Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

[quote author=Murtazaali link=topic=23374.msg152611#msg152611 date=1337700705]
    O zaman Usul-i Din'imizi belirleyen Ehl-i Beyt imamları Tevhid'in yanına, Nübüvvet ve İmamet'i bilinçsizce mi yerleştirdiler? (HAŞA)
    Veya Yukarıda ki Ayetler ne anlatıyor bize?
    [/quote]

tevhidin yanında işte tevhidin içinde değil.
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23374.msg152597#msg152597 date=1337696551]
      Mehmet efendi, bir zatı onmilyonlarca alimin onaylaması Onu meşrulaştırır mı? Allahın Ona nassla vermediği bir makama oturma hakkını verir mi?
      [/quote]

Cündep usta sözlerinden anlaşıldığı kadarıyla sen bu işleri anlamamışsın. İmamet, Niyabet Velayeti Fakih kavramlarına yabancısın. Sen istersen var git sanayiiye. Yedek parça işlerinle uğraş.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23374.msg152597#msg152597 date=1337696551]
        Mehmet efendi, bir zatı onmilyonlarca alimin onaylaması Onu meşrulaştırır mı? Allahın Ona nassla vermediği bir makama oturma hakkını verir mi?
        [/quote]

Sayın Cundap, herhalde şiisiniz. Öyleyse bir taklit merceiniz vardır. Biz biliyoruz ki şianın bütün taklit mercileri İmam Ali Hamanein Rehberiyetini kabul etmektedirler. Mutlak bir taklit merceine de bağlı olmak zorunda olan her şiide mutlaka taklit mercei vesilesi ile olsa da Rehbere bağlıdır. Siz eğer bir taklit merceine bağlı iseniz, böyle saçma sapan bir değerlendirme ile rehbere olan düşmanlığınızı ilan edemezsiniz. Eğer taklit merciiniz yoksa o zaman şiide değilsiniz. Sadece bir fitnecisiniz.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152655#msg152655 date=1337705591]
          Sayın Cundap, herhalde şiisiniz. Öyleyse bir taklit merceiniz vardır. Biz biliyoruz ki şianın bütün taklit mercileri İmam Ali Hamanein Rehberiyetini kabul etmektedirler. Mutlak bir taklit merceine de bağlı olmak zorunda olan her şiide mutlaka taklit mercei vesilesi ile olsa da Rehbere bağlıdır. Siz eğer bir taklit merceine bağlı iseniz, böyle saçma sapan bir değerlendirme ile rehbere olan düşmanlığınızı ilan edemezsiniz. Eğer taklit merciiniz yoksa o zaman şiide değilsiniz. Sadece bir fitnecisiniz.
          [/quote]

ingilterede bir müçtehit varmış ve rehbere bağlı diilmiş , rehbere düşman olanlar onu taklit ediyormuş.
          Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

Rehbere bağlı olmayıp düşman olan o taklit merciinin rehberi demek ki şeytan imiş. Durduğu yerden de bu belli oluyor zaten. İngil tere!!!!

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152618#msg152618 date=1337701039]

iranda hep derler hoşuma gidiyor. ya ali demek
              [/quote]

Sebepsiz mi?

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152619#msg152619 date=1337701068]

tevhidin yanında işte tevhidin içinde değil.
                [/quote]

Kardeş sen bu meseleyi düşündüğün veya inandığın şekli bir anlatır mısın? Anlayabilmemiz için bu iyi olur...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23374.msg152681#msg152681 date=1337707333]
                  Kardeş sen bu meseleyi düşündüğün veya inandığın şekli bir anlatır mısın? Anlayabilmemiz için bu iyi olur...
                  [/quote]

açıklarsam çok tepki alırım ve sonunda banlanırım.

Yorum

Özelime yap en azından kardeş...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23374.msg152688#msg152688 date=1337707697]
                      Özelime yap en azından kardeş...
                      [/quote]

tamam aga

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152526#msg152526 date=1337670971]
                        İslam İnkılabından önce Ulema doğal olarak İmam Mehdinin naipliğini yapıyordu. Her taklit mercii İmam Mehdinin doğal naibi idi. İslam İnkılabı ile şia fıkhı devlet eliyle uygulama alanı bulunca ortaya Velayeti Fakih kurumu çıktı. Taklit mercilerinin de kendisine itaat edeceği bir fenomen oldu Velayeti Fakih. Bu fiili bir hakikattir. Velayeti Fakih konusunda yazılan yüzlerce eser konunun kaynaklarını zikretmektedir.
                        [/quote]

değerli kardeşim bu senin inancındır görüşündür saygı duyarım ben bu konuda seninle aynı şeyi düşünmüyorum.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                        Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152731#msg152731 date=1337711989]
                          değerli kardeşim bu senin inancındır görüşündür saygı duyarım ben bu konuda seninle aynı şeyi düşünmüyorum.
                          [/quote]

Sveydi kardeşim, olgun ve ahlaki bir münazara sergilediğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Her türlü fikri farklılık karşılıklı saygı içerisinde paylaşılabilir. Buna yürekten katılıyorum.

Yalnız şöyle bir durum var. Bütün mslümanlar ve mazlum insanlık dünyası her konuda farklı din, fikir mezhep meşrep farklılığına sahip olup farklılıklarını koruma ve yaşatma hakkına sahip olsada, yeryüzünde amansızca devam eden hak batıl cephesinde hak cephesinin savaşına önderlik eden İran İslam İnkılabının Rehberiyyet Makamına aykırı hareket etme hakkına sahip değildir.

