Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selamun Aleyküm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Selamun Aleyküm

Ben teşekkür ederim böyle güzel bir yeri öner diğn için arkadaşlar çok yardımcı oluyorlar.
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

aleyküm selam hoşgeldiniz
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

hoş geldiniz kardeşim ...

"ben sevdim mi ancak ölüm ayırır"

biz sevdiklerimizle yaşarkende ölürkende ve tekrar dirileceğimiz günde ayrılmamak üzere ahitleşiyoruz... Dilerim ki sizi de ölümden önce Hakk ayırır

selametle inş...
        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=22343.msg137375#msg137375 date=1324310805]
          hoş geldiniz kardeşim ...

"ben sevdim mi ancak ölüm ayırır"

biz sevdiklerimizle yaşarkende ölürkende ve tekrar dirileceğimiz günde ayrılmamak üzere ahitleşiyoruz... Dilerim ki sizi de ölümden önce Hakk ayırır

selametle inş...
          [/quote]

Gidiceğim yeri bilmiyorum,şayet bilseydim tekrar Hz.Ömerle (r.a) cennette komşu olmak isterdim..teşekkür ederim..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22343.msg137325#msg137325 date=1324237016]
            Abdullah kardeş ben sevdim mi ancak ölüm ayırır.Hz.Ömer'i(r.a) çok severim.İlk olarak 12 imam hakkında bilgiye sahip olmak istiyorum.Önce tariihi vesikalarla olursa daha iyi olur kardeş..Yardımcı olduğun için teşekkür ederim..
            [/quote]

Bu forumdaki kardeşlerimiz, sizin Halife Ömeri sevmenize saygı duyarlarsa, siz de onların halife ömeri sevmemelerine saygı duyarsan, bu çerçevede her şeyi konuşabilirsiniz. Size her zaman sabrı tavsiye ederim.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Çok sabırlıyımdır,tabi sizde Halife Ali'yi seviyorsunuz saygım sonsuzdur kardeşim..

Yorum

herkes her istediğini sevebilir. ancak burada şöyle sorun yaşanabilmekte. birinin diğerinin sevdiğine eleştiri yöneltmesi karşı tarafça hakret algılanabilmekte ve ilmi delillerle de bu eleştirisini ortaya koyması bile bu algıya engel olamakta çoğu zaman. Şiiler karşı tarafa çok saygılıdırlar.. ve Umarız Cihangir kardeşimiz bu saygıyı hak edecektir..

Yorum

Şiilik konusunda araştırma yapabildiniz siteyi inceleyebildiniz mi kardeşim.. sorularınız varsa muhabbet edebiliriz.. ben sonradan şii olma biriyim.. sünniliği de iyi bilirim. zaten sitede sonradan şii olma baya kardeşim var..

Yorum

İmam Hüseyin hakkında şöyle bir yazı okudum İmam Hüseyinin katillerine lanet etmek sevapdır yazısını burda bir kafa karışıklığı oldu.Şayet Peygamber efendimiz lanet edermiydi...Bu cümle hakkında sizin düşüncelernizi merak ediyorum.

Yorum

lanet etmek bir ibadettir. Siz Alllah ile beraber olmak istemiyor musunuz? O zaman siz de lanet etmek zorundasınız..

Yorum

Peygamber efendimize (s.a.v)Cebrail (a.s) gelip İmam Hüseyinin senin ümmetince şehit edileceği söylenmiş vede peygamber efendimiz lanet etmiş mi...

Yorum

"Kim bir mü’mini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî kalacağı cehennemdir. Allah, ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır." Nisa 93

bu ayette Allah'ın lanet ettiğini söylüyor. kime? hata ve meşru (şeriatın izin verdiği sebep dışında) bir mü'mini bilerek öldürene diyor.. o zaman siz de:

1- Allah'ın emri olmaksızın bir mü'mini öldürene

2- hata dışında öldürene

lanet etmelisiniz.. Eğer lanet kötü bir şey olsa Allah eder mi? Allah kötü olanı yapar mı?

"İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap’ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lânet eder, hem de bütün lânet etme konumunda olanlar lânet eder." Bakara suresi 159. ayet.

burda işte yukardaki dediğimize onay gelmiş. Yani Allah lanet ettiyse bizim de lanet etmemiz gerekir diye.. burda Allah lanet eder tüm lanet ediciler lanet eder diyor..

eğer şu ana kadar hiç lanet etmediyseniz lanet konusunda Allah ile beraber olmamışsınız. Allah mü'minleri sever siz de seversiniz. bu konuda Allah ile beraber olmuşsanız Allah'ın lanet ettiğine de lanet edip onunla beraber olmalıydınız bu ana kadar yapmadıysanız tevbe etmelisiniz.. ve bir an önce lanet ibadetini yapmalısınız..

Yorum

evet şu ayette:

Hani sana, “Muhakkak Rabbin, insanları çepeçevre kuşatmıştır” demiştik. Sana gösterdiğimiz o rüyayı da, Kur’an’da lânetlenmiş bulunan o ağacı da sırf insanları sınamak için vesile yaptık. Biz onları korkutuyoruz. Fakat bu, sadece onların büyük azgınlıklarını (daha da) artırdı. İsra 60

buradaki lanetli ağaç yani şecere yani soy Ehlibeyti katleden Emevilerdir.. Ve ümmet Emevilerle denendi. Allah onları bir deneme vesilesi kıldı. Ehlibeyte musallat oldular. İmam Ali a.s.'ı İmam Hasan a.s.'ı İmam Hüseyn a.s.'ı ve İmam Zeynül Abidin a.s.'ı katlettiler..

Allah'ın laneti onların üzerine olsun. Ancak Ümmet Ehlibeyte sahip çıkmadı. Peygamberin s.a.a. defalarca buyurduğu halde:

Size iki ağır emanet bırakıyorum ki benden sonra bunara sımsıkı sarıldığınız sürece asla yolunuzu şaşırmazsınız. ikisi birbirinden daha değerlidir. kıyamete kadar birbirlerinden ayrılmayacaklardır. birincisi Allah'ın Kur'anı diğeri Ehibeytimdir.

Kur'an baştan (devletin başından) uzaklaştırılır mı? Yasalar Kur'an'sız yapılabiir mi? Kur'an yıpratılır bir eve hapsedilebilir mi? biz ona değil başka bir kitaba uyacağız denebilir mi? İşte bu emaneti hem koruma hem de ona itaat etme şartımız varsa Ehlibeyt de öyledir. Ehlibeyt varken başkası devletin başına geçirilemez, o varken başkasına itaat edilemez. O eve 25 (Ali a.s. 25 yıl hilafetten uzak tutulmuş başkasına biata zorlanmıştır) yıl hapsedilemez.. O başkasına uymaya zorlanamaz biata zorlanalamaz. (fatıma s.a.. ehlibeyttendir zorlanmıştır ama yine de Ebubekire biat etmemiştir)

Yorum

Şimdi şöyle birşey var zaten neye lanet edersen senin lanetin sözde ibaret kalır.O laneti gerçekleştirecek olan ALLAH'dır.Yani asıl lanetleyen ALLAH olur.Burada şöyle birşey var mümin kimse ne kadar büyük bir günah işlesede kafir olmaz ama günahkar olur.Tevbe kapısı sonuna kadar açık olur.Son anını bilmediğimiz için lanet etmek bana doğru gelmiyor.Peygamber efendimiz Uhud savaşında dişi kırılınca kafirlere bile lanet etmemiştir.Hz.Hamzayı şehit eden Hz.Vahşiyide öyle..

"Ben lânetleyici olarak gönderilmedim; insanları hak yoluna ve Allah'ın rahmetine çağırmak için gönderildim," diye cevab vermişti.

Yorum

sizce Peygamber Allah'tan farklı davranabilir mi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X