Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Herkese esenlikler...

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Herkese esenlikler...

amin

yoksa mürtedin katli diye bir ceza niye olsun

burda şeri yasaları uygulayacak gücümüz yok ama hiç olmazsa akifin dediği gibi

hiç olmazsa yanımdan kovarım

misali bu adamın kovulması gerekir...

"Kendilerine apaçık belgeler geldiği ve elçinin hak olduğuna şahid oldukları halde, inandıktan sonra küfreden bir kavmi Allah nasıl hidayete erdirir ? Allah zulmeden bir kavmi hidayete erdirmez." Al-i İmran 86

Yorum

Abilerim iyi diyorsunuzda allah aşkına diyorum

Şia'yı öğretin, İslama bağlanmasına yardım edin olmazmı?

Para yüzünden hiristiyan olmussa bile batıldın çıkartmaya çalışın?

Muratın Şia olduğu düşünün birde sizin yardımlarınızdan dolayı nasıl olur sizce?

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=16020.msg99739#msg99739 date=1281648625]
        [quote author=Mevlüt link=topic=16020.msg99689#msg99689 date=1281628723]
        [quote author=Velayet_Nuru link=topic=16020.msg99687#msg99687 date=1281628248]
        Mürtetleri böyle saygıyla karşılamak ve onun saçmalıklarına imkan sağlamak doğru değildir. Böyle insanların saygınlığı yoktur İslam'da. Seccad_ ve çamranın sözlerine katılıyorum. Bu adam ben mürtet oldum dediği andan bu siteden şutlenmeliydi. İslam'ın mürtetler hakkındaki hükümlerini hatırlatmaya gerek yok sanıyorum. ALLAH sonumuzu hayır etsin.
        [/quote]

Hocam MUrat Eskiden Alevimiş

Muratı Kazanmak Yerine Neden Dışlamak İstiyorsunuzki ?

Kazanmaya Çalışsak Daha İyi Değilmi ?
        [/quote]

mevlüt can, bu adam büyük ihtimalle para için gidip hıristiyan olmuştur, şimdi aldığı para karşılığında çalışıyor. Utanmadan İslam'dan döndüm Hıristiyan oldum diyor. Bunların hidayeti çok zor. Bunların hakkında İslam'ın hükmü nedir? Bu adamın yazıları da silinerek siteden şutlenmesi gerekir. O bir şey öğrenmek için bu siteye gelmemiştir ki, diğerlerini da aklı sıra saptırmak için burada bulunuyor. Gerçekten soruları olsaydı, mürtetliğini açığa vurmadan da onları sorabilirdi.
        Biri çıkıp Kuran'la Kuran'ı vuruyor, rusyayı savunuyor, bizleri kafir, müşrik ilan ediyor, o gidince şimdi de mürtetler geliyor. Siz de hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorsunuz ??? Bir Hiristiyan'a veya Yahudi'ye karşı saygılıyız ama bir mürtede saygı göstermemiz ve onu yazabilmesi için korumamız asla doğru değildir. ALLAH sonumuzu hayır etsin.
        [/quote]

Biz de öyle düşünüyoruz. Ayrıca bu kişi bir hristiyan olarak mı bir mürted olarak mı değerlendiriliyor İslama göre.

Belki de saptırdığı kişi başına hristiyan keşişlerden prim alacaktır kim bilir.
        Çünkü bizzat hristiyan olup insanları hristiyanlaştırmak için uğraşan, bu uğurda para alan, aldığı para konusunda papazlarla kavga eden, sonradan da hristiyanlıktan vazgeçip papazların bu şekilde kendileri ile pazarlık yaptıklarını söyleyen örnekleri gördük duyduk. Çok var yani.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Müslümanlar, Heleki ben Şiiyim diyenler Zan'dan, İftiradan Uzak durmalıdır. Murat'ı (Nasrani) bir kaç yıl önceden yani Alevi olduğu dönemden hatırlarım. Bu insan Alevi olduğu dönemde çok samimi bir alevi idi. Ayrıca paraya ihtiyacı olan bir insanda değildir ki gidip para için Hristiyan olsun. Maddi durumu gayet iyi bir insan. İnsanı hemen Mahkum etmişsiniz. Ve forum kurallarını ihlal etmeden (ki en azından ben bunu görmedim varsa deyin gerekeni yapalım) bana sırf inançlarını açıkladığı için forumdan şutlayın diyorsunuz. Bende diyorum ki bu adalet değildir. Ve ben yine diyorum ki, bu insana karşı ben cahilim peki forumda yazan onca bilgili kardeşimiz, arkadaşımız, alimimiz neden bu insana cevap vermemektedir...

