Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Namazda Fatiha Suresinden Sonra ‘Amin’ Demek Caiz midir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Namazda Fatiha Suresinden Sonra ‘Amin’ Demek Caiz midir?

ben ne Şiiler bilirim Yezidten beter Yeziddir, nede Sünniler bilirim ki Seddam Hüseyinden de beter Zalimdir..
    şii olsan sünni olsan ne yazar be ? şii olmakla sünni olmakla Cennete gidilmez gidilecekse Takva ile gidilir..
    sizler babalarınız üzere mezheplere tabi değil misiniz ?
    gündeme getirdiğiniz şeyler benim için Vallahi hiç bi kıymeti harbisi olmayan şeylerdir..

Korkarım ki sizler düşüncelerinizle Ümmeti FESADA düşürüyorsunuz da ya bunu bilerek yada bilmeyerek yapıyorda olabilirsiniz...
    ben şii ,sünni, vahhabi veya her ne olursa olsun ben Müslümanlardanım deyip de kelimeyi şehadet getiriyorsa onu DİN KARDEŞİM bilirim , varsa bi yanlışı veya yamukluğu Hesabını bana değil Allaha verecektir vesselam

Yorum

Suçlusunuz Movsar kardeşim;

Ateistlikyen İslama, İslam devrimi, İmam Humeyni ve inkılabi ulemanın eserleri ile dönüş yaptığınız için suçlusunuz!!!!!

Yüreğinizde İslam İnkılabına İmam Humeyniye muhabbet duyduğunuz için suçlusunuz,

Şiilerin bidat ehli değilde müslüman kardeş bilecek seviyeye geldiğiniz için suçlusunuz!!!!!

Siz yazacakları bir kaç mesaj sonrasında, size anlatacaklarını kabul etmeyerek reddedeceğiniz için müstezaflık seviyesinden sapıklık seviyesine düşürüleceğinizi bilmediğiniz için suçlusunuz!!!!!

İmam Humeyni ve İslam İnılabı Rehberi İmam Hamanei sünnileri şii olmaya zorlamazken, bunu kaale almayan daha sıkı şiilerin şii olmazsan sapıksın öngörülerine muhatap olacağınız için suçlusunuz!!!!!

Bütün küfr dünyası şii müslümanlar için düşman üretirken sizin şii müslümanları dost ve kardeş bilmenizle suçlusunuz, niye bu suçları işliyorsunuz be kardeşim...

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

movsar kardesim
        benim yukarida yazdiklarima degildir insaAllah siteminiz
        zira ben sizi ve bagli oldugunuz mezhebi sorgulamadim
        bu sizin kisisel tercihiniz, bilgi cagindayiz, her bilgiye her yerde ulasabiliyoruz
        bu durumda sorularinizi kendiniz sorar, cevaplarida kendiniz ararsiniz
        karar da yine sizindir ve var ise hesabiniz Allah'a olur
        ben ancak samimiyetle Allah diyenin kiymetini bilmenizden dolayi tebrik edebilirim sizi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=movsar link=topic=22804.msg145540#msg145540 date=1332685283]
          ben ne Şiiler bilirim Yezidten beter Yeziddir, nede Sünniler bilirim ki Seddam Hüseyinden de beter Zalimdir..
          şii olsan sünni olsan ne yazar be ? şii olmakla sünni olmakla Cennete gidilmez gidilecekse Takva ile gidilir..
          sizler babalarınız üzere mezheplere tabi değil misiniz ?
          gündeme getirdiğiniz şeyler benim için Vallahi hiç bi kıymeti harbisi olmayan şeylerdir..

