Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

TAKİYYE NEDİR ? NE DEĞİLDİR?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: TAKİYYE NEDİR ? NE DEĞİLDİR?

[quote author=zeydiyye link=topic=14075.msg93508#msg93508 date=1278008178]
    ben yazana değil yazılana baktığım için gerek duymuyorum

müminler sözü dinler güzeline uyarlar..
    [/quote]

"Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haberle gelirse, onu etraflıca araştırın. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da sonra işlediklerinize pişman olursunuz" Huccurat suresi 6-cı ayet

araştırdınmı takiyye konusunu? yoksa yüz yıllardır şiaya bir kinle saldıran iftiracı kimselerin kitaplarının üzerindenmi konuşuyorsun? görüyoruz ki, sen araştırmışsın. araştırmışsın ki, kendi kafandan bir şeyler üretiyorsun. şia kaynakları esasınca yaz bakalım, takiyye hangi durumda caizdir?

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=14075.msg93509#msg93509 date=1278009020]
      Kur-an ı Kerim doğrudur ammaaa mızrakların ucunda olunca değişir. Mızrakların ucundaki Kur-an ı Kerim doğruya yöneltmez.İmam Alinin kalbindeki Kur-an ı Kerim doğruya yöneltir.
      [/quote]

safevi şialarının kuranın mızrak ucuna takılmasını bahane ederek kurandan yüz çevirmeleri, alevilerin imam ali camide namaz kılarken şehid edildi bahanesiyle namaza ve camiye yüz çevirmelerine benzer

Yorum

Safevi şiileri kim. Bir kaç örnek verebilir misiniz alimlerinden?

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=14075.msg93513#msg93513 date=1278009935]
          Safevi şiileri kim. Bir kaç örnek verebilir misiniz alimlerinden?
          [/quote]

ismin önemi yok zaman zaman niteliklerinden, inançlarından bahsediyorum. önemli olanda bu zaten.

mesela bunların en belirgin özelliklerinden birisi allahın ayetlerinden bahseden kişilere besledikleri kin ne nefrettir. allahın ayetlerini duymaya tahammül edemezler. ayetlerden bahseden kişiye mealci - harici damgası vurarak onu ayetlerden vazgeçirmeye ve atalarının uydurdukları hadislere yönlendirmeye çalışırlar. muaviyenin mırak ucuna kuran sayfalrını takmasını bahane ederek kurandan yüz çevirir ve ona karşı tavır alırlar.

Yorum

Eğer ismin önemi yoksa siz hayallerden ve hayaletlerden bahsediyor olmalısınız. Çünkü sizin anlattıklarınıza bu güne kadar hiç rastlamadık.

Yorum

şahsınız adına rastlamamış ya da rastlamak istememiş olabilirsiniz

ben sizin değil kendi adıma konuşuyorum ve (sorunuz üzerine) gözlemlerimi aktarıyorum

Yorum

Zeydiye haddini bil ,her yazdığın yazı biz şiaları rencide etti ,her yazın iftira, ayetleri kafana göre sallayıp uyduruyorsun ,bizleri kafir ettin ,cahil ettin , hurafeci ettin ,utanmadan bir de kalkmış mazlum pozuna yatıyorsun ,hangi yazın caferi müminlerin kalbini kırmamış ,onlara sevgi göstermişsin ,bir tane göster senden özür dileyeceğim ,çıkmışsın safevi şiası adı altında hepimizi yerin dibine sokmuşsun utanmadan birşey olmamış gibi hala yazıyorsun,senin gibiler ümmetin biraraya gelmesine engel bunu biliyorsun ,sen kendi anlayışın dışındakileri ne olarak görüyorsun biliyor musun? ya müşrik ya rafizi ,ya putperest,ya zındık ...Benim şia anlayışım ne biliyor musun? Ben tasavvufçuyuda kardeşim bilirim ,nurcuyu da kardeşim bilirim , tarikat ehlini kardeşim bilirim, ihvanı müslimini de kardeşim bilirim ,yeter ki Allah'a ,nübüvvete, ahirete inanış olsun ,sen bunlar için ne diyorsun söyle !
                Ayetlerle cevap veriyormuşsun,sen ayeti kafana göre yoruyorsun ondan sonra da bize ahbari de ,seni Allah'a havale ediyorum ,demek hadislerde ataların uydurması ha, işte mealci kafa budur ,sen istediğin kadar reddet ama zihniyet odur ,Nehcul belağa da sana göre uydurma mı?Bu arada sen git İmam Humeyni(r.a.)'nin eserlerini oku ki sana göre İmam da ahbaridir ,gayet burda birşey diyemiyorsun,bunu sende biliyorsun ,son olarak İslam devleti adlı kardeşim üslubumun mektebimden dolayıdır ,şahsımdan değil ,bunu böyle bil kardeşim keşke onun tesiri altında kalmasan derim senin için,çünkü herkesi yerin dibine sokuyor,hiç kimseyi sallamıyor,vahdet değil girdiği yerde tefrika üretir,bunar İran'da inkılap yıkılsa zil takıp oynarlar