Bu adamın (Nasraninin) ise en büyük hatasını söyleyeyim. Foruma gelir gelmez ard arda bir sürü başlık açmasıdır. İnsan gelir ve sadece bir başlık açar ve o başlıkda sorulu cevaplı yola devam etmeye çalışır. Ard arda açılan başlıklar iyi bir izlenim vermemektedir.

Ve forum üyelerine soruyorum?

Bu forumda dinler bölümü neden var? Dinlerle ilgili paylaşımlarda bulunmak için onları anlatmak için değil mi? Evettir...Öyle ise neden farklı dinden birisi buraya gelince ortalık feryat figana dönüyor...

Bir ateist üye olmuştu ondada durum aynı halde idi. Adam ateist, adam Hristiyan, Senin Peygamberini kabul etmiyor, Peygamberimize MUHAMMED diyor. Ama biz zorla, baskıcı bir üslupla illa HZ. diyeceksin diye tutturuyoruz. Saygı duymasını istiyoruz...

Yahu hangimiz sünni sitelerde Ömere, Ebu Bekire, Muaviyeye HZ diyoruz. Ateist sitelerine üye olanlar! Hanginiz tartışmalara katıldıda Turan Dursun için SAYIN dedi?

Adam Ateist biz diyoruz ki Hitapda Müslüman ol. Adam Hristiyan biz diyoruz ki Hitapda Müslüman ol...

Nasraniyi, İmam Rıza a.s'ın münazarasında ki Caselik ve Resul Caluta benzetelim. Ortamın Modaretörüde Memun lanetlisi idi. Örnek almamız gerek İmam Rıza a.s'da neden aynı üslubu görmüyoruz. İmamımız neden MURTED demedi, neden büyük bir saygı ve hürmetle cevaplarını verdi veya neden Memuna, Ey Memun bunlar Murteddir, insanların kafalarını karıştıracaklar çabuk at dışarı bunları demedi...

Ha şu var...Nasraniye karşı ilmimiz yoksa, cevabımız yoksa açıkça çıkalım diyelim ki, Ey Nasrani, kusurumuza bakma biz sana Hrsitiyanlığın, İncilin, Tevratın yanlışları konusunda cevap veremeyeceğiz, bu konuda cahiliz, dolayısı ile mümkün ise daha bilgili ve kendinize cevap verebilecek yerlere gidiniz...

Ben açıkça diyorum. Ey Nasrani ben sana, inancına karşı cahilim.

Bu sözü aylar öncesinde msn'de de demiştim. Ve kendisini bu konuda daha bilgili olan Hudeyfe ile tanıştırmış, msn'de görüşmesini sağlamıştım.

Allah Aşkına azıcık insaflı olalım.

Yorum

Mufazzal kardeş, elbette hangi mekan hangi zemin olursa olsun, insanların bu zeminlerde bulunma maksatları farklı farklıdır. Artık o farklılıkların neler olduğu gibi bir abesle iştigal etmeden asıl konuya gelmek istiyorum.

Bizim için sana ve ya gerçek her ortam, Muhammedi İslamın anlaşılması, Muhammedi İslamın anlaşılması için de İslam İnkılabının anlaşılması ve bütün insanların gönlüne İslam İnkılabı aşkının yerleşmesi bir vesiledir.