Korkarım ki sizler düşüncelerinizle Ümmeti FESADA düşürüyorsunuz da ya bunu bilerek yada bilmeyerek yapıyorda olabilirsiniz...
          ben şii ,sünni, vahhabi veya her ne olursa olsun ben Müslümanlardanım deyip de kelimeyi şehadet getiriyorsa onu DİN KARDEŞİM bilirim , varsa bi yanlışı veya yamukluğu Hesabını bana değil Allaha verecektir vesselam
          [/quote]
          Yıldızlar gündüz görünmez. ama yok değillerdir

Yorum

aslında sünnilerden veya vahhabilerden hiç bi FARKINIZ yok sizler de onlar gibi Mezheplerinizi DİN ve ALLAH yerine koyarak ŞİRKE düşmüş ve Feleğinizi şaşırmışsınızda farkında değilsiniz ne Acıdır ki..
            herkesin Dini kendine....
            El- Hamdulillah Müslümanım , ne şiiyim, ne sünniyim ,ne de vahhabiyim
            Dini Site veya Forumlara girerek Küfre veya ŞİRKE düşmektense Lanet olsun sizin gibilere deyip çıkar giderim...
            sizin gibileri Siyonist Yahudiler kurarak Ümmeti FESADA düşürmek için GAZ vererek ortaya salarak DÜŞMANLIĞIN propagandasını yaptırtıyorlar..
            sizin gibilere kalsa bu ümmet Mezheplerini DİN ve İlah konumuna koyarak bir birlerini BOĞAZLARLAR..
            HEPİNİZİN CANI CEHHENNEME..
            Allah cc Şahittir ki sizin gibiler yüzünden ŞİRKE düşmemek adına burayı TERK ediyorum
            İŞİNİZ GÜCÜNÜZ DÜŞMANLIK,FİTNE, FESAT ve Abd ye ve İsraile HİZMET.

Yorum

demek senin kendinle sorunun var, karşıdakinin fikirlerini inançlarını ifadelerine tahammül gösteremediğine göre...

ve despot bir din anlayışın var.

aslında gerçek mezhebini din yerine koyan sizin gibilerdir. Ebu Hanife'den aldığınız, Ebu Hureyreyle direklerini diktiğiniz, Muaviyeyle onaylattığınız bu yolu din görüyor, bizim Ehlibeyte dayalı Peygamberden harfine dokunmadan gelmiş dinimizi mezhep görüyorsunuz..

Bizim şu an sizin mezhep dediğiniz bu yol Peygamberin yaşadığı, sonrasında O'nun (s.a.a.) Ehlibeytinin getirdiği, ve hala Peygamber torunu İmam Mehdi a.s.'ın müşahhas halini hiç değiştirmeden sürdürdüğü yolun ta kendisidir. Ama bu yolun daha başında zinciri kopartmak için Emeviler girdiler devreye yönetimi Ehlibeytin elinden aldılar ve ayrı bir din oluşturdular. Şimdi bununla Ehlibeyt yolu karşı karşıya gelmiş durumda..

Bellidir ki bu durumda ABD büyük şeytanı ve siyonistler Ehlibeyt yolu kendilerinin can damarını kestiği için onu mezhep gibi göstermektedirler..

İmam Humeyni r.a. bu yola harfi harfine bağlandı ve buna İslam dedi. Yazdığı İlmihal kitaplarında verdiği fetvalarında bu yolu vurguladı.

biz de aynısını yapıyoruz.. ama sizin buna tahammülünüz yok.

Yıldızlar gündüz de vardır siz görmeseniz de onlar orada öyle dururlar...

Yorum

İmam Humeyni r.a. bu yola harfi harfine bağlandı ve buna İslam dedi. Yazdığı İlmihal kitaplarında verdiği fetvalarında bu yolu vurguladı.

Bir din mektep başka bir şey, bu dinin mektein saliklerinin o din ve mektebi tanımlamaya çalışmaları başka bir şey.

Şimdi movsarın da, gumuaşkın yaptığı da aynı şey. Kendi tanımlamaları ile din ve mektep tarifi yapmaktadırlar.

Movsar iyi niyetle din derken İslamı kasdetmektedir. Ancak islama yapılan müdahaleleri bilmemektedir. Ki bilseydi yapılan müdahalelere islam demezdi.

Ancak gumuaşk emeviliği movsarın sırtına damgalı bir gömlek gibi geçirmekte gecikmemektedir.

Ondan sonrada din mezhep tarifi yapmaya devam etmektedir.

