Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Namazda Fatiha Suresinden Sonra ‘Amin’ Demek Caiz midir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Namazda Fatiha Suresinden sonra ‘amin’ demek namazın batıl olmasına sebep olur ve bu kelimeyi demek caiz değildir. Çünkü ‘amin’ kelimesi bir zikir değildir ve namaz kelimelerinin dışında bir kelimedir. Ayrıca amin kelimesi insani (ilahi olmayan) bir kelimedir ve namaza ilahi olmayan bir kelimeyi dahil etmek namazın batıl olmasına sebep olur.
    Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Namaz bir ibadettir ve tüm İslam mezheplerinin ittifakına göre ‘tavkifi’dir. Dolayısıyla zayıf bir rivayete göre ibadete bir şey eklemek veya eksiltmek caiz değildir.
    Ehlibeyt İmamları da dedelerinin sünnetini korumak için takipçilerine ‘amin’ kelimesinin namazda söylenmemesini emretmişlerdir. Ehlibeyt (a.s) İslam Peygamberinin (s.a.a) emrine göre Kur’an’la birlikte itaat etmemiz gereken iki ağır emanetten biridir. Onlara kayıtsız ve şartsız itaat etmek tüm Müslümanlara farz kılınmıştır.
    Ayrıca Ehli sünnete mensup kardeşleriz namazda ‘amin’ demeği farz bilmemektedirler. Ehli sünnet ulema ve büyükleri de bu kelimenin namazda söylenip söylenmemesi konusunda ihtilaf etmişlerdir. Hatta bu konuda ehli sünnetin dört mezhep imamından farklı farklı görüşler nakledilmiştir. Bunun kendisi bile yeterince delilin olmadığını göstermektedir. Bu konu fıkıh kitaplarında açıklanmıştır.[1]
    ABNA.İR

http://www.abna.ir/data.asp?lang=10&Id=291397
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Ynt: Namazda Fatiha Suresinden Sonra ‘Amin’ Demek Caiz midir?

Amin kelimesi Kur'an'da geçiyor nasıl ilahi olmayan, insani bi kelime oluyor, burayı anlamadım?..

Yorum

Baktın ki bir konuda cevap arıyorsun,bulamıyorsun,muhaliflere sor.o ne yapıyorsa tersini yap bu kadar basit.
      İlla birşey demek mi istiyorsun ? Elhamdulilahirrabbilalemin.de
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=22804.msg144154#msg144154 date=1330659525]
        Baktın ki bir konuda cevap arıyorsun,bulamıyorsun,muhaliflere sor.o ne yapıyorsa tersini yap bu kadar basit.
        İlla birşey demek mi istiyorsun ? Elhamdulilahirrabbilalemin.de
        [/quote]
        Allah o muhalifleri muvaffak etsin
        [center]
        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
        [center]
        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=22804.msg144164#msg144164 date=1330684834]
          Allah o muhalifleri muvaffak etsin
          [/quote]

hangi konuda?
          Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Ehli Beyt Mektebine göre Namazda, Kıraat sırasında Kur'an'dan olmayan bir şeyi söylemek Namazı bozar.
            Amin kelimesi de ayet olmadığı için namazda söylenirse namaz bozulur.
            Hanefi mezhebine göre yüksek sesle Amin demek Mekruhtur.
            Şafii ve Hanbeli Mezheplerine göre Sünnettir.
            Maliki Mezhebine göre ise Mendub (tavsiye edilen)yani Sünnet bile değildir.
            http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=huge link=topic=22804.msg144239#msg144239 date=1330736379]
              hangi konuda?
              [/quote]
              Allah'ın Ehlibeyt'ine muhalif oldukları her konuda
              [center]
              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
              [center]
              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=22804.msg144140#msg144140 date=1330638317]
                Amin kelimesi Kur'an'da geçiyor nasıl ilahi olmayan, insani bi kelime oluyor, burayı anlamadım?..
                [/quote]

abna.ir den alıntı yapmıştım abi

oradaki linki tıklayıp sorunu oraya yazarsan sanırım bi cevap dönecektir.

ben ilahi olmayandan kastın (fatihanın sonunda yer almaması ) diye algıaldım..