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=14075.msg93645#msg93645 date=1278094682]
                  Zeydiye haddini bil ,her yazdığın yazı biz şiaları rencide etti ,her yazın iftira, ayetleri kafana göre sallayıp uyduruyorsun ,bizleri kafir ettin ,cahil ettin , hurafeci ettin ,utanmadan bir de kalkmış mazlum pozuna yatıyorsun ,hangi yazın caferi müminlerin kalbini kırmamış ,onlara sevgi göstermişsin ,bir tane göster senden özür dileyeceğim ,çıkmışsın safevi şiası adı altında hepimizi yerin dibine sokmuşsun utanmadan birşey olmamış gibi hala yazıyorsun,senin gibiler ümmetin biraraya gelmesine engel bunu biliyorsun ,sen kendi anlayışın dışındakileri ne olarak görüyorsun biliyor musun? ya müşrik ya rafizi ,ya putperest,ya zındık ...Benim şia anlayışım ne biliyor musun? Ben tasavvufçuyuda kardeşim bilirim ,nurcuyu da kardeşim bilirim , tarikat ehlini kardeşim bilirim, ihvanı müslimini de kardeşim bilirim ,yeter ki Allah'a ,nübüvvete, ahirete inanış olsun ,sen bunlar için ne diyorsun söyle !
                  Ayetlerle cevap veriyormuşsun,sen ayeti kafana göre yoruyorsun ondan sonra da bize ahbari de ,seni Allah'a havale ediyorum ,demek hadislerde ataların uydurması ha, işte mealci kafa budur ,sen istediğin kadar reddet ama zihniyet odur ,Nehcul belağa da sana göre uydurma mı?Bu arada sen git İmam Humeyni(r.a.)'nin eserlerini oku ki sana göre İmam da ahbaridir ,gayet burda birşey diyemiyorsun,bunu sende biliyorsun ,son olarak İslam devleti adlı kardeşim üslubumun mektebimden dolayıdır ,şahsımdan değil ,bunu böyle bil kardeşim keşke onun tesiri altında kalmasan derim senin için,çünkü herkesi yerin dibine sokuyor,hiç kimseyi sallamıyor,vahdet değil girdiği yerde tefrika üretir,bunar İran'da inkılap yıkılsa zil takıp oynarlar
                  [/quote]

selam size (furkan-63)

Yorum

Takiyye, kelimenin diplomasisi demektir. Takiyye, insanların algılarını, akıl ve zekalarını, potansiyellerini hesap ederek ona hitap etme ve davranma demektir.

Takiyye, söylediği her şeyin doğru olmasına dikkat etme, ancak her doğrunun her yerde söylenmeyeceğini bilme demektir.

Takiyye, kişinin başkaları ile paylaşmak istemeyeceği özel bilgileri demektir.

Takiyye fertten topluma, cemiyetten devlete kadar plan ve program yapma ve bunları rakiplerinden gizlemedir.

Takiyye kişinin bilip başkalarının bilmemesi gereken sırlarıdır.

Her insan hayatında her zaman en sık biçimde takiyyeyi uygulamaktadır ancak sadece adını koymamaktadır.

ALINTI

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X