazan. imam Dikmen

Yorum

Allah razı olsun kardeş..
          [center]

[center][center]

Yorum

İmam Hüseyin (a.s.):
            37

Hüseyni’yim, Alevi’yim ne dersin.

Ezelden divane etti aşk beni.
            Niçin dahl edersin, tarik düşmanı.

İmam-i Ali’dir ayn-i bekadır.
            Pir elinden zehir içsem şifadır.
            Yardımcımız Muhammed Mustafa’dır.

İmam-i Cafer’den aldık icazet.
            Musa-i Riza’dan farz ile sünnet.
            Müminlere rahmet, Yezide lanet.

İmam-i Rıza’nın ben envarriyim.
            Şah-i Kerbela’da doğan Ali’yim.
            Münkirle Yezid’in Azrail’iyim.

Muhammed Taki’dir, Ali Naki’dir.
            Hasan’ul Asker’den içtim saki’dir.
            Devriş mürsid ulu Ali hafidir.

PİR SULTAN çağırır Hint’te Yemen’de.
            Dolaştırsam seni Sahib-i zamanda.
            İradet getirdim ikrar imandan.
            Hüseyni’yim, Alevi’yin ne dersin.

Kuran ve Ehl-i Beyt araştırmaları olarak çalışmalarımızın ister alevi halk ozanlarında dile getirilmiş beyitleri olsun ister Şia’nın büyük alim ustadların kaleme almış oldukların makale ve kitaplarından olsun ve isterse Ehl-i Sünnet kaynaklarında en mütebir sahih hadis kaynaklarının dile getirmiş sayısız belgelerinde olsun İmam Hüseyin (a.s.)’ın hakındaki Hz. Muhammed (s.a.v.)’ın buyruk gibi değerli sözlerinden değerlendirmeler yapmaya çalışacağız inşallah!... Yazan. imam Dikmen

Yorum

İmam Hüseyin (a.s.):
              38

İmam Hüseyin (a.s)' ın

Medine ve Mekke' deki

Buyurduğu Sözleri...

Hicretin 06. yılı olan recep ayının ortalarında, hakkın lanetine uğrayan Muaviye b. Ebu Sufyan oğulunun ölmesiyle onun oğlu Yezid Hz. Muhammed (s.a.v.)’in makamını işgal etmişlerdir. O’nun içinde bizde burda kaleme almak istediğimiz İmam Hüseyin (a.s.)’ın çeşitli kaynaklı belgeleriyle bir değerlendirme yapmaya çalışacağız.

Bismillahirrahmanirrahim

Hicretin 60. yılı, Recep ayının ortalarında, Muaviye'nin ölmesiyle oğlu Yezid hilafet makamına geçti. Hilafeti eline alır almaz hemen muhtelif bölgelerin vali ve yöneticilerine mektuplar yazarak onlara Muâviye'nin ölümünü bildirdi. Babası döneminde öngörülen veliahtlığını ve kendisi için halktan bu hususta bi'at alındığını hatırlattı ve onları kendi makamlarını sabitleştirerek kendisi için adına yeniden bi'ât almalarını emretti. (Bu mevzu "el-Gadir" kitabının 10. cildinde geniş bir şekilde nakledilmiştir) Aynı mevzuda bir mektup da Medine şehrinin valilik makamına tayin edilmiş olan Velid ibn-i Utbe'ye gönderdi, ve bir not da ilave edip babası döneminde kendisine bi'ât etmeyi kabul etmeyen üç meşhur şahsiyetten de bi'ât almasını önemle te'kid ederek şöyle yazdı: "Hüseyn ibn-i Ali, Abdullah ibn-i Ömer ve Abdullah ibn-i Zübeyr'den bi'ât almak hususunda onlara sert davran ve bi'ât etmedikleri sürece hiç bir ruhsat ve izin verme."
              Velid ibn-i Utbe, Yezid'in mektubu ulaşır ulaşmaz, akşamleyin, Muâviye'nin önceki valisi olan Mervan ibn-i Hakem'i yanına çağırtıp Yezid'in mektubu hakkında onunla istişare etti. Mervan ibn-i Hakem: "Muaviye'nin ölüm haberi şehirde yayılmadan önce bu kaç kişiyi kendi yanına çağır ve onlardan Yezid için bi'ât al" dedi.
              Velid ibn-i Utbe de bu düşünceyi severek benimseyip aynı gece onların peşi sıra memur gönderip huzuruna çağırttırdı. Mescid-un Nebi'de birlikte oturup sohbet eden Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve Abdullah b. Zübeyr'e bu haber ulaşınca, Abdullah b. Zübeyr, geceleyin valinin yanına çağırılmadan endişeye kapılmasına rağmen Hz. İmam Hüseyin (a.s), İbn-i Zübeyr'e: "Öyle sanıyorum ki Benî Ümeyye'nin tağutu Muaviye b. Ebî Süfyan helakete ermiştir, bu davetten maksad da oğlu Yezid için bi'ât almaktır." diyerek konuya net bir açıklık getirdi. Yazan. imam Dikmen