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

birde bu fatihadan sonra amin ile alakalı

uydurma olduğu kesin şöyle de bir Rivayet var
                  amin demenin kökeni bu artık gerisini diyenler düşünsün

Hz. muaviye r.a. : Bir gün Peygamber efendimizin arkasında namaz kılıyorduk. Resul-i ekrem, Fatiha sûresini okuyup "Veladdâllîn" dediklerinde, peşinden; "Âmin" dedim. Namazdan sonra Eshâb-ı kirâma; (Hanginiz âmin dedi) buyurunca, herkes sustu. Ben de korktum. Resul-i ekrem aynı soruyu iki üç defa tekrarladı. Fakat yine kimseden bir ses çıkmayınca, "Yâ ResulALLAH! Amin diyene ne yapacaksın?" dediğimde; (Onu ve ona tâbi olanları Cennetle müjdelemek istiyorum) buyurdu.

Fedâilüs-Sahâbe

Yorum

amon bir mısır tanrısıdır yahudiliğe amen olarak geçer ve sonra hadislerle amin olarak geçer.
                    isterse günahım başından aşsın
                    isterse sıratta yollarım şaşsın
                    ister cehennemde vücüdum pişsin
                    insanlığa giden yolu isterim.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=22804.msg144140#msg144140 date=1330638317]
                      [/quote]

kuranda nerde amin geçiyor
                      isterse günahım başından aşsın
                      isterse sıratta yollarım şaşsın
                      ister cehennemde vücüdum pişsin
                      insanlığa giden yolu isterim.

Yorum

fatihadan sonra amin demenin yanlış olduğunu elbette kabul ediyoruz.. ancak amin kelimesi Kur'an'da geçer bir bakim... nerde geçiyormuş?

Yorum

Amon veya Amon Ra eski ve ilkel bir Mısır tanrısıdır.
                          Putperestliğe şiddetle karşı olan ve İnsanları tek olan bir İlaha davet eden Allah'ın dini olan İslamiyetin temsilcileri,
                          Cahiliye düzenlerin ve dönemlerin Putlarını ima etmek veya kutsamak için "Amin" demezler.
                          Dua, istek ve taleplerinin, Allah tarafından kabul edilmesi için bu kelimeyi kullanırlar.

Qum u Aşk Kardeşim, zannedersem aceleyle ve forumda aktif olarak yazdığı için herhalde bir karışıklık oldu.
                          Yoksa kendisi değerli ve donanımlı bir insandır.
                          Amin kelimesi Kur'an'da geçmez. Bu nedenle Ehi Beyt Mektebinde namazda Amin kelimesini söylenmez.
                          Söyleyen bazı Ehli Sünnet Mezheplerini de yanlış bulsa da, yanlış bir rivayet olarak kabul etse de;
                          Niyetlerinin halis olduğunu bildiği için saygı duyar.

Kur'an'da geçen kelimeler ile ilgili arama yapmak için aşağıdaki linklere gözatabilirsiniz :

http://www.kurandaara.com/?act=ara&k...x=0&go.y=0
                          http://kuran.islamiyet.gen.tr/
                          http://users1.nofeehost.com/arama/index.htm
                          http://www.agnostik.org/kuranda-ara.php
                          http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

yok yanlışlık olmadı, teknik donanım eksikliği nedeniyle arapçasından taratamadım inşaAllah yarın taratıp bakacağım ve amin kelimesinin geçtiği ayeti yazacağım...

gördüğümde ben de şaşırmıştım....

Yorum

Bu konuda aklımıza geleni paylaşmak istiyoruz. Namazda Kur'an dan okunması gerektiği emrine o zaman AMİN kelimesi ters düşmüyor, çünkü Kur'andandır. Ama sanırız bu sefer cemaatin değil de imamın amin okuması halinde. Çünkü cemaat imama tabidir. İmamın haricinde namazda kendi başına hareket edemez. Öyle midir?
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X