Yoksa kelle sayısı açısından ne insanların müslüman olmasına ihtiyaç var, ne de sünnilerin şii olmasına. Önemli olan şey kalitenin artmasıdır. Önemli olan kalitesi artmış elemanların her şeylerini İslam için feda edecek seviyeye getirilmesidir. Böyle olmadıktan sonra şii olsan ne sünni olsa ne ya da hristiyanlığa dönsen ne.

İşte görüyoruz, bir çok insan mezhep değiştirdiğini sanıyor. ama ne İslam İnkılabından haberi var, ne de yerel bağlarla bağlı olduğu tağuti rejimlerinden vazgeçmişler. Ne batı tandanslı putlar olan vatan ve millet putlarından vazgeçebilmiş, ne de kendi coğrafyasında vatan ve millet kavramlarının zıddı olarak gördüğü vatan ve milletlere karşı idraki gelişmiş.

Edebi dairesinde mürted hristiyan bir şeyler anlatıyor, anlatsın. Hristiyanlığı anlatıyorsa anlatsın. İslamı karalamaya çalışmasın. Ona ne Kurandaki çelişkilerden. İyi bir şey ise hristiyanlık onu anlatsın.

Adam selman rüşdi misalı fütursuzca Rasululaha sahte peygamber diyor, böyle olur mu? Şimdi forum kaygısı ile mi hareket edeceğiz bırakın Allah aşkına.

Gerçekten saldırgan bir üslup kulanmayacaksa anlatsın hristiyanlık masallarını. Allah bizden illada her insanı ikna etmemizi istemiyor ki. Cahil de olabilir, cahiliz diye hristiyan mı olacağız yani.
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 20:27.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=16020.msg99779#msg99779 date=1281681269]
              Mufazzal kardeş, elbette hangi mekan hangi zemin olursa olsun, insanların bu zeminlerde bulunma maksatları farklı farklıdır. Artık o farklılıkların neler olduğu gibi bir abesle iştigal etmeden asıl konuya gelmek istiyorum.

Bizim için sana ve ya gerçek her ortam, Muhammedi İslamın anlaşılması, Muhammedi İslamın anlaşılması için de İslam İnkılabının anlaşılması ve bütün insanların gönlüne İslam İnkılabı aşkının yerleşmesi bir vesiledir.

Yoksa kelle sayısı açısından ne insanların müslüman olmasına ihtiyaç var, ne de sünnilerin şii olmasına. Önemli olan şey kalitenin artmasıdır. Önemli olan kalitesi artmış elemanların her şeylerini İslam için feda edecek seviyeye getirilmesidir. Böyle olmadıktan sonra şii olsan ne sünni olsa ne ya da hristiyanlığa dönsen ne.

İşte görüyoruz, bir çok insan mezhep değiştirdiğini sanıyor. ama ne İslam İnkılabından haberi var, ne de yerel bağlarla bağlı olduğu tağuti rejimlerinden vazgeçmişler. Ne batı tandanslı putlar olan vatan ve millet putlarından vazgeçebilmiş, ne de kendi coğrafyasında vatan ve millet kavramlarının zıddı olarak gördüğü vatan ve milletlere karşı idraki gelişmiş.

Edebi dairesinde mürted hristiyan bir şeyler anlatıyor, anlatsın. Hristiyanlığı anlatıyorsa anlatsın. İslamı karalamaya çalışmasın. Ona ne Kurandaki çelişkilerden. İyi bir şey ise hristiyanlık onu anlatsın.

Adam selman rüşdi misalı fütursuzca Rasululaha sahte peygamber diyor, böyle olur mu? Şimdi forum kaygısı ile mi hareket edeceğiz bırakın ALLAH aşkına.

Gerçekten saldırgan bir üslup kulanmayacaksa anlatsın hristiyanlık masallarını. ALLAH bizden illada her insanı ikna etmemizi istemiyor ki. Cahil de olabilir, cahiliz diye hristiyan mı olacağız yani.
              [/quote]

Abi sana kalkıp din değiştir diyen olmadıki !