Yorum

İmam Hüseyin (a.s.):
                39

Musiyr-ül Ahzan kitabının naklettiğine göre, Hz.İmam Hüseyin (a.s) sözlerine şunu da ekledi: "Ben uykuda, Muaviye'nin evinde alevlerin yükseldiğini ve minberinin altüst olduğunu gördüm."
                Velid ibn-i Utbe meclise geldiğinde Hz.İmam Hüseyin (a.s)'ın tahmin ettiği gibi Muaviye'nin ölüm haberini İmam Hüseyin (a.s.)’'a bildirilerek Yezid'e bi'ât etmesi istendi.
                Hz.İmam Hüseyin (a.s) Velid ibn-i Utbe'ye cevap olarak: "Benim gibi birisinin gizli olarak bi'at etmesi doğru değildir. Ki sen de böyle bir bi'âta razı olmamalısın. Bütün Medine halkını, biâtlerini yenilemek için davet ettiğinde, biz de bu işi yapmaya karar alırsak, diğer müslümanlarla birlikte bi'ât ederiz." dedi.
                Velid ibn-i Utbe Hz. İmam Hüseyin (a.s)'ın bu sözünü kabul edip fazla ısrar etmek istemedi. İmam Hüseyin (a.s) oradan ayrılmak için hazırlandığında mecliste hazır bulunan Mervan b. Hakem gizlice Velid ibn-i Utbe'ye: "Eğer gecenin bu saatinde Hz. imam Hüseyin(a.s.)'den bi'ât almazsak artık kan dökülmedikçe onu bi'âta zorlayamazsın. Binaenaleyh bi'ât etmediği takdirde onun buradan ayrılmasına müsaade etme ve bi'ât etmezse Yezid'in emrettiği gibi boynunu vur." diye onu ikna etmeye çalıştı.
                İmam Hüseyin (a.s), Mervan'ın bu tutumunu görünce ona hitap ederek: "Ey Zerka'nın oğlu (Zerka" kendi zamanının adı kötüye çıkan kadınlarından olan Mervan'ın büyük annesidir.) sen mi beni öldüreceksin yoksa Velid ibn-I Utbe mi? Yalan söyledin ve günah işledin." Diye haykırdılar.
                Sonra da Velid ibn-i Utbe'nin kendisine hitaben şöyle buyurdu: "Ey emir! Bizler nübüvvet hanedanı ve risalet madeni, meleklerin sık-sık uğradığı ve Allah'ın rahmetinin (kendilerine) indiği kimseleriz. Allah-u Teâla İslam'ı bizimle (Hz. Muhammed'le "s.a.v) başlatmış ve bizimle (Hz. Mehdi a.c.) de sona erdirecektir. Ama benden kendisine bi'ât almak istediğin şahıs (Allah’ın lanetine uğrayan Yezid) şarap içen, elini suçsuz insanların kanına bulayan, ilahî İslam-i devleti ayaklar altına alan, alenen halkın gözü önünde fısk-u fücura baş vuran bir şahıstır. Acaba benim gibi bir kimsenin böyle faşit bir düşünceye sahip olan birine bi'ât etmesi doğru olur mu hiç? Fakat bu hususta biz ve siz geleceği nazara almalıyız; o zaman da hilafet ve bi'ât makamına hangimizin daha lâyık olduğunu göreceksiniz." Yazan. imam Dikmen

