Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Herkese esenlikler...

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Herkese esenlikler...

Sayın Seccad kardeşim! Bu insan Murted değil. Bu adam Murtedim demediği sürece sizin ona murted demeniz sizlere yakışmaz. Gerekli açıklamayı yapmıştım. Ves selam.

Yorum

Sayın Mufazzal kardeşim. Arapçaya ve fikıh ilmine vakıf biri olarak mürtedin kelime anlamını, Allah'ın mürted olarak gördüğü kişilerin kimler olduğunu, hangi ayetlerde bunlara işaret ettiğini biiznillah ve elhamdülillah bilmekteyiz. Elan şimdi birbirimize din kültürü va ahlak bilgisi dersimi verelim?

Size esenlikler diliyorum vesselam...
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 20:49.

Yorum

[quote author=Seccâd_ link=topic=16020.msg99931#msg99931 date=1281765817]
        Sayın Mufazzal kardeşim. Arapçaya ve fikıh ilmine vakıf biri olarak mürtedin kelime anlamını, ALLAH'ın mürted olarak gördüğü kişilerin kimler olduğunu, hangi ayetlerde bunlara işaret ettiğini biiznillah ve elhamdülillah bilmekteyiz. Elan şimdi birbirimize din kültürü va ahlak bilgisi dersimi verelim?[/quote]

Bu adam ben Murtedim diyor mu?

Murteddir iddianızı kabul ediyor mu?

Neye dayanarak bu adama Murted diyorsunuz?

Kısa cevap ver lütfen. Uzun uzadıya yazma. Çünkü okuyacağım daha çok mesaj var.
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 20:50.

Yorum

hangi suçlunun suçunu kabul ettiği görülmüş..

aleviydi diyorsunuz sonra hristiyan oldu diye ekliyorsunuz. Alevilik İslam dışı ise evet o mürted yani dinden çıkmış biri değildir. ama aleviliği biz din içi biliyoruz..

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=16020.msg99927#msg99927 date=1281764972]
            [quote author=Velayet_Nuru link=topic=16020.msg99848#msg99848 date=1281712431]
            Lütfen İmam Rıza'yı (a.s) bu meseleye karıştırmayalım. İmam Rıza (a.s) bir mürtetle mi münazara yaptı? Bir mürtedin İslam'a göre hükmü nedir, müslümanım diyen bir kimsenin ona karşı tavrı nasıl olmalıdır?!![/quote]

Nasrani bir Mürted değil. Adam Murtedliği kabul etmediği gibi, Hristiyanım diyor. ayrıca bu insanı bir kaç yıl önceden bizzat tanıyorum. Alevi olduğu dönemden. Ayrıca sadece ben değil forumdan bir başkasıda tanır. Adama durup dururken iftira atmayalım.

Dinler bölümü açmışsınız, kim size açın dedi? [/quote]

Foruma bir bölüm açarken sizden izin mi alacaktık? O bölüm forum kurulduğu andan beri vardır.

Madem o konularda bilginiz yok o zaman açmanın ne manası vardır? Cevap veremeyecekseniz ve bu konuda elamanınız da yoksa o zaman hangi akılla müslümanları zehirlemeleri için onlara imkan sağlıyorsunuz? Pahnzehiriniz olmadan zehir sunanları serbest bırakmanız, bununla da yetinmeyip onları koruma altına almanız kime ve neye hizmettir alamış değilim. [/quote]

Belki ben veya bir başka yöneticinin bu konuda bilgisi olmayabilir fakat forumda bilgisi olan kimse yoktur demedik. Bu forumda bu konularda bilgisi olan üyelerimizin olduğunu biliyor ve cevap verdiklerini görüyoruz. Ve yanılmıyorsam sizde bilgi sahibi olmalısını. Eğer öyleyse buyrun siz cevap verin. Değil ise müsade edin Yönetim işini yapsın, cevap vermek isteyenlerde cevap versin.
            [/quote]

Bu ramazan ayında sizinle tartışmak istemiyorum, ama sizden ricam gidin mürtedin ıstilahi alamının ne olduğunu öğrenin ve daha sonra yönetimi eleştirenlere cevap yazın. Aleviydi ama şimdi hristiyan olmuştur diyorsunuz, bununla birlikte yine de mürtet değildir diyorsunuz. Yönetimde olmak her şeyi bilmek anlamına gelmiyor. Sitede yazan çok değerli alimlerden mürtedin ne demek olduğunu özelden veya genelden sorup öğrenebilirsiniz.
            ALLAH sonumuzu hayır etsin.
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 20:50.
            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Mufazzal kardeşimiz çok saygın bir yöneticimiz ve aynı zamanda faal bir katılımcıdır sitede. ancak son zamanlarda yoğun işler nedeniyle konuları yeterince inceleyebildiğini sanmıyorum.

bu açıdan kendisine biraz daha anlayış göstermemiz ve hataları varsa (ki hata hepimize mahsustur hiç birimiz masum değiliz) güzel yapıcı dille söylenmesi gerekir diye düşünüyorum..

Nasraninin bir mürted olduğu kendi beyanlarıyla kanıtlanmıştır. bundan dolayı suçun tespiti için yeterli kanıt bulunan ve bunu da itiraf eden biri için artık bu forumda kalmak dinimizin kutsallları açısından doğru değildir.

mürtedin cezası çok açıktır ölümdür. böyle birinin artık aramızda ifsattan başka fonksiyonu olmayacaktır.

üyenin ebediyyen banlanmasını talep ediyorum..

burda ona vereceğimiz hiç bir cevap ne ona ne bize hayır getirecektir.. onun burdaki varlığı, onu ALLAH'ın hesabı ile baş başa bırakmamız ve aramızdan sıyırıp atarak değer vermememizle sonuçlanmalıdır. Onun varlığını ve yaşam hakkını kabul etmeyerek ancak bu tanışıklığımızı şersiz sonuçlanadırabiliriz.

siteden atılmadığı sürece görüşlerinin birilerine zarar vermemesi için ben şianın yeni bir öğrencisi olarak, alim olmadığım halde elimden gelecek şekilde cevaplandırmaya çalışacağım..
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 20:49.

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X