İmam Humeyni ehlibeytin yoluna islam dedi tabi. Bundan doğal ne olabilir ki? Ancak aynı yola mezhep de dedi gumuaşk. Niye bektaşi tekniği kullanıorsun ki? Vasiyetnamesinde CAFERİ MEZHEBİNE BAĞLI OLMAKLA İFTİHAR ediyoruz demiyor mu?

İmam Humeyniyi sevenlerin ona tahammül edemediklerinin söylemek sadece bir iftiradır olsa olsa.

Ya hep ya hiç gibi kıt bir yaklaşım, akla kara gibi renk körlüğü insanın diğer insanları tanıyamamasına neden olur.

Kalpleri ilahi rahmet yağmurlarına amade kullarla, şeytanın kalplerini katılaştırdığı kulları bir kefeye koymak adil değil, 12 İmamın metodu da değildir.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Yoruma gerek yok.Allah'ın rahmeti velayet aşkı ile yanıp tutuşanların üzerine olsun.
                  Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

46 / AHKÂF - 17
                    Vellezî kâle li vâlideyhi uffın lekumâ e teidâninî en uhrece ve kad haletil kurûnu min kablî ve humâ yestegîsânillâhe veyleke âmin, inne va’dallâhi hakk(hakkun), fe yekûlu mâ hâzâ illâ esâtîrul evvelîn(evvelîne).
                    Ve o, anne ve babasına: “İkinize de off (ikinizden de bıktım), daha önce (nice) nesiller gelip geçmişken, benim topraktan diriltilerek çıkarılacağımı mı vaadediyorsunuz?” dedi. Ve onlar (anne ve babası) Allah'tan yardım isteyerek: “Kendine yazık (ediyorsun), îmân et. Muhakkak ki Allah'ın vaadi haktır.” (dediler). Bunun üzerine (o) şöyle dedi: “Bu, evvelkilerin masallarından başka bir şey değildir.”

Bahsedilen amin, fatiha sonunda okunan amin anlamında geçmiyor sanırım..
                    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

evt
                      fatihada amini ekleyenler, kabul et Allah'ım anlamında ekliyorlar
                      bu ayette : "inan" yazıklar olsun... diye geçiyor
                      yani alakasız....

Yorum

nasibi demişki:
                        [quote author=movsar link=topic=22804.msg145552#msg145552 date=1332697079]

herkesin Dini kendine....
                        [/quote]

mende Allah'ın ayetini söylüyorum.

1- De ki: Ey kâfirler.
                        2- Tapmam sizin taptıklarınıza.
                        3- Ve siz de tapmazsınız benim taptığıma.
                        4- Ve ne ben taparım sizin taptıklarınıza.
                        5- Ve ne siz taparsınız benim taptığıma.
                        6- Size, sizin dîniniz, bana, benim dînim.
                        Kafirun suresi

nasibi demiş ki:
                        ne şiiyim, ne sünniyim ,ne de vahhabiyim
                        mende nasibiye sünni kaynaklarından hatırlatırım ki:

RESULULLAH Sallu aleyhi ve alih buyurmuştur ki:

Ya Ali ! Sen ve senin şiilerin cennetliktir. (Tarihi Bağdad c:12, sf: 289)

Kıyamet günü olduğu zaman herkes kendisinin ve analarının ismiyle çağırılır.Yalnız Ali ve O’nun şiileri hariç. Onlar kendi isimleri ve babalarının isimleri ile çağırılacaktır. Çünkü onların veladetleri sahihtir.
                        (Müruc- uz Zeheb c:2, sf: 51)

Ya Ali ! Allah seni ,neslini ,evlatlarını,ehlini, şiilerini ve şiilerini sevenleri affetmiştir. (Savaiq- ul Muhriqa sf: 96,139,140.)

Ya Ali ! Sen ve senin şiilerin Allahın katına kendilerinden razı olunmuş olarak gideceksiniz.
                        (En Nihaye"İbni Esir"c:3 sf: 276.)