Adam kendi dinini savunuyor yapabiliyorsan sende kendi dinini savun ama belli bir kriter üzerine yap bunu

Kalkıp banlayın uyarı verin v.s. yakısmıyor size

adam tek basına kalkıp şii sitesine gelip dinini savunuyor ev sahibi biziz sizde kalkın kendi dininizi savunun onca şia var burada niye cevapsız kalıyorsunuz ama saldırı modu en üst seviyede ne hikmetse...
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 20:27.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=16020.msg99779#msg99779 date=1281681269]
                Adam selman rüşdi misalı fütursuzca Rasululaha sahte peygamber diyor, böyle olur mu? [/quote]

Bu konuda gerekeni yaptım. Uyarısını verdim. Sözlerini editledim.

Yorum

Abi sana kalkıp din değiştir diyen olmadıki !

Adam kendi dinini savunuyor yapabiliyorsan sende kendi dinini savun ama belli bir kriter üzerine yap bunu

Kalkıp banlayın uyarı verin v.s. yakısmıyor size

adam tek basına kalkıp şii sitesine gelip dinini savunuyor ev sahibi biziz sizde kalkın kendi dininizi savunun onca şia var burada niye cevapsız kalıyorsunuz ama saldırı modu en üst seviyede ne hikmetse...

mevlüt kardeşim
                  bu sözlerinle bize haksızlık ediyorsun..

eğer adalet özgürlüğü savunuyorsan bunu makul şekilde yapmalısın..

adam tek başına hareket etmiyor. sistemli çalışıyor. belki de daha önce hazırlanmış bir tomar dosya ile çıktı buraya.. kendisinin de hazırladığını sanmıoyrum. ve bir anda hepsini kopyaladı..

bu durumda makul olan nedir?

ben en ilkel bir düşünceyi bile en ideal düşünce karşısında böyle bir paket iddiayla anında boğayım. cevap verilebilir mi?

madem adalet gerekiyor o halde o da bizim dolu hristiyanlıkla ilgili paket idialarımıza cevap versin

bu sitede arkadaşlar da bunu yaptı

neden cevap gelmedi hepsine?

şimdi kim kimi kandırabilir.. burda kopy yapıştır yarışı mı yapıyoruz. öyle olsa google diye bir site zaten var neden burayı kurdunuz? orası daha geniş hem daha sistemli arama var..

biraz akıllı olun lutfen...

Yorum

buraya yakışan bir iddia dile getirilir cevaplanır sonuçta haklı haksız ortaya çıkar doğru yanlıştan ayrılır ondan sonra diğerine geçilir

ilmi tartışmalarda usul budur. siz hangi açık oturum programında herkesin konuştuğunu ama hiç kimsenin diğerini duyup dinleyip cevaplamadığını ya da cevaplarla soruların birbirini zamansal olarak tutmadığını herkesin rastgele dosya ve belgelerle orda konuştuğunu gördünüz..

biri konuşurken diğer müdahale etse bile programı sunan ne diyor, bekleyin kesmeyin bitirsin diyor..

insani diyalogların da ilmi tartışmaların da usulü edebi budur. yoksa biz de paket olarak cevapları kopyalayalım.. herkes cevapları soruları eşleştirsin..

böyle mi hakikat ortaya çıkar paylaşım böyle mi olur..

Yorum

Bugun benim kapim calindi bir kac kisi ellerinde incilden alintilar resimli bir kac sayfalik okumam icin biraktilar iki veya uc hafta sonra yine gelirler ve nasil buldugumu sorarlar son derece israrli bir sekilde.Bu defalarca bana oldu ama hic bikmiyorlar kandirdiklarini alip iclerine katiyorlar belirli zaman sonrada o kisileri egitip gorevlendiriyorlar.Bu kardesimizinde nasil katldigini merak ediyorum.Eger insan bosta ise temel inanci guclu degil ise veya inandigi yolda birileri incitmis ise hemen bu gibi durumlerdan yararlaniyorlar malesef.Zaten o kisilerin istedigide kardesimiz gibiler farkli irktan ve farkli dilden simdi kardesimizin yuku agirdir farkli dinlerdeki kisilere anlatmasini tanitmasini ustlenmis olmaliki surekli anlatiyor sayfalarca