Yorum

İmam Hüseyin (a.s.):
                  40

Hz. İmam Hüseyin (a.s) Velid ibn-i Utbe'nin ümidini suya düşüren bu konuşmasından sonra meclisi terk etti.
                  "Lühuf" ve diğer değerli kitapların naklettiğine göre Hz. İmam Hüseyin (a.s)’ın Mervan b. Hakem'i gördüğü gecenin sabahı, Mervan kendisine şöyle dediğini naklederler: "Ey Eba Abdullah! Ben senin hayrını istiyorum, size bir teklifim vardır. Kabul ederseniz hayır ve salahınıza tamam olur." Hz. İmam (a.s): "Teklifiniz nedir diye sorar?": Mervan b. Hakem şöyle dedi: "Dün gece Velid b. Utbe'nin meclisinde söylendiği gibi hemen Yezid'e bi'ât et! Çünkü bu iş senin, hem dinin ve hem de dünyan için daha faydalıdır."
                  Hz. İmam Hüseyin (a.s) cevaben şöyle buyurdular: "İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Müslümanlar, Yezid gibi bir hükümdara duçar olduğunda artık İslam'la vedalaşmak gerekir. Evet, ben ceddim Hz. Resulullah'ın (s.a.v)’den şöyle buyurduğunu duydum: "Hilafet Ebu Süfyan hanedanına haramdır. Bir gün Muâviye'yi minberim üzerinde görecek olursanız onun karnını yarın." Ama Medine halkı onu, Hz. Peygamber'in (s.a.v) minberi üzerinde gördükleri halde öldürmediler. Şimdi Allah-u Teâla onları (Muaviye'den daha kötü olan) faşist ve fasık barbar biri Yezid'e müptela etti."
                  Hatib-i Harezmî'nin naklettiğine göre Hz. Hüseyin (a.s) Velid ibn-i Utbe'nin meclisinden çıktığı aynı gecede Hz. Resulullah'ın (s.a.v)’in haremini ziyaret etti, kabrinin kenarında durup ceddine şöyle dedi: "Selam olsun sana ey Allah'ın elçisi, ben senin yavrun ve kızın Fatıma'nın oğlu İmam Hüseyni’m. Ben ümmetinin arasında onların hidayeti ve önderliği için halife kıldığın torununum. Ey Allah'ın Peygamberi, şahit ol ki onlar bana yardımda bulunmadılar, beni korumadılar. İşte bunlar, seninle yeniden görüşünceye dek var olan şikayetlerimdir."(Maktel-i Harezmî, c. 1, s. 186. Maktel-i Avalim, s. 54) Ehl-i Sünnet alimlerin çoğunluğunda yakardaki Hz. İmam Hüseyin (a.s.) dile getirmişler her nedense kendileri bile İmam Hüseyin (a.s.)’ın safında olmamışlardır. Yazan. imam Dikmen

Yorum

İmam Hüseyin (a.s.):
                    41

İmam Hüseyin (a.s) hareket etmeye karar aldığı günün ertesi gecesi, ikinci kez olarak ceddinin kabrini ziyaret edip Hz. Resulullah'a (s.a.v) şöyle buyurdular: "Allah'ım! Bu senin Peygamberinin kabridir, ben ise Peygamberinin kızı Fatıma'nın oğluyum. Şu anda senin bildiğin bir olayla karşılaşmış bulunuyorum. Allah'ım! Ben iyiliği severim, kötülükten hoşlanmam. Ey celal ve ikram sahibi olan Allah! Bu kabrin ve içerisindeki yatan şahsın hürmetine benim için, senin ve Peygamberinin rızasına uygun olan yolu bana mukadder eyle."(Maktel-i Harezmî, c. 1, s. 186)
                    Harezmi'nin nakline göre Hz. İmam Hüseyn (a.s) o gece sabaha kadar Hz. Peygamber(s.a.v.)in kabrinin kenarında Rabbiyle münacat edip ibadetle meşgul oldu. Hz. İmam Hüseyin (a.s), Medine'den hareket edeceği malum olunca, İmam Hüseyin (a.s)'ın canını tehlikeye atmamasına büyük bir ilgi gösteren bazı yakınları, huzuruna varıp İmam'a (a.s) Yezid'le uzlaşmayı teklif ettiler. Her ne kadar İmam Hüseyin (a.s.)’ın Yezid gibi bir haramzadeyle uzlaşma yollarının aranmasını deyimlerini kullanıyorlarsa bu teklif asla gerçeklerle alası bulunmamaktadır. Zaten Kuran ve Ehl-i Beyt araştırmaları bu meselelerinde üzerinde durmuş gereken konular üzerinden de açıklamalar yapmıştır. Bu şahıslardan biri de "Ömer ibn-i Atraf" ismiyle bilinen Hz. Imam Ali (a.s)'ın oğlu Atraf'tır. Lühuf kitabının naklettiğine göre Atraf kardeşi Hz. Hüseyin (a.s)'ın huzuruna çıkıp şöyle dedi: "Kardeş! Kardeşim İmam Hasan (a.s.)'ın babam Hz. İmam Ali'den naklettiğine göre seni katledecekler. Sanıyorum ki Yezid'e karşı muhalefet etmen ölümüne sebep olacaktır ve böylece o haber gerçekleşecektir. Ama Yezid'e bi'ât edecek olursan bu tehlike yok olur; siz de öldürülmekten kurtulmuş olursunuz." Yazan. imam Dikmen

