Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

TAKİYYE NEDİR ? NE DEĞİLDİR?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: TAKİYYE NEDİR ? NE DEĞİLDİR?

[quote author=zeydiyye link=topic=14075.msg93353#msg93353 date=1277936066]
    ağzından hakaret ve küfür eksik olmayan caferi alimine! selam olsun (furkan-63)
    [/quote]
    utanmasını bilmeyen ve inanç ilkelerinin delillerini sunamayan zeydi cahiline de selam olsun (furkan-63)
    ahbari olduğumuzu da: ) bu zavallı ve seviyesizden öğrenmiş oluyoruz, Rabbim tüm müslümanları bunların şer ve iftiralarından korusun.
    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

zeydiyye sunu merak ettım sızın ınancınızın sunnılıkten ne farkı var

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=14075.msg93351#msg93351 date=1277933810]
        imam humeyniyi devrim yaptığı ve dolayısıyla mehdinin gelmesini geciktirdiği için tekfir edenlerde kendilerinin caferi olduğunu söyler[/quote]

Allah onları ıslah etsin. ama sizin unuttuğunuz, belkide kasten unutmak isitediğiniz bir şey var. Onlar AHBARİDİRLER.

[quote author=zeydiyye link=topic=14075.msg93351#msg93351 date=1277933810]
        imam humeyni ne o gün kendisine karşı çıkanlar ne de bugünkü safevi şiaları ile aynı itikadda değildi
        [/quote]

Masum imamın -s- devlet ve hükümet velayeti yetkisinin ispatlanması, onun manevi -tekvini- makamı olmadığı anlamına gelmez. İmam için, devlet ve yönetim görevinden farklı olarak, bir de manevî makamlar vardır. "ALLAH'ın genel halifesi olma makamı" olan bu mertebe, kimi zaman masum imamlar -s- tarafından da bizzat ifade edilmiştir. Tekvini olan bu hilafet gereğince bütün zerreler 'Veliyy-i emr" karşısında eğilir ve ona itaat ederler. Mezhebimizin zaruri inançlarındandır bu; masum imamların -s- manevi makamlarına hiç kimse erişemez; hatta mukarreb melek ve nebiyy-i mürsel bile! Mevcut rivayetlerde de belirtildiği üzere hz. Resul-ü Ekrem efendimizle -saa- masum imamlar -s- bu âlemden önce Arş'ın gölgesinde bulunan nurlar idiler ve nutfelerinin bağlanması ve 'tıynet" açısından da diğer insanlardan ayrıcalıklı ve üstündüler ve sayısız makamları, mertebe ve dereceleri vardır onların. 'Miraç" rivayetlerinde hz. Cebrail aleyhisselamın da arz ettiği gibi 'Biraz daha yaklaşacak olsam, yanarım". Keza masumların -s- şu buyrukları; 'Bizim ALLAH Teâlâ’yla öyle hallerimiz vardır ki ne mukarreb -yakın- melekler ulaşabilir ona, ne de mürsel nebiler". Bu inanç, bizim mezhebimizin usullerindendir; masum imamlar -s- devlet ve yönetim mevzuundan önce -ve öte olarak- böylesine -yüce- makamlara sahiptirler

Hz. Ayetullah el Uzma imam Seyyid Humeyni r.a, "Velayeti Fakih"

işte imam Humeynin r.a ve Caferiliğin inancı. kabul ediyormusun?

Yorum

İslamın kavramları evrensel ve zamanüstüdür. Bu yüzden İslam her zaman o zamanın insanın ihtiyacına cevap verecek şekilde yeniden aslı korunarak geliştirilmeli, yeniden tanımlanmalıdır. Takiyye kavramını da bu bağlamda ele almak gerekmektedir. Bu güne kadar ki izahlarda Takiyyein can mal ve benzeri korkular ekseninde izah edildiğne tanığız.

Zamanı idrak eden inkılabı alimlerin eserlerinden anladığımıza göre Takiyye sanılanında ötesinde hayatın her alanında kullanılan sadece isimlendirilmeyen bir hadisedir.

Özellikle Takiyyenin kullanımı sadece korku, güçsüzlük ve zaafiyetten kaynaklanıyor olması değil, en güçlü durumda ve zamanda da kullanılan ve kullanılması gereken bir terim ve tekniktir.

Örneğin İslami İran Ordusu elhamdulillah en zayıf zamanında bütün dünya küfrüne karşı 8 yıl tek başına savaştı. Bu gün ise bu orduyu (Allahın Ordusu) yenebilecek hiç bir güç yoktur.

İslam ordusunu yenebilecek bir güç yok diye ordu ile ilgili sırların ifşa edilmesi mi gerekir, hayır asla.

Demek oluyor ki takiyye, senin bilmen ve başkalarının bilmesini istemediğin her şeydir. Diyelim ki şu forumda paylaşmadiğımız bir çok özelimiz vardır. İşte bu da takiyyedir.

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=14075.msg93486#msg93486 date=1278001716]
            Takiyye sanılanında ötesinde hayatın her alanında kullanılan sadece isimlendirilmeyen bir hadisedir.

Özellikle Takiyyenin kullanımı sadece korku, güçsüzlük ve zaafiyetten kaynaklanıyor olması değil, en güçlü durumda ve zamanda da kullanılan ve kullanılması gereken bir terim ve tekniktir.
            [/quote]

demek ki yazar hiçte haksız değilmiş.