Yorum

bu yurt dışında oluyor sanırım.

bu adamlar bu kadr parayı nerede buluyor. kiliselerin gelirleri nelerden oluşuyor. seküler, gördüğünden başkansına inanmayan, pazardan pazara bile kiliseye gidecek kadar imanı olmayan hristiyanların bağışlarıyla bu kadar bütçe oluşacağını hiç sanmıyorum. eskiden din devletlerinin olduğu orta çağdan kaldı desek hazıra dağlar dayanmaz bu kadar harcamalar karşısında yenisi gelmeyince bu paralar çoktan biterdi..

bu kaynak nedir? ülkeler acaba kiliseye para mı aktarıyorlar. kiliseler bu kadar görevli misyoneri nereden bulup ne ile finanse ediyorlar. nerede hangi filme reklama baksanız kilisenin dolaylı ya da direkt reklamını görürsünüz islam ülkeleri dahil..

bu bütçe bizden sömürdükleri olmasın..

gülsüm kardeş
                        kendinize güveniyorsanız aralarına girin bakalım biraz bilgi toplayın..

hatta avustralyada türklerden kimler varmış nasıl niçin girmişler bu guruba öğrenelim...

avusturalyada tanıdıklarım vardı diyorlardı burası bol geniş toprakları bulunan cennet gibi bir yer. her tür imkan çok ama nüfus yok denecek kadar az. ingilizlerin sömürüsünden yeni bağımsızlığına kavuştu

nasıl kavuştu savaşmadan.. neden bu zamana kadar sömürge kaldı? demek sömürü çarkının döneceği dini tebliği hristiyanlığı yerleştirdiler sonra da ayrıldılar.

burdan oraya iş için göçen türkler de dinlerini bilmedikleri için...

Yorum

Vallahi hic denemek istemem ama bir tanidigimin tanidigi hiristiyan olmustu ve icine girince cikamamis adamlara tum ailesi ile hizmete baslamislar.Saniyorum insanlarin beynini cok guzel yikiyorlar tabiki uyeler misyonerlerde buyuk bagislarda bulunuyorlarmis.Kardesimizin anlatmasini cok isterdim insAllah bir gun anlatir bize nasil oldu ve nasil hiristiyanliga gectigini.Evet Australia da bu yazdiklarim oluyor.Aynisi almanyadada oluyordu o zamanda da bir arkadasim hiristiyanmis ama ben daha sonra ogrendim cok iyi biriydi beni yavas yavas iclerine cekiyorlardi onlar bana Isa a.s. i anlattikca bende imamlarimizi anlatiyordum boylelikle vaz gecmislerdi benden.Ben saniyorumki her ruzgarda,firtinalarda savrulanlari avluyorlar ve cok gariptirki hic bir papadan israile olsun baska insan katleden ulkelere olsun cagrida bulunduklarini o ulkeyi kinadiklarini duymadim sadece dua edecegim diyorlar.

Yorum

Lütfen İmam Rıza'yı (a.s) bu meseleye karıştırmayalım. İmam Rıza (a.s) bir mürtetle mi münazara yaptı? Bir mürtedin İslam'a göre hükmü nedir, müslümanım diyen bir kimsenin ona karşı tavrı nasıl olmalıdır?!!
                            Dinler bölümü açmışsınız, kim size açın dedi? Madem o konularda bilginiz yok o zaman açmanın ne manası vardır? Cevap veremeyecekseniz ve bu konuda elamanınız da yoksa o zaman hangi akılla müslümanları zehirlemeleri için onlara imkan sağlıyorsunuz? Pahnzehiriniz olmadan zehir sunanları serbest bırakmanız, bununla da yetinmeyip onları koruma altına almanız kime ve neye hizmettir alamış değilim. Mürtetleri şutleyin dememiz bize yakışmıyorsa o necisleri burada koruma altına almak Ali Şialarına hiç yakışmıyor.
                            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Hümanist yaklaşımınız ve engin hoşgörünüz gözlerimizi yaşarttı… Hoşgörüde Hz Mevlana’yı da geride bıraktınız. “Gel ne olursan ol gel, Hak dinimize hakaret etsen de gel, Resulumüz’ e (s.a.a) aşikârene iftira atsan da yine gel”

