Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sakal kesmek ????????

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sakal kesmek ????????

sakal bırakın helaldir bırakmazsanız cehennem azabı vardır diye kim demiş can sözlerime ilaveler katmayın ya tam okuyun söyledikleri ya da hiç okumayın es geçin beni

Fetva'yı iyi okusaydın meseleyi tam çözerdin

Senden değrli biri bunu öne sürmüş olmalı ki fetva veren nitelikte, meseleyi sen anlamamış olmalısın , konuyu iyi oku, benim yazdıklarımı dğeil, fetva sahibin öne sürdüklerini

Soru: Acaba sakalı tıraş etmek fısk sayılır mı?

Cevap: Farz ihtiyat gereği sakalı kesmek haramdır ve farz ihtiyat gereği sakalı kesmeye fıskın sonuç ve hükümleri yüklenir.

Konuyu bütün bütün idrak edebilmeniz için noktasız ve virgülsüz yazdım bana teşekkür etmeniz gerek Kahkaha
    kendini beğenmeye duracağına fetvanın niteliğiydi önem arzeden, doğru düzgün okumaya özen göster

Yoksa sen fetva verebilenlerden daha mı yüksek mertebedesin de senin sözün fetvanın sözünü bozsun veselam,

Yazdıklarınıza itibar etmediğimi biliyorsunuz çünkü can sizin idrak etmek gibi bir mantığınız yok. Cümleleri tam olarak algılayamıyorsunuz sorununuz bu bence.
    hehehehehh, tamam hadi ne diyorsan ondan olsun, seni kıracak değilim

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Haramı (zararı) helaldan fazladır demek oluyor bu
      Cehennem azabı mı varmış?
      Benle çelişen bir noktası yok
      Ben fetva vermiyorum sen onu nereden çıkardın
      Doğru düzgün yazarsan doğru düzgün okunur can
      Bu kadar kişi yazılarınızdan rahatsız, artık bir kendinize çeki düzen verseniz diyorum ama... ama sanmıyorum bu yönde bir gelişme olsun

Hehehehe aman beni kırma ne olur kırma

Bir yerde okuduğum yazıdan alıntı ile ;

Sakala gelince, onun sıradan bir örf ve kültür uygulaması olmadığını gösteren pek çok hadisi şerif vardır. Öyleyse onu dinen istenen bir eylem olarak görmek zorunluluğu bulunmaktadır. İşte ihtilaf, bu talebin derecesi konusundadır. Sakal sünnet midir, yoksa farz mıdır? Doğrusu sakal bırakmak en azından sünnettir ve farz diyenlerin bulunduğunu da hesaba katarsak, sıradan bir sünnet te değildir. Buna bağlı olarak burada söyleyebileceğimiz şey şudur: Sakalın, hiçbir sebep yokken kesilmesi doğru değildir. Bu, en azından bir mekruhtur. Ama bununla birlikte şunu da bilmeliyiz ki, İslam’ın emir ve yasakları arasında bir hiyerarşi ve sıralama vardır. Çünkü İslam “iyilikleri kazandırmak, kötülükleri bertaraf etmek”, yani “def’i mazarrât, celb-i manafi” için gönderilmiştir. Daha önemli ile, önemli çatıştığında, önemli bırakılıp daha önemli olan yapılır. En iyi ile iyi çatıştığında, iyi bırakılıp en iyi yapılır; en kötü ile kötü çatıştığında en kötüden kurtulmak için kötü yapılır, iyi ile kötü çatıştığında da kötünün yapılmaması tercih edilir. Varsın iyi de yapılmamış olsun. Çünkü kötülüğü önlemek, iyiliği yapmaktan daha önemli ve önceliklidir
      "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Yas gülü kardeş,

Ama benim Rabbım bana bıyığımı kısaltmayı ve sakalımı uzatmayı emretmiştir."[3]

Allah bir işi şart koşmuşsa, emretmişse o iş şarttır, uymuyorum denilmez,

Soru: Acaba sakalı tıraş etmek fısk sayılır mı?