Kuleynî’den yaptıgı nakillerle Sîa imamlarından Ebû Abdillah’ın aynı mecliste birbiri ardına gelen ve bir ayetin tefsirini soran üç ayrı kisiye birbirini tutmaz üç ayrı cevap verdigini ve Siîlerin bunu takiyye yani din kabul ettiklerini bildiren Zahir, “insaflı kisiler bu konuda ne derler? Bu nasıl bir takiyyedir? Bu tenakuz ve tezatlara, onları hangi kötülük sevketmistir? Bununla hangi musibetten kurtulmuslardır? Dinî ve dünyevî meselelerde, böyle bir itikada sahip olan kimseye güvenilebilir mi?
            Iste bütün bu sebeplerden dolayı Siîlerle (caferilerie) diyalog kurmanın da imkansız oldugunu belirten yazar “onların ne zaman takiyye ile amel edip ne zaman etmediklerini bilebilmek imkansızdır” demektedir.

Yorum

Zeydiyye kardeşim, sizi samimi bir Müslüman olarak biliyorum Elhamdulillah. Kur'an ve Sünnette yeri olmayan birşeyi kabul etmiyorsunuz. Bunu gözlemledim elhamdulillah.

Geçen gece Rıza hoca ile Msn'de muhabbet ettim. Gerçektende kendisini çok samimi bir mümin olarak gördüm. O gece kuzenimde idim. Ve kendisiyle sohbet edince gecem aydınlandı elhamdulillah. Dua isteğindede bulundum.

Demek istediğim şudur; Bir insanın Zeydi yahut Caferi olması benim için önemli değil. Yani ben yalnızlığımı hocaya anlatmak çok istedim sağolsun tüm samimiyetiyle cevap verdi.

Zeydiyye kardeşimizide elhamdulillah şimdi daha çok iyi anlıyorum. Ve bu kardeşimiz tam bir vahdet yanlısı ,ALLAH razı olsun.

Yorum

Zeydiyye-
                demek ki yazar hiçte haksız değilmiş.

Yazardan kastınız kim? Hangi yazar haksız değilmiş?

Takiyyeye ard niyetli yaklaşılmış tarih boyunca, tıpkı ehlibeyt mektebine ard niyetle yaklaşıldığı gibi. Takiyyeyi insanlar neden kendi alyhlerine zannederler ki? Takiyye fikri, düşünsel gizleme değil, tavırsal gizlemedir, o da gereken yerlerde.

Mesela peygamberimizin münafıkllara karşı içi buğz ile dolu olduğu halde zahirde yüzlerine güler onlara iyi davranırdı. İşte takiyye budur. Takiyye haklı tarafın haksız tarafın şerrinden emin olması için takındığı tavırdır.

Şia mektebinin açıklamadığı hiç bir ilmi ve mezhebi mesele yoktur ki saklasında.

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=14075.msg93492#msg93492 date=1278005126]

Geçen gece Rıza hoca ile Msn'de muhabbet ettim. [/quote]

üstadla tanışmanıza sevindim. inşaallah istifade edersiniz.

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=14075.msg93495#msg93495 date=1278006267]
                    Yazardan kastınız kim? Hangi yazar haksız değilmiş?

[/quote]

yaptığım alıntının yazarını kastediyorum (ilk sayfadaki tezin yazarı)

Yorum

yazmış olduğunuz yazının yazarı kim.

yazarın ismini göremiyorum

Yorum

kim olduğu önemli değil sadece hangi yazar diye sorduğunuz için açıklama yaptım, tez sahibi yazarı kastettiğimi.

Yorum

benim acımdan okuduğum yazıların yazarları çok önemlidir.
                          Yazılarını samimiyet acısından değerlendirebilmem için yazıların kim tarafından yazıldığı önemli

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=14075.msg93487#msg93487 date=1278003282]Kuleynî’den yaptıgı nakillerle Sîa imamlarından Ebû Abdillah’ın aynı mecliste birbiri ardına gelen ve bir ayetin tefsirini soran üç ayrı kisiye birbirini tutmaz üç ayrı cevap verdigini ve Siîlerin bunu takiyye yani din kabul ettiklerini bildiren Zahir, “insaflı kisiler bu konuda ne derler? Bu nasıl bir takiyyedir? Bu tenakuz ve tezatlara, onları hangi kötülük sevketmistir? Bununla hangi musibetten kurtulmuslardır? Dinî ve dünyevî meselelerde, böyle bir itikada sahip olan kimseye güvenilebilir mi?[/quote]

o zındığın (bunlar ona övgü değil kendi kazancıdır) yalanını bu forumda bir başlık açıp ortaya dökeceğiz meraklanma. sadece olarak şimdilik başka konularda kafamız karışık. inşaAllah ona gereken cevabı vereceğiz. yalanlarını, şia hadislerini nasıl sansürlediğini ve s.

[quote author=zeydiyye link=topic=14075.msg93487#msg93487 date=1278003282]
                            Iste bütün bu sebeplerden dolayı Siîlerle (caferilerie) diyalog kurmanın da imkansız oldugunu belirten yazar “onların ne zaman takiyye ile amel edip ne zaman etmediklerini bilebilmek imkansızdır” demektedir.[/quote]

o zındığa sormak lazım. sen nasıl oluyorda takiyyenin caiz olduğuna ilişkin hadisleri bula biliyorsunda takiyyenin nerede ve ne zaman caiz olduğuna ilişkin hadisleri görmezden geliyorsun?

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=14075.msg93504#msg93504 date=1278007851]
                              benim acımdan okuduğum yazıların yazarları çok önemlidir.
                              Yazılarını samimiyet acısından değerlendirebilmem için yazıların kim tarafından yazıldığı önemli
                              [/quote]

ben yazana değil yazılana baktığım için gerek duymuyorum

müminler sözü dinler güzeline uyarlar..

Yorum

Kur-an ı Kerim doğrudur ammaaa mızrakların ucunda olunca değişir. Mızrakların ucundaki Kur-an ı Kerim doğruya yöneltmez.İmam Alinin kalbindeki Kur-an ı Kerim doğruya yöneltir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X