Biz hayatımızda ilk defa Hıristiyan görüyor değiliz. Bizler mürtetlere, ateistlere de aşina insanlarız. Niceleri ile uzun soluklu görüşmelerimiz oldu. Ve Allah’ın inayeti ile yöneltilen her cümleye tatminkar ve ikna edici yanıtlarımız oldu elh. Müşahede ediyoruz ki siz henüz Nasrani ile bir adım bile öteye geçememişsiniz. Ki fütursuzca Resulumüze (s.a.a) iftira atmaktan geri durmuyor… İnsan kazanma bu mu olmalı? İnsan kazanırken Hak dinin ve onun Resulu (s.a.a) nun onurunun ayakaltı edilişi nerde görülmüştür?

Allah c.c onlar hakkında “zalim” diyorken ve lanet ediyorken, bir başka ayetinde “Allah zalimleri sevmez” derken, bir başka ayette “Allah zalimler zümresini felaha erdirmez” buyuruyorlarken, Resulullah (s.a.a) dahi mürtetlere hoşgörü ile bakmamışken heyhat sizlere ne oluyor?

Sizlerin bağlı bulunduğu makamda mürtetlere had cezası uygularken suizan yaptılar demek ki. Ve hâlihazırda İran’da rehberin emri ile had cezası uygulanıyor. Heyhat Rehber Hamaney ne kadarda hoşgörüsüz olmalı ve suizan yapıyor olmalı sizin nezrinizde. Avusturulya’dan buraya kopyala yapıştır, kendi batıl düşüncelerini bizlere empoze etmek ve esenlikler dağıtmak zor olmasa gerek. Cüret ediyorsa buyursunlar İran’a gelsinler ve misyonerlik faaliyetlerini buradan sürdürsünler. Nasraniye had cezası uygulanırken sizlerde Rehber’ ve yönetimdekilere “ Yapmayın ALLAH aşkına, biraz hüsnü zan gösterin, biraz hoşgörülü olun, insanları kazanma yolunda olun” diye muhalefet edin ve vaveylalarınızı asumana yöneltin.

Onun bir zamanlar iyi bir alevi oluşu ona elan kalkıp bir zamanlar kendisinin de sevdiği ve Resul olarak gerekli değeri verdiği Habibullah (s.a.a) a ağır itham, hakaret ve iftira hakkını vermez. Bizler İran’a gelip havzada tam on sene ilim tahsil etmiş. Lisansını tamamlamış ve memleketine ateist olarak dönenleri Rehbere en ağır söylemlerde bulunanları ve bu ceht üzerinde faaliyetlerde bulunanları yakinen tanıdık. Şimdi bunları bu hale kimler getirdi ne getirdi diye rikkat ehli olarak mı gözlemleyelim?

Biz velayet. coma yapıştırılan sayfalara bigane değiliz ve ilk defa okuyor da değiliz. Duyumsadığımız yegâne ilk, İslami bir sitede Resulullah s.a.a ‘a hakaret ve iftira atılmasına müsamaha gösteriliyor olması. Va esefa…! Bu sitenin ismi en büyük şia topluluk sitesi. Ve bu keşmekeşin sorumlusu da bu sitenin muhterem yöneticileri.