Ya Ali,ümmetimden yarın cennete ilk önce girecek olan sensin.Ve senin şiilerin nurdan minberler üzerinde, benim etrafımda yüzleri beyaz ve mesrurdurlar. Onlara şefaat edeceğim ve onlar bana cennette komşu olacaklar.
                        (Mecme uz Zevaid c:9, sf: 131, Kifayet- ut Talib sf:135)

Ben ağacım. Fatıma dallarıdır, Ali onun tomurcuklarıdır, Hasan ve Hüseyin meyveleridir, şiilerimiz de yapraklarıdır. Ağacın aslı Adn cennetinde diğer kısımları ise öbür cennetlerdedir.

KAYNAKLAR:(Müstedrek-us Sahiheyn c:3, sf: 160, Tarihi İbni Asakir c:4, sf: 318, Riyad- ün Nadra c:2 sf: 253, El Füsul-ul Mühimme sf:11, Nezhet- ul Mecalis c:2 sf: 222)

Ya Ali! Cennete girecek olan ilk dört kişi ben,sen,Hasan ve Hüseyn'dir.Neslimiz arkamızdan gelecek,hanımlarımız neslimizin ardından , şiilerimiz de sağımız ve solumuzdan gelecekler.

KAYNAKLAR: (Tabarani,Tarihi İbni Asakir c:4 sf: 318, Savaiq-ul Muhriqa sf:96,Tezkiret- ul Huffaz sf: 31, Mecme- uz Zevaid c:9 sf: 131,Künuz- ul Hakaik c:2 sf:16, Riyad- un Nadra c:2 sf: 209,"Şeref- un Nübüvve'den) İşte bu Ali ve şiileri kıyamet günü kurtuluşa erenlerdir.
                        (Sayfanın başındaki -7 adet- kaynak eserler.)
                        Şefaatim ümmetimin içinde ancak Ehli Beytimi sevenlere mahsustur ve onlar benim şiilerimdir.
                        (Tarihi Hatip el Bağdadi c:2 sf:146)

fazla söze gerek var mı?
                        Allah Resulu yeterince açıklamamış mı?
                        [center]
                        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                        [center]
                        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22804.msg145541#msg145541 date=1332685458]

Siz yazacakları bir kaç mesaj sonrasında, size anlatacaklarını kabul etmeyerek reddedeceğiniz için müstezaflık seviyesinden sapıklık seviyesine düşürüleceğinizi bilmediğiniz için suçlusunuz!!!!!

[/quote]

hayırdır mehmet kardeşim. bunu nerden biliyorsunuz?

yoksa bunu size gelecekten haberler veren said nursi mi haber verdi?
                          [center]
                          [center]

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=22804.msg145580#msg145580 date=1332752011]

hayırdır mehmet kardeşim. bunu nerden biliyorsunuz?

yoksa bunu size gelecekten haberler veren said nursi mi haber verdi?

[/quote]

Üstad Bediüzzaman Said Nursinin haber vermesine gerek yok. Zaten ortada değil mi? Öyle düşünmüyor musunuz?

Yorum

yoksa sizde mi gaybtan haberler verebiliyorsunuz?
                              [center]
                              [center]

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=22804.msg145582#msg145582 date=1332753233]
                                yoksa sizde mi gaybtan haberler verebiliyorsunuz?
                                [/quote]

Peygamberler ve imamların Allahın izin verdiği ölçüde gaybtan haber vermeleri nasla bilinen bir şey. Ancak onlardan başka insanların da belli ölçülerde gaybtan haber vermeyeceği, veremeyeceği hakkında bir kayıt yoktur. Parapsikoloji bu konuları inceler. Dr. Şehid Mustafa ÇAMRAN ın bu konuda İnsan ve Allah diye güzel bir eseri vardır ve orada gaybtan haber veren gayrimüslimlre olduğunu bile haber vermektedir. Kendince alay ediyorsun, ben gaybtan haber verebilirim ya da vereme diye bir şey söylememe gerek yok. Belki Allahın lutfu ile gaybtan haber verebileceğim anlar olabilecek, buna siz mi engel olacaksınız?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X