Cevap: Farz ihtiyat gereği sakalı kesmek haramdır ve farz ihtiyat gereği sakalı kesmeye fıskın sonuç ve hükümleri yüklenir.
        fısık sonuç ve hükümleri demiş, yani dinden çıkmaya vesile,

Bu kadar kişi yazılarınızdan rahatsız, artık bir kendinize çeki düzen verseniz diyorum ama... ama sanmıyorum bu yönde bir gelişme olsun
        Kardeş ikide bir polemiklerle karşımıza çıkma, seni rahatsız eden iş olunca moderatöre bildir butonu var, polemiklere duracak değilim,derdini , şikayetini moderatörlere bildir,
        biz ne seni ne başkasını hoş tutmak için yazmayız,
        kimin neden hoşlandığı bizi ilgilendirmez, edep, erkan ve sohbet adabına uyduğumuz sürece

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Ali Ekber Babacan; o dediğiniz kitabın ismini yeni duyuyorum benim kütüphanemde de o bahsettiğiniz kitap yok o yüzden doğruluğu konusunda bir şey diyemem demiyorumda zaten. Ben kendi bildiğim görüşlerin arkasındayım bana bilmediğim kitapları öne sürüyorsunuz. Bakın orada bir açıklama daha var;

imam hamaney : sakal kesmenin haram olduğunu belirtmiştir ama imam hamaney şu şerhide düşmüştür fetvasının altına.
          Farz ihtiyat gereği zaruri durumlarda sakal kesmenin caiz olduğunu vurgulamıştır.

Ağa Sistani : sakal konusundaki fetvasında zaruri durumlarda sakal kesmenin caiz olduğuna hükmetmiştir.

Fısk ve fasık; Sual: Fasık ne demektir? Fasıkla ilgili hükümler hakkında bilgi verir misiniz?

CEVAP: Haram işleyene, günah işlediği bilinene, açıktan günah işleyene fasık denir. Mesela namaz kılmayan, içki içen, kumar oynayan, yabancı kadınlara bakan, fasıktır. İşlediği günaha da fısk denir. Küçük günaha devam eden de fasık olur

Can, bana yazışmalarınızda dikkat edeceğinizi söylediğinizden sürekli bi uyarı da bulunuyorum fakat sözünüzün arkasında durmadığınızı kanıtladınız. Ne söylersem söyleyeyim kendi dediğinizi yapacaksınız zaten.

Selam ve dua ile
          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Kardeş bizim öne sürdüğümüz bir iş yok, konunun bize ait olmadığını anlaman çok mu zor?

imam hamaney : sakal kesmenin haram olduğunu belirtmiştir ama i
            Aması mı var Haram saymışlar işte

Fısk ve fasık; Sual: Fasık ne demektir? Fasıkla ilgili hükümler hakkında bilgi verir misiniz?

CEVAP: Haram işleyene, günah işlediği bilinene, açıktan günah işleyene fasık denir. Mesela namaz kılmayan, içki içen, kumar oynayan, yabancı kadınlara bakan, fasıktır. İşlediği günaha da fısk denir. Küçük günaha devam eden de fasık olur
            Yasak işlere duran, dinden çıkmaya götürüyor işte,biz ne demişiz farklı bir iş midir demişiz?

Can, bana yazışmalarınızda dikkat edeceğinizi söylediğinizden sürekli bi uyarı da bulunuyorum fakat sözünüzün arkasında durmadığınızı kanıtladınız. Ne söylersem söyleyeyim kendi dediğinizi yapacaksınız zaten.
            Alıntı yap bakalım neye söz vermişiz de ne gibi sözümüzde durmamışız,

Kimin sözünde durmadığına baktım, yanlış mı anımsıyordum gibisinden

Bu saatten sonra böyle tehlikeli bir inanca sahip biriyle yazışmak istemiyorum
            Ne söylersem söyleyeyim kendinize göre cevap yazıyorsunuz
            Kardeş, seni sözünde durmaya davet ediyorum, başka konuşmacılarla kafa bul, hiç bir türlü polemiğe götürecek işlerle uğraşasım yok

Konu hakkında yazacaksan buyur , kişiliğimiz hakkında yazacaksan sözünde durmaya bak bizden uzak ol, polemiklerle hiç uğraşasım yok

Ali Şeriati

Yorum

* evet aması var okuyunuz anlarsınız inşaAllah.
              * misal insan içki içmekle dinden çıkmaz. ordada öyle yazmıyor zaten uydurmayın kendinize göre çevirmeyin
              * bana önerilerim için uyacağınızı söylemiştiniz hatta şşimdide veryansın ediyorsuuz ve yapmadınız alıntısı mı var kendiniz ne söylediğinizi çok iyi biliyorsunuz zaten işinize gelenleri mi unutuyorsunuz
              * o yazışmanın konusu farklıydı şimdiki farklı
              * her yazımda size cevap verdim siz sadece kişilik bölümüne takılmışsınız
              * bunlar için okuyacak göz, kaydedecek hafıza, idrak edecek mantık gerek.

selam ve dua ile

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X