Bakınız siz msnde elbette onunla müzakere yapabilirsiniz bu sizin en doğal hakkınız. Ama burası sizin msn alanınız değil. Sizin onun iftira ve hakaretlerine musemma göstermenize bizlerin tahammül etmesini beklemeyiniz. Bizler sizler gibi düşünmek zorunda değiliz. Gitsin de demiyoruz ve bu hakkı kendimizde görmüyoruz. Bizler kadar onunda bu paylaşım sitesinde varlığını idame ettirmesi normaldir. Ve bu onun hakkıdır. Benim tepkim gelir gelmez Resulullah (s.a.a) ı karalamaya başlaması. Ve okuyanların o söz altına "hoş geldin" diyerek ona kırmızı halı sunması. Evet Nasrani buraya boş bir zihniyetle geldi. Ceplerindeki boş cümlelerle geldi. Ve hiçte hoş gelmedi. Bir büyüğünüz olarak benim serzenişime kulak verseniz ve sağ duyu gösterseydiniz bu kaos yaşanmazdı. O da burada yazacaksa Resulumüze, canparemize (s.a.a) hakaret etmeden yazması gerektiğini daha evvel idrak edecekti. Ve kalıp kalmama konusunda ki kararı kendisi belirleyecekti.

Hülasa bizlerde de hüsnü zan ve hoşgörü duyguları ziyadesi ile mevcut. Mamafih bizim hüznü zan ve hoşgörü sınırımız Allah’ın, ve onun Habibi’nin (s.a.a) hoşgörü sınırına kadardır. Bizim hoşgörümüz ve hüsnü zanımız Hak dinimize, Seyyidel Mürselin’e alenice ve pervasızca hakaret edilmesine, iftira atılmasına olanak sağlayamıyor vesselam.

"ALLAH'ın laneti zalimler üzerine olsun; o zalimlerki insanları ALLAH'ın yolundan men ederler, o yolun eğri bir hale gelmesini isterler" (A'raf- 44)

“Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa babalarınızı ve kardeşlerinizi bile veli edinmeyin. İçinizden onları dost edinenler, zalimlerin ta kendileridir.”

“Doğrusu Allah zalimleri sevmez. (Şura-40)

Fi eminillah...Fiddareyn...

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=16020.msg99848#msg99848 date=1281712431]
                                Lütfen İmam Rıza'yı (a.s) bu meseleye karıştırmayalım. İmam Rıza (a.s) bir mürtetle mi münazara yaptı? Bir mürtedin İslam'a göre hükmü nedir, müslümanım diyen bir kimsenin ona karşı tavrı nasıl olmalıdır?!![/quote]

Nasrani bir Mürted değil. Adam Murtedliği kabul etmediği gibi, Hristiyanım diyor. ayrıca bu insanı bir kaç yıl önceden bizzat tanıyorum. Alevi olduğu dönemden. Ayrıca sadece ben değil forumdan bir başkasıda tanır. Adama durup dururken iftira atmayalım.

Dinler bölümü açmışsınız, kim size açın dedi? [/quote]

Foruma bir bölüm açarken sizden izin mi alacaktık? O bölüm forum kurulduğu andan beri vardır.

Madem o konularda bilginiz yok o zaman açmanın ne manası vardır? Cevap veremeyecekseniz ve bu konuda elamanınız da yoksa o zaman hangi akılla müslümanları zehirlemeleri için onlara imkan sağlıyorsunuz? Pahnzehiriniz olmadan zehir sunanları serbest bırakmanız, bununla da yetinmeyip onları koruma altına almanız kime ve neye hizmettir alamış değilim. [/quote]

Belki ben veya bir başka yöneticinin bu konuda bilgisi olmayabilir fakat forumda bilgisi olan kimse yoktur demedik. Bu forumda bu konularda bilgisi olan üyelerimizin olduğunu biliyor ve cevap verdiklerini görüyoruz. Ve yanılmıyorsam sizde bilgi sahibi olmalısını. Eğer öyleyse buyrun siz cevap verin. Değil ise müsade edin Yönetim işini yapsın, cevap vermek isteyenlerde cevap versin.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X