Çünkü bütün bu durum bütün soyut farklılıktan öte bir şeydir. Çünkü Rehberiyet makamına iltica etmemek tek millet olan zalim küfr kutbunun insafına razı olmak demektir.

Siz zannediyor musunuz ki Beşşar Esad İranın yardımı olmadan ayakta kalabilir mi? Evet Suriye halkı Beşşarın yanındadır bu doğru. Ama emperyalistlerin korkusu suriye halkı değil İslami İrandır. İran olmasa suriye halkını bir kaç haftada manipüle eder veya katlederler.

Bakınız, Latin amerikanın emperyalizme karşı liderleri Rehbere nasıl bağlıdırlar. Onlra özgürlüklerini korumayı ve amerikaya karşı direnebilmeyi başarmak için gözlerini kulaklarını Rehberin beyanlarına dikmişler. Onlar bile Rehbere itaat ederken bizlere ne oluyor ki nesli nebi yüce Rehberimize itaat etmeyelim.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152732#msg152732 date=1337712737]
                            Sveydi kardeşim, olgun ve ahlaki bir münazara sergilediğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Her türlü fikri farklılık karşılıklı saygı içerisinde paylaşılabilir. Buna yürekten katılıyorum.

Yalnız şöyle bir durum var. Bütün mslümanlar ve mazlum insanlık dünyası her konuda farklı din, fikir mezhep meşrep farklılığına sahip olup farklılıklarını koruma ve yaşatma hakkına sahip olsada, yeryüzünde amansızca devam eden hak batıl cephesinde hak cephesinin savaşına önderlik eden İran İslam İnkılabının Rehberiyyet Makamına aykırı hareket etme hakkına sahip değildir.

Çünkü bütün bu durum bütün soyut farklılıktan öte bir şeydir. Çünkü Rehberiyet makamına iltica etmemek tek millet olan zalim küfr kutbunun insafına razı olmak demektir.

Siz zannediyor musunuz ki Beşşar Esad İranın yardımı olmadan ayakta kalabilir mi? Evet Suriye halkı Beşşarın yanındadır bu doğru. Ama emperyalistlerin korkusu suriye halkı değil İslami İrandır. İran olmasa suriye halkını bir kaç haftada manipüle eder veya katlederler.

Bakınız, Latin amerikanın emperyalizme karşı liderleri Rehbere nasıl bağlıdırlar. Onlra özgürlüklerini korumayı ve amerikaya karşı direnebilmeyi başarmak için gözlerini kulaklarını Rehberin beyanlarına dikmişler. Onlar bile Rehbere itaat ederken bizlere ne oluyor ki nesli nebi yüce Rehberimize itaat etmeyelim.
                            [/quote]

Bakın mehmet kardeşim dini liderlikten bahsediyorsunuz. o ayrıdır bu yazdığınız ayrıdır. ben İran'ın siyonistler karşısındaki tutumunu destekliyorum. Batıl karşısındaki tutumunu ve duruşunu destekliyorum ama bir Şii lideri ve alimi olarak onu kabul ediyorum... sizlerin velayeti fakih olarak kabul ettiğiniz alimi ben o şekilde görmüyorum en azından ben sizin koyduğunuz naiplik makamına koymuyorum. ondan öğreneceğim şeyler vardır kitaplarını okurum ama bu ona inanç olarak tabi olmam gerektiği anlamına gelmez işte bu yüzden de onu naiblik makamına oturtmam... ve onun her görüşüne ve inanç sistemine evet demem...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                            Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152736#msg152736 date=1337714020]
                              Bakın mehmet kardeşim dini liderlikten bahsediyorsunuz. o ayrıdır bu yazdığınız ayrıdır. ben İran'ın siyonistler karşısındaki tutumunu destekliyorum. Batıl karşısındaki tutumunu ve duruşunu destekliyorum ama bir Şii lideri ve alimi olarak onu kabul ediyorum... sizlerin velayeti fakih olarak kabul ettiğiniz alimi ben o şekilde görmüyorum en azından ben sizin koyduğunuz naiplik makamına koymuyorum. ondan öğreneceğim şeyler vardır kitaplarını okurum ama bu ona inanç olarak tabi olmam gerektiği anlamına gelmez işte bu yüzden de onu naiblik makamına oturtmam... ve onun her görüşüne ve inanç sistemine evet demem...

[/quote]

Değerli kardeşim Velayeti Fakih Makamı ve misyonn bütün müslümanların genel maslahatını tayin ve teşhisi kapsadığı için, müslümanların genel maslahatları konusunda Rehber bütün müslümanların rehberidir. Ve İslamda dini rehberlik deya dini olmaya rehberlik diye bir ayrım yoktur.

Şii, şia fıkhına, sünni sünni fıkhına, nusayri nusayri fıkhına göre ferdi planda amel edebilri, etsinde. Ancak bütün müslümanların genel, toplumsal maslahatları ancak bir rehber tarafından tesbit ve tayin edilebilir ki İslam İnkılabının misyonu İran İslam Cumhuriyeti anayasasına ve İslam İnkılabının Rehberin dünya siyaestinde izlediği çizgiye bakarsanız bunu görürsünüz. Ve İslamın gereği de budur.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152651#msg152651 date=1337705265]
                                Cündep usta sözlerinden anlaşıldığı kadarıyla sen bu işleri anlamamışsın. İmamet, Niyabet Velayeti Fakih kavramlarına yabancısın. Sen istersen var git sanayiiye. Yedek parça işlerinle uğraş.
                                [/quote]

ben yedek parçacı değilim, ruh doktoruyum, ihtiyacın varsa ilgilenirim. bu basitlik sizin gibi allamelik iddiasında birine hiç yakışmıyor.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X