Yorum

selamaleykum..kardeşim sana küçük bir uyarı yapsam kırılmazsın inşallah..bu nikini değişirmisin mümkünse..Hüseyinin yanlız adını kullanabilirsin ama İMAMHÜSEYİN adını nik olarak kulllanma..sende art niyetle almamışsın ama imam ve Hüseyin adını bir arada nick olarak kullanma bence.bu benim nacizane düşüncem..selametle
                      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

selamunaleykum değerli kardeşlerin sizlerin kuran ve ehl-i beyte vermiş olduğunuz önemi biliyorum ama imam hüseyin isminden neden rahatsız olduğuna bir anlam veremiyorum. herhalde bir iş yapmam için sizlerden izin alma gereğini duymuyorum. eğer rahatsız oluyorsanız okunmazsını olur biter. ben 58 sene den beri bu ismi kullanıyorum. yezidler istemesede Hz. imam Hüseyin (a.s.) yaşayacaktır. imam dikmen

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=1824.msg8228#msg8228 date=1235654267]
                          allah razı olsun inşallah
                          [/quote]
                          "var olan bir gün, yok olan bir ömre bedeldir; o gün şehâdet günüdür..." H.A.

Yorum

[quote author=imamhüseyin link=topic=1824.msg9282#msg9282 date=1236241561]

selamunaleykum değerli kardeşlerin sizlerin kuran ve ehl-i beyte vermiş olduğunuz önemi biliyorum ama imam hüseyin isminden neden rahatsız olduğuna bir anlam veremiyorum. herhalde bir iş yapmam için sizlerden izin alma gereğini duymuyorum. eğer rahatsız oluyorsanız okunmazsını olur biter. ben 58 sene den beri bu ismi kullanıyorum. yezidler istemesede Hz. imam Hüseyin (a.s.) yaşayacaktır. imam dikmen
                            [/quote]
                            imam hüseyin kardeşim eminim serdar kardeşim kötü anlamda demedi bunu, tabi sen ve o daha iyi bilirsiniz mevzunuzu; ama kırılmayalım, kırmayalım bence...
                            "var olan bir gün, yok olan bir ömre bedeldir; o gün şehâdet günüdür..." H.A.

Yorum

Değerli imamhüseyin kardeşim yazılarınızı kuranveehlibeyt.com,aleviyiz.net,vs.. sitelerden takip ediyorum ve sizi bu çalışmalarınızdan dolayı takdirle karşılıyorum.
                              Bu forumda Allahın izni ile KURAN ve EHLİBEYT yolunda olan ve sonuna kadarda böyle olacak bir sitedir,Bizim yezidlerle işimiz olmaz.
                              Ama serdarcan kardeşimizin sözlerini sanırım yanlış anladıniz,o kardeşimiz bir hasasiyeti dile getirmiş,bugün içimizden biri "Hz Muhammed" nikini alsa yada ne bileyim "Ebul Kasım" nikini alsa ne kadar hoş düşer,
                              sanırım kardeşimiz bunu dile getirmiş.
                              elbette karar ve takdir size aittir.
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

selamunaleykum değerli imanlı kardeşlerin

sizlerin hiçbirinizin teşekkürlerini yanlış anlamadım. zaten sizlere karşıda asla öyle bir deyindende bulunmadım. sadece kastın gerçek yezidlere olduğunu vurgulamamdan söylentisi idi. eğer serdarcan kardeşim bu sözümü üzerine almışsa inanınki çok üzüldüm.

benim imamhüseyin ismini kullanmamın bir nedeni vardır.

imam ali (a.s.)'ın dediği gibi insanlar bilmediklerin şeylerin düşmanı olurlar. biz alevi ali evlatlarında aşura günü doğanlara imam hüseyin (a.s.) ismini koyar. onun yolunca bir mucaidin olması için ben de aşura günü doğduğum için benim isminde imam hüseyin.

fakat ben 21 seneden beri kuran ve ehl-i beyt araştırmalarını yaptığım için uzun seneler isim kullanmadan makalelerimi isimsiz olarak yayınladım. zaten internette ve diğer çalışmalarında ilk olarak kuran ve ehl-ibeyt ismini ben ele alıp çalışmalar yaptım. ve hiç kimselerden çekinmeden bu bayrağı kaldırdım kaldırmayada devam edeceğim. asla kuran veya ehl-i beyt hakında tavis vermem mümkün değil. onun içinde sizlerinde yanlış anlamamalarını rıca ederim. dediğiniz gibi çok sayıda sitelere makaleler yayınlamaktayım. dediğiniz gibi www.kuranveehlibeyt.com da kendi sitem. sizlerden tek amacın kuran ve ehl-i beyti okuyun ve okutun. inanın ki yazidler kalemimizden çok korkuyorlar. Hz.Fatumat'ut-Zehra Semavat-ı Vel-Arz (a.s.'ın
                                dediği gibi kalem yarası kılıç yarasından ağırdır. Kuran ve Ehl-i Beyt sevgi saygı selamları ile imam dikmen

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X